Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • WIWE

  újonc

  Kedves Prolixus!

  Köszönjük az aktív hozzászólásokat, nyitottan állunk bárki rendelkezésére, ha kérdései vannak. Igyekeztünk a weblapunkon a tudásbázisban összegyűjteni az alapvető információkat is, és megtalálhatók ott Kozmann Professzor (informatikus-biomérnök) publikációi is. Több felvetésedre itt megtalálod a választ, kérlek majd kattints a weboldalunkra ott rengeteg plusz infót kaphatsz a WIWE-ról és hátteréről (http://mywiwe.com/hu/)
  De nézzük a konkrét észrevételeid:

  "A hirtelen szívhalál világszerte – és Magyarországon is - vezető halálok, amelynek túlélési aránya mindössze 10%" ...
  Jogos a felvetésed, a hirtelen szívmegállás (SCA) túlélési aránya kb 10%, hiszen 4-5 percünk van az újraélesztésre. Ha ez nem történik meg, akkor szoktuk hirtelen szívhalálnak nevezni.

  "Becsült adatok szerint Magyarországon jelenleg évente 40-50 ezren kapnak szélütést, és mintegy 12 ezer ember veszíti életét agyi érkatasztrófa következtében." ...
  Ez utólag tisztázódott, ahogy olvastam.

  "Az esetek harmadában, a stroke közvetlen kiváltó oka az un. pitvari fibrilláció, amely EKG-val felismerhető és kezelhető – írja a közlemény." ...
  Igen, a helyes megfogalmazás itt inkább a közvetett kiváltó ok lehetne!

  "A Kamrai Heterogenitás (KH) kóros mértékét, ami viszont a hirtelen szívhalál szükséges feltétele." ...
  Kamrai heterogenitás:itt ténylegesen a repolarizációs heterogenitásról beszélünk. Itt nem konkrétan a szükséges feltételként való említés a fontos, hanem az, hogy a WIWE mérni tudja a heterogenitás mértékét. Így az mérőszámként funkcionál, ami ha magas (nyilván valamilyen szívprobléma miatt) akkor nagyobb a hirtelen szívmegállás kockázata.

  A crowdfundinggal elsődlegesen a piacot szerettük volna tesztelni, és információt adni arról, min dolgozunk.

  Ha további kérdés merül fel benned, hívd a következő számot az azonnali válaszért:+36 30 968 7173 (8.00-16.00)

  WIWE

Hozzászólok Aktív témák