Hirdetés

2019. február 16., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Majd elmondják a közhelyeket amik csökkentik a kockázatot, de egyáltalán nem elegek. Csodafegyverek az informatikában vannak csodapajzsok nincsenek.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#2) erer1000 válasza gabor7th (#1) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

múltkor láttam vonaton hogy két srác, kb 8. 9. osztályosak lehettek, az egyiknek a mobilján lefejezéses, kivégzéses videókat néztek :C :C

engem speciel nem az zavart hogy láttam, mert na bumm. na de baszki ha ezek 13-14 évesen már szemrebbenés nélkül kb unaloműzésképp nézik, és közbe mondják egymásnak hogy "úúú várj, ezt nézd".

akkor felmerül a kérdés, hogy mi folyik itt?

szüleik 99,3% hogy nem tudnak ezekről :)

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#3) stratox válasza erer1000 (#2) üzenetére


stratox
(újonc)

Nálunk már általános iskolában is divat volt fiúk között a rotten dot com és társai, meg öngyilkos videók... mert bírtuk :) És ez 2005 környékén volt :D De kinőttük...

[ Szerkesztve ]

(#4) erer1000 válasza stratox (#3) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

hát mi most egyetem alatt sanyarultunk rá a deathaddict és tsaira, de na.. ezek még kisiskolások , akik amúgy is kb díszbuzi szintjén vannak és csak borzongunk hogy mi a szar , milyen generáció van utánunk pár évvel már

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#5) ROBOTER válasza erer1000 (#2) üzenetére


ROBOTER
(PH! addikt)

"szüleik 99,3% hogy nem tudnak ezekről"

És ha tudna mit csinálna?

Akivel foglalkoznak a szülei (nem az "itt a pénz, mennyé' diszkóba/kocsmába stb." kategóriára gondolok), általában igényük sincs az ilyen tartalomra.

Szerintem meglepődnél hány szülő tud hasonló dolgokról, de leszarja.

[ Szerkesztve ]

(#6) Dr.FantastiK


Dr.FantastiK
(őstag)

Orbitalis BAROMSAG !

ezzel is csak Lopjak a milliardokat !

mindeki /gyerek azt nez a Net-en, ahogy nevelve van !

[ Szerkesztve ]

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#7) DS39 válasza erer1000 (#2) üzenetére


DS39
(PH! nagyúr)

Nem sokkal rosszabb mint amikor nem volt net, és hasonlóan beteg játékok voltak. Amire persze rá volt írva hogy 16/18+, de nem az a korosztály játszott vele.

(#8) Gdi


Gdi
(senior tag)

Ahogy áttekertem, ennek a 107 oldalnak a nagy része csak kitöltő szövegelésnek tűnt.
Korábbi statisztikák és paragrafusok bevágva helyfoglalónak, meg néhány általános dolog (bár ez utóbbi még hordozhat információt a nagyon kezdőknek.

De gondolom drága volt (már csak a nemzeti konzultációból kiindulva).

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#9) erer1000 válasza DS39 (#7) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

azért egy UnrealTournament 2004, és tsai hiába 18+, ég és föld szerintem egy játékba szemmel láthatóan nem valósághű dolgokat kinyírni, mint pl egy mexikói kartel kivégzés, [moderálva].
ez szerinted egálba van a doom, battlefield és társaival? :)

[moderálva]

[ Módosította: Qru ]

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#10) zoli62 válasza Dr.FantastiK (#6) üzenetére


zoli62
(PH! addikt)

Memcsak digitális védelemre van szükség.

(#11) taylordaichi


taylordaichi
(lelkes újonc)

Istenem

(#12) erer1000 válasza erer1000 (#9) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

félreértések elkerülése végett, a moderált részben nem szidtam senkit, nem trágárkodtam, csak leírtam a videó tartalmát :)

csak leírtam, de moderálni kellett, nem is képet raktam ki. azért meg is értem a moderálást :)

de ha bármelyik játékból egy hentelős kép megy ki, az oké mert az csak egy játék, nem a valóság, és ezt minden épeszű tudja.

DS39 , látod, ezt a fórumot főleg az ITcafet főleg a nem gyerek korosztály olvassa, és mégis, joggal törlik, mert sok felnőttnek hátborzongató.

gondolj bele ha egy gyerek látná a videót....
hiába játszik hentelő játékokkal, az egészen más téma...

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#13) Penge_4 válasza erer1000 (#12) üzenetére


Penge_4
(PH! kedvence)

"gondolj bele ha egy gyerek látná a videót....
hiába játszik hentelő játékokkal, az egészen más téma..."

Szerintem meg minden korban megvolt az a réteg, akinek erre igénye volt, nem kellett ehhez nem hogy internet, de még elektromos áram sem. Már az ókorban kipróbálhatták gyerekek, hogy milyen valamit elpusztítani. Van, aki a rovaroknál megáll, más elmegy egészen a nagyobb emlős állatokig, beleértve az embert. Sőt! Akkoriban szerintem még erőszakosabb volt a világ, mert pl. tök természetes volt, hogy máglyán égettek el élve embereket és a gyerekek ott is tuti valahogy belógtak, ha más nem, akkor távcsővel nézték (az már akkoriban is volt).

Ahogy az is hülyeség, hogy ettől erőszakos lesz az ember. Én sem lettem erőszakos. Igaz, hogy egy gombnyomással szívesen elpusztítanék pár kontinenst, de kizárólag elméleti, stratégiai alapon. ;] De viccet félretéve, előbb jutottam ilyen következtetésekre olyan irodalmak olvasása által, mint Az ember tragédiája, vagy Orwell, vagy a Szép új világ, mint bármilyen kemény vizuális tartalom miatt. Akár a valódi kivégzős videók által, ami számomra inkább érdekes, hogy mennyivel másképp reagál az ember, mint a filmekben. Pl. tök sokáig él még miután belelőttek egy rakás golyót/megszúrták sokszor.

De alapvetően annyira sem vagyok erőszakos, mint pár izomagyú marha, akik tesztoszterontúltengés miatt keresik a balhét bárhol a világban, néha még szórakozóhely meg lányok sem kellenek hozzá. Vagy akik hallanak valamit valakitől és anélkül, hogy meggyőződnének annak valóságtartalmáról, már összetrombitálják a csapatot és "Gyerünk, csapjuk szét!" felkiáltással elindulnak valami csóri szerencsétlenhez, aki miután a 8 izomállat letérdeltette őket és viperákkal meg egyéb fegyverekkel hatást gyakorolt még a Kennedy-gyilkosságot is bevallja félelmében. És ami érdekes, ezen az emberek, akik ténylegesen erőszakosak, sokszor még a vértől is borzonganak, ha éppen nincs bennük kellő adrenalin egy verekedés alkalmával.

A bullyingról már nem is beszélve. Jellemzően azt sem azok az emberek szokták elkövetni, akik ilyesmit néznek.

(#14) erer1000 válasza Penge_4 (#13) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

nem azt mondom hogy attól fog az addig faleveleket gyűjtő vidám gyerek sorozat gyilkos lenni mert lát ilyen videókat, vagy mert FPS-el játszik.

nekem is anyám párja foggal körömmel tiltani akart minden játékot míg együtt voltak, amiben valami minimális erőszak is volt. Se UT2004, se COD2, se AOE, se Heroes, MAX trackmania, és tsai, mert hogy "ettől vadul majd el a gyerek"
mondtam hogy nem igaz, de tiltani akarta.

eltelt x év, és nem vagyok sorozat gyilkos, se erőszakos. és már nincsenek együtt szerencsére. rájött anyám hogy a krapi gyökér
na a krapinak a gyerekei meg nem is játszottak pl gépen kb max minecraft. na az egyik egy idióta herbálos lett , erősen kétes emberekhez csapódva.

az átlag helyén tudja kezelni az FPS játékokat. akire azt mondják hogy amiatt kattant be, és ölte meg a szüleit mert elvették az egeret.... ott hazudnak, mert nem ettől lett idióta a gyerek. ott volt valami alap probléma... de legalább sikeresen rá lehet húzni hogy "neagépelőttüljmertsorozatgyilkosleszel"...

a szintén átlag ember azért a kivégzéses videót megoldja magában, minél idősebb annál könnyebben.
de vannak a fiatalabbak, akik még rengeteg mindent nem láttak, mondjuk még bőven a lelki és érzelmi, mentális fejlődés közepén vannak, és sérülékenyek.
bennük egy embertárs módszeres kínzása, majd megölése, elfogyasztása stb komoly traumát jelenthet, és még ha valahogy el is meri mondani a szüleinek hogy mit is látott, mert szorongásos, hiába nyugtatják meg minden, lehet olyan nyomot hagyott benne ez, ami a személyiségét deformálja, és kihat az egész életére. nem arról a gyerekről van szó feltétlenül aki bogarakat nyomkod. hanem aki bambikkal álmodik, és teljesen idegen tőle még csak az alap erőszak.

nem a torta nagy szeletét féltem ettől, csak egy kicsit, akik amúgy is sérülékenyebbek. ők később ugyanúgy max megnézik, aznap rosszul aludnak és kész, de gyerekként egészen más..

gyerekkori tapasztalataink, lelki sérüléseink, tulajdonságaink szinte biztos hogy felnőttként így vagy úgy, de részünk marad.

valakit gyerekkorában sexuálisan zaklatnak, lehet aszexuális lesz, mert a sexhez rossz dolgokat társít
valaki gyerekkorában csalódik a szintén gyerek legjobb barátjában. lehet felnőttként nem fog rendesen bízni már másokban.

engem kiskoromban megkergetett egy kutya, és átmásztam a kerítésen, azért nem ért utol csak. nem volt nagy termetű, egy kisebb kutya volt, de a mai napig ösztönösen félek a kutyáktól, legyen az tacskó méretű, vagy egy kuvasz.
annyi a különbség hogy minél nagyobb, annál jobban félek tőle.
hiába ismerős kutyája, és tudom hogy teljesen nyugis, és nem kell félnem,az macska méretű, én meg két méteres. attólmég gyerekkoromból bennem van ez a trauma, és próbálok a kutyától messzebbi helyre leülni.

hasonló módon ejthet sebet egy kivégzéses videó is egy arra "alkalmas" gyereknek :/

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#15) blackrulz válasza erer1000 (#14) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Nem érzem jogosnak más generációk szidását attól, aki képtelen leírni, hogy társai. ;]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#16) st3v3np3t3r válasza erer1000 (#14) üzenetére


st3v3np3t3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

érdekes... ennyi erővel a trackmaniaról is tilthattak volna akár, mivel abban meg száguldozik a játékos... attól nem tartottak a szüleid hogy notórius száguldozó leszel? mellesleg az fps játékok nagyon jó kéz-szem koordináció fejlesztő...az AOE nagyon jó stratégiai játék, az UT régebbi kiadásai meg csapatépítő,megtanítják a játékost csapatban játszani, perszebfügg attól is hogy megérti-e a leckét, vagy akár a lényegét...

ma már nem csak a játékok milyenségétől kell óvni a gyereket... vannak más egyéb veszélyek is...a játék csak egy szotyi szem, a valódi,veszélyesebb dolgok mellett ami az interneten megy...

Huawei P20 Pro / HP2530P+MaxellSSD120+Win10Pro / Voopoo Drag+Smok TFV12 V12RBA / Voopoo Drag2+Uforce / GV Zeus/ Cubis Pro / Keep Calm Vape On

(#17) blackrulz válasza st3v3np3t3r (#16) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Viszont az ellen sem megy a tiltás. Meg kell tanítani a gyereket, hogy kezelje, mert nem lehetsz mellette 0/24-ben, nem tudod folyamatosan fogni a kezét, és előbb utóbb ha akarod ha nem, belefog szaladni dolgokba. Ez ellen se a kormányzatilag előírt szűrő, se a yt legjobb akarata nem tud mit kezdeni. Innentől a gyereket kell felkészíteni, nevelni, foglalkozni vele. Régen is pont ez ment mindig is, csak nem a neten keresztül szóltak be neki, hanem a játszótéren bandázás közben. Ott meg még néha el is tudott csattani egy pofon.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#18) erer1000 válasza blackrulz (#15) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

hajnali 2es komment , nyelvtani hibák miatt nem ér szopatni :D

#16 Persze, lényegében aknakeresővel sem játszhattam volna. Egyszer amikor teljesen kifakadtam minden szar korlátozás miatt , mert még a TV-t se engedte hogy magam bekapcsoljam mert mi van ha tönkre teszem????? Drága volt!!!!

De legalább láttam hogy gondolkozik egy szemellenzős technofób, akinek hiába próbálod elmondani a stratégiai játék lényegét, hogy nem azért játszod hogy ölj, hanem hogy pl bátyámmal ketten hogy tudunk minél stratégiát kitalálni, taktikázni, hogy pl 6 very Hard botot is CSAPATBAN legyőzzünk.
Ami amúgy egész jól ment mert kb 2007-2014ig rendszeresen AoEztunk

Az illető meg egyszer anyámat kérdezte meg hogy email cím az minden lakáshoz jár külön, vagy azt hol kell kérni?

Ezzel a mondattal végleg tökéletes kifejezte mennyit is ért a dolgokhoz. :) nem ért hozzá, ezért biztos más se , ezért korlátoz :D szép

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#19) blackrulz válasza erer1000 (#18) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Jah mind ;]

Csak apróságokra akartam utalni ezzel, hogy minden generáció más már, nálunk még nem ment ez "szleng". Mi még sok sok évvel ezelőtt pad alatt sefteltük az apucik által jól a zoknis fiók mélyére dugott újságokat, mert a kíváncsiság nagy úr. Mi is csináltunk baromságokat, rotten.com nálam is megvolt, kemények voltunk és bírtuk mint a happy tree friends-et.

Ezen szerintem nem kell kiakadni. Köztem és a húgom között van 12 év. Én nem azokon a meséken nőttem fel amin ő, az ilyen született kémek és társai mai napig beleégtek a retinámba miatta. Annak se volt semmi mondandója, értéke, sikítozás, shoppingolás, pasik mentek. Aztán mégis értelmes ember lett belőle. Viszonylag ;]

Az újabb generációk mindig kiakasztották a régebbieket, mindig volt és lesz is egy vonulat, ami pont erre szolgált. Apán idejében direkt hosszú hajat növesztettek pedig nem lehetett, majd tabló fényképezésre a párhuzamos osztály berágott, és a srácok kopaszra tolták a fejüket. Mi bő cuccokban reppernek meg deszkásnak képzeltük magunkat, megint mások a holdjárós buffalo cipőkben mászkáltak. Ez van. Játszottam és is mindennel, bár fiatalon apán nem kicsit pislogott a manhunt-on, hogy talán ez már azon a határon van, amit nem igazán kéne...

De nézz körbe. Nem jön szembe minden sarkon repper, és kikoptak az emók is. Van helyettük biztos más, csak nem vagyok a mai trendekkel képben :DDD

Kinövik, változnak a trendek, jönnek más baromságok. Autót se arra terveznek, hogy ne balesetezz, gyereket se úgy kell nevelni -szerintem- hogy steril, hermetikusan lezárt, konfliktusok és problémáktól mentes környezetet szokjon meg... Tudnia kell kezelni dolgokat.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#20) erer1000 válasza blackrulz (#19) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog

fel sem tűnt már, de akkor oké, majd figyelek rá :)

a pornó/erotikus dolgokat nem soroltam ide be direkt :) az hogy érdeklődjön a másik nem iránt, és hogy ehhez ahonnan csak tud,új infókat próbál szerezni, az oké.
bele les apu eldugott újságába, talál egy VHS-t amikor beteg és otthon ráér keresgélni, vagy este kapcsolgat és hopp egy csatorna vagy bármi.

ha lát a gyerek két kutyát akik b*sznak, akkor nem ijed meg, hanem megkérdezi hogy anyu ők mit csinálnak

ha lát két kutyát akik egymást akarják megölni, akkor félni fog valószínűleg.

úgyhogy azért is nem hoztam fel mint egy antikrisztust a pornót bármilyen formában, mert a sex, azért lássuk be szerves része, feltétele a létezésünknek.

azért a happy tree friends az vicces, meg mese. mi is az elején 5.6. osztályban azért néztük a south parkot mert húú mennyit káromkodnak benne, de menő. rotten és hasonló oldalakról nem igen tudtuk.

black mirrorban volt egy rész, ahol a szülő a gyereket zavaró dolgokat le tudta tiltani, és a gyerek már úgy látta a világot hogy az ugató kutya ki van kockásítva, a vér pixeles, a káromkodás elnémítva. és a szülő tudta otthon nézni hogy mit lát a gyerek, és riaszt ha pl valami felzaklatja

nem eltt jó vége :D és igen, az már megint egy nagyon rossz véglet amikor hermetikusan tartják a gyereket a "minta anyukák", akik egy lehulló levélhez se engedik hozzá érni, és ha hozzá ér, 20 fajta fertőtlenítőt meg antibiotikumot adnak neki/OFF]

(OFF)amúgy '97es vagyok :) te?(/OFF)

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#21) blackrulz válasza erer1000 (#20) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

85. Ezért mondom, hogy más generáció :D

Azért a happy tree friends nem kicsit öncélúan erőszakos, nem egy Tom és Jerry kategória. Az, hogy mivel játszik, mit néz simán lehet egy "mert tökösnek akarok mutatkozni" motiváció is, kinövi. Mi is néztünk filmekből olyan horrorokat, hogy két hétig fstunk lefekvés után, mert hát azzal lehetett villantani na :D

A lényeg, hogy korlátozni sok mindent lehet, de ezzel csak a problémát odázod el jobb esetben, nem megoldod.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#22) Penge_4 válasza erer1000 (#14) üzenetére


Penge_4
(PH! kedvence)

"nem arról a gyerekről van szó feltétlenül aki bogarakat nyomkod. hanem aki bambikkal álmodik, és teljesen idegen tőle még csak az alap erőszak."

De azt vagy valami számára megfelelő környezetbe helyezed majd ott neveled tovább, hogy legyen lehetősége kiteljesedni, vagy egész életében egy sorból kilógó szerencsétlen lesz és jobb esetben nem válik senki áldozatává.

"gyerekkori tapasztalataink, lelki sérüléseink, tulajdonságaink szinte biztos hogy felnőttként így vagy úgy, de részünk marad."

Ezt nem is cáfoltam, csak azt, hogy egy ilyesmi önmagában hatalmas trauma lenne. Hiszen a természet része. De megpróbálom máshonnan megközelíteni. Ott van a szexualitás. Egy bennszülött törzsnél teljesen természetes, hogy mondjuk meztelenül járnak és ott mindenki látja mindenkiét már gyerekkortól, amikor még nem is ivarérettek. A keresztény-gyökerű EU-ban és USA-ban a nagy többség megnézi tizenéves korában a pornót, stb, aztán tök izgalmasnak tűnik, utána pedig a szexuális tapasztalatok (illetve az otthonról hozott minták) által fog változni az ehhez való hozzáállása. Pl. egy orvos, masszőr annyi meztelen testet lát, hogy teljesen természetes számára. Ahogy a boncorvosnak is az, hogy miután megnézte hány ponton lyukadt át a szív, ebédszünetet tart, majd folytatja a munkát.

A többség, ha meglát egy idegent meztelenül, tanult reflexszerűen elfordul. Ha pedig egy szigorú, katolikus neveltetésben részesült valaki lát meztelenül, az sokszor elvörösödik, zavarba kerül és van, hogy még napok múlva is az jár a fejében, hogy milyen durva volt.

Érted már a hasonlatot? Nem maga a feltrancsírozott emberi tetem az, ami feldolgozhatatlan traumát okoz, hanem az ahhoz való össztársadalmi hozzáállásunk.

De a halállal is ugyanez van. Nézd meg mennyivel normálisabban viselik egy-egy közeli hozzátartozó halálát például a japánok.

A kutyától való félelmed viszont már evolúciósan kódolt ösztön, ami a túlélést szolgálja. Bár kicsit túl van pörögve, de egy egészséges félelem bennem is van, mivel tudom, hogy bármikor bekattanhat egy illattól, vagy akármitől. Sokszor évekig tök nyugodt kutya valami miatt nekiesik a gazdájának is.

(#23) dabadab válasza Penge_4 (#22) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Nézd meg mennyivel normálisabban viselik egy-egy közeli hozzátartozó halálát például a japánok"

Te például hány, közeli hozzátartozóját elveszítő japánnal készítettél mélyinterjút? Vagy hogyan kellen elképzelni ezt a megnézést?

DRM is theft

(#24) Penge_4 válasza dabadab (#23) üzenetére


Penge_4
(PH! kedvence)

A japán kultúrában teljesen másképp állnak a halálhoz. Az élet részének tekintik.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.