Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog (1)

  válasz Golyobis #39 üzenetére

  A tornaórán nemigen kell beleegyezned semmibe. Ha számlát kapsz, a számla kötelező tartalmi elemeit az áfa törvény 169. paragrafusa szabályozza. Mivel nincs választási lehetőséged, nem kell beleegyezni. Ha a tornaórán egyéb személyes adatot gyűjtenek, annak vagy alapos indokkal kell rendelkeznie (pl. egészségügyi adatot kérhetnek annak érdekében, hogy a torna az egészségi állapotodnak megfelelő legyen), de nem vagy köteles beleegyezni.

  "Ezen adatok jellegét gyakran egy példázó felsorolással szokták bemutatni, ami persze nem teljes, így tudtommal akármit gyűjthetnek a példákon kívül": SEMMIT nem gyűjthetnek, aminek nincs meg a törvényi háttere vagy nem adtál rá engedélyt. A példálózó felsorolás nullát ér. ha nem tetszik, panaszt tehetsz a hatóságnál.

  "Se telefonálni, se internetezni, se dolgozni stb. nem lehet anélkül hogy az ember belemenne ebbe.": se telefonáláskor, se internetezéskor, se dolgozáskor nem kell beleegyezned semmibe. Mindhárom esetben jogszabály írja elő, hogy milyen adatot gyűjthetnek és csak azt.

  tehát teljes tévedésben vagy, gyakorlatilag egyáltalán nem kell beleegyezned az adatkezelésekbe.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák