Új hozzászólás Aktív témák
-
thxer
aktív tag
Windows Phone app miért nincs?
-
direwolf
őstag
Ezt az iziShop már régóta megcsinálta, nem találtak fel semmi újat.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
a2d2
addikt
Na végre! Remélem hamar szétterjed a boltokban.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Zirowe
nagyúr
És ez a felhasználó részéről okoz vmi plusz költséget tranzakciónként, vagy minden esetben sima bankkártyás fizetésnek minősül, amit a saját bankja feltételei szerint fizet?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MODERÁTOR
Az OTPay Mobil Applikációban végezhető Tranzakciók után a regisztrált
bankkártyát kibocsátó bank a mindenkor hatályos hirdetménye(i) szerinti
tranzakciós díjat számíthat fel. Az egyenleglekérdezés és pénzküldési ügylet
(OTPay Pénzküldés funkció) kizárólag az OTP Bank által kibocsátott kártyákkal
vehető igénybe.Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Zirowe
nagyúr
Tehát ha a bankom nem számol fel bankkártyás fizetésért költséget, akkor ezt az appot ingyen tudom használni.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
waccamár
senior tag
Szeretem és támogatom az ilyen új dolgokat, használni is fogom, ha lesz rá lehetőségem.
A baj csak az, hogy pl. a PayPass-t sem használják sokan, nem is ismerik. Dolgoztam pénztárosként, rengeteg paypassos kártyát a kezembe nyomtak, én meg mondtam nekik hogy nézdcsak, ez erre való. Nagy csodálkozás, ámulat.
Persze vevőként én is használom a PayPass-t. Az esetek nagy részében működik. Amikor véletlen nem, akkor a legtöbb pénztáros kiveszi a kártyát a kezemből, és izomból ráfeszíti a terminálra. Gondolom fogalmuk sincs hogy mit jelent az érintés nélküli fizetés.
"A boltok esetében csupán egy előre kihelyezett QR-kódot kell lefényképezni."
Itt lesz az, hogy az egységsugarú Gizike néni a pénztárban az istennek nem fogja megérteni, hogy mi az a QR-kód, hogy működik, és mit matatok én a telefonommal. -
BlackPriest
őstag
Sok pénztáros meg nem érti, hogyha átadtam a kártyát, nem paypassal akarok fizetni, ő akkor is odanyomja. Na ilyenkor sztornóztatom és kezdjük az elejéről, mivel nem tudtam ellenőrizni mekkora összeghez nyomta oda a kártyát...
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
madgie
titán
válasz BlackPriest #11 üzenetére
Mér', blokkot sem ad?
-
waccamár
senior tag
válasz BlackPriest #11 üzenetére
A kiadott bizonylaton rajta van az összeg PayPass-nál is.
Viszont értem az óvatosságodat, de én becsületesen végeztem a munkámat, sosem ütöttem félre az összeget -
madgie
titán
válasz BlackPriest #14 üzenetére
Rosszul tudom, hogy a Paypass csak ötezer forint alatt nem kér PIN-t?
-
BlackPriest
őstag
emberek vagyunk, bárki hibázhat, ha a pénztárgép vezérli a terminált, ott is lehet rossz áron a termék, stb...nyilván nem feltételezem senkiről, hogy direkt rossz összeget üt, pláne, hogy nem ő nyerne a dolgon.
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
madgie
titán
válasz BlackPriest #17 üzenetére
Ha PIN-t kell ütnöd, akkor ott van az összeg is a képernyőn. Vagy Paypass-nál nem?
-
Gusztáv
addikt
Remélem előbb-utóbb az is elkészül. Mastercard Mobile App van, azt is a Cellum fejlesztette, reméljük itt is jön majd egy idő után. Mondjuk én már egy olyan megoldásra várok, ahol a telefonba lévő nfc chipet hasznosítják.
Na, jobban megnézve a funkciókat ez kb egy brandelt Mastercard Mobile alkalmazás megtoldva az egyenleglekérdezés és utalás funkciókkal.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Findzs
addikt
én kereskedőként azt nem értem, hogy ha mondjuk eladok egy procit és az illető megcsinálja amit kell honnan tudom majd, hogy beérkezett hozzám a pénz?
az a telő amire jönnek az utalásról az sms -ek a tulajnál vannak nem is beszélve arról, hogy mindig bizonyos idő kell ahhoz hogy átérjen a pénzinkább netes fizetésnél látom értelmét, hogy nem kell kiadni a kártya adatait
lásd pár éve az egyik cég hány embert rövidített meg utólagos jogtalan pénzleemeléssel
nem jut eszembe a nevük telefonfeltöltéssel autópályadíjfizetéssel stb. foglalkoztak"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
-
petipetya
nagyúr
Már másfél hete elindult az OTPay, így nem értem hogy miért csak most adták ki közleményben: [link]
Kipróbáltam mind a küldő, mind a fogadó részéről (magánszemélyként és cégként egyaránt). Nem ez fogja forradalmasítani a mobilfizetést... Persze annak örülnék a leginkább, ha nem lenne igazam.
"nincs rá lezsóidő"
-
lacy86
addikt
Kiraly!
Mar csak alkalmazkodni kell a boltoknak hozza! ( min. 2 ev )
-
Vincent_
senior tag
válasz BlackPriest #22 üzenetére
A PayPass pont azért lett kifejlesztve, hogy ne kelljen kiadni a kezedből a kártyádat (és adataidat).
Pár éve olvastam cikket, hogy egy pénztáros egy kamerás tollal minden kártyáról képet készített (eleje + hátulja), ezeket összegezte, majd egy éjszaka alatt az összes kártyát kifosztotta. Na ez ellen véd meg a PayPass.
Nem értem a hőbörgésed. Megkérdezhetem, hányszor károsítottak meg a PayPass kódmentessége által?
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
-=Ghost=-
őstag
QR kód... gratulálok.... NFC? Valaki?
-
BlackPriest
őstag
ha átadod a kártyát, akkor a kasszás ne érintse oda, ez nem olyan bonyolult. posokkal foglalkozok, minden oktatáskor elmondom, csomóan mégsem értik meg, olyan nagy kérés?
-
Kbali
nagyúr
válasz -=Ghost=- #27 üzenetére
Mobiltárca megfelel?
-
Vincent_
senior tag
válasz BlackPriest #28 üzenetére
Akkor jól értem, hogy indok helyett ez most csak hiszti, ugye?
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
Vincent_
senior tag
válasz BlackPriest #32 üzenetére
Ahelyett, hogy megosztanád a - gondolom megalapozott - tapasztalatodat a nagyközönség előtt, fikázod a minimálbéren alkalmazott péntárosokat.
Bravó!
szerk: mielőtt lehülyézel másokat, lapozd fel az "ik-es igék" helyesírásának szabályait talán...
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz -=Ghost=- #27 üzenetére
Nézd meg a telefonok hány százalékában van nfc és hány százalékában van qr kód olvasáshoz szükséges kamera.
Matek? Valaki?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
BlackPriest
őstag
olvass, értelmezz, főleg az első négy szót. ha az már megy (bár ahogy elnézlek, nem fog menni), törölheted is ezt a hozzászólást. ha meg egy este mégis félreüti egy pénztáros és 10* áron veszed meg az esti tiplidet, majd dobj egy privit, szeretnék röhögni egy jót. na ennyit rólad
-
addikt
plusz a tag előállításának/megvásárlásának költsége vs. a QR nyomtatási költsége...
amúgy jól nézem, hogy Android-ra sincs? vagy mi ez a technikai feltételeknél, hogy minimum iOS 6.0?jah, látom, át kell nyomni Android-ra jobb oldalt. végülis logikus, hiszen mennyivel több iPhone van itthon használatban, mint Android...
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Vincent_
senior tag
válasz BlackPriest #35 üzenetére
Nekem még sosem vontak le többet, amiatt, hogy mást ütöttek be, (?) mint kellett volna. Nem is értem, hogy lehetne ez, hacsak nem kézzel üti be a pénztárgépbe a pénztáras az egyes árakat is (=nincs EAN azonosító a termékeken), ott viszont Pay Pass olvasó sem lesz kihelyezve szerintem. Hiba inkább a rosszul kódolt termékeknél volt, az meg nem a fizetési rész hibája, "azellennemvéd".
Ha a pénztáros "becsipogja" a termékeket, úgy nem jelenhet meg más a számlán, mint amit kiszámláz. Vagy nem? (komolyan kérdezem!) Ha meg igen, úgy bármikor visszamehetsz, és visszakapod a pénzed (mivel a számla nem egyezik a banki kivonattal).
A személyeskedéseddel, a "jókívánságoddal" más fórumokra kellene menjél, itt a szakmai hozzászólásokat gyűjtenénk. Neked van ilyen?
-
-
BlackPriest
őstag
lehetséges, nem minden terminál van összekötve a pénztárgéppel, a paypass olvasó nem függ össze ezzel, ugyanúgy ki lehet tenni
de, visszakaphatod ugyanúgy a pénzt, de minek ezzel szórakozni, pont erre van kitalálva, hogy te okézz rá, és tudd ellenőrizni az összeget. ugyanaz, mint a szépkártyánál, mikor a pincér nyom a zöldre, nem is látom mire okézott rá. valószínű nem téved, de sosem lehet tudni.
a hiszti, pénztáros fikázás, helyesírás és egyéb megjegyzéseid után talán ne menjünk bele ki kezdett személyeskedni és akkor még egy jót is dumálhatunk
-
róland
veterán
Úgy tűnik a mobiltárca szép csendben kimúlt. Az első nagy bejelentéseket nem követték tettek. Nem tudni mi lett a teszt végeredménye.
Bár részben ennek kapcsán rengeteg POS terminált kicseréltek NFC képes eszközre.Edenyke #34:
Azért szerintem nem olyan bonyolult megoldani, hoogy az alkalmazás lekérdezze az adott telefon hardver komponenseit, s létező NFC csipnél felajánlja annak használatát, másodlagossá téve a QR kódos fizetési lehetőséget. (Igaz, hogy a QR kódot ekko is ki kell nyomtatni és ki kell helyeznie a kereskedőnek.)Felhő #37:
Nagy forgalomban sokszor melléütnek a pénztárosok, de a javítást szinte észre sem veszik a vásárlók. POS terminálokhoz meg nem véletlenül adnak minden darabhoz sztornó kártyát a bankok.
EAN/vonalkódos manőverekre ajánlom elolvasni a TESCO könyvet. Bár az igaz, hogy a számlán abban is a kiszámlázott tétel jelent meg, Csak az nem egyezett meg a tényleges áruval.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Zirowe
nagyúr
Ühüm, és amíg lekérdezi és ellenőrzi, mindenki idegesen várja a sorát, ahelyett, hogy csak egyszerűen beolvasná kamerával a qr kódot..
-
róland
veterán
Hm, Hm ... Eddigi általános tapasztalataimból kiindulva amíg nem rendezte valaki a vásárolni kívánt termékei ellenértékét, addig a mögötte lévők várakoznak. Ez pedig bármely lehetőséget nézve is a Bank válaszáig/jóváhagyásáig eltart. Így szvsz mindegy, hogy QR kód vagy NFC, vagy bankkártya.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Vincent_
senior tag
Tesco könyv (is) megvolt (mélyhűtős rész a kedvencem benne), úgyhogy addig is, de azóta még jobban figyelem a blokkolt tételeket. Maradjunk annyiban, hogy jónéhány ezres visszajött ezek miatt már (akciók fel nem vezetése, korábbi ár kintmaradása, gyakorlatilag majdnem mind azokból, amiket a könyvben is leírt a jóember.
De pont ilyen "melléütés" nem volt még nálam soha, de valószínű a Tecsóban össze van a két rendszer kötve, de kis boltban valóban lehet ebből gond. De ez megint a bizalom kérdése, ill. egy másodperc részünkről, hogy összenézzük, hogy a két összeg azonos-e, és ha nem, úgy jogos lehet a problémázás (de akár még nyerhetünk is vele ).
Viszont inkább a két számlázási rendszer összekötését lenne jó szorgalmazni, nem magát a PayPass fizetési funkcióját kritizálni, mert az maga jó, és elvileg a biztonságot szolgálja (lásd fenti kártya-fotózós ügy). De így már nekem is érthető a fenti problémák oka, mondom, nálam nem fordult ilyen elő, de az a Tecsó összekötött rendszerei miatt lehet.
-
Zirowe
nagyúr
Igen, de te ezt az alap várakozást tetőznéd egy értelmetlen plusz vizsgálattal.
-
Zirowe
nagyúr
Én szeretném használni a 4.4ben implementált nfc emulálási lehetőséget, paypass és céges belépő kiváltására, de ha egyszer a google letiltott usán kívül.
Meg aztán az egy dolog, hogy az itthon forgalomban lévő telefonok hány százalékán van nfc, de ezen belül hány százalék van tisztában az nfc jelenlétével/használatával és szeretné is használni.
Szóval szerintem bőven elegendő kompromisszum jelenleg a qr kód.
-
Kbali
nagyúr
Az előbb linkeltem be a Mobiltárca honlapját: nem múlt ki a dolog, meghosszabbították a pilot üzemet, hogy még több tapasztalatot gyűjthessenek.
Azt azért érdemes tudni a technológiáról, hogy önmagában a telefonkészülék NFC képessége nem elég, kell hozzá alkalmazás is (ez a Mobiltárca maga). És mellé bank, elfogadóhely, stb...
Egyébként az is érdekes volt egy tavalyi konferencián, hogy kiderült, az ezer éve létező NFC sem igazán szabványos (azaz egyes gyártók nem megfelelően követik a szabványt, ezért elég sok inkompatibilitási problémával küzdenek - meg olyannal, hogy a Samu egyik szoftverfrissítése eltüntette az NFC képességet az addig azt tudó készülékekről) -
Béééla
őstag
Na akkor azért nem találtam, hiába frissítettem fel Kitekatra a Nexusom...
hány százalék van tisztában az nfc jelenlétével/használatával és szeretné is használni.
Hát igen, amikor az eladó a boltban annyit tud mondani hogy ezen faszán megy a Fészbúkk és 32 gigapixel a kamera.@Kbali:
És mellé bank, elfogadóhely, stb...
Igen, szabvány PayPass már van. Elvileg ugyanaz a freki. A teló simán tudná. Jelenleg csak a SecureSIM hiánya szab gátat a terjedésnek.Bélabá
-
BlackPriest
őstag
Szerintem nem kell folyton a lemaradokra varni. Tanulja meg mi az, ha mar van. Ha folyton azt varjuk, hogy mindenki kesz legyen az ujitasra, sosem lepunk elore.
-
Béééla
őstag
válasz BlackPriest #49 üzenetére
Én idomítom is a környezetemben élőket
A baj hogy elég súlyos tömegek képesek ötleteket leszarozni és fikázni, mert nem értik, nem érdekli őket semmi komoly vagy mert nem elérhető appleben.Bélabá
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mesterséges intelligencia topik
- Elden Ring
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen légkondit a lakásba?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VPN topic
- Premier előzetesen a Test Drive Unlimited Solar Crown
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Counter-strike CS2 case / skin ládákat, skineket vennék !!!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen