Keresés
 • epzon

  őstag

  meg kell tanulni ezeket is használni, nem úgy működnek mint egy normál patronos gép

  felveszi a 300gr-os fotópapírt is, csak abból sem mindegy milyet használsz
  felület, keménység stb.

 • CactuS

  Arcképgyáros

  Érdekes, nálunk a cégnél van M200 3db, L210 1 db és egy L355ös is. Az L355-ösön én szoktam rendszeresen képeket nyomtatni fényes fotópapírra, de még egyszer nem volt vele ilyen gondom (gyári epson fényes lap).

  Aki ezek helyett lézert ajánl, az nagyon el van tévedve. Vagy nem érti, hogy hova valóak ezek a nyomtatók, vagy nem tud számolni. Nálunk pl: ha évente egyet kikukáznánk, akkor is olcsóbbra jönne ki, mint a lézer/alap tintás megoldás.

  Hogy ne csak pozitívan nyilatkozzak ezekről:
  Az L210 akkor nyűglődött, amikor a hó elején a kollegina ráküldött 2-300 számlát nyomtatásra, arra ideglenesen az volt a megoldás, hogy a tartály kupakját le kellett venni, hogy kapjon levegőt. Azóta M200 van nála, nincs nagy baja a nyomtatással, időnként kell 1-1 fejtisztítás vagy igazítás.

  Az M200-asok ADF-je rendszeresen húz egy vertikális csíkot scanneléskor a képbe, újabban az egyik már kihagy egy centis darabot is. Ugyanez a nyomtató neha baromi lassan kezd el scannelni. A hivatalos Epson szerviz szerint ez jól működik, annak ellenére, hogy a masik két M200 nem ilyen. Szóval, ha nem döglik meg teljesen, akkor kb. felesleges szervizbe vinni, mert nyomorék a hozzáállásuk...

  [ Szerkesztve ]

  Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin