- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Linux kezdőknek
- Milyen program, ami...?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zyxel NAS326
- Milyen NAS-t vegyek?
- Synology NAS
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
Új hozzászólás Aktív témák
-
Otpay alkalmazással akarnék fizetni falatozz.hu-n.
QR kodot legenerálja beolvasom androidos telon el is fogadja majd 2112 es hibával megáll.
A beolvasott QR kod nem kompatibilis az alkalmazással.
Valaki tudott mar fizetni vele falatozz.hu -n? -
ronaldo
őstag
update: már 99ft a kártya regisztráció díja
-
chester91
senior tag
Érdekes felvetés. Jó magam használom már idestova 3 éve a paypass kártyát, eddig a fizetéssel nem volt gond, sosem akartak vele átvágni. Ezen felül volt szerencsém 1 hónapig pesten tartózkodni, reggeli-du-i csúcsban tömegközlekedni, sosem bántották a kártyámat, még próbálni sem próbálták, hogy levegyenek róla. Sosincs 100%-os rendszer, sosem volt és sosem lesz.
Ha mégis lehetséges, hogy ilyen módszerrel levegyék a pénzt a számláról, akkor meg kell oldani, hogy valóban ne működhessen néhány cm távolságnál messzebbről a dolog. A technikai részéről lövésem sincs, de szokták mondani, hogy mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Nyilván valamilyen úton-módon meghatározható, milyen távolságból kívánkozik egy terminál összeget levenni, főleg, ha az átlag mondjuk 1 cm-es távolság helyett 50 cm-ről kívánja megtenni. Ha ennek mérésének a lehetőségét valahogy megoldják a bankkártyák esetén, már jóval nehezebb. Főleg akkor, ha nem olyan helyen tartja valaki a tárcáját, ahonnan a zsebes is könnyedén kihorgássza.
-
Reggie0
félisten
válasz
BlackPriest #60 üzenetére
1 milla csak 200x5ezer forint. Egy tomott jartaon ez szerintem csak par ora.
-
róland
veterán
QR kód:
A kereskedő kinyomtat és kihelyez egy boltazonosító QR kódot. A vásárló ezt olvastatja le, majd megadja a kereskedő által kiszámlázni kívánt összeget. Adatok szépen átkerülnek az OTP-hez, aki jóváhagyja a fizetést és erről értesítést küld a kereskedőnek.
A bemutató oldal nem részletezi, mi történik akkor, ha a vásárló tévesen adta meg a fizetendő összeget.Mennyivel életszerűbb NFC-vel átadni az adatokat (bolt és egyedi tranzakció azonosítói, számlázandó összeg, stb.), amiket a vásárló jóváhagyna, majd ezen összetett adathalmaz kerülne át az OTP-hez, aki végrehajtaná a tranzakciót.
-
Én is remélem hogy nem vetik el ezt a mobiltárca dolgot.
Ez nekem szimpatikus dolognak tűnik.
Ezt a QR kódot most hirtelen nem is értem, lehet már túl fáradt vagyok hozzá.
Tehát ha bemegyek a "madaras" nagy-áruházba, bevásárolok, fizetek 12345 ft-ot, megvárom a QR kód kinyomtatását, beolvasom a telefon kamerájával, és már fizetek is? -
BlackPriest
őstag
persze, meg lehet találni a kártyákat, de pár millát nem egy nap összehozni. mondjuk sovány vigasz annak, akit meglopnak. pos terminállal azért necces a 10 méter, mert meg kéne bontani, azt meg nem jól viselik szerencsére. de ha az én zsugám paypassos lenne és is letiltanám rajta...
-
Reggie0
félisten
válasz
BlackPriest #58 üzenetére
Hat a farzsebben hordott penztarcanal ez nem nagy macera. De ezeket a kartyakat joval messzebbrol is le lehet olvasni megfelelo eszkozzel, akar 10 meterrol is. Ugyan ez a para az RFID-s utlevellelel, ami szinten 13.56MHz-en mukodik.
-
Reggie0
félisten
A paypass csak arra jo, hogy konnyen tudjanak lopni 5000 forint osszeget a kartyadrol. Nem nagy erofeszites egy csoves nevere alapitani egy ceget, nyitni egy bankszamlat es kerni egy mobil pos terminalt. Aztan mar csak vegig kell menni a reggeli csucsforgalomban a 6-os villamoson es 10-ig siman meglesz par millio.
Amugy az en kartyam utoilagosan paypasstalanitott, tehat hiaba erintgetik a boltban.
-
Воланд
titán
"Tisztelt xy!
Köszönettel vettük bankunkhoz küldött levelét.
Területileg illetékes munkatársainktól kapott tájékoztatás szerint az elkövetkező időszakban bankunk tervezi az OTP Pay szolgáltatás igénybevételét Windows Phone 8-at futó készülékeken is. A fejlesztés kivitelezésének pontos időpontjára vonatkozóan nem rendelkezünk információval."
-
róland
veterán
Teljesen lényegtelen, hogy milyen rendszerről beszélünk. Én az NFC illetve QR kezelésének sebességbeli különbségét próbálom megvilágítani. A hardverfunkciók ellenőrzését a program bőven el tudja végzi addigra, amíg a felhasználó eljut a fizetésig. (Ugyan ezt az alkalmazást nem telepítettem, de a szintén Cellum Zrt. által fejlesztett Erste Mobile Pay alapján feltételezem, hogy az alkalmazás használatához bejelentkezés szükséges. A tranzakciók jóváhagyásához mPIN-t használ mindkettő. Az ERSTE-nél az mPIN megadásával lehet bejelentkezni az alkalmazásba. Ha így van, akkor ezen mPIN bejelentkezéskori megadásakor bőven van lehetőség a működő hardvereszközök felderítésére, tesztelésére.)
Így működő NFC-t észlelve, elsődlegesen lehetne azt kezelni.DE, vagy még inkább - fejlesztői döntés és akarat esetén a legjobb megoldás, hogy egyidejűleg mindkét "adatbeviteli" lehetőséget figyelje a program, és amelyiktől előbb érkezik válasz, annak az információival/az attól érkező adatokkal folytassa a további műveleteket.
-
róland
veterán
Szerintem a szoftver indításakor maximum 0,1 másodperc a telefonban az NFC csip jelenlétének és működőképességének vizsgálata. Mire megadod a bejelentkezési kódodat, a OTPay alkalmazás már rég értesül annak működőképességéről.
Működőképes NFC esetében egyszerűbb és gyorsabb azt használni, mint QR kódot. (Saját tapasztalat, hogy egy NFC tag leolvasása tizedmásodpercnyi idő, míg egy QR kód beolvasása akár 10 másodperc fölötti is lehet - fényviszonyok, optika szennyezettsége, lassú autófókusz, stb. miatt.)Nem véletlenül használnak NFC-s beléptető rendszereket QR kódos helyett.
-
Béééla
őstag
válasz
BlackPriest #49 üzenetére
Én idomítom is a környezetemben élőket
A baj hogy elég súlyos tömegek képesek ötleteket leszarozni és fikázni, mert nem értik, nem érdekli őket semmi komoly vagy mert nem elérhető appleben. -
Béééla
őstag
Na akkor azért nem találtam, hiába frissítettem fel Kitekatra a Nexusom...
hány százalék van tisztában az nfc jelenlétével/használatával és szeretné is használni.
Hát igen, amikor az eladó a boltban annyit tud mondani hogy ezen faszán megy a Fészbúkk és 32 gigapixel a kamera.@Kbali:
És mellé bank, elfogadóhely, stb...
Igen, szabvány PayPass már van. Elvileg ugyanaz a freki. A teló simán tudná. Jelenleg csak a SecureSIM hiánya szab gátat a terjedésnek. -
Kbali
nagyúr
Az előbb linkeltem be a Mobiltárca honlapját: nem múlt ki a dolog, meghosszabbították a pilot üzemet, hogy még több tapasztalatot gyűjthessenek.
Azt azért érdemes tudni a technológiáról, hogy önmagában a telefonkészülék NFC képessége nem elég, kell hozzá alkalmazás is (ez a Mobiltárca maga). És mellé bank, elfogadóhely, stb...
Egyébként az is érdekes volt egy tavalyi konferencián, hogy kiderült, az ezer éve létező NFC sem igazán szabványos (azaz egyes gyártók nem megfelelően követik a szabványt, ezért elég sok inkompatibilitási problémával küzdenek - meg olyannal, hogy a Samu egyik szoftverfrissítése eltüntette az NFC képességet az addig azt tudó készülékekről) -
Zirowe
nagyúr
Én szeretném használni a 4.4ben implementált nfc emulálási lehetőséget, paypass és céges belépő kiváltására, de ha egyszer a google letiltott usán kívül.
Meg aztán az egy dolog, hogy az itthon forgalomban lévő telefonok hány százalékán van nfc, de ezen belül hány százalék van tisztában az nfc jelenlétével/használatával és szeretné is használni.
Szóval szerintem bőven elegendő kompromisszum jelenleg a qr kód.
-
Vincent_
aktív tag
Tesco könyv (is) megvolt (mélyhűtős rész a kedvencem benne), úgyhogy addig is, de azóta még jobban figyelem a blokkolt tételeket. Maradjunk annyiban, hogy jónéhány ezres visszajött ezek miatt már (akciók fel nem vezetése, korábbi ár kintmaradása, gyakorlatilag majdnem mind azokból, amiket a könyvben is leírt a jóember.
De pont ilyen "melléütés" nem volt még nálam soha, de valószínű a Tecsóban össze van a két rendszer kötve, de kis boltban valóban lehet ebből gond. De ez megint a bizalom kérdése, ill. egy másodperc részünkről, hogy összenézzük, hogy a két összeg azonos-e, és ha nem, úgy jogos lehet a problémázás (de akár még nyerhetünk is vele
).
Viszont inkább a két számlázási rendszer összekötését lenne jó szorgalmazni, nem magát a PayPass fizetési funkcióját kritizálni, mert az maga jó, és elvileg a biztonságot szolgálja (lásd fenti kártya-fotózós ügy). De így már nekem is érthető a fenti problémák oka, mondom, nálam nem fordult ilyen elő, de az a Tecsó összekötött rendszerei miatt lehet.
-
róland
veterán
Hm, Hm ... Eddigi általános tapasztalataimból kiindulva amíg nem rendezte valaki a vásárolni kívánt termékei ellenértékét, addig a mögötte lévők várakoznak. Ez pedig bármely lehetőséget nézve is a Bank válaszáig/jóváhagyásáig eltart. Így szvsz mindegy, hogy QR kód vagy NFC, vagy bankkártya.
-
róland
veterán
Úgy tűnik a mobiltárca szép csendben kimúlt. Az első nagy bejelentéseket nem követték tettek. Nem tudni mi lett a teszt végeredménye.
Bár részben ennek kapcsán rengeteg POS terminált kicseréltek NFC képes eszközre.Edenyke #34:
Azért szerintem nem olyan bonyolult megoldani, hoogy az alkalmazás lekérdezze az adott telefon hardver komponenseit, s létező NFC csipnél felajánlja annak használatát, másodlagossá téve a QR kódos fizetési lehetőséget. (Igaz, hogy a QR kódot ekko is ki kell nyomtatni és ki kell helyeznie a kereskedőnek.)Felhő #37:
Nagy forgalomban sokszor melléütnek a pénztárosok, de a javítást szinte észre sem veszik a vásárlók. POS terminálokhoz meg nem véletlenül adnak minden darabhoz sztornó kártyát a bankok.
EAN/vonalkódos manőverekre ajánlom elolvasni a TESCO könyvet. Bár az igaz, hogy a számlán abban is a kiszámlázott tétel jelent meg, Csak az nem egyezett meg a tényleges áruval. -
BlackPriest
őstag
lehetséges, nem minden terminál van összekötve a pénztárgéppel, a paypass olvasó nem függ össze ezzel, ugyanúgy ki lehet tenni
de, visszakaphatod ugyanúgy a pénzt, de minek ezzel szórakozni, pont erre van kitalálva, hogy te okézz rá, és tudd ellenőrizni az összeget. ugyanaz, mint a szépkártyánál, mikor a pincér nyom a zöldre, nem is látom mire okézott rá. valószínű nem téved, de sosem lehet tudni.
a hiszti, pénztáros fikázás, helyesírás és egyéb megjegyzéseid után talán ne menjünk bele ki kezdett személyeskedni és akkor még egy jót is dumálhatunk
-
Vincent_
aktív tag
válasz
BlackPriest #35 üzenetére
Nekem még sosem vontak le többet, amiatt, hogy mást ütöttek be, (?) mint kellett volna. Nem is értem, hogy lehetne ez, hacsak nem kézzel üti be a pénztárgépbe a pénztáras az egyes árakat is (=nincs EAN azonosító a termékeken), ott viszont Pay Pass olvasó sem lesz kihelyezve szerintem. Hiba inkább a rosszul kódolt termékeknél volt, az meg nem a fizetési rész hibája, "azellennemvéd".
Ha a pénztáros "becsipogja" a termékeket, úgy nem jelenhet meg más a számlán, mint amit kiszámláz. Vagy nem? (komolyan kérdezem!) Ha meg igen, úgy bármikor visszamehetsz, és visszakapod a pénzed (mivel a számla nem egyezik a banki kivonattal).
A személyeskedéseddel, a "jókívánságoddal" más fórumokra kellene menjél, itt a szakmai hozzászólásokat gyűjtenénk. Neked van ilyen?
-
plusz a tag előállításának/megvásárlásának költsége vs. a QR nyomtatási költsége...
amúgy jól nézem, hogy Android-ra sincs? vagy mi ez a technikai feltételeknél, hogy minimum iOS 6.0?jah, látom, át kell nyomni Android-ra jobb oldalt. végülis logikus, hiszen mennyivel több iPhone van itthon használatban, mint Android...
-
BlackPriest
őstag
olvass, értelmezz, főleg az első négy szót. ha az már megy (bár ahogy elnézlek, nem fog menni), törölheted is ezt a hozzászólást. ha meg egy este mégis félreüti egy pénztáros és 10* áron veszed meg az esti tiplidet, majd dobj egy privit, szeretnék röhögni egy jót. na ennyit rólad
-
Vincent_
aktív tag
válasz
BlackPriest #32 üzenetére
Ahelyett, hogy megosztanád a - gondolom megalapozott - tapasztalatodat a nagyközönség előtt, fikázod a minimálbéren alkalmazott péntárosokat.
Bravó!
szerk: mielőtt lehülyézel másokat, lapozd fel az "ik-es igék" helyesírásának szabályait talán...
-
Vincent_
aktív tag
válasz
BlackPriest #28 üzenetére
Akkor jól értem, hogy indok helyett ez most csak hiszti, ugye?
-
Kbali
nagyúr
válasz
-=Ghost=- #27 üzenetére
Mobiltárca megfelel?
-
-=Ghost=-
őstag
QR kód... gratulálok.... NFC? Valaki?
-
Vincent_
aktív tag
válasz
BlackPriest #22 üzenetére
A PayPass pont azért lett kifejlesztve, hogy ne kelljen kiadni a kezedből a kártyádat (és adataidat).
Pár éve olvastam cikket, hogy egy pénztáros egy kamerás tollal minden kártyáról képet készített (eleje + hátulja), ezeket összegezte, majd egy éjszaka alatt az összes kártyát kifosztotta. Na ez ellen véd meg a PayPass.
Nem értem a hőbörgésed. Megkérdezhetem, hányszor károsítottak meg a PayPass kódmentessége által?
-
lacy86
addikt
Kiraly!
Mar csak alkalmazkodni kell a boltoknak hozza! ( min. 2 ev
)
-
petipetya
nagyúr
Már másfél hete elindult az OTPay, így nem értem hogy miért csak most adták ki közleményben: [link]
Kipróbáltam mind a küldő, mind a fogadó részéről (magánszemélyként és cégként egyaránt). Nem ez fogja forradalmasítani a mobilfizetést... Persze annak örülnék a leginkább, ha nem lenne igazam.
-
Findzs
addikt
én kereskedőként azt nem értem, hogy ha mondjuk eladok egy procit és az illető megcsinálja amit kell honnan tudom majd, hogy beérkezett hozzám a pénz?
az a telő amire jönnek az utalásról az sms -ek a tulajnál vannak nem is beszélve arról, hogy mindig bizonyos idő kell ahhoz hogy átérjen a pénzinkább netes fizetésnél látom értelmét, hogy nem kell kiadni a kártya adatait
lásd pár éve az egyik cég hány embert rövidített meg utólagos jogtalan pénzleemeléssel
nem jut eszembe a nevük telefonfeltöltéssel autópályadíjfizetéssel stb. foglalkoztak -
Gusztáv
addikt
Remélem előbb-utóbb az is elkészül. Mastercard Mobile App van, azt is a Cellum fejlesztette, reméljük itt is jön majd egy idő után. Mondjuk én már egy olyan megoldásra várok, ahol a telefonba lévő nfc chipet hasznosítják.
Na, jobban megnézve a funkciókat ez kb egy brandelt Mastercard Mobile alkalmazás megtoldva az egyenleglekérdezés és utalás funkciókkal.
-
madgie
titán
válasz
BlackPriest #17 üzenetére
Ha PIN-t kell ütnöd, akkor ott van az összeg is a képernyőn. Vagy Paypass-nál nem?
-
madgie
titán
válasz
BlackPriest #14 üzenetére
Rosszul tudom, hogy a Paypass csak ötezer forint alatt nem kér PIN-t?
-
waccamár
senior tag
válasz
BlackPriest #11 üzenetére
A kiadott bizonylaton rajta van az összeg PayPass-nál is.
Viszont értem az óvatosságodat, de én becsületesen végeztem a munkámat, sosem ütöttem félre az összeget -
madgie
titán
válasz
BlackPriest #11 üzenetére
Mér', blokkot sem ad?
-
waccamár
senior tag
Szeretem és támogatom az ilyen új dolgokat, használni is fogom, ha lesz rá lehetőségem.
A baj csak az, hogy pl. a PayPass-t sem használják sokan, nem is ismerik. Dolgoztam pénztárosként, rengeteg paypassos kártyát a kezembe nyomtak, én meg mondtam nekik hogy nézdcsak, ez erre való. Nagy csodálkozás, ámulat.
Persze vevőként én is használom a PayPass-t. Az esetek nagy részében működik. Amikor véletlen nem, akkor a legtöbb pénztáros kiveszi a kártyát a kezemből, és izomból ráfeszíti a terminálra. Gondolom fogalmuk sincs hogy mit jelent az érintés nélküli fizetés.
"A boltok esetében csupán egy előre kihelyezett QR-kódot kell lefényképezni."
Itt lesz az, hogy az egységsugarú Gizike néni a pénztárban az istennek nem fogja megérteni, hogy mi az a QR-kód, hogy működik, és mit matatok én a telefonommal. -
Az OTPay Mobil Applikációban végezhető Tranzakciók után a regisztrált
bankkártyát kibocsátó bank a mindenkor hatályos hirdetménye(i) szerinti
tranzakciós díjat számíthat fel. Az egyenleglekérdezés és pénzküldési ügylet
(OTPay Pénzküldés funkció) kizárólag az OTP Bank által kibocsátott kártyákkal
vehető igénybe. -
Zirowe
nagyúr
És ez a felhasználó részéről okoz vmi plusz költséget tranzakciónként, vagy minden esetben sima bankkártyás fizetésnek minősül, amit a saját bankja feltételei szerint fizet?
-
a2d2
addikt
Na végre! Remélem hamar szétterjed a boltokban.
-
direwolf
őstag
Ezt az iziShop már régóta megcsinálta, nem találtak fel semmi újat.
-
thxer
aktív tag
Windows Phone app miért nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
it Ezentúl bárki számára elérhető a legújabb mobilfizetési szolgáltatás, amellyel az interneten és a boltokban is lehet okostelefonnal fizetni.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest