Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • lugosi

  félisten

  Pont egy ilyet vettem pár hete. A tapasztalataim nagyjából megegyeznek a cikkben írtakkal, annyi eltéréssel, hogy (mivel nem nagyon értek hozzá) nem állítgattam sokat a nyomtatási minőséget, de nálam nem csíkozott képeknél.

  Ami miatt én megvettem:
  - duplex nyomtatás nagyon fontos volt
  - ADF-ről szkennelés fontos volt
  - alacsony tintaköltség nagyon fontos volt
  - fax fontos volt
  - wifis működés és airprint, valamint valamilyen távoli nyomtatás fontos volt

  Sokáig nézegettem a felhozatalt, mire ezt kiválasztottam.

  Alapvetően én arra vettem, hogy kinyomtassak olyan anyagokat is, amiket egyébként a lapköltség miatt nem nyomtatnék ki. Tehát a másik irodai nyomtatóm 5-6 Ft-os lapköltségével az ilyen nem annyira fontos anyagokat nem nyomtattam ki, míg ezzel igen. Pl tudományos kutatáshoz találtam magamnak elolvasni való kb heti 100-150 oldal anyagot, ezt így heti kb 1000 Ft-os költséggel kinyomtatni luxus nekem, de 100 Ft-ért nem foglalkozok vele. Egy spirálozót kell majd vennem, hogy könnyen tárolni tudjam így az anyagokat.

  Eddig kb valahol 800 oldal környékén nyomtattam vele, a zömét kétoldalasban, és a nagy része sima szöveg. Ezek beállításaival se foglalkoztam sokat, az általános nyomtatást használom és nagyon bevált. Annyira bevált a nyomtató, hogy a nyomat minősége is teljesen megfelelő, így azt vettem észre hogy a jó öreg HP Officejet Pro már csak standby-ban üldögél a helyén vagy 2 hete.

  Nyomtattam kb 10 db 10x15-ös fotót is, ezzel se gondolkoztam hogy lehet állítani a minőséget vagy nem, nagyon jók lettek. Igaz, jó papírra nyomtattam, Epson Premium Photo Paper. A fotónyomtatás beállításairól nem tudok semmit mert nem volt beállítási lehetőség, a telefonról (szifon) indítottam a nyomtatást airprinten keresztül. Ez utóbbi pl egy nagyon hasznos tulajdonság nekem, illetve az a lehetőség is, hogy valamilyen epson cloud (?) megoldáson keresztül tudok úgy nyomtatni, hogy bent sem vagyok az irodában. A nyomtatónak van egy e-mail címe, és oda lehet küldeni e-mailt, és mire beérek az irodába ki van nyomtatva. A funkció bővebb működéséről nem igazán tudok semmit :) Előfordul így, hogy a teljesen holtidőben nyomtatok, pl klotyón olvasva a telefonon PH-t egy emailben jött mellékletet a telefonról ki tudok nyomtatni kétoldalasban :DDD

  A legmegdöbbentőbb (pozitív csalódás) számomra a szkennelés volt, nagyon jó gyári beállításokkal nagyon jól a kezem alá dolgozik a szkennelő progija, az alapbeállítások nagyon beváltak a mindennapi használatban, és a szkennelés sebessége jóval gyorsabb, mint az Officejet Pro-mé.

  Eddig minden funkcióját csak wifin keresztül használtam, USB kábel még nem volt bele dugva, de egyelőre úgy látom hogy nem is lesz szükséges. A wifi beállítása még az ilyen technikailag kihívásokkal küzdő ember számára mint én is megfelelő volt, valójában teljesen automatikus. Egy kicsit tartottam ettől, mert egy kb 50 karakteres wifi jelszavam van (paranoid), és féltem hogy ezt be kell gépelni majd a nyomtatón, de nem kellett, a telepítőprogram a laptopomon kiírta, hogy most lecsatlakozik a routerről, rácsatlakozik a nyomtatóra közvetlenül, és utána elmagyarázta a nyomtatónak hogy merre hány méter a wifi jelszó és onnantól működött :DDD

  Szóval nekem bevált, az egyetlen dolog amit ha javíthatnék rajta az lenne, hogy tudhatna a szkennere is duplexet, de annyira kezes és jó a szkennelő progi, hogy ezt át lehet hidalni simán. Ja, meg lehetne nagyobb a papírtálcája, egy 500 oldalas is jól jönne, hogy ne kelljen olyan gyakran feltölteni.

  A tinta feltöltése azzal beöntögetéssel egy kicsit bazárinak hat, de kit érdekel, ha ez az ára a fillérekért nyomtatásnak.

 • lugosi

  félisten

  Nyomtatásnál igen, szkennelésnél nincs sajnos. Tehát az ADF nem tudja visszahúzni és a másik oldalt is szkennelni, de nyomtatni tud kétoldalasban.

 • lugosi

  félisten

  Hát ez igaz, de egy hosszabb dokumentumnál, ha kétoldalas, jól jön ha az ADF tudja.

 • lugosi

  félisten

  Úgy tudom, nem minden országban kaphatók az L széria gépei.

 • lugosi

  félisten

  Na nekem is volt egy HP Photosmart nyomtatóm. Valami nevetségesen kevés nyomtatás után kifogyott belőle a patron. Vettem bele újat, nevetségesen rövid idő alatt kifogyott. Nagyon gyengének éreztem az anyagminőséget, rengeteg bajom volt vele, ingyen nekiadtam inkább valakinek. A Photosmart széria szerintem nagyon alacsony költségvetésű. Van HP Officejet Pro-m, az jól működik (hellyel-közzel, igaz hogy van olyan szín amit már nem nyomtat - hozzáteszem egész életében csak gyári patront látott - de úgy általánosságban működik). Szóval szerintem a Photosmart széria azért nem annyira a csúcs a HP kínálatában.

 • lugosi

  félisten

  Az L220? Biztos jobban megéri, csak nekem a fax meg az ADF miatt kellett az L655.

 • lugosi

  félisten

  Szerintem teljesen jó a nyomat minősége, szövegnél és képnél is használtam.

 • lugosi

  félisten

  Nyomtatás sebessége: A/4-es teljes oldalas fotó, fotópapírra szokásos minőségben 5 perc, minőségi minőségben 6 és fél perc.

 • lugosi

  félisten

  Tegnap volt egy hosszabb nyomtatásom, amikor párhuzamosan üzemelt az L655 és a régi Hp Officejet Pro. Így gyakorlatilag ugyanolyan szöveget nyomtattam mind a két nyomtatóval. A Hp szemmel láthatóan, egyértelműen szebb szöveget nyomtatott, nem vitás. Egymás mellé téve a két szöveget, egyből kiderült hogy ami addig nem tűnt fel, az L655 által nyomtatott szöveg nem olyan éles kontúrú, inkább szöszös, mosott. Hozzá kell tenni hogy az Officejet Pro nyomtatófeje 8-9 éves, benne van ez a bő 8 évnyi irodai használat (nyomtatás, fénymásolás), ilyen használat / kopás mellett simán lekörözi minőségben a vadi új (és feltételezzük 8 évvel frissebb technikájú) L655-öt.
  Annyiból nem zavar a dolog, hogy az alapfeltevés, amivel vettem az L655-öt az volt, hogy olyan dolgokat fogok vele nyomtatni nagyobb oldalszámban, amiket drágább lapköltséggel nem nyomtatnék ki. Erre be fog válni ezt már most látom, de az Officejet Pro-t nem fogja leváltani.

 • lugosi

  félisten

  Utángyártott tintával gyakorlatilag alig van tapasztalatom. Egyszer volt egy jó kis Canon IP4000-em, abba vettem, a vége felé utángyártottat. Be is száradt a fej.

  Azért a nyomatminőség nem tinta, hanem fejkérdés alapvetően szerintem. Megjegyzem, hogy az Officejet Pro kb ugyanannyiba került, mint az L655. Igaz 8 éve.

  De a lényegben egyetértünk, nem az alternatívája. De nem is azzal az indíttatással vettem. Azzal a hozáállással vettem, hogy olyan dolgokat is szeretnék kinyomtatni - ilyen költséggel - amit egyébként nem nyomtatnék ki. Pont erre is használom. Emellett a plusz tulajdonságok (pl emailben lehet rá küldeni nyomtatnivalót) is jól jönnek. Pl a havi számlák. Megkapom emailben pdf-ben, nyomok egy továbbítást a telefonon a nyomtató email címére, és mire beérek ki vannak nyomtatva. Mióta megvan ez a nyomtató, nagyon felpörgött sebességgel fogy a papír. Tehát mindemellett nagyon jó befektetésnek tartom.

  Hozzáteszem még azt is, hogy a fotóminőség megdöbbentően jó ahhoz képest, hogy a szöveggel fenntartásaim vannak. Szerk.: Ebből kifolyólag mégis tinta kérdése? Mert atala írta, hogy pigment a fekete, a többi nem. Erről mi a véleményed?

  [ Szerkesztve ]

 • lugosi

  félisten

  Na mondjuk egy érdekes tapasztalás, a 655 ennyi használat után elkezdett csíkozni a magenta színben, ha a nyomtatási opcióknál a "gyors" be van kapcsolva. Valahol azért ez nem oké.

 • lugosi

  félisten

  Megcsináltam párszor, semmi hatás. Ha azt az opciót hogy "gyors" kikapcsolom, akkor jó, egyébként nem.

 • lugosi

  félisten

  Basszus ha valaki színes ábrákat, képeket nyomtat, meg ne vegye ezt a nyomtatót! Itt ülök az irodában, és várom, hogy kinyomtasson pár színes táblázatot, valami förtelmes lassú! Már régen úton kellene lennem a postára a kinyomtatott cuccal, de ez itt pöszög, komolyan mondom hogy gyorsabb lenne ha elugranék valahova kinyomtatni és visszahoznám! Mintha ecsettel rajzolgatna benne egy kis muksó. Kétoldalas nyomtatás, 9 oldalas táblázatok, 5 példányban, kinő a szakállam, lejár a személyim mire kinyomtatja. Persze a jó öreg irodai HP épp most adta be a kulcsot. Egy nagyon rossz vicc ez a nyomtató komolyan mondom.

Hozzászólok Aktív témák