Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
A Firefox hasznalok kozel harmadanak kene AdblockPlus-t hasznalnia
AdBlock Plus:
617.660 letöltés a héten
45.814.957 letöltés összesenAzért egyrészt az is közrejátszik, hogy az adverticum leginkább olyan oldalakat fed le, mint a sok közösségi oldal, ahova az iskolából, innen-onnan sokan bejelentkeznek, ezzel növelve az IE statját.
Másrészt az ilyen oldalakon olyan durván agresszív reklámok vannak, amik még az én lelkemet is megviselik, nem még egy emósét.Gondolom otthon annak is az első dolga ha FF-et használ, hogy az AdBlock-ot felnyomja.
-
Penge_4
veterán
9% miért lenne nagy? Lévén, hogy van egy olyan érzésem, a nem marketingből élő cégek rendszergazdái, akik FF-ot tesznek a gépekre IE helyett, azok nagyrésze is felrakja mellé az adblockot, mert az idő pénz, az AdBlock-kal pedig oldalbetöltésenként 4-5 másodpercet simán meg lehet spórolni.
-
max-pain
senior tag
Na itt azert eleg masok az eredmenyek (by adverticum.hu):
http://adverticum.com/staticfiles/meresek/sum200903.xml
Marcius
Explorer 55.9%
Firefox 39.8%
Opera 2.5%
Chrome 1.4%
Mozilla 0.3%
Safari 0.1% -
max-pain
senior tag
Itthon (by rankings.hu):
bar eleg gyanus...http://www.rankings.hu/index.php?page=Ranks
anksPage&stat=22|OW
2009.03.31 - 2009.04.06
1 Firefox 48.6%
2 MSIE 46.3%
3 Opera 2.7%
4 Chrome 1.5%
5 Safari 0.5% -
erdoke
titán
IE-nek maszkolva hibátlanul mgy a legtöbb oldal, amit a fejléc info alapján letiltanak Operával. Nálam pl. az Erste vagy a Citi Telebank ugyanígy működik. Első betöltésnél nem támogatott böngésző üzenet, maszkolva minden tökéletesen fut 9.64 véglegessel és 10 alfával is.
-
VladimirR
nagyúr
nekem itt mindossze elcsuszik a top letoltes es top ertekeles oszlop, ami azert meglehetosen messze van a "nem jelenik meg"-tol
az a szegyenfal meg egy vicc, siman felkerulhetne az is a listaba - kezdve azzal, hogy nem valid, 3 bongeszo alatt 3 felekeppen jelenik meg (es nem erdekel, hogy blog.hu)
-
Penge_4
veterán
Egy átlag dvd lejátszó távirányítóján meg van legalább 20, de inkább 30 gomb. Mutass bármilyen 100 éves eszközt, amit átlagemberek használtak és hasonló bonyolultságú.
A zongorán sokkal több "gomb" van.
Én amúgy weboldalról érdeklődtem, nem pluginről.
Miért? Szerinted van olyan hülye, aki nem heggeszti meg úgy az oldalát, hogy a komoly piaci részesedésű böngészőkkel menjen? De az alternatív böngésző kategóriába az Opera is beletartozik. A példámban meg az volt, hogy szeretne ő alternatív böngészőt használni, de az oldalak miatt nem tud. Lásd: CIB bank oldala. Amikor írtak nekik, hogy miért nem támogatott az Opera, akkor azt válaszolták, hogy az ügyfeleik leginkább IE-vel és FF-al látogatják az oldalt. Mivel látogassák bazz, ha csak azzal a kettővel megy? Kénytelenek erre a műveletre mást használni.
-
cucka
addikt
Azért, mert ugyanez az élet többi területén is érvényesül és az emberből kiveszik a szabad akarat és mindenki úgy irányítja, ahogy akarja.
Az ilyen típusú fennkölt filozofikus gondolatmenetek semmilyen információt nem hordoznak, cáfolhatatlanok, ezért ezekkel nem is kívánok vitába szállni.Ha beültetnélek egy traktorba, kíváncsi vagyok, hogy elsőre sikerülne el elindulnod és felszántanod egy mezőt. Vagy egy esztergagéppel formára faragni egy farönköt.
Gondolom a régi szép időkben mindenki képzett traktorista és eszergályos volt, bezzeg a modern ember ellustult, és már nem érdeklik az ezekhez a tevékenységekhez tartozó szakmai ismeretek.
Az autóvezetés valóban bonyolult, és? Arra szükségük van az embereknek, ezért megtanulják. A traktorvezetés fortélyai, az esztergapadok kezelése és a szoftverpiac aktuális helyzete viszont olyan információk, amire nincs szükségük. A régmúlt legendásan érdeklődő, világ iránt nyitott embere írni/olvasni sem tudott, mert semmi szüksége nem volt rá.
Egy átlag dvd lejátszó távirányítóján meg van legalább 20, de inkább 30 gomb. Mutass bármilyen 100 éves eszközt, amit átlagemberek használtak és hasonló bonyolultságú.De épp pár napja találtam ezt az oldalt. Némelyik böngészőben oldal nem található, némelyikben pedig bejön normálisan.
Egész konkrétan ha a linkelt oldal úgy érzékeli, hogy magyar nyelvű a böngésződ, akkor nem jelenik meg, különben igen. A google chrome oldalán nincs is link erre az oldalra, ha magyar nyelvű a böngésződ. Tehát ennek semmi köze a böngésző típusához.Jótól kérdezel ilyet. Én nem használok ilyen oldalakat, hirtelen Skydrive jut eszembe, ahol csak IE-hez van plugin, amivel drag & drop tölthetsz fel.
Konkrétan lehet reklamálni a fejlesztőknél, hogy miért nem írták meg a plugint. Én amúgy weboldalról érdeklődtem, nem pluginről. -
Penge_4
veterán
És nem tudom, miért baj az, ha a felhasználók többségét nem érdekli, mit tud a gépe, meg milyen szoftvert milyenre lehetne cserélni.
Azért, mert ugyanez az élet többi területén is érvényesül és az emberből kiveszik a szabad akarat és mindenki úgy irányítja, ahogy akarja.
Egyáltalán, találkozott élete során bármilyen eszközzel, amely kezelése legalább olyan bonyolult, mint egy egyszerű dvd lejátszóé?
Ha beültetnélek egy traktorba, kíváncsi vagyok, hogy elsőre sikerülne el elindulnod és felszántanod egy mezőt. Vagy egy esztergagéppel formára faragni egy farönköt. Annyi különbséggel, hogy ezek még bizonyos veszélyt is hordoztak magukban, egy DVD lejátszót meg nem tudsz végérvényesen elrontani csak a gombok nyomogatásával, sőt magadat sem tudod vele kinyírni figyelmetlenségből.
Emellett nem értem miért lenne bonyolult. Például autót vezetni is nagyon sokan tudnak és mennyi mindenre kell egyszerre figyelni? Fék, gáz, kuplung, váltó, kormány, tükrök, szembejövő forgalom, kereszteződések, táblák, fejbentartani a KRESZ-t, index, éjszaka fényszóró/tompított...stb Ezek bármelyikének be nem tartása akár az életedbe is kerülhet. Ezzel szemben egy DVD lejátszó olyan nagyon bonyolult, hogy megnyomod az EJECT feliratú gombot, megvárod, amíg kijön a tálca, ráteszed a lemezt, hogy a nyomtatott része legyen felül, majd megint megnyomod az EJECT, majd a Play gombot, de általában elég csak a Play. Pause - szünet, Stop - leállítás és a nyilakkal lépked a menüben.Na mondj már olyan oldalakat, amelyek nem jelennek meg az összes komoly piaci részesedéssel bíró böngészőn.
Jótól kérdezel ilyet. Én nem használok ilyen oldalakat, hirtelen Skydrive jut eszembe, ahol csak IE-hez van plugin, amivel drag & drop tölthetsz fel.
De épp pár napja találtam ezt az oldalt. Némelyik böngészőben oldal nem található, némelyikben pedig bejön normálisan. -
moonman
titán
"És van moonman, aki mindenből tudatosan a Microsoft belső megoldását választja, mert így egy betonstabil Windows-t kap, ahol a szoftverek tökéletes harmóniában együttműködnek egymással és egyetlen központi updateren keresztül frissül az összes, third-party szoftvert meg csak akkor használ, ha valamire végképp nincs MS alternatíva és akkor is alaposan körülnéz és nem tesz fel bármit a gépére, így nála egy Windows kora = a HDD élettartamával."
wow
annyit azért hozzátennék, hogy van, amiből tudatosan nem Microsoft megoldást választottam.
-
summi
csendes tag
Sziasztok!
A Firefox hol tárolja a winyón a könyvjelzőket???
Rátelepítettem az xp-re a win 7-et, de elfelejtettem előtte lementeni, viszont nagyon fontos lenne!
A gépen még ott van minden régi progi windows.old névenÜdv.
-
cucka
addikt
Pszichológiailag gondoltad? Igen, nagyon is sokat. Például azt, hogy a mai ember el van kényelmesedve és a többség nem néz utána a dolgoknak, ha csak nem érez valami iránt hiányérzetet. Ehhez társul még egy jó adag hozzá nem értés, aminek folyományaként nem alakul ki egy természetes hiányérzet, mert nem tudja mire képes a gép és a gépen található szoftverek, így értelemszerűen nem fogja tudni, hogy ez vagy az működhetne másképp is.
Na és? Te sem értesz mindenhez, meg én sem. És nem tudom, miért baj az, ha a felhasználók többségét nem érdekli, mit tud a gépe, meg milyen szoftvert milyenre lehetne cserélni. Ez csak egy eszköz, bekapcsolja, használja és ennyi. Nem érthet mindenki mindenkihez, igencsak beszűkült gondolkozásmódra utal, ha elvárod az emberektől, hogy ugyanúgy érdeklődjenek a számítógépek, böngészőprogramok vagy bármi más iránt, mint ahogy te teszed. Ha autószerelő lennék, biztos marhára érdekesnek találnám, melyik autógyár milyen alkatrészeket az autójába, mégsem kérném számon a sok hozzá nem értő átlagembertől, hogy miért nem érdekli egyáltalán ez a téma.
Ez a "mai ember el van kényelmesedve" meg egy rohadt nagy üres közhely. A régi ember olyan baromi sok dologhoz értett? Vagy a mai emberhez képest intelligens és érdeklődő volt? Egyáltalán, találkozott élete során bármilyen eszközzel, amely kezelése legalább olyan bonyolult, mint egy egyszerű dvd lejátszóé?Van az, aki használna alternatív böngészőt, de sok olyan oldal van, amit nem tud megjeleníteni normálisan és számára ez a legfontosabb, ezért nem válik meg az IE-től.
Na mondj már olyan oldalakat, amelyek nem jelennek meg az összes komoly piaci részesedéssel bíró böngészőn. -
Penge_4
veterán
Le lehet ebből vonni valamilyen következtetést?
Pszichológiailag gondoltad? Igen, nagyon is sokat. Például azt, hogy a mai ember el van kényelmesedve és a többség nem néz utána a dolgoknak, ha csak nem érez valami iránt hiányérzetet. Ehhez társul még egy jó adag hozzá nem értés, aminek folyományaként nem alakul ki egy természetes hiányérzet, mert nem tudja mire képes a gép és a gépen található szoftverek, így értelemszerűen nem fogja tudni, hogy ez vagy az működhetne másképp is.
Ugyanez adott a FF reklámkampányából nyert felhasználók nagyrészére is.
Az tudatos IE userek számából pedig azt a következtetést lehet levonni, hogy kialakult a köztudatban egy MS ellenes viselkedés, így az alternatív böngésző userek valahány %-a már csak azért nem használ IE-t, mert "fúj, Microsoft", vagy az urbanlegendek követői, akik "Microsoft, bughalmaz, nem biztonságos", holott ezek x %-ának tökéletesen kielégítené az IE is a böngészési igényeit.A tudatos IE felhasználók 3 csoportra oszthatók. Az egyiknek bőven megfelel az IE tudása, kipróbált már más böngészőket is, de egyiket sem használta ki igazán, így feleslegesnek tartja egy plusz szoftver telepítését, amikor az IE minden igényét kielégíti.
Van az, aki használna alternatív böngészőt, de sok olyan oldal van, amit nem tud megjeleníteni normálisan és számára ez a legfontosabb, ezért nem válik meg az IE-től.
És van moonman, aki mindenből tudatosan a Microsoft belső megoldását választja, mert így egy betonstabil Windows-t kap, ahol a szoftverek tökéletes harmóniában együttműködnek egymással és egyetlen központi updateren keresztül frissül az összes, third-party szoftvert meg csak akkor használ, ha valamire végképp nincs MS alternatíva és akkor is alaposan körülnéz és nem tesz fel bármit a gépére, így nála egy Windows kora = a HDD élettartamával. -
VladimirR
nagyúr
-
Penge_4
veterán
"Ezek szerint egyre többen választanak böngészőt" >> Értsd: Egyre többen térképezik fel a piacot új lehetőségek után, mert:
a) Nem elégszenek meg a jelenlegi megoldással, többre vágynak.
b) Nincsenek megelégedve a jelenlegi megoldással.
c) Valahonnan hallottak róla, hogy van jobb (értsd szubjektíven) és így váltottak a számukra jobbra.és nem azt használják,amit a kezük alá tolnak."
Értsd: Kinyílt a szemük és rájöttek, hogy van olyan is, ami jobban megfelel az igényeiknek, mint a gyári.
Én sem igazán látom, hogy ebben mi lenne sértő az IE userekre nézve. Ők azt választják, amit a kezük alá tolnak. Ebben mi a rossz? Ha azt nézem inkább jobb, mert az ilyen emberek sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak, mint azok, akik állandóan a "legjobb" megoldást kutatják.
-
törölt tag
Szerintem akkor is belemagyarázod az aki IE-t használ az hülye tudatlan dumát. Amikor valamilyen termékek között valós verseny van, és a fogyasztók ténylegesen választanak, akkor nem azt látjuk, hogy van 90%+ részesedése egyiknek, a többi meg marakodik a tíz százzalékon, hanem valami hasonlót a mostani állapothoz. Hogy itt pl IE-t ebből mennyien választották ténylegesen, és mennyi rendszerre lett csak az feltelepítve, az már más kérdés. De ha diverzió tapasztalható egy piacon, akkor ott ki lehet jelenteni, hogy tudatos vásárlók jelentek meg, akár többségben is vannak.
Egyébként pl linuxon meg a FF-t tolják a kezük alá a népeknek. Amit sokan azonnal le is cserélnek. -
moonman
titán
válasz
#06658560 #48 üzenetére
"Ezek szerint egyre többen választanak böngészőt és nem azt használják,amit a kezük alá tolnak."
értelmezd már kérlek. eszerint a mondat szerint, aki "választ", az eleve mást választ, aki meg igénytelen, vagy szarik rá, az IE-zik. namost ezt kikérem magamnak, én tudatos IE user vagyok.
-
floatr
veterán
Hahh
A technológiai újításokat az opera labs-nál kell keresni: Opera face gestures
-
cucka
addikt
De ne megint olyan 3 pixeles CSS eltérést hozz fel. Olyan hibát, ami már valamennyire kényelmetlenné teszi az oldalt.
Például a 3 pixeles eltérés pont marhára zavaró, ha egy kép két darabját kéne egymáshoz rakni, de elcsúszik 3 pixellel. Azért zavaró, mert sz*phatsz vele napestig, amíg összetákolod úgy, hogy normálisan jelenjen meg az összes 100%-ig szabványkövető böngészőn. -
zoo8800
veterán
A Chrome a béka valaga alatt
-
válasz
VladimirR #41 üzenetére
Pont erre gondoltam. Az ilyen oldalak létezése eltántoríthat embereket az Opera használatától.
Nem hiszem, hogy az Opera hibája, hogy ezek az oldalak nem működnek. Inkább IE-re és FF-ra hangolták az oldalt.
Ha az ilyesmire nem lenne szükség, akkor menne az adott oldal Operával is, és ez nem tántorítaná el az embereket a használatától.Egyébként ma (meg már régebben is) belefutottam egy olyan oldalba, amin egy szál Flash játék volt, meg pár banner. Se operán, se FF-on nem működött a Flash.
IE-n egyből jó volt.
Hogy a brébe lehet úgy megcsinálni egy Flash-t, hoyg csak IE-n menjen?
Én szándékosan sem tudnék ilyet, pedig nyomom egy ideje. -
VladimirR
nagyúr
"Ok, biztos vannak apró eltérések, de szerinted ezek vannak olyan jelentősek, mint az IE szabványoktól való távolsága?"
nem tudom, el-e meg de sikerult olyanba is belefutnom, hogy a bugroka egyes elemeken a bal oldali margot fogta es megduplazta, ami azert eleg jelentos, ha ki vannak szamolva a dobozok"Valahol olvastam, hogy az Operát valamennyire próbálják úgy igazítani, hogy a nem szabványos, IE-re írt oldalakat is normálisan meg tudja jeleníteni."
meg a firefox is - ezt hivjak quirks, illetve almost standard mode-nak (a ketto nem ugyanaz)amugy nem tudom, valid-e az oldal (torrentkliens webui), de ma futottam bele egy olyanba, hogy opera-t kapasbol uzenettel fogadja, miszerint nem fog menni
lehet persze az "akkoris megprobalom" link-re bokni, de valoban nem mukodik -
válasz
VladimirR #37 üzenetére
Ok, biztos vannak apró eltérések, de szerinted ezek vannak olyan jelentősek, mint az IE szabványoktól való távolsága?
Valahol olvastam, hogy az Operát valamennyire próbálják úgy igazítani, hogy a nem szabványos, IE-re írt oldalakat is normálisan meg tudja jeleníteni.
Szerintem, ez is okozhat eltéréseket, és ha nem lenne ilyen trükkökre szükség, akkor az általad említett bugok sem lennének - vagy sokkal kevesebb lenne. -
VladimirR
nagyúr
he? (annyitra tudtam, hogy nem fogod lenyelni, hogy mar megint felrebeszelsz es belekotsz valami gagyi szoveggel, ha adok is olyan oldalt, amilyet kertel)
probald mar meg megerteni, hogy az osszes bongeszoben vannak hibak
akkor is lesznek, ha atmennek majd az acid teszten
persze okoskodni konnyu, ha fejlesztenel web-re, rajonnel magad is -
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #32 üzenetére
a maradek 50 bongeszo akkor is 60 fele keppen ertelmezne a kulonfele szabvanyokat
Mondjál már rá egy gyakorlati példát. Konkrétan olyan érdekelne, hogy egy w3c valid oldal másképp jelenik meg a jelenlegi stabil Operában és a jelenlegi stabil Firefoxban.
De ne megint olyan 3 pixeles CSS eltérést hozz fel. Olyan hibát, ami már valamennyire kényelmetlenné teszi az oldalt. Például van egy nagy 2-3 centis fehér rész, vagy szétcsúszik egy része, vagy nem nyílik le a menü, vagy félrenyílik a menü, ilyesmi. -
kisedi
csendes tag
"Kövezzetek meg,de nálam gyorsabb az IE8 mint a legujabb Firefox böngésző.."
A helyzet az hogy Nálam is. Újabban az FF3.0 át nem is használom, a chrome Nekem bejött. (Mióta van stabil Chrome 2.0 dns előretöltéssel azóta már uninstalláltam is.
Nem hiszitek de kb fél gigával több lett a szabad hely,percekig tartott a "rókamentesítés")
Az Ie8 igéretes. A Róka viszont tökéletes választás maradt linuxra. -
Penge_4
veterán
Valamenniyre ez elősegíti a kis böngik terjedését is, nem?
Ezt nem látja az EU sem és ilyen félmegoldásokat kényszerít ki az MS-ből is, hogy legyen kivehető az IE, ahelyett, hogy a szabványok követését tenné kötelezővé.
És onnantól jön a második lépés, mégpedig, hogy kiterjesztik a többire is például a Google Gears támogatást, normális SilverLight támogatást, meg ilyesmit, mert eléri a bűvös 5-10%-ot globálisan is.
Utána pedig tényleg csak tudás és szimpátia alapján választhat a user magának böngészőt, nem lesz semmilyen kényszer. -
válasz
bandras0226 #29 üzenetére
Nem, de az a srác amúgy is kissé bomlott.
FreeBSD-t használ otthon, és poénból használ rajta MS progikat. Nem ám aMSN, hanem sima MSN, nem ám OOo, hanem OfficeXP, nem ám FF/Opera, hanem IE, és még sorolhatnám. Fent van neki a windows98-as passziánsz is. -
VladimirR
nagyúr
válasz
bandras0226 #26 üzenetére
az a windoze filekezeloje
ha mar trollkodsz, legalabb minimalisan erts ahhoz, amibe belepofazol -
vPhis
tag
nekem az Opera jön be. az egérmozdulatok meg az iesmik miatt. na meg a gyorshívó. sokan ugy vannak vele hogy "a wowos barátom montta h a firefox a jó, azt tőtöm lö'".. pedig szerintem sok embernek tetszene az Opera ha tudnák mik vannak benne. egyedül a kiegészítőket hiányolom
-
bandras0226
aktív tag
Exploler? Az ,mi az?
-
Kapaszkodj meg, haver freeBSD alól nyomja az ie8-at wine-al.
(#24) Penge_4: Azért nem hinném, hogy olyan nagyon hullani fog.
Egyébként azon gondolkodtam már régebben is, hogy ha az Ie egyszer ugyanannyira fogja követni a szabványokat, mint a többi, és a fejlesztőknek nem kell figyelembe venni a kétféle böngésző viselkedést, akkor kiesik az a tényező, hogy azért nem használ valaki pl. Operát, mert a kedvenc oldala nem műxik vele jól.
Valamenniyre ez elősegíti a kis böngik terjedését is, nem? -
Penge_4
veterán
és nem azt használják,amit a kezük alá tolnak.
Vagy egy gyorsaságot, biztonságot, egészséget és 3 kívánságot ígérő rókára kattintva települ.
Amúgy érdekes esettanulmányt lehetne erről írni. Én például ikont még nem cseréltem ki, de azt már megcsináltam, hogy haverom míg WC-n volt bezártam a FF-ot és elindítottam az IE7-et ugyanazzal a 2 megnyitott tabbal, majd fél óra(!) múlva benyögte haverom, hogy hol vannak a könyvjelzői, amiket tegnap mentett el.
Ez aztán a szabad választás.
Amúgy nem rossz az IE8, de szerintem amíg a Windows-hoz van kötve és nem létezik ingyenesen és önállóan több platformra és nem követi legalább annyira a szabványokat, mint az Opera vagy az FF, addig hadd hulljon.
-
WonderCSabo
félisten
"Magyarországon a Firefox 3.x 41,4 százalékon állt, az Internet Explorer pedig 47,4 (20 – IE 6.x – + 27,4 – IE 7.x –) százalékot birtokol." Ide bele kellett volna venni a FF többi változatát is, így picit megtévesztő...
-
Ezek szerint egyre többen választanak böngészőt és nem azt használják,amit a kezük alá tolnak.
-
Dr. Romano
veterán
Sajnos nagyon sokan használják még mindig az IE6-ot
-
Ti is hiányoljátok az észosztást a topikból?
Már előre örültem, hogy olvashatom a civakodást, amikor megláttam a címet.
Erre, sokkal később sincs semmi.
A mai szórakozásomnak is annyi... -
cousin333
addikt
"a Firefox, története során először, 35,05 százalékkal ma a legnépszerűbb internetes keresőprogram a kontinensen"
Hogy micsoda?
Mindig is tudtam, hogy a Firefox fapados, de hogy ennyire...
-
max-pain
senior tag
-
McKane
senior tag
Kövezzetek meg,de nálam gyorsabb az IE8 mint a legujabb Firefox böngésző..
-
max-pain
senior tag
Ebbol inkabb csak az latszik, hogy szuk egy ev alatt mar ~90% a legutolso fo verziot (3+) hasznalja.
Ez igaz az Operara (9.5+) es a Safarira is (3.1+). -
Penge_4
veterán
Azért egy kis csalás van a dologban, hiába, statisztika: a Firefox első helye csak akkor érvényes, ha a bevett változatokat nézzük, s a 3.0-s verziót vetjük össze az IE 7-tel.
Igen, ahogy azt Mozilláéktól már megszokhattuk. Ők is kihasználnak minden címlaprakerülési lehetőséget.
Egyrészt IE-t kevesebben frissítik, mint a FF-ot, mert a Windows Update-et nagyon sokan tiltják le, másrészt sok Vistás frissített már az RC szakaszban is IE8-ra, mert meglehetősen stabil RC volt.az Opera pedig 0,71 százalékot birtokol.
Ebben az a vicc, hogy mivel köztudottan Operával mennek a legrosszabbul egyes nagyobb oldalak, így olyankor a rutinos user fogja és jobbklikk->Open With..., innentől meg már tölti is az oldalt a másik böngésző.
Mindenesetre remélem hamarosan átveszik globálisan is a vezetést az IE-től. Legalább a böngészőpiacot uralhatná egy szabad szoftver. Meg ha arra optimalizálnak, akkor a többi böngészővel is menni fognak az oldalak és mégsem lesz a kártevőírók célkeresztjében sem az Opera, sem a Chrome, amikben személy szerint látok potenciált.
-
Apollyon
Korrektor
Wow.
Itthon FF-ot használok, meg alkalmanként IE8-at.A munkahelyen viszont csak IE6-ot mert csak 256MB RAM van az XP-s gépen, és a FF-ot mire betölti kb 10-12 mp ami elég sok (még a bezárás is sokáig tart), IE6-ot meg kb kattintás után nyitja/csukja.
-
m1sk4r
aktív tag
Reálisnak tűnik ez a felmérés...
Új hozzászólás Aktív témák
it Igaz, csak akkor érvényes ez az eredmény, ha a kurrens verziókat nézzük.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest