Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • julius666

  addikt

  válasz WonderCSabo #131 üzenetére

  Csak azért kérdeztem, mert simán el tudom képzelni, hogy egy level 4-es korlátoknak megfelelően kódolt videónak a level értéke 5.1-re lett kódoláskor állítva (ilyet már rengetegszer láttam, sok kiváló enkóder grupp - főleg régebben - nagyon vágta a témát, és minnél nagyobb annál jobb alapon állította be), aztán valami májergyerek visszalállította bájtot utólag level 4.0-ra, és azt hitte, feltalálta a spanyolviaszt amikor látta hogy simán megy DXVA-val.
  Sőt, simán el tudom azt is képzelni, mondjuk FullHD-ban --ref 4 helyett --ref 16-tal kódolták a videót, de valójában csak 6-tal előbbi frame-ra hivatkozott legfeljebb (afölé élő anyag esetén amúgy is ritkán megy), annyi tartalalék meg még bele volt tervezve a videódekóder egységbe, és így gyakorlatban nem keletkezett hiba (túlcsordulás) lejátszás közben. Nem tudom erre így mennyi esély van, de elképzelhetőnek tartom.

  Az amd gpu-kal meg valóban régóta lehetséges "általános" számításokat végezni (ati stream), de a gpu-k alapból is kevés feladatra alkalmasak, ez az ati stream meg attól tartok pláne (gondolom nem hiába maradt erősen háttérben a CUDA mellett).
  Ennek ellenére ez tényleg disznóság, régebbi, DXVA-képes videókártyákon is mehetne a gyorsítás flash-sel. Legfeljebb kisebb hatékonysággal. Látván hogy újabb kártyákon is a driveren múlik, megy-e vagy nem, így nem elképzelhetetlen, hogy az ati sara a dolog.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák