2018. április 27., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
(Jómunkásember)

észak korea nsa cuccokhoz jutott hozzá?
ez, szerintem, nagyobb gáz, mint maga a vírusfertőzés.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#2) n00n válasza bambano (#1) üzenetére


n00n
(őstag)

Nem követem annyira az eseményeket, de nem arról volt szó, hogy a kilopott és publikált NSA-s cuccokat használták ennek a megírásához?

(#3) szaszlaci


szaszlaci
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szóval a terrorista-lemez lejárt, valami új kellett.

■■■ Angyalföldi nagy lakás eladó: https://ingatlan.com/25923401/

(#4) janeszgol


janeszgol
(PH! kedvence)

Na ez erdekes helyzet.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#5) Laja333 válasza szaszlaci (#3) üzenetére


Laja333
(őstag)

Igen, nekem is ez jutott eszembe. Most már mindenért Észak-Korea lesz a hibás. Szerencsétlenek szerintem még azt se nagyon tudják, mi az az Internet. Informatikájuk nagyjából a 90-es évek végi szinten járhat.

(#6) Vangelis


Vangelis
(PH! félisten)

Már nekik is bekötötték az internetet?

Kim Dzsongun is beszállt az internetbe?

[ Szerkesztve ]

(#7) Kopi31415 válasza bambano (#1) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Odaát maximum háló van biztonsági vonalnak. Szó szerinti háló. Ha már az elnök árul el nem megosztásra való titkokat "ellenségeinek"...

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#8) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Hogyne, lel...

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!" ▶️ Vas: pici.tk/e

(#9) milangfx válasza n00n (#2) üzenetére


milangfx
(őstag)

De, errol volt szo. Barki megveheti a neten az exploitokat, nem eszak korea lopta el.
Illetve most mar nem kell megvenni se, mert reverse engineerelve es portolva lett metasploit frameworkre.

The S in IoT stands for Security.

(#10) Silenc3Hun válasza Vangelis (#6) üzenetére


Silenc3Hun
(senior tag)

Szerintem ha nagyon kell nekik valami, akkor azt be tudják szerezni. Egyszer láttam egy képet, Kim az asztalánál dolgozott, előtte meg a retina iMac-je. Szerintem ha a top hackerek szólnak, hogy kéne nekik pár gép, akkor azt valószínű megkapják, nemhiszem, hogy c64-en kellene nekik a WannaCry-t debugolni :DD

Xiaomi Redmi Note 4 EU (mido) | Xbox ONE | Xbox 360E | Dell Optiplex 7010: i5-3470/8GB/GTX1050 | Lenovo ThinkPad X230

(#11) -Morrowind-


-Morrowind-
(fanatikus tag)

A kiberhadviselés olcsó, hatékony és Észak-Korea, mivel az országban lényegében nincs internet, védve van bármilyen ellentámadástól - Kim Hiung Kvang egykori észak-koreai hekkertanár szerint a többi között ez az oka annak, hogy a világtól elzárkózó, kommunista ország vezetése pénzt nem kímélve fejleszti informatikai hadseregét, amelyben jelenleg 3000 jól képzett kiberharcos vár bevetésre.

Kim Hiung Kvang, aki 19 éven át tanított különböző informatikai tantárgyakat leendő hekkereknek a phenjani Kim Csek egyetemen, az al-Dzsazíra arab tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy a hadsereg toborzói már az általános iskolában kiszűrik a matematikában és a kódolásban tehetséges, valamint kiemelkedő analitikus képességeket mutató gyerekeket, akik aztán egy elit gimnáziumban tanulnak tovább.

Amikor onnan kikerülnek, a legjobb észak-koreai műszaki intézetekben folytatják tanulmányaikat, ezt követően pedig a legígéretesebb diákokat Kínába vagy Oroszországba küldik, hogy ott még biztosabb hekkelési tudásra tegyenek szert - festette le egy átlagos kiberharcos életútját Kim, aki Szöulba szökött, miután kilépett a hadseregből.
A titkos egység

A különleges módon kiképzett informatikusok az észak-koreai hírszerzés egyik részlegén, a "121-es számú egységben" állnak munkába, az országos átlaghoz képest rendkívül jó munkakörülmények között: a kormány phenjani lakásokban biztosít szállást nekik és családjuknak, ami már önmagában is kiváltság, de ezen felül kapnak élelmiszertámogatást, és gyakran külföldre küldik őket dolgozni, amiért szintén busás javadalmazásban részesülnek. Ha valaki kivételesen jól tanult az egyetemen, még a szüleik is felköltözhetnek Phenjanba az állam költségén.

A hackerek talán legnagyobb kiváltsága azonban, hogy korlátlan internet-elérésük van, így teljesen szabadon hozzájuthatnak bármilyen információhoz a külvilágról. Ezek az információk ugyanakkor csak keveseket ösztönöznek a dezertálásra: "Ezek a gyerekek bíznak a kormányzó pártban, és megszoktak egy bizonyos életszínvonalat, amely garantálva van számukra, nem beszélve arról, hogy utazhatnak külföldre, sőt arra is van lehetőségük, hogy más országban éljenek. És van bennük egyfajta büszkeség is, hogy az elit tagjai lehetnek... Arra pedig nincs biztosítékuk, hogy Észak-Koreán kívül jobb lesz nekik" - mutatott rá Kim.
Alternatív módszerek

Észak-Korea vezetése viszonylag hamar felismerte, hogy klasszikus hadviselési technikákban aligha veheti fel a versenyt ellenségeivel. Ezért kezdett Phenjan óriási pénzeket fektetni a kiberharcosok kiképzésébe, akiknek sikerében kezdetektől fogva bízott a kormány, mivel számítógépes rendszerek feltöréséhez vagy a jelszavak megszerezéséhez voltaképpen matematikai képességek szükségesek - mondta az egykori informatika professzor.

Kim Dzsong Il, az ország vezetője éppen ezért saját szívügyének tekinti a kiberhadsereg fejlesztését, és gondoskodik róla, hogy akármilyen új program jelenik meg a piacon, azt megkapják a legjobbak legjobbjai - mesélte Dzsang Sze Jul, aki 2008-ig, dezertálásig a hadsereg egyik hakker egységében dolgozott. A műszaki egyetemek technikai felszereltsége ennek ellenére a nyomába se érhet Dél-Koreában elérhető színvonalnak - tette hozzá.
Mindig csak a határon túlról

Dzsang feladata az egységében az volt, hogy háborús stratégiai döntéseket automatizáljon, illetve, hogy információkat gyűjtsön az ellenség taktikáiról. Mint az al-Dzsazírának elmondta, számos kollégáját a hírszerzés külföldre küldte, hogy magukat egyszerű informatikusnak álcázva fontos cégeknél és szervezeteknél helyezkedjenek el, és ott egy, az egész régiót érintő számítógépes támadást dolgozzanak ki.

Az Európában küldetést teljesítő hackerek feladata például a NATO-tagországok számítógépes rendszereinek megbénítása - magyarázta Dzsang, akiben saját bevallása szerint tanulmányai során fel sem merült, hogy amit oktatnak neki, az nem pusztán kutatási célokat szolgál. Az egykori hekker azt is felfedte, hogy a kiberharcosok (akikből egyébként körülbelül 600 teljesít szolgálatot külföldön) sosem indítanak támadást saját hazájukon belülről, mert túl könnyű lenne lenyomozni azt a pár északi-koreai számítógépes központot, ahol van internet.

Felvetődtek olyan elképzelések, hogy az egyelőre csak a hadsereg számára elérhető belső hálózatot, az intranetet 2012-től az egész ország használhatja majd, de Dzsang szerint erre valójában kicsi az esély, mivel a világhálót a kormány nagyon veszélyes dolognak tartja.------(6 éves cikk)

ཨོཾ་མ་ཎི་པདྨེ་ཧཱུྃ པདྨ་འབྱུང་གནས

(#12) azbest válasza Laja333 (#5) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

Csak a szokásos történet. Ahogy a különböző hideg és meleg háborúik kapcsán:
- tévé és mozi filmek, számítógépes játékok garmadája, amelyekben X ország a gonosz és az X ország területén tevékenykedő, majd lebukó amerikai ügynökök, katonák, provokátorok bebörtönzése miatt szétlövik az országot, hogy elvigyék a demokráciát. Meg úgy boldog-boldogtalant halomra lőjenek, hazafias érzések mellett, zászlót lengetve.
- mindenféle rettentő hír arról, hogy rettegniük kell a saját otthonukban X ország miatt. Természetesen ezt is megfilmesítve, hogy megszálja egy olyan ország őket, ahol a lakosság kevesebb, mint az usa hadserege.
- különböző csapások, amelyeket X országnak tulajdonítanak, bár a CIA véletlenül éppen készített tanulmányt arról, hogy mi lenne, ha így támadnák meg magukat X-ék őket.
- valós kém és támadó hadműveletek, fegyverkezés X régiójában
- ezekkel párhuzamosan az egész világnak megtiltják, hogy kereskedjen X országgal. Ha mégis rajtakapják, akkor jaj jaj.
- majd utólag pár évvel később megfilmesítik, az X vezetői ellen elkövetett merényleteket, az ország bombázását, a dicső hadjáratokat, amikor keresték a fegyvereket, amelyeket nem találtak meg ott. Sőt még azt is, hogy a saját és más állampolgárok, vezetők ellen hogyan kémkedtek.

Afganisztán, irak, korea, vietnám, kuba, oroszok, kínaiak... bármelyik behelyettesíthető. Szóval egy ideje eléggé gyúrják már az é-koreai propagandát, egyáltalán nem lepne meg, ha lángba borítanák azt a régiót is. Már az ottani szomszédok jóléte veszélyezteti az amcsi elit életmódját.

[ Szerkesztve ]

(#13) sztanozs válasza Kopi31415 (#7) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ráadásul az észak-koreai hackerek alapvetően nem a korlátozott észak-koreai hálózatról, hanem nagyrészt kínai és egyéb (délkelet-ázsiai) végpontokról üzemelnek.

[ Szerkesztve ]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#14) lezso6 válasza azbest (#12) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

A függetlenség napja a legjobb amerikai propagandafilm. :D

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#15) azbest válasza lezso6 (#14) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

Azért a Starship Troopers talán mégjobb :P

De anno a rengeteg ufós és idegenes film és sorozat is mekkora porhintés volt a kémrepülő programjaik fedésére :)

De lassan kiderül, hogy az ncis sem lódít, lehet tényleg a droid hekker ügynök csak megnyomja a tool készleten, hogy betörés és a rendszer automatikusan betör neki. Lassan amit filmben látunk az vagy létezik és tényleg megcsinálták már, vagy addig nem nyugszanak, míg létre nem hozzák :)

[ Szerkesztve ]

(#16) lezso6 válasza azbest (#15) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

De az ST az egy groteszk mestermű, az ID viszont komolyan van véve, rém rossz. :P

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#17) azbest válasza lezso6 (#16) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

ez mind csak játék, cukorkát? ;]

[ Szerkesztve ]

(#18) bambano válasza lezso6 (#14) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

Paul.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#19) t72killer


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Vagy valaki azt akarta, hogy É-Koreainak tűnjön a vírus. 50/50.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#20) sztanozs válasza t72killer (#19) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)
LOGOUT blog

... és ő tudja hogy mi tudjuk hogy ő tudja ... ;)

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#21) t72killer válasza sztanozs (#20) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kb. A kód szövegezése semmit nem jelent, a hackerek uis minimum a Stuxnet óta tudják, hogy a kód nyelvezetéből próbálnak tájékozódni a nyomozók. A másik a támadáshoz használt IP - ennek szintén zéró az infótartalma, komplett botneteken + VPN-ek tucatjain átfuttathatja az indítási parancsot a támadó. Bár ha az IP-kezelésében hibázik, talán rá lehet közelíteni...

Ahol kicsit több esély van az illető nyakoncsípésére az a bitcoinok "felvétele". A pénzre utazó hackereknek mindíg is ez volt a gyenge pontja. Persze ha állami támadásról volt szó, és a bevétel mellékes, lehet, hogy a következő 1-2 évtizedben nem nyúlnak a megszerzett BTC-khez.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#22) Silenc3Hun válasza t72killer (#21) üzenetére


Silenc3Hun
(senior tag)

De a kód szövegezése hogy árulná el, kié a kód? Szerintem a változók neveit nem koreaiul fogják írni, a kommenteket pedig nem rakják bele a végleges kódba a compilerek.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 4 EU (mido) | Xbox ONE | Xbox 360E | Dell Optiplex 7010: i5-3470/8GB/GTX1050 | Lenovo ThinkPad X230

(#23) Nilnarunion válasza t72killer (#19) üzenetére


Nilnarunion
(tag)

Vagy csak mindenki lapátolja. Nagyon megy ez egymásra mutogatás.
Milyen kínos lenne elismerni, hogy nincsenek gonosz legendás hackerek csak gyengén felépített védelmi rendszerek.
Milyen romantikus kép, ül a zseniális hacker katona a gépe előtt miközben a Koreai vezér veszi neki a legjobb erőforrásokat.
Szemben a valósággal, hogy egy képzett amatőr irt egy vírust, bérelt egy botnet hálózatot, gondolta keres egy kis pénzt. Most meg lapít és reménykedik, hogy nem fogják elkapni.

[ Szerkesztve ]

Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.

(#24) t72killer válasza Nilnarunion (#23) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A mostaniban semmi legendás nincs, publikát és foltozott sérülékenységet támadtak, tehette bármelyik gyakorlottabb ransomware-szerző. A userek meg lelkesen kattingattak a fertőzött csatolmányokra...

Akár az is lehet, hogy az amcsik letesztelték az egyik "szokásos" alibi-alteregójukon keresztül, hogy vajon működik-e még a "lejárt szavatosságú" biztonsági résük, és kicsit nagyobbat durrant a cucc a kelleténél. B-lehetőség, ami szintén amcsi indítást feltételez, hogy az amerikaiak nagyarányú kibertámadást várnak pl az oroszoktól, É-Koreától, és valamivel megpróbálták felrázni a civileket, hogy legalább a nagyon bagatel próbálkozások ellen védjék be magukat. Ez csak úgy, TV-ben nyilatkozik vki-szinten nem megy, csak ha a torkán pontosabban pénztárcáján érzi a kést a felhasználó.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) Kékes525 válasza bambano (#1) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Így van, ez akár világháborúhoz is vezethet, persze nem közvetlenül. Ez is egy komoly ok a rezsim felszámolására.

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#26) Polllen válasza Kékes525 (#25) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

A rezsimek felszámolásában jók az amcsik, csak utána nem tudnak/akarnak rendet tartani.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#27) Kékes525 válasza Polllen (#26) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Észak-Korea ebből a szempontból más, mert ott van erre a célra Dél-Korea.

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#28) Polllen válasza Kékes525 (#27) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Nekem az nagy kérdés, hogy ekkora szakadék mellett működne-e az, ami a németeknek. A mentalitásuk megvan hozzá, az biztos.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#29) cami][us válasza Kékes525 (#25) üzenetére


cami][us
(senior tag)

Atomhatalmat "felszámolni" tényleg egy bomba ötlet.

I'm ayy lmaoing @ your life

(#30) T_chris


T_chris
(PH! addikt)

sub.

"szóval szó nincs itt arról hogy azért van ez így a haldokló kapitalizmus kokakólától mákonyos ópiumában mert így hatékony hanem mert így alakult." Gyúrjatok rá idén itt a 14. PH! Tábor.

(#31) Vesa válasza Laja333 (#5) üzenetére


Vesa
(őstag)

Szerencsétlenek? Az egész rohadt rezsimet be kéne darálni. Lényegtelen, hogy ők voltak-e vagy sem. Ezeknek nincsen helye a Földgolyón...amí atommal fenyegetik a világot és amífg saját polgáraikat ölik halomra és éheztetik ki százezerszámra....

(#32) Kékes525 válasza cami][us (#29) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Ha ezt ironikusnak szántad, akkor nagyon nincs igazad. Észak-Korea mindenre képes, teljesen irracionálisan viselkedik. Bármikor alkalmazhatja a vélt, vagy valós provokációknál az atomfegyvereit. Ezért kellene leszerelni őket, amíg lehet, amíg tényleg nem lesznek megfelelő hatékonyságú hosszútávú hordozó rakétái.

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#33) Nyugis


Nyugis
(fanatikus tag)

Üdv

Mindig kell egy "közös " ellenség.
Most hogy már az oroszok amerika kiesett és Kínára sem lehet kopkodni vajon kire esik a valsztas?
Nem nehéz ki találni.
Én mégis azt gondolom, hogy Észak Korea nagyon rossz választás.

(#34) t72killer válasza Nyugis (#33) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt a rendszert előbb-utóbb úgyis ki kell pucolni a világból, legyen inkább előbb, amikor még kevesebb rakétájuk van.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#35) waslaw


waslaw
(kvázi-tag)

En nem fenyegetoznek

(#36) #41133696 válasza bambano (#1) üzenetére


#41133696
(törölt tag)

Még nem tudom, hogy az NSA annyira amatőr lenne, hogy ezek a kódok kívülről bármilyen módon elérhetőek. Az meg még cikibb, ha belülről juttatta ki egy kettős ügynök.

(#37) #82729984 válasza Kékes525 (#27) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

"Észak-Korea ebből a szempontból más, mert ott van erre a célra Dél-Korea."

Szerény véleményem szerint, Dél-Kora sokkal jobban fél Észak-Korea összeomlásától, mint az északiak hadseregétől.

Gondolj bele, összeomlana az északi rezsim és amikor az északiak rájönnének hogy dél már az űrkorszakban van, megjelenne a déli határon kb. 20 millió szerencsétlen koldus akik nemcsak hogy mély nyomorból jönnek, de 50 évvel el is vannak maradva a világtól (kb. a tévét nem tudnák bekapcsolni távirányítóval, mert ők utoljára junoszt tévét láttak és abból is csak 1 volt az utcában).

Durva lenne amikor a déli katonák lőnék az északról menekülőket a határon, de mást nem igen tehetnének ha nem akarják hogy dél-korea pikk-pakk összeomoljon.

(#38) Kékes525 válasza #82729984 (#37) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Igaz, de ne gondold azt, hogy ne kapnának komoly segélyt a félzárkózáshoz. Az USA érdeke az is, hogy erős, vele szövetséges állam legyen Kína mellett.

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#39) #41133696 válasza #82729984 (#37) üzenetére


#41133696
(törölt tag)

Azért nem olyan vészes dolog ez, Kína meg az oroszok gyámkodnak felette aztán meg is van oldva, a. Két országban együtt él kb 2 milliárd ember, az a plusz 20 millió nem vágná őket hanyatt. Nyilván déllel nem lenne érdekük egyesíteni, de technológiai szempontból és életszínvonal oldaláról is hamar felzárkóztathatók lennének relatíve. A világ meg biztonságosabb lenne.

(#40) arabus válasza #82729984 (#37) üzenetére


arabus
(fanatikus tag)

Az hogy politikailag el vannak nyomva nem jelenti azt hogy buták.
Van TV-is nekik!
[link]

(#41) t72killer válasza #82729984 (#37) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az É-koreai menekülteket nem lehet a nigériai, algériai, stb ügyeskedőkkel egy lapon említeni. Persze, mindenképp politikai stabilitást kellene teremteni az országrészben, hogy az ingatlanok értékesek maradjanak - így nem hagynák ott őket.

Magyarországról se rongyolt ki 10millió koldus a 90es években, leginkább legális munkavállalás keretében mentek ki legtöbben.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#42) Vesa válasza Kékes525 (#38) üzenetére


Vesa
(őstag)

Hiába kapnak támogatást, ezeknek az embereknek olyan szinten van kimosva az agya, amit mi tán el sem tudunk képzelni! És ez az, amivel nem tudnának mit kezdeni, mert az agymosott nép fele az életét is feláldozná a "gonosz Nyugatiak" ellen, és valamilyen új "védelmező magyvezírért".
Egy Vietnam 2-őt meg senki nem akarn. Nem véletlenül marha nehéz a Koreai kérdéskör...De az atomjuk miatt lépni kell és már nem lehet sokáig halasztani.

(#43) daninet


daninet
(PH! addikt)

A vírus sikeres, Kim telepofával kiabálná, hogy mekkora király.
A legolcsóbb trükk orosz/kínai/koreai dolgokat elrejteni a kódban. Rakhattak volna egy ASCII koreai néphadsereg zászlót is.

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º> - https://trakt.tv/users/daninet

(#44) Kékes525 válasza daninet (#43) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Nem biztos, hogy kiabálna, mert lehet hogy ez csak egy teszt és a komolyabb része csak ezután jön. A vírus potenciálisan sokkal többet tud, tudna. Ha bejut a számítógépbe nem szükségszerű, hogy károkat okozzon, hanem információkat küldhet a feladónak. Ez sokkal értékesebb lehet, mint az a pár száz dollár amit most kér.

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#45) t72killer válasza Kékes525 (#44) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Viszont elég hülyeség tesztelgetni, uis minden épeszű felhasználó bevédi így magát. Pont mintha a valódi háborúban figyelmeztetőlövésekkel szórakoznánk, elárulva a saját pozíciónkat és időt adva az ellennek, hogy fedezékbe vonuljon.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#46) cami][us válasza t72killer (#45) üzenetére


cami][us
(senior tag)

Egy távoli, zero day támadásnál az "épeszű felhasználók" sem mennek sokra a védekezésükkel.

I'm ayy lmaoing @ your life

(#47) t72killer válasza cami][us (#46) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez se zero day, se távoli nem volt - azaz ha ezt tesztnek szánták, semmi relevanciája egy igazi 0day remote exploithoz képest.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#48) cami][us válasza t72killer (#47) üzenetére


cami][us
(senior tag)

Akkor definiáld mit jelent nálad a zero day és a távoli sebezhetőség. Jelzem elmaradt 1 patch kedd és évekig lovagolt ezen az NSA, illetve hálóban tud terjedni. Nyilván semmi relevanciája. ;]

I'm ayy lmaoing @ your life

(#49) t72killer válasza cami][us (#48) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Zero day: olyan sebezhetőség (nem kész féreg!), amit a szoftvergyártó még nem publikált és nem is javított. - Jelen esetben már publikálták és javították a támadás előtt.

Távoli: a helyi rendszeren beavatkozást (=pl fertőzött csatolmány megnyitása) nem igényel. - Ez se állt fenn, LAN-on belülről valakinek futtatnia kellett a vírust, hogy aztán SMB1-en továbbmehessen.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#50) Kékes525 válasza t72killer (#45) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Lehet, hogy nem teszt, hanem demo. A tulajdonosok előtte bemutatják, hogy mire képesek azok, amik még náluk van.

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.