Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
amugy ilyen, vagy ehhez hasonlot tesztek mar elerhetoek
-
WonderCSabo
félisten
Nekem chellom van és torrent töltésnél eléggé úgy tűnik, hogy a UPC lekorlátozza a letöltést, egy ideig marha gyorsan megy, aztán u.a. seeddel belassul...
-
moonman
titán
csak nekem tűnik úgy, hogy mostanában a Google folyamatosan önjelölt netrendőrség akar lenni? intro kihagyása, badware oldalak szűrése, internetszolgáltató figyelgetése... kíváncsi lennék, eddig hány cégnek adták el a keresési szokásaimat.
-
Raymond
félisten
George Ou mar sokszor bizonyitotta balfaszsagat az utobbi par evben. Most is. Inkabb pihenhetett volna par hetet a ZDNet-tol valo bucsu utan.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
addikt
google:
felhasználóknak (szinte) minden ingyenes,
kapcsolódó szolgáltatásaik alapértelmezésben csak lehetőségként jelennek (gondolok pl. arra, hogy gmail-ben .doc meg .xls csatolmányokra csak ajánlja, hogy a google docs and spreadsheets-ben is megnézheted)
cégen belüli politikájuk is szimpatikus (heti 1 nap "szabadfoglalkozás")
nyílt forráskód párti cégvalahogy az egész kommunikációjuk, meg az imázsuk sokkal kevésbé erőszakos, mint a Microsoft-nak
MS:
külön kell kiharcolni, hogy ne legyenek kiírthatatlanul beleintegrálva a kapcsolódó szolgáltatások,
nagyon kötött rendszerek, felhasználói szinten kevés állítási lehetőség; elvileg a biztonság oltárán való áldozatként, de (elismerve, hogy elsőroban a nagy elterjedtség okán) sok kívánni valót hagy maga után biztonság tekintetébennagyon erőszakos, kifejezetten felhasználó ellenes lépések (az egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy a directx-ből kihagyták az eddig annyira nyomott directsound-ot, így gyakorlatilag lehetetlen Vista-n Vista előtti játékot 5.1-ben digitális kimeneten keresztül játszani -bizonyára nem sokan vannak akiknek ez fontos, de azért egy 0,1%-os [hasraütök lehet csak 0,01%] tábor is jelentős)
kifejezetten nyílt forráskód ellenes
másik oldalról:
MS-nál pozitívum, hogy nem lép fel túl határozottan az illegális terjesztés ellen magánszemélyek körében (bár ha megszűnne a "másolt windows", az valószínűleg sokat lendítene az ingyenes oprendszerek elterjedésén, ami végeredményben rosszabb lenne a MS-nak)ha google-ról kiderül, hogy a rengeteg náluk felhalmozodó információval visszaélnek, akkor természetesen megváltozik a megitélésem (de egyrészt ártatlanság vélelme, másrészt bizonyos fokig hajlandó is vagyok engedni az intimszférámból -nem csak google felé, bárki felé, aki felelősen él vele-, ha ezzel segítem a bűnüldözést, bűnmegelőzést. meg amúgy sincs igazán rejtegetni valóm)
még azt hozzá tenném, hogy nem vagyok MS ellenes, időről időre kiakadok valami baromságán a windows-nak, olyankor próbálkozom együttélni valami ingyenes linux-szal, de végül csak visszatérek Windowsra (fránya játékok, meg pótolhatatlan felhasználói alkalmazások, eszközmeghajtók)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
VladimirR
nagyúr
"kapcsolódó szolgáltatásaik alapértelmezésben csak lehetőségként jelennek..."
akkor gondolom a ketreseskor elougralo "sponsored links"-et nem tekinted kapcsolodo szolgaltatasnak
"felhasználóknak (szinte) minden ingyenes..."
es a szolgaltatasert nyujtott ellenszolgaltatasnak semilletve a nyilt forrassal kapcsolatos pontjaidat kernelek, fejtsd ki bovebben, nehany a google-nal altal gondozott nyilt forrasu szoftveren keresztul
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz VladimirR #16 üzenetére
"illetve a nyilt forrassal kapcsolatos pontjaidat kernelek, fejtsd ki bovebben, nehany a google-nal altal gondozott nyilt forrasu szoftveren keresztul"
nyílt forráskód támogatásánál arra gondoltam elsősorban, hogy mind az openoffice-szal való összefonódás, mind az android OS az open source projektek támogatása
"akkor gondolom a ketreseskor elougralo "sponsored links"-et nem tekinted"
hát olyan értlemben nem, mivel az számomra nem szolgáltatás (az ott a reklámoztatóknak szolgáltatás), mert nem veszem igénybe. (és nem is vagyok kényszerítve, hogy igénybe vegyem). értelemszerűen nem állítottam, nem várom el, nem lehet elvárni a google-tól, Microsoft-tól, Apple-től (csak, hoyg más multit is bedobjak az IT szektorból, akinek az üzletpolitikájával még annyira se szimpatizálok, mint az MS-éval, annak ellenére, hogy a termékeik nagyon tetszenek általában), szal senkitől sem várom el, hogy ingyen szolgáltasson. de az általad "elougro"-ként jellemzett "sponsored links" sztem nagyon kultúrált, és legfőképpen annyira passzív, hogy már nem is veszem észre* (ugyanúgy, ahogy általában a google ads-eket se).
*persze ha már sokan lesznek vele így, akkor nem tudom hogyan változik majd meg az üzleti modelljük
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
leviske
veterán
Kíváncsi lennék, hogy a Google féle op.rendszerhez mit szólnál... Ha jól tudom, akkor egy olyan rendszert akarnak alkotni, hogy mindent ők tárolnak, te pedig a neten keresztül hozzáférsz.
Feltételezem ez is szimpatikusabb, mint a MS féle Windows. Amugy, ha minden ingyenes náluk, akkor miből is lettek ők ekkora cég?
-
moonman
titán
"nyílt forráskód párti cég"
fura elképzelésed van a nyíltforrásról meg annak támogatásáról. melyik Google alkalmazás forráskódját tudod a saját szád íze szerint alakítani? mellesleg az MS épp tegnap óta kiemelt támogatója az Open Source Census-nak, ezen kívül meg se tudom számolni, hány open source projektjük van, a .net, silverlight, ooxml, stb-t már nem is említem.
"külön kell kiharcolni, hogy ne legyenek kiírthatatlanul beleintegrálva a kapcsolódó szolgáltatások,
nagyon kötött rendszerek, felhasználói szinten kevés állítási lehetőség; elvileg a biztonság oltárán való áldozatként, de (elismerve, hogy elsőroban a nagy elterjedtség okán) sok kívánni valót hagy maga után biztonság tekintetében"már megint ezeket a köröket futjuk. a Windows egy szolgáltatáscsomag, nem egy core OS. amikor megveszed, az egészet veszed meg médialejátszóstul, böngészőstül, jegyzettömböstül. a kevés beállítási lehetőség remélem vicc volt, egyik rendszert sem lehet ennyire széttúrni, a biztonság pedig relatív. a nextnextfinish bajnokok ellen nemvéd.
"gyakorlatilag lehetetlen Vista-n Vista előtti játékot 5.1-ben digitális kimeneten keresztül játszani"
hóóó, az újabb játékok már bőven az XP-s időkben az OpenAL-t kezdték preferálni (van ma még egyáltalán DS3D-s játék?). a DirectSound a DX7 óta változatlan volt, tehát eleve elavult volt a Vistához, amiben ráadásul teljesen újraírták az audio alrendszert, így nem lett volna túl sok értelme belefoltozni.
"kifejezetten nyílt forráskód ellenes"
lásd fent. szimpla tájékozatlanság ilyet mondani - csak azért, mert a Windows nem az.
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
"cégen belüli politikájuk is szimpatikus (heti 1 nap "szabadfoglalkozás")"
(csak halkan zárójelben jegyzem meg, hogy ezt a cuccost az ms találta ki. sőt, az a büdös nagy helyzet, h a google munkahelyi körülményeiben semmi olyan nincs, ami ms-nél ne lett volna már 10 éve*, max 1-2 dolognál ráraktak pár lapáttal. cserébe rakat cucc csak a kirakatban van. pl amikor a többezres kampuszhoz odatesznek 5 sagway-t és tele van vele a média, h googelnél még ingyen sagway is van)
*a legnagyobb különbség abban van, h kuglinál mindenki egy nagy akváriumba dolgozik (0 privacy), addig ms-nél mindenkinek van saját (ablakos...) irodája.
azért arra kiváncsi lennék, h kuglinál mi az a rengeteg beálltási lehetőség, ami ms termékeiben nincs. (a nagy testreszabhatóság vs. olyanra csináljuk hogy a legjobb legyen(kutatások) témájára most nem térek ki).
pl megnézném, h word mennyi doksi formátumot támogat és mennyit a gdocs.végülis a gmail eula-ban nincs benne, h mindent elolvasnak a és elemeznek.
ezzel szemben ms-t minden szinten illik megvádolni kémkedéssel, holott ezt az elmúlt évtizedek alatt még 1x sem sikerült bebizonytani. -
FTeR
addikt
az az oka, h az emberekbén még él a kis feltörekvő kugli képe és ettől nem látják, h mekkora multi lett, aki mindnbe bele szól.
ma a weben az a legmeghatározóbb dolog, h kugli tudja-e indexelni az oldalt (szemben azzal, h milyen technológiák állnak rendelkezésre) és isten mencs attól, h feketelistára tegyen.milyen az Eee?
-
moonman
titán
"nyílt forráskód támogatásánál arra gondoltam elsősorban, hogy mind az openoffice-szal való összefonódás, mind az android OS az open source projektek támogatása"
csupa jóságból arra nem is gondoltál, hogy az itt-ott megjelenő OpenOffice hidetésekért, az Android-dal eladott telefonokért mekkora összegeket kaszál a Google?
az erőszakossághoz pedig elfelejtettem: miért is akarja MINDEN program feltelepíteni nekem a Google Toolbar-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Gamer gép - ASUS B660M, INTEL I7 12700, 32GB DDR4, RTX 3070 8GB, 2TB M.2 SSD, 1000W Gold
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, Kingston, SK Hynix, Kioxia - STEAM DECK
- Apple Watch Series 7 Titanium 45mm /Watch Edition/ Wifi/ Cellular
- Alig használt számítógép konfigurációban eladó
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen