Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Golyobis #51 üzenetére

  A szerződés feltétele a szerződő felek azonosítása.
  Tehát ott meg kell adnod a személyes adataidat, hogy konkrétan miket, arra is van jogszabály (közben kikerestem: 1996. évi XX. törvény). Ami azonosítód kezelésére jogszabály kötelezi őket, ott nincs választási lehetőséged neked se, nekik se, azt kezelni kötelesek. Ott max. az a választási lehetőség, hogy akkor nem szerződsz. De elhiheted, a kötelező adatkezelés elég szűk hatókörű, túlzottan nem érdemes pattogni miatta.

  Ha ezen túlmenően adatokat akarnak gyűjteni rólad, ahhoz vagy jogszabályi felhatalmazás kell, vagy önkéntes hozzájárulás. Az önkéntes hozzájárulás esetén szokták eljátszani azt, hogy kötelező (valami kamu indokkal), de olyankor határozott fellépéssel, szélsőséges helyzetben kis üvöltözéssel célt lehet érni. Ráadásul nem vagy köteles elfogadni se az ászf-et, se az eszr-t, láttam már embert, akinek az upc-vel személyre szabott szerződése volt.

  Az is elvárás, hogy az adatkezelés megtagadása esetén nem nyújthatnak rosszabb szolgáltatást, mint amit észszerűen meg lehet tenni. Erre most nem fogom fejből megmondani a jogszabályi paragrafust.

  Ha már ennyit találgatsz, tegyük már rendbe: nincs bensőséges személyi adat. Személyes adat van, meg a személyes adatok különleges kategóriája van, ebbe a másodikba tartozik minden, amit eddig próbáltál eltalálni.

  "Konkrétan emlékszem hogy a mikor a mobilszolgáltatást leszerződtük, akkor igen is feltétele volt a dolognak hogy beleegyezzek.": én meg konkrétan emlékszem, hogy mikor a digivel kötöttem a szerződést, ott is jöttek a hülye kamu szövegekkel, meg az előre kitöltött adatvédelmi nyilatkozattal, de nagyon a hangomat se kellett felemelni, és nekem lett igazam. Tehát azt, hogy ilyennel nálad próbálkoztak, elhiszem, mert nálam is. Azt, hogy nem lehet kikerülni, nem fogadom el, nekem sikerült.

  Nálam a rekord az volt, mikor üdülési joggal hívtak fel és elmondtam a sztenderd válaszom. erre a liba azzal próbált meg befenyíteni, hogy ott van a céges jogászuk, adja és vitatkozzak vele. Mondtam parancsoljon, akkor adja a céges jogászt. erre letette. erre visszahívtam, hogy a céges jogászt keresem...

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés