Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • fourgee

  csendes tag

  válasz fatal` #50 üzenetére

  Anno 5-ös DOS-szal kezdtem, használtam Windows NT 3.5-öt is, volt OS/2 Warp is a gépemen, aztán a Windows minden létező variációja. 3-4 évvel ezelőttre öregedtem meg annyira, hogy tele lett a tököm ezzel az egész telepítgetősdivel.

  Nem akarok grubot, nem akarok telepíteni, nem akarok "barkácsolni". Nem én vagyok a számítógépemért, hanem a gép van értem. Bekapcsolom, használom és nem akarok problémákat. A Windows elméletileg ilyen felhasználóknak lett tervezve, de még a mai napig nem jutottak el odáig hogy így is működjön :).

  Régen furcsán néztem azokra, akik konzolon játszanak, most meg ott állok hogy az asztali gépet száműzöm az életemből, a laptop mellé beszerzek egy nagyképernyős tévét, meg egy Playstationt, vagy Xboxot.

  Régen rengeteg ember szar gépét hoztam helyre, ma már a saját gépem rendbetételéhez sincsen türelmem. Se türelmem, sem időm nincs ilyen dolgokra. Úgyhogy ma már qrvára nem érdekel hogy lehet-e grubot telepíteni vagy sem. Állandó Linux használatra nincsen szükségem, ha mégis valami miatt kellene használnom, akkor lehúzok netről egy live CD-t, aztán bebootolok azzal.

  :)

  Acer Timeline Ultra M3 / Core i5, Geforce GT640M, 4GB, 20SSD, 500HDD

 • hohoo

  senior tag

  válasz fatal` #50 üzenetére

  Hát az nem megoldható... de az hogy telepített fullos os akármilyen programból ne férhessen hozzá az mbr-hez egyáltalán (mert minek?) az könnyen megoldható lenne. Csak telepítő célú boottal lehetne, vagy teljes értékű os-nél csak bizonyos program futtatásakor (pl linuxon csak a grub install férhetne hozzá, semmi mást nem engedne, wine meg csak a partició kezelő).
  Nagyon rég óta vannak bootvírusok de idáig nem sikerült eljutni... mint ahogy winnél addig se hogy egy retkes billentyűkombinációval újra lehessen indítani a beállt/lehalt grafikus felületet video driverestül

  T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

 • tomtyi

  veterán

  válasz fatal` #50 üzenetére

  Szvsz ez messze nem ugyan az. Dual-boothoz a grub-ot nem a Win alól telepíted, így kurvára ne is akarja a saját futásidején kívül is védeni az MBR-t. Ezzel szemben a trójai ellen, amelyik viszont a Win alól települ, nyugodtan védhetné.

  @(#74)Bodz
  A Mac már elég elterjedt, mégsincs rá még milliomod része sem a Windows-kártevő mennyiségnek.

  @(#112) Dexter68
  Ki tudja? Most volt itt Ven Csia-paó. :DDD

  @(#119) rt06
  "sehol nem allitottam, meg csak hasonlot sem"

  ŐŐŐŐ, de:

  "es igaz, hogy ezt nem virus csinalja, hanem mas linux-os gepekre bemaszott mindenfele script-ek"

  乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

Hozzászólok Aktív témák