Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreenGoblin
őstag
Már az iPad-ekben is USB C van. Jó lenne ha az iPhone-okban is az lenne. De Apple-t ismerve előbb mennek portless-re mintsem USB C-t rakjanak a telefonokba.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az Apple amúgy elérhetővé teszi bárki számára a lightning csatlakozó használatát?
-
Én megoldottam : mindenre van mindenről átalakítóm
Amúgy mi lesz a Mini-A-t és Mini B-t használó cuccokkal?
Különben bingó! Volt a micro USB A, elterjedt, kezdett kváziszabvány lenni minden telóra, kivéve Apple. Muszáj volt kitalálni a C-t, hogy el lehessen adni megint egy rakat kiegészítőt, mert a 3.0 micro aljzata ugye kompatibilis volt a 2.0 micro-val, és nem kellett mindenhez új kábel (És a mobilwinyók egy részén meg is maradt sokáig.) Ráadásul kevésbé szerelhetetlen sz@r, mint a C aljzat/dugó.
Azt meg nem is mondom, hogy kibontom a telefont, USB2.0-C kábel. Tehát a C-nek csak a valódi előnyét nem használja ki.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
De most miről van szó pontosan? Mert a címben töltő egységesítés van, utána meg csatlakozókról írnak. Töltő egységesítés szerintem kizárt dolog, mert kb ahány gyártó, annyiféle megoldás. Csatlakozóból meg van lightning (Apple telefonok ) meg USB c (mindenki más)
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Busterftw
nagyúr
Igazabol az uj telefonokon mar USB-C van, azt lehetne meg kenyszeriteni hogy minden telefonon (budget) C legyen.
-
veterán
Én azt hittem már "egységesítve van", ezért használ minden gyártó minden kütyüjén C-t.
Plusz az Apple ugye másmilyet.Most ezt a kettőt is egységesíteni akarják?
Hát ez felesleges, szvsz jól megfér egymás mellett ez a kettő. Még környezetvédelmi szempontból is.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
ricsi99
addikt
Igazándiból azt tegyék kötelezővé ,hogy a töltőcsati külön legyen az alaplaptól... már is több tonna cucc menekülne meg attól ,hogy a kitépett usb csatlakozást nem lehet visszarakni az alaplapra
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
http://www.taizhengmachine.com/What-is-USB-Cable-id3516413.html
https://www.aliexpress.com/item/32780744354.html
A Mini A/B-t mindig keverem
https://ifi-audio.com/usb-connectors-does-one-size-fit-all/
@Csako : Nekem ott nagyon kilógott a lóláb, hogy jaj csak azért, mert be lehessen dugni akárhogyan... aha A sebesség meg a 3.0 szaványban megvolt, a 3.1 csak a C csatit hozta be. (Javítson ki valaki, ha rosszul emléxem.)
@Ricsi99 : Esetleg emberi ésszel felfogható lábméreteket
-
veterán
Mielőtt "elrontották" volna 2x is az elnevezéseket egyszerűbb volt a helyzet, a 3.0 sebessége volt az 5 Gbps, a 3.1-é pedig 10 Gbps. Viszont ahogy olvasom a 3.2-ben van olyan, amit csak a C-vel értek el, a 20 Gbps-t.
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
ftc
nagyúr
Ok támogatom...DE ha már ennyire benne vannak a notebook töltőknek miért nem esnek neki?
-
-
asdf_
veterán
Egyet kéne elérni, hogy a töltőfejből semmilyen kábel ne jöjjön ki, hanem kötelezően egy USB-A csatlakozó legyen rajta, és tudja az 5V 2A-t (hála istennek ez általában manapság már teljesül). Aztán olyan kábelt dug bele mindenki, amilyet akar, meg olyan egyéb magasabb feszültségeket meg amperokat adat ki vele, amilyet akar és majd a töltő megbeszéli a telefonnal. A készülékoldalit felesleges erőltetni meg szabványba foglalni, mert úgyis mindig lesz egy köcsög, aki pénzérdekből különcködik (Apple), meg x év múlva majd kitalálnak megint valami mást az USB-C helyett. Az a lényeg, hogy akkor csak egy nyamvadt kábelt kelljen csak cserélni majd.
-
Dare2Live
félisten
"lesz egy köcsög, aki pénzérdekből különcködik (Apple), meg x év múlva majd kitalálnak megint valami mást az USB-C helyett."
Ennek az egésznek pont az lenne a lényege, hogy egy legyen és slussz. Akinek nem tetszik az nem forgalmaz EUban és az EU van akkora piac, hogy ilyen nincs. Nem értek hozzá de sztem a type c jó lehet.Töltésre detto kéne egy féle elvárt minimum és egyféle szabvány. Ott is ahány gyártó annyi féle mint anno 2011 elött amikor még nem tolta végig EU a micro usbt.
Én pedig spec azt se bánnám ha ezt kiterjesztenék. Rengeteg eszköz van aminek nincs komoly teljesítménye de spec adapteres. Legyen kötelező a tv okosító... vonalon is.
justmy2cent
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Krugszvele
senior tag
bő 15 év aktív USB használat után idén tudatosan tanultam meg bedugni az nem usb-c ésvagy lightning eszközöket (amiket bárhogy lehet)
Ezelőtt az esetek kb 90%-ában fordítva próbáltam meg először, ez most megfordult, 90% lett a sikerességi ráta.
A trükk: ahogy megfogom a kábel és kézreesik, azt meg kell fordítani az erőltetett, kényelmetlen pozícióba és úgy fog belemenni. Valószínűleg azért, mert balkezes vagyok.
Esetleg ha küzd valaki még ezzel, próbálja ki! -
Noukoum
veterán
Nyilván legyen kötelezően usb-a a töltőfej, hogy a töltőkábellel garantáltan ne tudjak mit kezdeni.. Ezt te sem gondolod komolyan.
Hihetetlen hogy ennyi képtelen elérni az eu hogy mindenen legyen rajta az a nyamvadt usb-c és kész.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Mishita
tag
Az a baj hogy van ebben jó dolog meg nem is. Persze ha egységes csatlakozó szabvány lenne sokkal kényelmesebb lenne hogy nem kéne minden hova magammal cipelni a töltőt (Lightning) meg nem kéne minden cucchoz venni más milyet. Mert hát ugye a Bluetooth hangszóró az micro usb, a powerbank szintén, a wirless fülhallgató usb-c, az iPhone Lightning, az apple watch az vezeték nélküli saját szabvány ( köszi apple ) és ha esetleg szeretnél használni vezetékes fülest akkor az átalakító, de persze két féle mert néha a régi telefonodon is használnád amin csak egy csatlakozó van ami usb-c. És akkor ott állsz mint egy szerencsétlen hogy van hét dolog amit tölteni kell és három féle töltő kábelt használsz plusz átalakító ha esetleg úgy adódik. Én a Lightning-ot preferálóm , de csak azért mert azt könyebb ki takarítani mint az usb-c csatlakozót. Én támogatom hogy egy fajta legyen főleg azért is mert akkor végre meg szűnne ez a káosz. De ezzel hogy ennyi időt el csesztek hogy egy fajta legyen gyártottunk egy csomó szemetet. Mert hát ugye amit tudsz használni a továbbiakban az usb-c lesz a többi meg semmire nem lesz jó ha már nem lesz meg hozzá a régi eszköz amit használtál. Plusz én hoznék egy minőségi törvényt is hogy ne legyen ennyi egy hónapig használható hulladék.
-
törölt tag
-
-
-
Semmivel sincs kevesebb értelme, mint a C-C -nek. A GPIB-nek van? Annak is van, csak más célra.
Teljesen jó az A és C dugók használata, kifejezetten szerelhetetlen a C, sérülékenyebb is.
De felőlem lehet C a szabvány, csak akkor ne legyen az, ami a micro 2.0-val történtMutogatni való hater díszpinty
-
-
Noukoum
veterán
És miért akarsz abba a-t dugni mikor c-t is tudnál?
-
Mert azon már A van, ráadásul az elfér, és strapabíróbb. A C maradjon a kis eszközökön.
De mondom, lehet az is, hogy menjen mindenre C, csak akkor ne cseréljék 5 évvel a szabvánnyá válása és elterjedése után.Érdekes, az RS-232 nem változott évtizedek óta.
-
Noukoum
veterán
Nem fogják kukázni, ez már látható.
Azért lesz usb-a a termékeden mert még mindig eladják usb-c nélkül a termékeket ami egy vicc. Az egy dolog hogy a múltban milyen csatlakozójú termékeket vettél, ahhoz még fogsz tudni venni kompatibilis tartozékot. De az hogy örülni kell hogy egy új alaplapon van 1db usb-c, meg hogy csúcskategóriás telefon adapteréhez usb-a kábel jár.. visszafele megyünk az időben néha azt érzem.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
-
Noukoum
veterán
-
-
Pötyi
őstag
Aszondja: "...az Apple ellenállásán megbukott, akik szerint a további és erőltetett egységesítés gátolná az innovációt, illetve környezetszennyező hatásai lennének."
Tehát az egységesítés környezetszennyező lenne.
Értem.
QNX is cool!
-
válasz ubbconfig #35 üzenetére
HP egyes üzleti gépei használjuk melóhelyen. A 840G6 óta van C, legalább 1.
A 845-ön kettő. És van HP-s saját töltőcsatijuk is, de a dokkjuk is C.
Lenovo T470, X270 óta ad minimum 1db C-t. (2017)
Dell E5xxx nemtommennyi van valamelyik beszállítónknak, azon is van 1db C. (A Latitude 13 2016-ban jött ki két C porttal)[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
És miért akarsz abba a-t dugni mikor c-t is tudnál?
Valószínűleg azért, mert az A-t bármibe (is) bele tudod dugni.
Belemegy az összes töltőfejbe, amiből nem lóg kábel, hanem USB-A van rajta, ez eleve nem kevés szám az elmúlt minimum 6+ évből, bele tudod dugni az összes számítógépbe, az összes notebookba, és kb. az összes monitorba épített USB hubba. Sőt, pont ez az értelme az USB A-bármi kábelnek, hogy ugyanazt a kábelt tudod használni (és kölcsönadni) a töltődből, hogy számítógépen, notebookon tudj tölteni (és azzal a kanyarral adatot is átvinni, ha épp arra van szükség). Amennyiben USB C USB C kábel lenne ött, a töltőfejeken is USB C aljzat lenne, akkor ezeket itt fent mind pont nem tudnád csinálni. Egyszerű mezei alaplapokon még most sincs USB C, notebookon sem mindegyiken, amelyiken igen, azon csak egy, így amennyiben a notebookot már töltöd, akkor ugyanezen keresztül telefont nem tudsz, meg kell várni a másik végét, vagy priorizálni, monitorba épített USB HUB-ban meg nagyítóval találsz olyat, ami C-s. No, ezért kell a kábel és a töltőfej egyik végének mindeképp USB A-nak lennie.[ Szerkesztve ]
-
Tal2
tag
Mechanikag szerintem a lightning jobb, és tartósabb, nincs az a rendkívül vékony nyelv az aljzatban, mint a micro usb és az usb-c esetében…
-
törölt tag
"Semmi értelme az usb-a usb-c kábelnek 2021-ben."
Töltés esetén (amikor adatforgalom sincs) egy filléres átalakítóval (aliexpressen kb. $0.1) megoldható a kérdés. A tápba bedugod az c->a átalakítót (ki se kell venni belőle többet) és máris használhatod a c-c kábeledet. Emiatt semmi értelme kukázni az összes tápegységet.
-
válasz #54625216 #39 üzenetére
Adatforgalom már töltésnél is van, már a micro-s cuccok is évek óta igénylik, ha nem akarsz az 500mA/5V-os töltésen ragadni; igaz, a micro-sok inkább csak az áramfelvételt tudják összeegyeztetni, de olyan szinten kell a két adatvonal, hogy anyám gagyi kínai tabletje töltőn merült használat közben, amikor felszakadt a két adatvonal.
-
törölt tag
De az miért jó, ha olyan tápegységeket gyártanak, amivel a piacon lévő eszközök 90%-a nem kompatibilis, miközben egy filléres cuccal megoldható az új eszköz csatlakozása?
Akkor inkább tegyék kötelezővé az a-c adaptert minden töltőhöz és téma letudva. Vagy tőlem adhatják alapból c csatlakozóval, csak akkor legyen mellé kötelezően c-a adapter is. -
Noukoum
veterán
válasz #54625216 #42 üzenetére
Mert mondjuk így működik a változás? Lépni kell.
Gondolom annyi usb-a usb-c kábeled van otthon hogy fájna ha a telefon adaptere usb-c lenne.. Nyilván nem. Régi adaptereid ugyanúgy működni fognak ha kell usb-a valamihez.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
-
Noukoum
veterán
Jó akkor te szívasd magad, én örülni fogok hogy az összes eszközöm usb c-s lesz szépen lassan és nem kell tizenhatféle kábellel bohóckodnom a gyártók hülyesége miatt. Értem hogy neked semmit nem ad az usb-c ezért nem vagy oda érte.
-
-
Noukoum
veterán
Aha…
Fülhallgató tokja lightning, óra nem szabvány vezeték nélküli töltő, telefon szabvány vezeték nélküli töltő, tablet usb c, powerbank micro usb, monitor hdmi, egér usb-a, fejhallgató jack. Három másodperc alatt ennyi jutott eszembe. Ennyit arról hogy mindenre jó az usb-a. De azért nyugodtan, csak szólj a gyártóknak hogy rakják is már rá ne csak veled osszák meg ezt az információt.[ Szerkesztve ]
-
Ennyit arról, hogy csak egyféle kábellel kell szórakozni
Céges fejeshez USB-s adaptert adnak, az A. A C-s retek drága.
Billentyűzetek nagyrészt A.
Nyomtató nagyrészt A, ráadásul szörnyűség!!!! a nyomtatón B csati van, rakás ember azt se tudja, mi az
3.0 A-s dokkolók is voltak.
Pendrive-ok nagy része A, szerencsére 2 vége van, és van, amin A és C csati is.A most használt Dell dokkom is C, de ott lóg a kábelen az A átalakító, mert a 3.0 A-val is műxik.
-
Noukoum
veterán
Ennyit arról hogy nincs szükség az usb-cre.
Szóval akkor csak egy tucatféle csatlakozóval kell bohóckodni, 1 helyett. Akkor van még kérdés hogy gyorsítani kéne az átállást?
Amiket felsoroltál kb. a pendrivera kell egy átalakító ha nem kétvégű. Többi mehetne c-n gond nélkül. Persze tudom mi lesz a válasz hogy nincs a gépen annyi c. Ezért hangsúlyozom az elejétől fogva hogy ez a gyártók hülyesége, nem a felhasználóké.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
törölt tag
"Fülhallgató tokja lightning, óra nem szabvány vezeték nélküli töltő, telefon szabvány vezeték nélküli töltő, tablet usb c, powerbank micro usb, monitor hdmi, egér usb-a, fejhallgató jack. "
És ha a tápokat nézed, ott hány fajta csatlakozót találsz?
Mert ugyebár nem az eszköz oldali csatlakozó volt a kérdés, hanem hogy miért cserélnék a tápokon a kimenetet A-ról C-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS DUAL RTX 3050 OC eladó! Fóliás! Garanciával, számlával!
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel!!! Garancia + számla!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X + RX 6800 16GB! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Laptop szerviz - Alaplap javítás ingyenes bevizsgálással
- Intel i7 11700k, MSI Suprim 3070ti, MSI Z490, Phanteks rgb ház, SSD, 16GB ram teljes konfig eladó!
- Rasberry Pi 4 model B / 3 model B+ aktív hűtés, Ice tower RGB hűtőborda hűtőventillátor 52Pi
- 3.2" TFT érintőképernyős kijelző ILI9341 drive
- Eladó Xiaomi TV Box S 2nd Gen (PFJ4151EU) TV okosító
- Lenovo T590 laptop eladó (trackpoint gombjai nem működnek!)
- Xbox Series X 1TB + kontroller + 2 akku + töltőállomás
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest