Hirdetés
- Synology NAS
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Mobilinternet
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psych0
őstag
De szeretem ezeket a grafikonokat. Vajon mi a mértékegysége az absentnek és a most frequentnek?
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Dr. X
aktív tag
Ez ekkora probléma Európában? Lehet én gondolom rosszul, de ez nálunk nem ilyen súlyos. Nekem upc internetem van és soha nem vettem volna észre a korlátozást. Bármikor tudok p2p-ről 10-11Mb/s-al tölteni.
-
Psych0
őstag
válasz
DUNKENSTEIN #4 üzenetére
Mert az is.
Az ember előfizet 10Mb/s netre, arra számít, hogy 10Mb/s sebességgel tud netezni. Az, hogy mi van a kábel másik végén egyáltalán nem érdekli, mert azért fizet, hogy a kábel közelebbi felén 10MB/s legyen."As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
DUNKENSTEIN
tag
Te nem 10Mb/s es netre fizetsz elő, te kb egy 768 as netre fizetsz elő aminek a maximum sebessége 10mb/s lehet.
Olvasd el a szerződést ott van a minimálisan garantált sebesség (ami egy vicc szokott lenni) és a 10 az a lehető legnagyobb amit elérhetsz. Te ezt elfogadtad a szerződésben, miről beszélünk?!
Eladó asztali "gamer" pc [+monitor] egyben [90.000] vagy bontva! http://href.hu/x/i0of
-
buherton
őstag
válasz
DUNKENSTEIN #9 üzenetére
Nem, te 10 Mb/s-re fizetsz elő, ahol a garantált 768 kb/s. De lényeg nem változik, hogy 768 kb/s sebesség alatt lehet csak reklamálni.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
DUNKENSTEIN
tag
Én is ezt mondom srác..
De az alá sosem megy a szolgáltató, az meg hogy túl van terhelve a hálózat nem korlátozás hanem egyszerű túlterhelés. Az lenne a korlátozás, ha a hálózat 50% ban lenne kihasználva de mindenki 1-2 mb/s el döcögne
Amúgy pontosítok, te nem sebességre hanem csomagra fizetsz elő
[ Szerkesztve ]
Eladó asztali "gamer" pc [+monitor] egyben [90.000] vagy bontva! http://href.hu/x/i0of
-
bambano
titán
te 10 Mbps maximum kapacitású *OTTHONI* felhasználású internetre fizetsz elő. Nem pedig 10 megás nagyvállalati garantált kapacitású bérelt vonalra.
1999-ben, amikor indult pl. miskolcon a broadband, akkor otthoni 320/64-et lehetett venni az upctól 10-11k körüli áron. Meg lehetett venni 64/64 bix-ig garantált bérelt vonalat 800k-ért. Az akkori díjszabási módszerek szerint a 64/64-ből 320/320-at havi két millerért csináltak volna.
ezt nem hajlandók megérteni a letöltőhuszárok, de mivel ez is egy 500x kivesézett téma, szerintem hagyjuk.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Gabcseee
tag
Ahhoz hogy korlátozni tudják ahhoz előbb fel kell ismerni a protokol fejlécét, amihez elengedhetetlenül forgalomelemzés szükséges (pl. WireShark)
Legjobb tudomásom szerint azonban a szolgáltatóknak >>> SZIGORÚAN <<< TILOS bírósági határozat NÉLKÜL bárminemű adatforgalmi elemzést is végezniük, mert:
1. adatvédelmi jogszabályokba ütközik,
2. személyisíégi jogi problémák hadába
3. stb.. elvi kérdés stb..Hogyan bátorkodnak akkor mégis mindezek ellenére adatforgalmi elemzést végezni?
Azonnal megyek és megteszem a bíróságon a feljelentést !
És utána majd fizethetnek olyan kártérítéseket, hogy belezöldülnek ! ENNYI.
-
rviktor25
aktív tag
válasz
DUNKENSTEIN #11 üzenetére
Én 10Mbps-re fizetek, amiből 5Mbps garantált, na?
@Gabcseee: Azért az a "titkositás" nagyon könnyen szűrhető, ha akarják. Az semmi másra nem való, mint hogy kijátszották az első p2p szűrőket, amik megnézték, h a packet bittorent protokkolos-e. DE pl. a torrent handshake nem titkositott, innentől kezdve automikusan is simán szűrhető a "titkositott" protokollú torrent is. (Más kérdés, h amig nem fűződik hozzá érdek / nincs rá törvény, addig nagy ivben sz*rnak rá)
[ Szerkesztve ]
Chiwasuu!!!
-
Zirowe
nagyúr
A XXI. század pestise a torrent az isp-k és a kiadók szerint.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
bambano
titán
a legjobb tudásod upgrade-re szorul.
jelenleg konkrét, személyhez és célhoz köthető adatforgalmi szűrés van csak hatósági engedélyhez kötve. statisztikai jellegű, minden előfizetőre egységesen vonatkozó és emberhez nem köthető adatgyűjtés nincs érdemben korlátozva. a napokban küldték szét az nmhh elnökének vonatkozó rendeletét a minőségbiztosításról, abban azt, hogy lehet protokollt priorizálni, tényként kezelik.
-
Psych0
őstag
válasz
DUNKENSTEIN #11 üzenetére
Igen, csak, mikor változnak a felhasználói szokások, és esténként mindenki orrba szájba nézi a hd yt videókat, emiatt tök lassú lesz a net, de a szolgáltató csak plusz előfizetőket kapcsol ugyanarra a vonalra és nem fejleszt, akkor az korlátozás.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
bambano
titán
akkor lenne korlátozás, ha a szolgáltató délelőtt megadná, amire szerződött, este meg nem. de mivel este is megadja, amire szerződött, így nem korlátoz abban, hogy a befizetett díjad ellenértékét szerződött szolgáltatás címszó alatt igénybe vedd. Abban hátráltat csak, hogy a szerződéshez képest túlhasználd a netet. És? fizettél érte? nem. akkor?
-
DUNKENSTEIN
tag
Mikor fogod fel végre, hogy nincs korlátozás? Olvasd már el azt a tetves szerződést.. Van egy GARANTÁLT sávszél és van egy MAXIMUM. Nos a garantált mindig megvan azaz NINCS korlátozás.
[ személyeskedés törölve - dabadab ]
[ Módosította: dabadab ]
-
rviktor25
aktív tag
válasz
DUNKENSTEIN #21 üzenetére
Azért itt neked se biztos, h igazad van. Azt kéne előbb tudni ehhez, h mit jelent, h "tök lassú lesz a net". Mert ez azért tartalmazhatja magában azt is, h a garantált alá esik (amit általában úgy adnak meg, h az év 99,8% -ban [ez a szám az én szolgáltatómtól van] teljesiteni kell).
Teszem azt, ha egy évben egyszer egy órára leesik alá, az még belefér, de ha minden nap 1 órára az már nem.
Persze, ha nem esik le a "garantált" alá, akkor teljesen egyetértek veled.
[ Szerkesztve ]
Chiwasuu!!!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
DUNKENSTEIN #21 üzenetére
Azért upc-nél van egy elméleti havi maximum letöltési keret.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Psych0
őstag
A mondandóm lényege az volt, hogy, ha nem fejlesztik a hálózatot, hogy lépést tudjon tartani a felhasználói szokásokkal, akkor az is egyfajta korlátozás. Nyilván lehet olyan szerződést kötni, hogy max100Mb/s,de garantált 512kb/s, amíg ez általában 75Mb fölött van, addig a vevő elégedett, de ha ez általában 1Mb alatt, akkor a vevő elégedetlen és úgy érzi, korlátozzák, noha a szerződés szerint örülnie kéne, mert így is a duplája a minimumnak.
-
DUNKENSTEIN
tag
válasz
rviktor25 #22 üzenetére
Persze de mi totál ugyan azt mondjuk, de ott a szerződésben a szám amíg az alá mennek nincs korlátozás, csak ez a hiperokos gyerek ezt képtelen megérteni...
[ személyeskedés törölve - dabadab ]
[ Módosította: dabadab ]
-
Talma
tag
Kedves egységsugarúnak nem tetszik, hogy a letöltési sebesség csak a garantáltnál magasabb, és köze nincs a maximálishoz, akkor lemondja az előfizetését a hűségszerződés lejárása után. Ha tömegesen mondják le, vagy szerződnek át máshová, akkor majd a szolgáltató is nyilván kapcsolni fog.
-
bambano
titán
a hálózatot nem homályos felhasználói szokások meg a felhasználók 0.001%-át kitevő, fórumokban hangoskodó hardcore userek eszmerendszere alapján fejlesztik, hanem hivatalos mérőszámok alapján.
Amióta a hírközlési hatóságnak (amit a héten nmhh-nak hívnak) világos, rendeletben leírt minőségbiztosítási metódusa van, azóta a fejlesztési tervek úgy készülnek, hogy amíg az nmhh felé történő jelentés szerint megfelel a hálózat, addig nem fejlesztik.
Az nmhh mérési metódusa pedig arról szól, hogy az előre tervezett tesztmérések 80%-ában (igen, nyolcvan százalékában) el kell érni a garantált sebességet és lenni kell olyan mérésnek is, amikor eléri a marketing kiajánlott sebességet is, mindeközben a hálózat rendelkezésre állása el kell érje a megfelelő időt. Ezt a három paramétert (garantált, max, rendelkezésre állás) a szolgáltató határozza meg, az ászf-ben adja meg és megfelelő módon (jogszabály szabályozza) közzé kell tenni.
Az nmhh nem határozza meg, hogy mit szolgáltass, csak azt határozza meg, hogy mitől lesz a piac jól tájékozott. jól van ez így. más kérdés, hogy a letöltőhuszárok ezeket a jogszabályokban lefektetett tényeket nem szokták szeretni, de ez van srácok.
Visszatérve az első mondatodhoz: soha nem is fogják fejleszteni a felhasználói szokásokhoz, mert a felhasználói szokás az az, hogy csilliógigabitért még a szolgáltató fizessen.
-
buherton
őstag
Valóban igaza van, csak tajt paraszt stílusban adja elő, emiatt én is ignorálnám
.
Ha te 100 Mb/s-os netet vettél, és annak a garantált sebessége 512 kb/s, és a net sebessége ennél az érték nagyobb, addig nem beszülhetünk korlátozásról. Az, hogy otthon böki a csőrödet, hogy sokkal lassabb, mint amilyen szokott, azzal sajnos nem tudsz mit kezdeni. Le kell nyelni, vagy szolgáltatót kell váltani.
Hidd el tudom mit beszélek. Digis netnél a legnagyobb csomagban voltunk (8/2), és este használhatatlan volt. A ping is 300-400 állt meg
. Szerencsére nem maradtunk ott sokáig, igaz nem emiatt, de most már frankó net, ami hozza a maximális sebességet non-stop.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Psych0
őstag
Ezt nem tudtam, hogy ennyire pontosan be van szabályozva minden. Az még érdekelne, hogy a tesztmérések hogy/hol zajlanak? Gondolom nem csönget be Tesztmérő Károly Gizinénihez, hogy megmérhesse az ottani sebességet, hanem fix pontokon mér, amiről tud a szolgáltató. A piacon is mindenki tudja ki az APEH ellenőr és neki mindig jut számla.
Azzal tisztában vagyok, hogy a garantált minimum sebességet, ha eléri, akkor egy szavam se lehet, de a szerződésen belül is tudnak a szolgáltatók szívatni. Erre jó példa, hogy a biztonsági őr nem foghat le mert az törvényellenes, viszont körbeállhat 6 biztonsági őr és akkor az törvényes, mert pont csak ott álltak. Akkor most korlátoztak, vagy nem?
Pár éve ahol laktam csak kábelnet volt. Amikor esett az eső, akkor elment a net. Betelefonálok, megnézik, mondják, hogy kivizsgálják az ügyet. Két nap múlva küldik az SMS-t, hogy mindent rendben találtak, semmi probléma. Persze, hiszen addigra kiszáradt, a beázott eszköz. Ezt abban az évben legalább hússzor eljátszottam, aztán lejárt a hűségidő. Szerintem azzal, hogy nem javították meg a beázó valamit, korlátozták az internet hozzáférésem. Persze nekem kellett volna bizonygatni, hogy ez most pontosan hány százalékos rendelkezésre állást jelent."As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Zirowe
nagyúr
A bizti őrös példára a körbeállás nem jó, mert az meg személyes szabadság korlátozása+kamera is veszi ezeket általában.
-
bambano
titán
A tesztméréseket elvileg előfizetői végponton kellene végezni, ami műszakilag indokolatlan, jogilag kivitelezhetetlen (egy hatóság nem írhatja elő, hogy az előfizető beengedjen az otthonába). Normálisan ott mérik, ami a legközelebb van az előfizetőhöz és még hozzáférhető, tehát pl. panelház központi elektromos elosztójában. de ez is indokolatlan, legalábbis kábeltv-nél biztosan az. Akkor szoktak ügyfélnél mérni, ha hibát jelentett be és azt elhárították.
a méréseket előre elkészített mérési terv alapján kell végezni, ahol utcaházszám szinten előre megmondod, hol fogsz mérni és mikor. a jogszabály előfizető létszám alapján meghatározza, hogy évi hány mérést kell csinálnod, milyen eloszlásban, stb. a mérési jegyzőkönyveket és az abból összesített jelentéseket nagyon komolyan ellenőrzik.
"Szerintem azzal, hogy nem javították meg a beázó valamit, korlátozták az internet hozzáférésem": senki nem vállal 100%-os rendelkezésre állást, a 95% már elég jó, főleg vidéken, ahol áram se mindig van, kábelkereső gépek és személyek is gyakoribbak, stb. 5% kiesés 365 napnál pedig 18.25 nap, tehát ebbe belefér 18 teljes napnyi 100%-os leállás. Ha volt mondjuk 22 alkalommal egy teljes éjszakányi kiesés, az nincs 10 nap se. Itt pedig az a hivatalos szabály, hogy az számít rendelkezésre állás szempontjából kiesésnek, ami az előfizetők legalább 10%-át érinti. alatta egyedi hiba.
-
Psych0
őstag
Pont erre utaltam, hogy jogilag, meg a szerződés szerint is rendben volt minden, de csak nem volt net, amikor esett az eső, ráadásul állították, hogy semmi baj nincs. Ha mondjuk eső esetén nem lenne áram, vagy víz, akkor mekkora hisztit lehetne csapni. Értem, hogy nem kell 100%-os rendelkezésre állást biztosítani, de ennek szerintem az a célja, hogy, ha valami elromlik, akkor ne hisztizhessen a vevő a kiesett idő miatt, amíg megjavítják. Én sem hisztiztem volna, mert minden elromolhat, de az én esetemben meg sem csinálták, mert még belefér a szerződésbe, ami szerintem undorító hozzáállás(de legalább tipikusan magyar).
Amúgy kösz a felvilágosítást
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Nem kevés, max. a vezetékes matáv telefonhoz képest kevesebb.
A tapasztalatom azt mutatja, hogy a "bármely közműhöz" képest kitétel sem áll meg, egy csomó helyen van szolgáltatásunk, ahol akkor áll meg a cucc, amikor nincs áram és a szünetmentesek is leborultak. Hajdú-Bihar déli részén a többi közmű se sokkal jobb, mint 95%, függetlenül attól, mit állítanak a webjükön az ászf-ben.Az internet szolgáltatás egyébként nem közmű, függetlenül attól, hogy mit hallasz a politikai kampánybeszédekben. attól még igen messze van.
[ Szerkesztve ]
-
DUNKENSTEIN
tag
-
rviktor25
aktív tag
válasz
DUNKENSTEIN #46 üzenetére
Egyébként ezt viccesnek érzed, nekem kevésbé az, amikor néha naponta van egy rövidebb-hosszabb áramszünet
(és ez kivétel nélkül mindig akkor fordul elő, amikor éppen valami online játékot tólunk haverokkal vagy valamit sürgősen el kéne neten intézni)
Chiwasuu!!!
-
DUNKENSTEIN
tag
válasz
rviktor25 #47 üzenetére
Szólni kell az ottani szolgáltatónak hogy nézzen utána, 5-6 éve nálunk is volt ilyen. 2 telefonhívásomba került és utána jöttek is. Valamit kicseréltek és azóta minden fain, csaka sok barom nem mer nekik szólni, mert húmá' az milyenmá'
-
zseko
veterán
A Voip korlátozás miatt nem lehetne
megb..atni, jól feljelenteni őket? A P2P még megértem hogy jogosan korlátozzák, elég nagy forgalmat generál és terheli a hálózatot, A HD youtube videók is még csak-csak, de a Voip jellemzően nem 0-24-ben megy azért. És a sávszél se volt valami vészes ahogy próbálgattam, 38 perc ~14MB. Igaz a Viber elvan edge-n is, egy kis breki-effekttel[ Szerkesztve ]
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
it Az önkéntesen megadott adatok szerint a szolgáltatók jelentős része korlátozza vagy blokkolja a torrent-, illetve a hanghívásos forgalmat.
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Általános videofelskálázót hoz a Microsoft
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Philips LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- További aktív témák...
- GAMER PC ::: WIN11 // R5-4500 // 16GB // 5700XT // 500GB // 1000GB
- PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition 27456/50000
- Bomba áron GIGABYTE G5 gamer laptop!/I5-11400H 16GB 512 GB SSD Nvidia RTX 3050 Ti 4GB 144 Hz FHD IPS
- Kivételes áron DELL G15 5510 Gamer Laptop/ I5-10870H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 3060 120 Hz Garancia/
- I7 6700K félkonfig
- GAMER PC ::: WIN11 // i5-8600K // Z370 // 16GB // GTX1070Ti // 240GB // 2000GB
- GAMER PC ::: i3-9100F // 16GB // 1650 4GB // 500GB // 500GB
- GAMER PC ::: // i3-10105F // 16GB // 1660S // 1000GB // 500GB
- Samsung Odyssey G7 32 colos gamer monitor
- GAMER PC ::: i3-12100F // 16GB // RTX3060 // 1000GB // 500GB
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest