Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Bitcoin topic
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows XP
- Facebook és Messenger
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
Aliszalámi #65 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve: Valóban, külön tudományág foglalkozik azzal, hogy magyarázza, miért és hogyan működik, és nyilván a fő érv az, hogy "még nem találtak ki jobbat", mint annyi más esetben. Evileg egy ifjonc közgazdász is láthatta, hova vezetnek pl. a ninja-hitelek, mégis volt az a "szakértő" gárda, aki mögé állt, hogy nyomhassák. Hihetetlen nagy játszma ez, évszázadok óta tart és mindaddig mehet, amíg az eredeti leosztás van érvényben.
Szóval nem lehet vitatkozni azzal, amit írsz, mert adott perspektívából nyilvánvaló összefüggések mutatkoznak, de tudod, ahhoz, hogy ráláss a teljes játékra, fel kell állnod az asztaltól.
A legnagyobb trükk az, hogy módfelett diverzifikáltnak tűnik, hogy hol, kik, mikor és hogyan, de történelmi távlatból egy adott időszakra visszatekintve ugyanazok a minták rajzolódnak ki.
De ez messzire vezet és nagyjából elrendeltetett. Tart, amíg tartania kell.A hitelek a jelenlegi bankrendszerben megkerülhetetlenek.
De például már most látható, hova vezet majd a jelenlegi hitel/kamatpolitika. -
Aliszalámi
tag
A pénz önmagában nem ér semmit. Az a munkádért járó virtuális ellenérték. Szerintem a párnába tömködés (készpénzben tartás) az egyik legrosszabb amit lehet vele csinálni, mind saját magadnak mind a társadalomnak elmaradt haszon, amíg ez a pénz nem dolgozik.
Jó régen hallottam már ezt az örökbecsűt : Hitelt két dologra szabad felvenni : Ami a kiadásainkat csökkenti, vagy ami a bevételeinket növeli.
És hát tényleg. Mit lehet tenni a buta emberekkel, akik kényelmi és presztízs beruházásokat csinálnak belőle?! (meg úgy általában fogyasztásra berendezkedett véglények)
Azt meg sosem értettem miért okoz bárkinek lelki törést, hogy a bankok keresnek azon,hogy a gazdaságban forgatják a pénzt. A boltos is keres rajtad, az autószerelő is. Te is profittal dolgozol. Aztán az mégis rendben van. Nyilván nem az állami nemtörődömségből adódó extraprofitot (pl pre-GIRO rendszer),vagy a piaci méretből adódó erőfölényből való visszaélésből származóra gondolok.De nem csak a bankszektor ilyen, hanem bármelyik szektor. A tőzsdén sem áll feltétlenül valós munka/teljesítmény az árfolyam mögött.
Az, hogy bedől az meg a kockázat. De a tőzsdézés és az alapok sosem tartoztak a biztonságos befektetések közé.Ne lőjük már ki a pénzügyi rendszert, csak azért, mert ez valakinek szúrja a szemét. Nem most hülyült el a közember, csak sokkal több információt kapunk.
-
salapp
addikt
válasz
Aliszalámi #63 üzenetére
Hidd el, még az első diplomám megszerzése során megvolt minden könyv. Elsők között tanultam németül a külkereskedelmi tárgyak mellett, és sajnos, nem tegnap volt.
Értem én, hogy azt hiszed, hogy te tudod a tutit.
Egy paradigmarendszerben nevelkedett egyén szinte sosem tud túllépni a rendszeren. Pedig szükséges. -
gabor7th
addikt
Akkor mostmár a pénzügyeiket is összeomlaszthatják egy kibertámadással.
-
-
Nem olvastam végig a HSZ-eket, lehet előfordult - de melyik pénz nem digitális már manapság?? SzVSz még az "elmaradott forintból" is jóval több létezik csak digitális formában, mintsem bankjegyekben/érmékben, a számlámhoz pedig Új-Zélandon is hozzáférek, utalok róla, stb.
#47: "Elég jó arányban fognak milliárdos költségvetési csalásokat is, csak nem teszik ki a hírekbe." - pedig tehetnék, óriásit emelne a szervezet társadalmi elismerésén, és sztem a kisemberek adózási morálján is
. Jelenleg sokan azért se fizetnek adót, mert látják, hogy nagyhalak miliárdokkal károsítják az államkasszát, ő akkor miért a családjától vegye el azt a párezer Ft-ot? Viszont ha a nagyhalat kifogják, és látja a polgár, hogy mindenki szépen finanszírozza az állam működését (+azt, h nem lehet kibújni), akkor fehéredik a gazdaság
-
Ahhoz képest a top adótartozásokat meg nem tudják behajtani - és nem érdekel, miért, mert azt látom, hogy amikor szándék van, akkor kő övön nem marad, tehát az jön le, hogy nem akarják.
@Sinesol : OK, itt is a boltok nagy részében van kártyaolvasó, csak amikor pont ott vásárolsz, ahol nincs...
-
Kékes525
félisten
Lehet majd bányászni is?
-
glugi
tag
Nem célom védeni a NAV-ot, de történetesen ismerem a területet és annyit elmondhatok, hogy egyfelől undorító amikor Mari nénit bírságolják szét a piacon 3 szem hagyma miatt (a kamu őstermelőket meg pl. senki sem piszkálja), másfelől viszont biztosíthatlak, hogy amikor éves számokat látsz (mennyit derített fel, mennyből lett büntetőügy, stb), akkor az nem a Marika nénik számaiból áll össze. Elég jó arányban fognak milliárdos költségvetési csalásokat is, csak nem teszik ki a hírekbe.
Úgy általában a *coinhoz: jelenleg a magyar jog nem tudja kezelni még (a kategória helyes megválasztására sem egyértelmű, hogy jogilag hova lehet beilleszteni), tehát előbb ezt kellene megoldani.
-
Sinesol
veterán
Egy 4-5 ezer fős kelet-magyariországi faluban lakom.
Kb. az üzletek fele elfogad kártyát, sőt még a fagyizó is.
Azért irtam felét mivel az a 3-4 üzlet ami közelemben van, ahova járok az elfogad, a többit viszont nemtom.Persze lehet máshol más a helyzet, de ha az én kis falumban is megoldott a dolog, akkor nem hiszem, hogy olyan rossz lehet a helyzet.
Amúgy mióta az online pénztárgépek kötelezőek, azóta nem nagy plusz egy terminált is tartani, ha már amugyis kötelezően megvan a vonal, gondolom ezért.
-
Vesa
veterán
válasz
Cathfaern #33 üzenetére
Ennek kevés a realitása, de a gondot nem is a sarki fagyis marikanéni pár forintos áfa csalása okozza, hanem inkább a sokszor akár "kormányközeli" vagy attól független, milliárdos áfa csalást elkövető cégeké.
Ők pedig megtalálják a módját annak, hogy bármikor, bármilyen körülmények között csaljanak.Jellemzően persze, a kisembert jobban zavarja a fagyis marinéni (ez amolyan magyar szokás, a szomszéd tehene mindig fontosabb volt), mert közelebb érzi magához, ott él vele, elérhető, látható. Ezzel szemben a milliárdos csalásokkal nem foglalkoznak, hiszen azok "olyan távoli, elérhetetlen emberek", akik talán nem is emberek. De marikanéninek nehogy 5Ft-al több legyen, mert az már kiveri a biztosítékot. És bár a nagyüzemi számlagyárak és offshore-ozó maffiák milliárdokkal rövidítenek meg minket, jellemzően a NAV felderítési hatékonysága általában valahogy mégis főleg csak a marikanéni féle "kisemberre" korlátozódik.
-
salapp
addikt
A készpénz tulajdonképpen az utolsó megmaradt folt jičíni erdő, ahol a digitális nagyurak elől a modern Rumcájszok elbújhatnak.
Persze ha minden a jelenlegi forgatókönyv szerint robog tovább, akkor napjaik meg vannak számlálva.
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #37 üzenetére
Igen, szerintem egyetértünk.
a *coinokhoz: Ha nem lenne anonim, azonnal 0%-ra esne az értékük mert az égvilágon semmi hozzáadott értékük nincs mondjuk egy dollár/euro devizaszámlához képest. Nem véletlen ám hogy nem lehet beszélgetni a coin hivőkkel, ők is tisztában vannak vele hogy az egész bizniszt az élteti hogy az anonimitás miatt a bünözés melegágya.
-
salapp
addikt
válasz
#82729984 #36 üzenetére
Jó látni, hogy vannak itt, akik túllátnak a csákmáté-irányította médiumok lila és a ki-tudja-kik-irányította médiumok szivárványos ködén.
És akkor még ne felejtsük el, hogy a jelenlegi bankrendszer a gyarmatosítás tökéletes eszköze, ahol a számla-vagyonok mögött réges-régen nincs teljesítmény/munka, a számlapénz gyárt számlapénzt (mint a vásárlóerő, hitelképesség vagy éppen a hitelnyújtás alapját), amely a kiváltságos elitnek teremt egyre csak dagadó vagyonokat=hatalmat, amellyel tovább folyhat a világ felvásárlása/kilátástalan hiteligába kényszerítése.
A teljes pénzforgalom digitalizálására tett folyamatos és erőszakos kísérletek (IKEA önkiszolgáló pénztárak - csak kártyával, Lidl át akar állni csak kártyás fizetésre Németországban, Tesco házhozszállítás - fizetés csak kártyával, stb-stb. és egyre csak jönnek az újabbak) éppen ennek a Dögrögi-a-huszonharmadikon szintű kompániának a teljhatalmát hívatott bebetonozni, ez tisztán látszik. És ez csak egy oszlopa valaminek, ami - akár összeesküvés-hívők vagyunk, akár nem - tisztán látszik, hogy jön, egyre csak közeledik, iszonyatos mérvű figyelemelterelés (globálisan bedobott stupid témák, mint a gender-állatság) és agyrohasztás (kezdve a korai popkultúrától Will I AM-ig) leple alatt.
Azt aláírom, hogy sokkal biztonságosabb lenne sok terület, ha nem lenne készpénz, de sajnos sokkal nagyobb dolgot veszítenénk el a másik oldalon. -
glugi
tag
" Illetve pár éve 5 autóalkatrész-boltból háromban nem tudtam kártyával fizetni - nyilván, az emberek néha ott hagynak pár százezret, aztán jobb, ha annak nincs nyoma"
Milyen igaz. Ezer más szektort/szolgáltatást/stb. lehetne még mondani, ahol kiverte a biztosítékot az online pénztárgépek bevezetése (a működés/működtetés más tészta, az elv a lényeges). Illetve tervben van a kötelező e-számla kiterjesztése is, na akkor lesz még nagy kiabálás. Szóval ha ezek megoldottak, akkor tudná szerintem leginkább betölteni a digit pénz a funkcióját, ti. kiegészítenék egymást és tényleg csökkennének a csalások, minden téren.
Mindamellett, ahogy azt már előttem írták, nem a be nem ütött fagyi ára a jelentős az áfa-csalások körében, ahogy már nem is áfa-csalás, hanem klöltségvetési csalás, minden adófajtára értve. Hanem többek között pl. a különféle szövetkezetek, az ún. "őstermelők" és itt nyilván nem "a Mari nénikre" gondolok. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
#82729984 #36 üzenetére
Lehet úgy kellett volna fogalmaznom, hogy a pénzhez köthető áfacsalások nagy része. Mert tök jogos amit írsz, de ezen típusú áfacsalásnak semmi köze a pénzmozgáshoz és a pénz típusához, gyakorlatilag a törvényi szabályozáson lévő lyukat használják ki. Innentől logikus hogy bármit csinálsz a pénzzel nem fog megszűnni ez a probléma, így a topicban kár is beszélni róla.
Tudom ez már nem nekem, de reagálok rá
"lásd ***coin és társai ahol kifejezetten pénzmosás és feketepiac zajlik, egy elenyésző kis része csak a legális forgalom."
Ez azért van, mert semmi törvényi szabályozás nincs rájuk, így teljes anonímok tudnak lenni. Ha lenne normális törvényi szabályozás, akkor nem működhetne a pénzmosás meg a feketepiac velük."A bankrendszert pedig szintén vicces lenne kihagyni a buliból, mindamellett hogy mára már igencsak túlburjánoztak és szükség lenne egy jó erős szabályozásra, nem ok nélkül jöttek létre. Nehéz lesz hitelt felvenned hitelező nélkül..."
Ezt mondogatom én is minden ***coinos topicban, de mindig süket fülekre találÉs nem csak a hitel miatt van szükség a bankokra. A államtól és bankoktól független pénznem pont olyan, mint hogy mindig elmondják, hogy az idei év a desktop linux éve lesz. Nyilván létezik és működhet, de sose lesz mainstream.
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #33 üzenetére
"Az áfacsalások nagy része nem ilyen, hanem veszel egy fagyit és nem ütik be a blokkot."
Lóf@szt mama. Ez az áfacsalások apró töredéke. Az áfacsalások java része arról szól hogy eladok valamit egy másik cégnek, visszaigénylem az áfát (de nem fizetem be), majd a másik cég is visszaigényli az áfát (de nem fizeti be) és igy tovább. És a végén a cég meg kaja ibrahim (tetszőleges hajléktalan) nevén lesz.
Na ez sok száz/ezer millárd forintos tétel évente, ráadásul nem csak kvázi elmaradt hasznonról van szó (azaz nem fizetik be az áfát) hanem konkrétan minuszos lesz az állam mert visszaigényelnek valamit amit nem fizettek be. Ezért szar az európai rendszer és ezért sokkal jobb az amerikai mert ott "maximum" nem fizeted be az áfát de nem megy minuszba a kassza.
A te elképzelésed jellemzően a kis magyar cégeket/boltokat sújtaná a legjobban, akik az áfacsalások kb. 1 ezrelékéért a felelősek. A nagy áfacsalók meg röhögnének a markukba hogy na ennyivel is kevesebb a konkurencia.ez már nem neked:
Egyébként olvasgatom a kommenteket és java része annyira el van tévedve a valóságtól hogy az elmondhatatlan. A digitális pénz nem szünteti meg az adócsalást (lásd feljebb), a bünözök egyébként is mindig sokkal kreativabban használják ki a lehetőségeket, aminek következményeképp a digitális pénz a bünözést is nem hogy csökkenti hanem növeli, lásd ***coin és társai ahol kifejezetten pénzmosás és feketepiac zajlik, egy elenyésző kis része csak a legális forgalom.A bankrendszert pedig szintén vicces lenne kihagyni a buliból, mindamellett hogy mára már igencsak túlburjánoztak és szükség lenne egy jó erős szabályozásra, nem ok nélkül jöttek létre. Nehéz lesz hitelt felvenned hitelező nélkül...
-
salapp
addikt
válasz
shortcutme #7 üzenetére
Köszönöm, hogy leírtad, így nem kellett összeszedegetnem.
Ha fennmarad egy készpénzes rendszer is és mellette lesz digitális is, átjárhatósággal, az biztosíthatja az egyén autonómiáját, ha csak digitális lesz, az bizony minden csúnya dolog alapjául szolgálhat.
-
Cathfaern
nagyúr
"Miért lenne? Fizetni másban is lehet (arany, ezüst, ékszer, más ország valutája stb.)"
Persze, elvileg. Gyakorlatban a valutát leszámítva annyival macerásabb a pénzes fizetésnél, hogy csak az fogja alkalmazni aki nagyon csalni akar. De ő meg megoldja könyveléssel. Az áfacsalások nagy része nem ilyen, hanem veszel egy fagyit és nem ütik be a blokkot. Szerinted mennyi a realitása, hogy veszel fagyit, erre szól az eladó, hogy bocsi most áfacsalnék, ne kártyával fizess, hanem ezüst röggel, köszi? -
stefi76
aktív tag
"Ugyanis jelenleg szerintem az van, hogy a világ minden érve a digitális pénz mellett szólna "
Abszolúte ne zavarjon, hogy a bankban betett pénzed ide-oda utalgatva, azzal kártyás vagy online felületen végzett művelet digitálisan működik a világban.
Semmi olyat nem tudtok mondani, ami a mai pénzformátummal és a mai rendszerrel nem lehetne megtenni, mint a dicsőített "digitális coin"-okkal. -
A kártyás fizetés nem szünteti meg az adócsalás minden formáját, hiszen a fiktív cégekkel elkövetett csalások ugyanúgy működnek. Azt a fordított áfa szünteti meg nagyjából, amit fejlett országunk máig képtelen bevezetni
Amúgy nem mindenhol előnyös, ha csak kártyával lehet fizetni, de valóban van több előnye - lehetne úgy kezdeni, hogy azok a cégek, amiknek állandó telephelye van, csak kártya. Értsd : a háza előtt málnát áruló bácsi, vagy az Ördögkatlanon áruló bárki esetén nem mindig megoldható a kártya, de a nagy áfacsalások jellemzően nem is ilyen esetekhez köthetők...@Sinesol : Szinte mindenhol - aha, ahol te laksz. Mászkálj be kisebb boltokba... Itt megyeszékhelyen pl. teljesen nem alap, hogy elfogadnak kártyát, kb. minden harmadik boltban nem. Arról nem is beszélve, ha ennél egy fagyit.
Iletve pár éve 5 autóalkatrész-boltból háromban nem tudtam kártyával fizetni - nyilván, az emberek néha ott hagynak pár százezret, aztán jobb, ha annak nincs nyomaMáshattam el kápéért.
-
derive
senior tag
Ennek az allami kriptopenzesdinek a lenyege, hogy az orszagnak egyszerre ket valutaja legyen. Ugyanis esztorszagban mar Euro van ami jo a stabilitas szempontjabol de nem lehet devizaarfolyammal novelni a versenykepesseget. Ugyanakkor ha emelle parhuzamosan beraknak egy helyi valutat maris lehet az arfolyam leertekelesevel versenyelonyt szerezni ( nalunk a Csuti focistanak van nagy tapasztalata ebben ), raadasul csak az orszagon belul koltheto el (=protekcionizmus).
-
Vesa
veterán
válasz
Cathfaern #13 üzenetére
Hiába nincs róla számla, van róla tranzakció.
Miért lenne? Fizetni másban is lehet (arany, ezüst, ékszer, más ország valutája stb.) Aki csalni akar, az eddig is megtalálta, és ezután is meg fogja találni a módját...Viszont minden ilyen megoldás egyre közelebb visz 1984-hez, mert a társadalom 99%-kának gyakorlatilag megszűnik a magánélete, minden mozzanata követhető lesz. És ezt én nem várom...
-
Vesa
veterán
"az utcán gyakorlatilag megszűnne az, hogy kizsebelnek, ugyanis nincs mit elvenni"
Már hogy a fenébe szűnne meg? Csak nem kp.-t lopnának, hanem egyéb vagyontárgyat (műszaki eszköz, ékszer, akármi más)!
"- óriási mértékben szorítja vissza a fekete gazdaságot, a fegyverkereskedelmet, a drogkereskedelmet stb"
?? A deep webes bűnözők szinte kizárólag digipénzt használnak, éppen azért, mert lekövethetetlen. Legalábbis, a jelenlegi verzióik.
"- gyakorlatilag megszünteti az adócsalás minden formáját"
Lásd fentebb...
-
Sinesol
veterán
Ne csodálkozz, a magyar már csak ilyen, mindig sírnia kell valamiért.
Merem állítani, ha pl. a leggazdagabb, legfejlettebb állam is lennénk a Földön, a megrögzött nyavalygók akkor is ugyanígy óbégatnának.
Amúgy az is érdekes dolog, hogy lattam multkor valami videot youtuben, ahol külföldieket kérdeztek meg az itteni benyomásaikról és valami 3/4-e a megkérdezetteknek azt mondta, hogy a magyarok sosem mosolyognak, vagy mindegyiknek rossz a kedve.
Érdemes belegondolni, hogy az ember elmegy pl. Azsiaba, Afrikaba, csomó pozitiv mentalitasu embert lát, pedig nekik azert keményebb körülményekkel kell szembenézniük...ide meg eljön valaki, egy a világ jobbik felébe tartozó orszagba, aztán azt latja, hogy milyen buval b@szott itt mindenki. -
Szoktál közlekedni autópályán? No, mejünk délre.
Horvátok: átkozott - és általam rettenesen gyűlölt - kapusrendszer van, ráadásul Zágrábnál is van egy. Sőt ha nem vagy bátor, hogy a kártyád használd, akkor még jól le is húznak.
Szerbia: kapusrendszer.
Szlovénia: matricarendszer van, de a kapuk helyei meg vannak és még lassítani is kell. Nem beszélve arról, hogy a matricát lekaparni sem egyszerű, mert nagyon odarad. Autópálya WC-k undorítóak, de nagyon.
Ausztria: matricarendszer van. Ami viszont nagyon nem tetszik, hogy úgy van kitáblázva, hogy na most kellett volna lehajtanod.
Lengyelország: kapusrendszer, mint ami a szlovéneknél volt.
Ezzel szemben Magyarország? E-Matrica, kultúrált WC-k és rendesen és informatívan végig minden kitáblázva.
Miért nem látod meg a jót? Miért csak szomszéd fűje lehet zöldebb?
-
Hunmugli
aktív tag
Én mindenben megbízom
OTPben van nem tudom hány ezer milliárd forint. Az OBA tőkéje /vagy minek mondjam/ 50 mrd forint. És most el lehet mondani, hogy eddig nem dőlt be, hogy nemzetközi, hogy jegybanki alapkamat, de a végén akkor is marad 0,0001% esély arra, hogy bedől, ami még mindig több, mint egy meteorit becsapódásának esélye.
Azért én megbízom a bankban, akkor is, ha felesleges. Szeretném már ezt a szokásomat abbahagyni... Erre csak a chain kínál olyan alternatívát, amit nyugodt szívvel elfogadhatok.
-
Hunmugli
aktív tag
Nem pénz lenne nálad, hanem a hozzáféréshez való jog. Ez most is így van a kártyás rendszernél. Miért jobb ez, mint az?
Pofonegyszerű: nem kellene a bankban megbíznod. Mert a jelenlegi rendszerben a banknál van a pénzed, és ő kezeli. Lényegében itt nem lenne senkinél, de csak te férnél hozzá. Ki kezelné? Hát a blokklánc, és az azt működtető szervek, társulatok, emberek. Ez lehet pow, pos, vagy mixed. Amiről nem hallottam, és nem is biztos, hogy létezik mixed, de attól még lehetne
-
Fitzgerald
veterán
Újabb Bors Online-ra illő clickbait cím Dajkó Pál™-tól.
-
törölt tag
válasz
shortcutme #7 üzenetére
A bankkártyával való visszaélések magasabbak, mint a kizsebelések száma. via
Te mikor jelentetted be a rendörségen, ha kivettek egy-két ezerest a zsebedből? A bank mindent nyilván tart, a kizsebelések 90% viszont soha nem jut el semmilyen hivatalós szervhez. Kérdéses, hogy mik a valós számok.
-
Sinesol
veterán
válasz
Stanley-B. #3 üzenetére
Mégis mit számít az, hogy hamisítható, sok országban már szinte senki sem használ bankjegyeket, érméket. Mondjuk itthon is kb. szinte mindehol fizethetsz elektronikusan...havonta, kéthavonta ha előfordul hogy kp-ra van szükségem...
Egyszerűen nem látom, hogy ez az új rendszer miben lenne jobb..
-
WildBoarTeam
senior tag
Erről az egészről párhuzamként a Lopott idő c. film jutott eszembe.
Szóval tök mindegy, hogy digitális vagy kézzel fogható formában van a pénzed, aki akarja ellopja... -
Cathfaern
nagyúr
"-- majd a jelszavadat verik ki belőlünk, nem a tárcánk
"
Ez mondjuk tök jogos, és a biometrikus azonosítás se javít a helyzeten mielőtt valaki azzal jönne. Másik oldalról ha nem tud a kártyával kp-t felvenni, akkor mire felhasználná már le is tiltattad a bankkártyát. Vagy ha rögtön helyszínen vásároltat veled valamit, akkor is vissza tudod vonatni pár óráig."-- melegágya a fekete biznisznek az legtöbb ***coin"
Ha jól értem a hírben taglalt pénz nem anoním lenne, hanem digitális személyihez lenne kötve, innentől ez kilőve"az összes pénzmozgás teljességgel lekövethető, ellenőrizhető, nincs átverés , nincs lehúzás
-- Pont most van kint a PH-n egy cikk, hogy a biztonsági technológiák messze a hackerek mögött kullognak"
Blockchain technológia miatt minden tranzakció követkető, szóval az tényleg megoldja ezt a problémát. Mondjuk az első pontban taglalt visszavonhatóságot viszont meg kell oldani, mert amúgy probléma az első pont."Egyébként ha nincs róla számla, akkor mindegy hogy analóg vagy digitális ÁFÁt nem fizet."
Hiába nincs róla számla, van róla tranzakció. Magyarázd ki cégként, hogy miért fizetett neked egy magánszemély X ezer Ft-ot ha nem vásárolt valamit."-- Szerintem 1-2e forint alatt van a pénz eddig nekem, amit tönkretett a hő, víz vagy fizikai behatás."
Neked igen. Államnak ez tetemes költség. -
Zola007
veterán
No offense, csak pár észrevétel a teljesség kedvéért
► az utcán gyakorlatilag megszűnne az, hogy kizsebelnek, ugyanis nincs mit elvenni
-- majd a jelszavadat verik ki belőlünk, nem a tárcánk► óriási mértékben szorítja vissza a fekete gazdaságot, a fegyverkereskedelmet, a drogkereskedelmet stb
-- melegágya a fekete biznisznek az legtöbb ***coin► gyakorlatilag megszünteti az adócsalás minden formáját
-- Az a könyvelőn múlik nem a pénzen. Papíron jelenleg is jól néz ki sok minden, az nem a fizetés formájától függ, hogy valaki adót csal-e vagy sem. Egyébként ha nincs róla számla, akkor mindegy hogy analóg vagy digitális ÁFÁt nem fizet.►az összes pénzmozgás teljességgel lekövethető, ellenőrizhető, nincs átverés , nincs lehúzás
-- Pont most van kint a PH-n egy cikk, hogy a biztonsági technológiák messze a hackerek mögött kullognak► rendkívül sérülékeny, tönkreteszi a hő, a víz, könnyen szakad, könnyű elhagyni, a váltása körülményes, a tárolása helyigényes, mozgatása hely és időigényes
-- Szerintem 1-2e forint alatt van a pénz eddig nekem, amit tönkretett a hő, víz vagy fizikai behatás.
Ellenben évente többször van olyan, hogy nem tudok fizetni kártyával, mert nem működik a terminál
Vagy a "a művelet a számlavezető rendszer legközelebbi nyitását követően" ismerős? -
interstate76
addikt
Kíváncsi voltam, hányadik lesz az első olyan komment, ami kis hazánkat egy számára hátrányos összevetés alanyaként említi meg. Mindegy.
Észtország nem a digitális átállás úttörője, hanem a világ digitális állatorvosi lova. Nem mondom, hogy ebből rosszul jönnek ki, de az sem biztos, hogy jól.
-
Sinisi
senior tag
Vajon nálunk előszőr az euroövezethez történő minősítés vagy valami ilyesmi lesz a hamarabbi lépés?
-
shortcutme
tag
"- az utcán gyakorlatilag megszűnne az, hogy kizsebelnek, ugyanis nincs mit elvenni"
A bankkártyával való visszaélések magasabbak, mint a kizsebelések száma. via
"- óriási mértékben szorítja vissza a fekete gazdaságot, a fegyverkereskedelmet, a drogkereskedelmet stb"
max azokat akik kis tételben üzletelnek: https://qz.com/938504/the-top-50-global-banks-allegedly-involved-in-the-20-8-billion-russian-laundromat-money-laundering-scheme/
- gyakorlatilag megszünteti az adócsalás minden formáját
https://en.wikipedia.org/wiki/Offshore_bank
Cryptovalutáról már nem is beszélve...
A digitális pénz kötelezővé tételével még több "too big to fail" szituációt teremtene, kiszolgáltatna minket a bankrendszernek és egyértelműen sértené a magánélethez való jogot.
-
Cathfaern
nagyúr
Ezek egyike se a digitális pénz (értsd: blockchaint használó bitcoin altcoin) mellett szól, hanem egyszerűen a készpénz kivezetése mellett. Mindegyik pontod teljesülne akkor is, ha egyszerűen eltörölnék a kp-t és csak bankkártyával (nfc-s telefonnal) és utalással lehetne fizetni.
-
-Skylake-
addikt
"A fontos kérdés az, hogy mit adna a digitális pénz, amit a "hagyományos" pénztől nem kapsz meg most?"
- az utcán gyakorlatilag megszűnne az, hogy kizsebelnek, ugyanis nincs mit elvenni
- óriási mértékben szorítja vissza a fekete gazdaságot, a fegyverkereskedelmet, a drogkereskedelmet stb
- gyakorlatilag megszünteti az adócsalás minden formáját
- az összes pénzmozgás teljességgel lekövethető, ellenőrizhető, nincs átverés , nincs lehúzás
A készpénz
- rendkívül sérülékeny, tönkreteszi a hő, a víz, könnyen szakad, könnyű elhagyni, a váltása körülményes, a tárolása helyigényes, mozgatása hely és időigényes
- más nemű pénzre váltása körülményes, alul szabályozott
- átadása körülményes , lassúA digitális pénz : a fentebb írtak ellentéte mindenben.
Ennyi elég, vagy gondolkodjak még kicsit és írjak mondjuk 50 egyéb indokot ? Ugyanis jelenleg szerintem az van, hogy a világ minden érve a digitális pénz mellett szólna és számomra egyébként teljesen érthetetlen is lenne, hogy miért van ez ennyire lemaradva. ( azért írom, hogy lenne , mert nyilván a fekete gazdaság erősítése miatt ez direkt van így. Erre mondjuk abból következtetek, hogy mikor Dániában voltam ott konkrétan az utcai látványpékségben nem értették, hogy mi az hogy kp-val akarok fizetni és nem is tudtam, azt mondta a kiscsaj, hogy nem fognak tudni visszaadni, ugyanis NINCS KP a kasszában, mert aznap még senki sem akart volna azzal fizetni. Egy pékségben, az utcán, nem egy webshopban.)
-
Mirman
őstag
Már az is hatalmas fejlődés lenne ha a készpénzt eltörölnék és kártyás fizetés lenne az egyetlen mód . Nem hasznalodik el , sokkal nehezebben lophato (legalábbis több intelligenciát igényel mint a bemegyünk tarkón vágjuk az öregasszonyt és elhozzuk a tárcát ) nem kell vissza adással szoszmotolni fizetésnél , kis helyen elfér . És ami a legfontosabb hogy megéri a banknak az infrastruktúrat fejleszteni hiszen náluk parkol a pénzed mindenképp ha nincs kp.
-
OFF: ez itt a periféria, ez sohasem volt kérdés.
A fontos kérdés az, hogy mit adna a digitális pénz, amit a "hagyományos" pénztől nem kapsz meg most? Egy ilyen lépés azt feltételezné, hogy van egy olyan, erősebb bizalmi pont, amire alapozhatsz (mert ez van a pénz mögött) - ilyet viszont nem látok.
-
Hunmugli
aktív tag
Hanyatló Nyugat...
(és Észak)
Sosem fogjuk még csak megközelíteni sem őket. Nálunk mikor lesz bármilyen hasonló újítás? Az OTP belépett az EF-be, ennyi. (Vagy EA?) A végén még Kínát is lehagyják, bár a NEOval náluk az előny.
Új hozzászólás Aktív témák
it Lassan, fokozatosan és módszeresen építenek ki egy olyan digitális gazdasági ökoszisztémát, mely hasznos az országnak és vonzza a külföldieket is.
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- Dacia topic
- Milyen monitort vegyek?
- Opel topik
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Formula-1
- Politika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest