Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Golyobis

  tag

  válasz bambano #50 üzenetére

  "A tornaórán nemigen kell beleegyezned semmibe."

  A tornára be kell iratkozni, és ahhoz egy szerződés kell. A szerződésben pedig ha benne van hogy személyes adatokat gyűjtenek akkor abba is bele kell egyezned, vagy nem fogadod el a szerződést, és akkor nem járhatsz oda.

  Vagy van harmadik opció is?

  "SEMMIT nem gyűjthetnek, aminek nincs meg a törvényi háttere"

  Ki mondta hogy nincs meg a személyes adatok gyűjtésének törvényi háttere?
  Te miről beszélsz?
  Vagy úgy érted hogy a bensőséges tartamlak gyűjtése illegális? Vagy mire gondoltál?

  "vagy nem adtál rá engedélyt."

  Pont erről van szó, hogy engedélyt kell rá adni, csakhogy a dolog önkéntes mivolta erősen megkérdőjelezhető, lévén a szerződést máskülömben nem lehet megkötni/szolgáltatást nem lehet igénybe venni.

  Valaki itt írta korábban hogy a kapcsolt szolgáltatás vagy micsoda illegális (talán pont te). Na ez nekem pont ilyesminek tűnik. Van egy szolgáltatás, és csak akkor vehetem igénybe, ha emellett beleegyezek valami nem, vagy nem teljesen az eredeti szolgáltatáshoz kapcsolódó dologba is. Jelen esetben az adataim megosztásába.

  "ha nem tetszik, panaszt tehetsz a hatóságnál."

  Ki ellen kel panaszt tenni, ha nem tetszik a rendszer? Mert itt nem egy-egy kirívó esetről van szó, hanem az általánosról.

  "se telefonáláskor, se internetezéskor, se dolgozáskor nem kell beleegyezned semmibe. Mindhárom esetben jogszabály írja elő, hogy milyen adatot gyűjthetnek és csak azt."

  Érdekes, én úgy emlékszem hogy sokféle adatvédelmi nyilatkozatot olvastam már, ahol különféle érdekes dolgok gyűjtésébe kellett beleegyezni.
  Hogy mit ír elő a jogszabály azt nem tudom, de én úgy emlékszem, hogy a "személyes adat" kategóriába sok minden intim dolog is beletartozhat, olyan dolgok, amit az ember nem szívesen osztana meg másokkal csak úgy.

  Konkrétan emlékszem hogy a mikor a mobilszolgáltatást leszerződtük, akkor igen is feltétele volt a dolognak hogy beleegyezzek.

  "tehát teljes tévedésben vagy, gyakorlatilag egyáltalán nem kell beleegyezned az adatkezelésekbe."

  Nyiss meg egy weboldalt, vagy próbálj meg telepíteni egy random programot, és nézd meg hogy mi történik akkor ha nem fogadod el a szerződési feltételeket (aminek része szokott lenni az adatvédelem is).

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák