Új hozzászólás Aktív témák
-
leeate
senior tag
Haha, elgondolkoztál már azon, hogy tulajdonképpen mi is Budapest, hogy fejlődött? Két városmagból és a környező falvakból összetákolt nagyváros (Nagybudapest helló). Nem biztos ám, hogy a "vidékiek" szokásai miatt olyanok az emberek, amilyenek. A városhiányos településhálózatért pedig tessék a Kádár-kori minisztereknél panaszkodni.
A "aki dolgozni akar, az dolgozik bárhol" kijelentéshez pedig - van fogalmad, mekkora munkanélküliség van keleten, és mekkora az észak-nyugati megyékben / Budapesten? -
szp1
addikt
Elolvastam a cikket. OK.
Átfutottam a hsz-eket. A végén már arra sem veszik a fáradságot az össze-vissza hablatyolók, hogy off-ba tegyék a sületlenségeiket.......
Hol van ilyenkor a moderátor? -
Simi87
senior tag
1. én 26 évesen eddig 3 hetet dolgoztam a szakmámban, és már kaptam jó pár vidéki ajánlatot is. tehát nem nincs munka, csak büdös maximum. most a munkám a hobbym, és nagyon jól el vagyok vele itthon. ha majd végleg megunom budát is, akkor dobbantok külföldre, nem szeretnék, de ez van.
2. hangoskodnak, igénytelenek a környezetükre. nálunk konkrétan az ajtóm elé hamuznak a gangra. a verés sem volt megoldás, pletykásak. de ismeretlenekről találnak ki olyan dolgokat, hogy a hajad leteszed.
3. ezek a helyek tele vannak sutyerák falubikája prolikkal. verik magukat, kötözködnek, ha meg kapnak egy lángost, csodálkoznak, hogy mi volt az. egész héten májkrémet, meg zacskós levest zabálnak, hogy a hétvégén gusztustalanra igyák magukat.
4. ahha. tehát ő keres 80.000-et, és kap 100.000 lakhatási támogatást. óriási biznisz.
5. mit csinálnak? nem ismernek, de pofáznak a hátad mögött.
pl.: tavaly augusztusban örökbe fogadtam egy kutyust (képek, pár szó a logout-omon.), aki mozgássérült. egy ilyen rohadt állat elkezdte terjeszteni a környéken, hogy mi a párommal verjük a kutyát. tehát azért veszek a kutyának 70.000-ért kocsit, hogy el tudjon előlem menekülni? logika. és ez csak a jéghegy csúcsa. honnan? az ország legputrisabb szegleteiből.neked csak azért válaszoltam, mert normálisan kérdeztél.
-
Az általad említett probléma valójában elenyésző számú emberre jellemző. A legtöbb Budapestre betelepülő valójában egyetemista diák, akikre azért nehezen lehet ráhúzni, hogy bunkó proli lenne.
aki dolgozni akar, az dolgozik bárhol.
Ez hatalmas tévedés. Konkrét példa is van a családban, hogy nem tud a szakmájában elhelyezkedni az illető. Az meg ne legyen már érv, hogy WC-pucolónak bármikor el lehet helyezkedni.
nem nagyon akarnak beolvadni, hozzák a szokásaikat.
Pontosan milyen szokásokra gondolsz? Erre őszintén kíváncsi lennék. Főleg a már említett, a sokaságot ~90%-ban alkotó diákok esetén.
nem lehet elmenni szórakozni, mert már minden hely olyan, mint egy faluvégi disco
Pontosan melyik helyere gondolsz? A Gozsdu udvarra? A Morrisonsra? Az Instranra? Egyáltalán voltál te már falusi diszkóban? Már ha létezik még ilyen.
olyan lakhatási támogatásokat kapnak a rafkósabbaak, hogy agyérgörcsöt kapnál, ha tudnád.
Ennek feltétele a bejelentett, rendes munkahely. Ez pedig nemzetgazdasági szinten sokszorosan megtérülő befektetés az államnak. Nem vezetem le, hogy miért, gondold végig.
Most költözök el Újlipótvárosból, mert lassan ott tartunk, hogy az ideszakadtak miatt már aludni sem lehet. ha meg belelépek a szájába, ő van felháborodva.
Nem tudom, hogy milyen ideszakadtakra gondolsz, de nálunk a belvárosban konkrétan a turisták miatt nem lehet aludni, mert állandóan üvöltöznek. Mégis mit csinálnak az ideszakadtak? Meg kik ők?
-
Stonerice
őstag
Átérzem amit érzel, mert itt falun a határ mellett, is hasonló a szitu. Ettől független nem helye megkülönböztetni városit, és falusit. Az ukránok vásárolják felfelé a házakat, és ha ideköltöztek hatalmasat szakítanak a nyugdíjból pedig nem ócska lada szamarával jönnek át elhiheted. A sheftből megszedték magukat, és most pénzeli őket a magyar állam. holott így is elég kevés aktív korú termel GDP-t, és adózik.
Na inkább ebbe nem megyek bele, mert az adózók között is vannak óriási különbségek, amit igazságtalannak tartok.lényeg, hogy lakunk kb. 10 millióan az országban, és ha pár éven belül bejön még 1-2 millió honosulni kívánó állampolgár, akkor megnézhetjük magunkat!
Személy szerint én örültem hogy viszonylag kevesen voltunk belföldi lakosok. Kisebb lélekszámra van tervezve a gazdasági fejlődésünk, de a jelenlegi kormány fejetlenül csábítja be az újonnan érkező polgárokat. Erre nem készült fel az állam, hogy még több munkanélkülit, vagy nyugdíjast eltartsunk.
Az is elég megható, hogy ha kérdezem a honosítás kitöltésnél az illető nemzetiségét, akkor megsértődik, hogy ő nem "külföldi", hanem magyar. holott trianon után az apja még Csehországban született, és pár év múlva már el is foglalta Románia a városukat, végül pedig Ukrajnához tartozott a terület. Külföldön pedig a kinti magyar nem meri felvállani, hogy magyarságát, mert akkor már őt nézik külföldinek.
Borzasztó esemény volt Trianon, de mégis , valamelyik nemzetnek engednie kell a beolvadást. Függetlenségi háborút nem mernek a külföldi magyarok folytatni, mint a nemrég kialakult Krími helyzetben az oroszok. (utóbbi: Aki néz tv-t tudja miről beszélek.
-
Simi87
senior tag
nem koptatom az ujjam. ha nem akarjátok érteni, nem is fogjátok. inkább hátradőlök.
-
nextman
aktív tag
A videki temarol jutott eszembe:
http://www.youtube.com/watch?v=ilvzB1cBtT8 -
Simi87
senior tag
válasz
zzoltan2014 #46 üzenetére
nem ez olyan, hogy az ideszakadt, miért kap HAVI 100.000.- lakhatási támogatást egy éven keresztül, az én adómból???
na befejeztem, hoztam Nachos-t, hajrá. -
AgFRjkUZT_3
tag
Nagyon tetszik a cikk
Sok ilyen kellene, ami rávilágít, hogy merre kellene ennek az országnak is mennie!
Nyilván, hogy ezt a fórumot, sőt a cikket sem olvassa egy mértékadó ember sem, de legalább mi tudjunk tájékozódni! Legalább mi tudjuk hova tenni a "jobban teljesít" értelmét... -
Dhampir
félisten
Szovjet rabságból a szép új világ; a gépek és a Háló fogságába...
Az elektronikus állampolgárok felkészülhetnek a CryptoLocker vírusok okozta örömökre is.
-
Simi87
senior tag
nem pesti, vagyok, hanem budai. csak most pesten lakom, még két hétig.
köszönöm a bemutatkozást, erről volt szó. -
-
Erdekesen hangzik, e-orszag
-
Simi87
senior tag
válasz
Stonerice #35 üzenetére
csak pár dolog:
- aki dolgozni akar, az dolgozik bárhol.
- nem nagyon akarnak beolvadni, hozzák a szokásaikat.
- felköltöznek pöstre, és azt hiszik, hogy ettől jobbak, pedig a nagyja ugyanúgy marad olyan, amilyen.
(barátnőm 5 éve költözött fel nográdbú, és teljesen beolvadt, dolgozik, és normálisan él)
- nem lehet elmenni szórakozni, mert már minden hely olyan, mint egy faluvégi disco
- olyan lakhatási támogatásokat kapnak a rafkósabbaak, hogy agyérgörcsöt kapnál, ha tudnád.
- nekem 150.000-ért kell lakást béreljek, hogy olyan helyen élhessek, ahol nincsenek ott. Most költözök el Újlipótvárosból, mert lassan ott tartunk, hogy az ideszakadtak miatt már aludni sem lehet. ha meg belelépek a szájába, ő van felháborodva. -
Stonerice
őstag
Mi a baj a vidékiekkel? Ha nem számoltak volna fel minden gyárat, akkor meg pont fordítva lenne. A városiak szöknének vidékre , hogy dolgozhassanak. Ma már inkább csak szellemi munkalehetőség van. Aminek az irányítását, meg részben a gépek átveszik, és ez a tendencia nyilván csak nőni fog.
-
törölt tag
Hogy jön ez ide? A külföldi kicsit más kalap, de egy vidéki ember nem Magyar állampolgár? Neki nem jár ugyanolyan élhető környezet, mint egy főfalusinak? Tehet ő arról, hogy az államigazgatás évtizedek alatt létrehozott egy vízfejű gyereket? Hozzáteszem, hogy Budapesten születtem és itt élek.
-
-
Cathfaern
nagyúr
Következő lépés az lesz, hogy az országot átnevezik "Estonia"-ról "E-Stonia"-ra
-
Borosz
őstag
Én most csináltattam útlevelet egy vidéki irodában. Tényleg 10 perc alatt megvolt és két héten belül elküldték! Csak lestem. Az otthoni, szintén vidéki postán meg 30 percet kell várnom, 16 és 18 közötti intervallumban, hogy megkapjam az ajánlott levelemet. Itt így, ott meg amúgy mennek a dolgok...
-
zzoltan2014
tag
" Azt, hogy fizikailag nem kell Észtországba menni, de ha ott van a cég bejegyezve, akkor ott van a bankszámla, ott adózik az ottani szabályok szerint az online felületen, "
Ez szimplán nem igaz.
Adózni ott kell, ahol a tevékenységet végzi a cég, nemcsak ott, ahol be van jegyezve.
Az e-állampolgárság előtt talán adják meg a valódi állampolgárságot a saját kisebbségeiknek, akiktől ezt a függetlenedés után elvették.
-
Borosz
őstag
Ez tényleg tetszik:
"többé-kevésbé sikerrel felszámolták a tanult tehetetlenség mentén az állami juttatásokra épülő, végletesen passzív és függő posztszovjet mentalitást”
Észtország példája jó arra, hogyan szűnhet meg egy államhatár úgy, hogy lényegében virtualizálódik.Veszélyek és előnyök persze vannak pro és kontra, de az egységesítés felé ez az út vezet még ha az kissé idegen is.
-
Zeki
nagyúr
Majd innen lehet Észt e-fősulira is járni?
Amúgy meg tavaly olvastam, hogy a törökök meg azt szeretnék, hogy a gyerekeknek csak tabletet kelljen a suliba vinni, és az ehhez szükséges milliónyi tabletet meg ott kellene gyártani náluk.Nálunk a politikai elittől csak kakaóbiztos számítógép és digitális tábla tellett... ami úgy ahogy kiviteleződött, egy brutál nagy szégyen. De itthon lehet büntetlenül. Még meg is dicsérik, milyen sokat lopott.
Az Észteknél az is kellett a sikerhez, hogy a szoci politikai garnitúra nem mentette át magát, hogy mérgezze a fejlődést.
Sok sikert kívánok nekik! Remélem egyszer magam is, meg gyerekeim is lehetnek észtek is. -
-
mrhitoshi
veterán
Ez valamilyen szinten beteges.
Egyébként valami neo-Svájcot akarnak ezek létrehozni ?
Bár ötletes. -
hugi0
őstag
Idezem a "hir-bol" a valodi hirt !
"Észtország gazdasága ma is elsősorban a kiskereskedelmi szektorra, a lakosság belső fogyasztására épül, és nem (mondjuk) 3-4 autógyárra vagy nagy multinacionális cég egyéb befektetéseire. Vagyis a terv egy olyan gazdaság karakterét vetíti előre, ahol inkább kisvállalkozások, sok egyéni kezdeményezés, nem pedig a nagyvállalati kultúra dominál. "
Ha idehaza is igy lenne . . .
- de sajna nem igy van.Ezert fognak ok eloreb lepni.
-
törölt tag
Kedvesem 5éve él a komoly problémákkal küzdő Spanyolországban. Egyszer, amikor nála voltam, elindultunk ügyintézni. Manuálisan (szó szerint étsd, sétálva) 4 óra alatt minden papírt elintéztünk nekem, amivel élhetek, munkát vállalhatok.
-
ViZion
félisten
...erre gondolni sem mertem, már az is elég lenne, ha nem szívatnának.
Ahogy a 20 féle kártya, meg ilyesmi is horror. Pl. minden fizu kártyára megy, de bölcsibe, oviban csak KP. lehet fizetni a kaját, etc... szal. kicsit felemás itthon.Somatom: ez itthon sem lehet több 3-4 hétnél...
-
petipetya
nagyúr
Mit nyer ebből a kisember? Lehetek digitálisan észt állampolgár, indíthatok vállalkozást és lehetnek ottani alkalmatottaim, miközben a nyereségből idehaza élek? Szerintem nem, mert biztosan kicsinálna a NAV.
A nyugdíj kérdése már valóban hasznos lehet, feltéve ha jól értelmezem. Ha egész Európa ezt a módszert követné, akkor be lehetne vonni az afrikaiakat a nyugdíjrendszerünk fenntartásába anélkül, hogy el kellene viselni a menekültek betelepülését? Pöpec.
-
Stonerice
őstag
Az ideális állam számomra Észtország, kiegészítve azal, hogy egyáltalán ne legyen készpénz..
A készpénz csak olyan gyorsan mozog mint én. Az elektronukis fizetés, pedig akárhová eljuttatja a pénzem. -
sztanozs
veterán
Egy ID mind felett...
Előre látom, hogy lesz még pár jó napjuk
az oroszoknaka hackereknek. -
pockhome
senior tag
Haladás! Nem ragadnak le! Ez tetszik
Kíváncsi vagyok más országokban mikor fogják elfogadni/bevezetni, mert értelmesebb, mint hogy itthon van egy adókártya, lakcímkártya, személyi igazolvány, jogsi, esetleg OM azonosítóhoz egy papír kártya, TAJ kártya, diák igazolvány, stb stb. Így meg gondolom 'all in one' lenne.
Kérdéses, hogy mennyire lesz ez hekkelhető, mint a sci-fikben
Új hozzászólás Aktív témák
it Az ország a függetlensége elnyerése óta a legmodernebb technológiák bevezetésében látja a közösség jövőjét. A nemrég elfogadott terv könnyen oda vezethet, hogy a leginnovatívabb gazdasági szereplőket egész Európából (sőt) magukhoz vonzhatják.
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest