Hirdetés
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Aliexpress tapasztalatok
- Windows 10
- DIGI internet
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Videó stream letöltése
- Amazon
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Bittorrent topik
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Voodoo5 5000 soha nem jelent meg
Egyszer láttam eladó 3SFX Voodoo5 6000-et.. tényleg igazi működő példányt... egy erős 5 éve... picit több mint 1 millió Ft!!!! fölötti érvényes licittel! kelt el -
KisSzikra
újonc
1300$ az nem ~160.000 Ft
-
Azért ha kitenné egy licitre valami nagyobb nemzetközi aukciós oldalra, megnézném, hogy meddig megy fel az ára. Nem lepődnék meg, ha az eredeti 6000-es szintjét verdesné.
Elképesztően igényes munka.Mindörökké 3Dfx!
-
GAI
senior tag
Érdekes, hogy PCI-os lett, míg az eredeti AGP2x volt... de így legalább modernebb gépekbe is betehető
Szintén furcsa a d-sub "bemenet" a kártyán... talán társkártyaként funkcionál, mint a "hagyományos" Voodoo-k (V1, V2)? Mert a V5-nek már nem kellett külön 2D-s kártya a működéshez...
[ Szerkesztve ]
-
Valóban nem, nem tudom, miért írtam azt. Ja de, V5 5500-asokat nézegettem eBayen egy másik ablakban, de azokhoz csak antisztatikus zacskó volt.
-----------------------------------------------------------------------
#1 bacsis: Tény. Ez lesz abból, ha sietne az ember.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
GodGamer5
addikt
Nekem ez jutott eszembe az egészről: [link]
"Nem úgy bumpmappol a vízen az árnyék" Zöldíthetnek a kékek, ha a villanyóra vörösen izzik.
-
Valdez
őstag
-
BiP
nagyúr
Honnan volt neki egyedi nyákja? Ő gyártotta/gyártatta? Publikus a voodoo spec-e vagy visszafejtette?
Aztán így a végére olcsóbbra jött ki, mintha vett volna egy másik kártyát? -
Ezt nem tudom hol találtad, de köszi
Anno volt 3-asom (az S4 mögé kötött V1 után), aztán a következő már a gf256 voltWhat is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
GAI találta, de nyilván lecsaptam rá.
---------------------------------------------------------------------------
#9 BiP: Ezek benne vannak a cikkben.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Yodafon
senior tag
Na bakker en meg mar azt hittem hogy vmi Radeon 6000-es szeriat hazasitottak Voodoo 5-el....
I'm gangsta!
-
-
GreatL
senior tag
Mehet is a bányába tripla áron
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung Galaxy S22+ 256 | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
Clorf
tag
A bányászláz miatti hiány miatt már ezeket a VGA-kat is újra elkezdik használni az emberek?
"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
-
Ez igazi bravur munka, igaz sok értelme nincsen, de akkor is.
duree54
-
Ez a kártya hol helyezkedik el teljesítményben mondjuk egy Geforce FX 5600-al szemben?
Azért kérdezem, mert nekem az volt a legelső kártyám, de mai szemmel nézve már az is őskövület számomra, ha azt venném elő újra játszani.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800x - MSI Vega 56 \\ XMG Core 15 \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steam Deck \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
fanti
addikt
Glájdos idők...Nekem is volt Monster 3D-m, imádtam! És a kort is!
"Igen, tudom, mindenki videót vág, miközben a háttérben webszervert futtat és sokmilliós rekordszámú adatbázisokban keres, és nem akarja, hogy a Crysis futtatása közben szaggasson a 8K stream" - bteebi
-
_kovi_
aktív tag
Csodálatos idők voltak. Egyszerűen menő volt 3dfx tulajnak lenni...
Sosem értik meg ezt a mai fiatalok..
Mindörökké Glide! -
Gondoltam hogy gyengébb, csak próbáltam magam elé elképzelni a teljesítményt, hogy kevesebb mint fele olyan erős lehet vajon, teszem azt ha az FX 5600 futtatja a legelső Call of Dutyt 100 FPS-sel(most csak hasamra ütök), akkor ezen elfutna egy 30-40 FPS-sel?
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800x - MSI Vega 56 \\ XMG Core 15 \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steam Deck \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Pug
veterán
Bár Anthony házilag legyártott verziója nem ennyire értékes, az kétségtelen, hogy a "tákolás" végkifejletével szembesülve nem mindennapi fegyverténynek lehettünk szemtanúi.
Oh boy, amikor az értelmetlenségig cifrázod.
Tudom, hogy az "overbarokkosítás" a stílusod, de probálj meg azon a vonalon belül maradni, amitől még nem csap át szemantikai nonszenszbe az írásod.... mert itt ezt nem sikerült megugrani...
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
-
-
GAI
senior tag
Nehogy azt hidd egyébként... ha leszámítjuk azt, hogy az FX5600 az dx9-es, ez meg dx6-os (tehát HW T&L-t sem tud), és csak a nyers teljesítményt nézzük, olyan játékban, amit mindkét kártya el tud indítani, akkor egyáltalán nem lenne olyan hatalmas az 5600 előnye. Az 5600 kb dupla olyan gyors, mint egy GF2GTS, ami "nagy vonalakban" (baromi optimális esetben) kb ugyanolyan gyors, mint a V5 5500. Vagyis a V5 6000 lehetne hasonlóan gyors, mint az FX5600 egy kellően régi játékban. De persze nincs értelme összevetni, hiszen van köztük 3 év. És akkoriban az a 3 év nem annyit jelentenn, mint manapság, hogy alig fejlődik valami, hanem 3 dx generációt is
-
Fücsök007
őstag
Nagyjából igen, viszont ugye a következő rampage chip már 200Mhz fölött tudott menni, és DX 8.0 és OpenGL 1.1 támogatása volt. Ezek mellé megmaradt az fsaa támogatás, és végre natív AGP4x-es csatolóval készült.
A nagyobb órajelhez már kellettek a ddr ramok, mivel az sdr ramok ritkán mennek/mentek 200Mhz felett.
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
Nem igazán, mert a fontosabb Mojo fejlesztéshez még hozzá sem kezdtek, mikor már kb. félkész állapotban kellett volna lennie, hogy az ATI kártyákkal is tudjanak versenyezni. A Sage T&L chip is olyan 10-20db készülhetett, azokra lennék még kíváncsi.
Egy core 2 Duo-s AGP-s lap hozzá egyedileg gyártott Spectre 3000 kártyával vajon mennyiért kellne ma el?
-
cskamacska
addikt
FX5600 viszont azzal mindenképp büszkélkedhet, hogy leszivárgott a középkategóriába az óvatosan, de használható 4x multisampling anti-aliasing. CS Condition Zero játszhatóan fut 4x MSAA-val és trilinear filter + 8x anisotropic filterrel egy 256 megás 325/550(600?)MHz-es FX5600-on, 3000+ Athlon 64 mellett.
3dfx-nek viszont mindenképp vége volt mint a botnak, ha a Gef 3 majd a Ti4600 nem mossa le a kártyáikat, akkor legkésőbb a Radeon 9700 Pro mindenképp megfingatta volna őket.
Azzal a változással, hogy még 3dfx mérnökökkel, fejlesztési eredményekkel, szabadalmakkal együtt is szenvedett az nV az ATi R300 ellenében, ezek nélkül nyilván szegényebben mentek volna neki az X800/X1800 vonalnak.Most képzeljünk el egy olyan valóságot, ahol az AMD a nyomorgó nVidiát veszi meg, ATi nem adja el az ultramobil üzletágat a Qualcommnak, és mobilon és desktopon is vezető szerepbe kerül.
Abu most nem győzné hangsúlyozni hogy az AMD-nV RTX eljárása a jövő, és az ATi utcahossznyi előnye csak látszólagos..
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Fücsök007
őstag
válasz
cskamacska #46 üzenetére
Így van, erre utaltam én is, mivel az R300 ellen nagy valószínűséggel még egy működő AGP 8x-as Mojo chip sem tudta volna felvenni a versenyt. A geforce 3-as és 4-es széria ellen még elég lehetett volna a spectre ha megfelelő az árazása, de többre már nem lett volna elég sehogy sem. Viszont az mindenképpen más lenne, hogy egy kész Spectre 3000-es kártya normális driver mellett egyértelműen a legjobb kártya lenne win 98 SE-hez.
-
GAI
senior tag
válasz
Fücsök007 #47 üzenetére
Azért az R300 még 2 évre volt onnan, hogy a 3dfx csődbe ment. Feltételezhető, hogy ez alatt a 2 év alatt ők sem ültek volna a babérjaikon
Ha a Spectre kijött volna 2001 első felében, akkor GF3 és a Radeon 8500 ellen kellett volna küzdenie. 1 évvel később a GF4 ellen már valamilyen erősebb, ráncfelvarrott Spectre-variáns kellett volna, 2 évvel később pedig már úgyis jött a dx9 éra, ami teljesen új GPU-t igényelt volna. Az R300 és a GF FX-ek ellen már nyilván nem lett volna elég a Spectre.
De a 3dfx baja nem is az volt elsősorban, hogy a high-end szegmensben nem gurított akkorát, hanem hogy lényegében nem voltak alsóbb kategóriás, olcsóbb típusaik, amiből megélhettek volna. A Voodoo4 meglehetősen vérszegény (és ahhoz képest drága) volt, alatta meg nem volt semmi. Egy gyártót sem a high-end modellek tartanak el, az csak erődemonstrációnak jó.
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
Az árazás mint tudjuk fontos tényező volt a bukásban, de ettől függetlenül is jóval hamarabb rá kellett volna állniuk a T&L chipek integrálására, mert a Rampage chip is 2 év után készült el néhány példányban, a Mojo (ha elkészül) sem jött ki volna hamarabb mint 2003 nyara, mert szintén radikálisan új dolgokat is támogatnia kellett volna. Ekkor már mint írtad is DX9-et is tudni kellett egy eladható kártyának, meg az AGP8x-at és erős T&L-t támogató gpu-t, amit még a Sage chip nem teljesít, pedig még nem is volt integrálva(tudom tervben volt Sage2 néven). Ezért még ha meg is jelent volna a Mojo, 1 éven belül már az X1800/Geforce 6800 ellen mindenképpen elvérzett volna.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az egyszerű halandóknak ez csupán egy hangzatos szlogen, de van, aki halálosan komolyan gondolja a dolgot.
- Steam Deck
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Szürke zóna
- Diablo IV
- Érdemes gyorsan frissíteni a 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-ket
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hobby elektronika
- Ennyibe kerülnek itthon a Redmi Note 12 modellek
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest