Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz ddekany #17 üzenetére

  Az lesz az izgalmas kérdés, hogy az Apple féle paradigmaváltást hogyan tudják Windows-on követni.
  Az Apple saját SoC-jainak a nagy előnye, hogy tetszőleges hardveres gyorsítókat pakolhatnak beléjük, és mivel az OS saját kézben van, így rögtön a szoftveres támogatás is megoldott.
  Ezzel szemben Windows-ra nem elég kijönni egy új hardver megoldással, ahhoz kell a domináns piaci jelenlét, hogy a fejlesztőknek megérje beépíteni a támogatást a szoftvereikbe.
  Azaz ha mondjuk a Lenovo előáll egy saját ARM-os laptoppal, amibe saját tervezésű neural engine-t pakolnak, akkor hiába előzi meg nettó hardver teljesítményben a teljes mezőnyt, ha nem ad el eleget belőle, akkor nagyon kevés szoftver fogja kihasználni és mivel kevés szoftver használja, nehéz lesz belőle sokat eladni.
  Ebben a műfajban talán egyedül az Nvidiának lesz elég ereje, hogy a saját megoldásaival felvegye a versenyt az Apple-el és azt keresztül is tolja a Windows ökoszisztémán.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz S_x96x_S #23 üzenetére

  Félreértesz, nem az ARM általános támogatása az érdekes, hanem az ARM magok mellé bepakolt egyéb hardveres gyorsítóké, ami gyártónként különbözhet. Ezekhez hiába ad a gyártó megfelelő fejlesztő környezetet, a hardvernek széles körben el is kell terjednie, hogy a komolyabb alkalmazásokba érdemes legyen beépíteni a támogatást.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

Hozzászólok Aktív témák