Hirdetés

Keresés
 • virkir

  veterán

  A német mérnöki kvalitások és szemlélet szerintem nagyon jó.

  Höhö...
  Ez a nap vicce. Bár lehet csak az én cégem állt rá az idióták foglalkoztatására.

  "Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

 • csicso82

  nagyúr

  Kínában két lehetőség van:

  1. amikor egy cég komplett know-how-t visz oda az utolsó csavarig felépíti a gyárat betanítja a munkásokat stb. kb. úgy fog működni az ottani gyártás is mint egy McDonald's-ban.

  2. a felhalmozott tőkéből maga kezd gyártani valamit saját maga vásárol licenceket - ami kell a gyártáshoz pl. a Huaweii is ezt teszi vagy a Xiaomi meg a többi - és gyárt saját maga jön rá a buktatókra és ha JÓ terméket gyárt akkor megveszik - erre is már rájöttek - ha meg nem jót akkor nem veszik.

  AZ 1. esetben a minőségbiztosítás is a csomag része, a 2. esetben pedig kiforrja magát idővel vagy csődbe megy és eltűnik a cég a süllyesztőben.

  Megjegyzem már a japán minőség mítosza is kezd megkopni.

  [ Szerkesztve ]

 • Tigerclaw

  veterán

  A német mérnöki kvalitásról hetente meggyőződök...Mármint annak hiányáról. Kapjuk a rosszabbnál rosszabb terveket, majd napokat várunk a probléma megoldására...amit nekünk 2 percbe kerül kitalálni, de meg kell várnunk a hivatalos verziót. Ráadásul még csak nem is tanulnak a hibákból. Most konkrétan megint egy olyan kapcsolószekrényen dolgozok, aminél már eddig négyszer jeleztük, hogy hibás a kapcsolási terv, hibás az anyaglista, hibás a felépítési terv. Az egyenáramú relét megint váltóval akarják táplálni. Itt van a hátam mögött, akár le is fotózhatnám. Van hogy már inkább nem is szólunk, csak megoldjuk magunk, mert úgy gyorsabb. Szoktam mondani, hogy ha akarnák az Eiffel torony is beférne a szekrénybe, mert a Paint - vagy ki tudja mivel rajzolják a felépítési tervet - le tud kicsinyíteni bármit. Csont nélkül berajzolnak annyi alkatrészt egységnyi helyre, ami kétszer akkora helyen se férne be.

  A logisztika szintén nehéz dió számukra, mert mindent csak akkor rendelnek, ha már elfogyott...nem csak ennél a cégnél, de a boltokban is. Aztán leáll a munka miatta, vagy nekünk kell kreatívnak lenni, hogy hogy tudunk mégis haladni a hiányzó alkatrészek, vagy épp vezeték nélkül.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • flimo

  őstag

  "A német mérnöki kvalitások és szemlélet szerintem nagyon jó."

  Ezt én is addig hittem el, amíg nem dolgoztam két német cégnél. Soha többé. Nagyképű kókler banda. A security architect pl wikipédiáról ollózott össze doksikat, tele hibával. Rendszeresen ment a hiszti, hogy ők a német irodában bent ülnek fél nyolctól, és nem érnek el itthonról senkit sem a rendkívül fontos halaszthatatlan problémáikkal. Ami legtöbbször arról szólt, hogy ápolni kell a kis lelküket, hogy ne érezzék úgy, a semmire kapnak fizetést. Ha valamire mondtuk, hogy nem lesz jó, csak azért is úgy kérték. Majd egy év múlva előadták, mint saját ötletet, amikor a korábbi nem működött.

  Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!