Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiTM0N
tag
Aránytalanul drága?
Inkább úgy mondanám, hogy van pár eléggé tróger szolgáltató de nem mind az, és ez függ a földrajzi helytől is. Nekünk a vidéki házban egy darabig volt internet, Té ADSL, kötelező volt a telefon. Anno még betárcsázósról lett frissítve ADSL 1Mb-re (Matáv éra). Majd jött a Té és beharangozta a honlapján, hogy a legkisebb csomag is 5Mb! Hurrá! Csakhogy, jött a folytonos szakadozás, és többször is sikerül 900ms fölötti pinget mérni Budapestre... A hibabejelentéssel és javítgatással eltelt hetek/hónapok után, megmondták, hogy a faluba amúgy (Balatonendréd) egy réz érpáron jön a jel Zamárdiból(!), és nem bír többet 1-1,5Mb/-nél ezért ennek megfelelően "újraárazzák" (nem visszamenőleg persze!), a havidíjat. A telefonért amit senki sem használt, + ADSL-ért kellett fizetni ~5.800-at kb. 1Mb-es netért. Itt Budapesten, meg sok csatornás TV és 100Mb/s tényleges sebességért kell fizetni ~9000-et (UPC). Érdemes még megemlíteni, hogy vidéken a Té ~2-300, a Telenor meg ~ 100 Kb/s-et nyújt mobilnettel (Voda-t nem próbáltam), tényleg remek alternatíva a kábeles 1Mb-hez... A remek sebbesség/minőség/ár-érték miatt persze már lemondtuk, de gondoltam ide illő.
Szal, röviden (tekintsünk el a TV, és telefontól):
1Mb/s-ért 5800 (vidéken, T-Home)
~100Mb/s-rt 9000 (Budapest, UPC)Ami végülis közel 1,5x árért 100x sebesség...
-
Dono21
csendes tag
Ráadásul Magyarországon aránytalanul drága a net
-
fojuzer
aktív tag
Igaz-igaz! Nos van 3 szolgáltato.mobil internetre,különbözö,csomagok,dijért! Magyari Szokás van ahol garantált 0 /Nulla Mbit/ letöltési seb.Csak értelmezni kell a szerzödést//§ jogilag-nyeltanilag,kisbetüs/ Van GPRS-EDGE-2 G- feljebb már 3G-még feljebb,HSPA-HSUPA.s akirály/pucéron 4G-LTE/ ezt sem akárhol! Hm X-HuFt-okért Max 21 MBit/sec papir formás max letöltési seb(garantálva a Nulla 0 is) gyakorlatban?,Gyenge nem elérhetö Budapest minden helyén,utcában4 Mert Térereö-lefedettség-idöjárás-hányan csati a Cellában, 1-szerre? Nos ezek mind befolyásolják. //Gyakorlatban soha nem val több 10 MBit/sec a letöltés//Igaz eszed-nem akkor is ezt kapod.ha ezt kell használni! De lészen ez még jobb is fejletteb,csak hát ugyi a beruházás-fejlesztés Pénz-pénz.viszont az adok,mit a távközlési-szolgáltatol,kaptak-van,ezt már nem birja! Tehát adig takarozni-mig elérhetö a lábunk uja is!
-
Meridian
senior tag
Jaja, a kábelTV-s rendszerű kapcsolaton az adott kábelszegmens sávszélességén az összes felhasználó osztozkodik, míg az ADSL az dedikált sávszélt kap. A kábelTV-s rendszeren a kábelen alapból sokkal nagyobb sávszélesség érhető el (más a technológia) míg az ADSL egyedül a DSLAM-tól az előfizetőig terjedő hurokhossza, minősége, és a vele párhuzamosan futó (a kábelkötegben) hang és adatátvitelre használt kábelek mennyiségétől függ az adott hurokon elérhető max sebesség. A DSLAM-en túl már nincs korlát a sebességben, onnan jobb esetben már optikán megy tovább az adatforgalom.
A rosszabb minőségű ADSL-t optikával lehetne kiváltani, ahol szintén dedikált a sávszél. Erre van terv és szándék, csak lassan haladnak a fejlesztések. 2020-ig még rendgeteg idő van.
-
Ygg
senior tag
válasz
dajkopali #13 üzenetére
(hogy most ne emlegessem a 0 Mbps garantált sávszél problémáját is)
Ilyen is van?
Na, ez már durva...Amúgy meg egy dolog, hogy mennyivel megy, de van, hogy egyáltalán nem.
Bár a 99,9-es rendelkezésreállásba is elég sok kiesés belefér, ha meg alacsonyabb, még több.Én azért vagyok mérgez az UPC-re, mert gyakran megszakad.
Aztán ilyenkor persze a telefon is elmegy a beszélgetés közepén. -
dajkopali
addikt
hirdetés, ahol csúsztatnak, hiszen még apróbetűvel sem szerepel az "akár"
ezért van a fogyasztóvédelem, ugyanis milliók, a vásárlók többsége dönt hirdetések és kamuzó dílerek információi alapján
a másik pedig az, hogy az internetkapcsolat minősége sokkal nehezebben ellenőrizhető, mint pl. egy kocsié: ha nem megy, csak hatvannal, ábtak, ha nem fog a fék, átbtk, és erre gyorsan rá is jössz
a netnél ez másképp van (hogy most ne emlegessem a 0 Mbps garantált sávszél problémáját is) - megint csak fogyasztóvédelem -
Ygg
senior tag
Volt nem rég egy hasonló cikk itt a garantált sávszélesség témában.
Ígért sávszélesség?
Az mi?
mi a szerződésben van minimum garantált, abból lehet csak kiindulni... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez most komoly kérdés?
Amúgy a tesztelési időszak végén megkapod ingyen a teszteléshez használt, addig bridgeként működő routert, továbbá rendszeres havi statisztikákat kapsz a kapcsolatod állapotáról jitter, packet loss, meg mindenre kiterjedően. A dolog messzemenőbb célja meg ott van a cikkben.
-
big-J
őstag
A kábeles csak azért gyorsabb, mert kevesebben használják településenként, és igy kisebb az esélye a szélsőséges ingadozásoknak. Ha hasonló számban használnák, ugyanolyan %ot kapna az is.
-
Nekem miért lesz jobb azzal, ha beállok tesztelőnek?
-
Latza
aktív tag
Én most szívok ugyanezzel (szolgáltatások összezavarodva, számla nem jön - a faxa rendszerátállásuk óta)... Már 3x telefonáltam nekik, rögzítették a problémát, az ügyintézők látták az előző bejelentéseket, de azóta sem történt semmi (már 1,5 hónapja kb.). Te mit mondtál nekik, amitől végre tisztázták a helyzetet?
-
Dilikutya
félisten
A télen én majdnem 20mbites csomagot rendeltem, a Té honlapján fent is volt, hogy elérhető. Szerencsére a korábbi csomagom leváltása problémás volt, így tépontba kellett mennem, és ott volt annyi tisztesség az ügyintézőben, hogy szólt, hogy nem fog menni a 20mbit. A 10 az jön szépen.
Üröm az örömben, hogy a korábbi 4megás helyett az olcsóbb 10 megásról hónapokig számla sem volt, úgy megkavarták magukat, hogy mindig percekig magyaráztam az ügyintézőnek, hogy kérem, nekem van TV, net és telefon is, ennek megfelelően kérném a számlát, ráadásul a netről egy fullos csupasz szolgáltatási számlát papíron kiküldtek a régi címünkre, ahonnan 8(!) éve elhoztuk az előfizetéseket, és 3 éve papíralapú számlát sem kapunk már. Van még baj elég. Végül rendbe tetettem, mert maguktól nem jöttek volna rá soha, így is 2 hónapba telt a legelső bejelentéstől számítva.
-
törölt tag
Húh ez semmi, hogy a garantált sávszélben görbít a marketing.
Nálunk évekig úgy ment a net, hogy a környéken legfeljebb 4Mbit-et bírt a rendszer. (gagyin volt kiépítve). Viszont sokan lerendelték a 8Mbit-es netet és hónapokig fizették, volt rengeteg bejelentés meg ami kell, tehát tudott róla az isp.
Persze a kedves szolgáltató ezt a bakit hagyta kifutni amég lehetett, anélkül, hogy tájékoztatták volna az előfizetőket vagy levették volna az árlistájukról a csomagot.
Aki észnél volt az lemondta, aki meg nem figyelt oda az fizette a nagyobb csomagot a nagy semmiért.
-
wwenigma
Jómunkásember
Asszem ez az: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
it A kutatás célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a szolgáltatók hirdetési trükközéseire.
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest