Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
emberek, tízezres meg bolygóléptékben akár százezres nagyságrendű ballonokra gondoljatok, gyakorlatilag mindenhol lehetne elég.
-
őstag
Ezek lesznek a jövő műholdjai+gps-ei,aztán ha valaki kiakar jutni a földről akkor majd kerűlgeti őket,mint a szlalom pályán a bójákat
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
-
-
dchard
veterán
Van egy olyan érzésem, hogy nem véletlenül úgy néz ki a földi antenna ahogy Szerintem megoldották, hogy az ég felé néző 160-180 fokos térszög bármely pontjáról viszonylag jó a nyeresége. Az is lehet, hogy valamilyen egyszerű szervós holdkövető mechanika van alatta, de inkább statikus megoldásra tippelnék. Handover szerintem nem lesz benne, mert ahhoz bele kéne nyúlni a MAC rétegbe (ötltetem lenne rá egyébként ami egyszerűen központi oldal nélkül képes ezt megcsinálni), sokkal inkább valami olyasmit tartok elképzelhetőnek, ahol a következő ballon megjelenésekor 1-2 sec alatt áthangola következőre, vagy speciális WDS módban vannak a gömbök. A MU-MIMO-nak itt nagy a jelentőssége, mivel jobban tudja koncentrálni az adásteljesítményt azokra a területekre ahol van földi állomás, mondjuk ilyen léptékben életképesen működő MU-MIMO-t még nem láttam, de egyáltalán nem lehetetlen.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Mateosz
aktív tag
Nekem nagyon tetszik!
És szerintem a név a ballon szóra is utal.
*** Be prepared! ***
-
dreamdancer
őstag
A kezdeményezés szép, de aki járt már fejlődő, harmadik világbeli országban nagyvároson kívüli területen, az tudja, hogy a szűk keresztmetszet az áramellátásnál kezdődik, konkrétan nincs hova bedugni a mobiltelefonod töltőjét... (És ehhez nem kell a dzsungelek mélyére meg a hegyek közé menni, a legcivilizáltabb afrikai országok közé tartozó Etiópia déli részén nem hogy net meg áram nincs, de a vaspapucsos eke se ismeretlen...)
Szóval nem ez fogja megváltoztatni a világot.
Nem a lényeg a fontos.
-
-
dchard
veterán
Ahogy a műholdas TV is be be reccsen egy nagyobb viharban úgy nyilván ez is. Valószínűleg ez annak, akinek eddig semmilye sem volt, most meg az idő 99%-ában netezhet, nem okoz problémát.
A válaszidő biztosan relatíve nagy lesz, ami függ a köztes állomások számtól, de ezt nem is online játékra találták ki.
Az AC-s wifi csak annyival több, hogy nagyobb sávot modulálnak, az alap technológia ezt leszámítva megegyezik az 802.11n-nel, nem találták fel a spanyol viaszt, MIMO és STBC eddig is volt, talán a MU-MIMO itt érdekes lehet a beamforming miatt. Viszont a nagyobb sáv modulálása nagyobb energiaigányt is jelent.
Nagy valószínűséggel szűkitett modulációs táblát (MCS) használnak, amiben csak az 1/2-es vagy 1/3-os coding rate-et tartották meg, és magasabb jel-zaj arányt is specifikálhattak a nagyobb sebességű indexekhez. Ilyenkor az adatok fele, harmada hibajavító kód. Tehát ha jön a felhő, akkor lassab de robosztusabb módba kapcsol az adó és a vevő oldal is. Illetve adászintekkel sem kell foglalkozniuk, akár 20-30 wattal is megküldhetik, mert mire leér a jel, simán a szabályozási zónába csillapodik. A speciális felfelé néző antennákkal a földi interfrencia források egy része is kizárható, illetve a Google hálózata sem kelt zajt a maga nagy adászintjével a földi hálózatokban, hiszen az enegiája nagy részét az ég felé sugározza. Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy a földi állomásnak mennyivel kell adnia, hogy működjön a link. Arról nem beszélve, hogy ezeket a labda méretű antennákat is lehet nagyobbal heyettesíteni, így rossz időjárás esetén is nagyobb lesz a tartalék.
A másik, hogy ez nem egy mobilhálózat, rögzített földi állomásokat igényel nagy nyereségű (tehát relatíve nagy méretű) speciális antenákkal. Most is van két irányú műholdas net ahol a hold a Google gömbjénél jóval magasabban van, és működik a dolog, nem is lassan.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
Háát, ha romlik a jel minősége, akkor a ballonból kiengedik a routert egy UTP kábelen...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
icons
addikt
Amit írsz annak a nagy része nonszensz (!(no offense)), de a felhős dologra engem is érdekel, mit találnak ki.
Ha éppen vihar van, vagy csak esik az eső (megnő a páratartalom), már sokat esik a jelerősség, és annyira sok zaj keletkezi, hogy rendkívül sok csomagot újra kell küldeni. Engem is érdekelne, ezt hogy oldják meg.
802.11ac-vel van erre valami lehetőség? n-es WiFi nem túl gyenge ehhez? (nyilván nagy teljesítményű adókról lehet szó, nem hiába kapnak külön antennát azok, akik akarják használni, de számomra akkor is kérdéses) -
zone
őstag
válasz Dark Archon #19 üzenetére
Nyilván azért hívják csodaprojektnek vagy óriásprojektnek, mert annyiból áll az egész, hogy fellőnek egy léggömböt...
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
duc
aktív tag
Lassan azért nem indul el semmi űrjármű, mert annyi szr kering odafent hogy kiszámolni se lehet a pályát, nemhogy a ballonét amit össze-vissza fúj a szél... Értem én, hogy esély kevés eltalálni bármelyiket, de azért rendesen szorulna az ánuszom ha én lennék ott beszíjazva a kilövésre várva.
Lehetne fogadni mondjuk, hogy AXE-el lekezelt duc asztronauta éppen mit fog széjjelcsapni az űreszközzel miközben felfelé szakít. Vagy mondjuk beakad a ballon aztán a Google megoldja a Marson a netet mielőtt bárki odajut.
A másik meg, ha én erre a netre vagyok utalva és elmegy a ballon alatt bármi (madárraj, repülő, felhő) és belaggol a Battlefield akkor mennyire leszek feszült?
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
dchard
veterán
Annyit sikerült kideríteni, hogy az "ügyfelek" irányában 2.4 és5giga ISM sávot használnak, majdnem biztos vagyok benne, hogy 802.11n a közeghozzáférés, távolsággal kapcsolatos módosításokkal (nagyobb guard time stb.). A léggömbök között meg valamilyen mesh hálózat lehet (802.11s) hasonló közeghozzáféréssel. Azt el tudom képzelni, hogy kisebb MCS táblát és robosztusabb beállításokat használnak, de nem hiszem hogy újra feltalálták volna a kereket.
Mindenesetre jó volna többet tudni erről, mert a rendszer használhatósága legalább annyira ezen is múlik, mint a léggömbök pályán tartásán...
Dchard
-
scarabaeus
őstag
-
válasz sz.balazs.95 #29 üzenetére
Ez fájt
Amúgy nem lenne olcsóbb ha kiküldenék a zinternetet DVD-n? Pron nélkül sztem ráférne...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
sz.balazs.95
veterán
A skynet új értelmet nyert!
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
válasz Dark Archon #27 üzenetére
Igaz (Most is várnak, csak úgy lenne mire...)
Mutogatni való hater díszpinty
-
addikt
-
dchard
veterán
Borzasztó kívnáncsi lennék, hogy pontosan milyen rádiós közeghozzáférést választottak, meglévő technológiát használnak-e egy az egyben, vagy valamelyiket módosították, esetleg teljesen saját infrastruktúrát fejlesztettek? Ezekről a lényeges információkról semmit sem találni.
Dchard
-
válasz Dark Archon #24 üzenetére
Arra gondoltam, amikor egyszerűen nincs egy ballon sem a környéken, illetve pl. ami van az foglalt.
-
addikt
-
-
Peethy
őstag
Elég nagy területet tud lefedni a ballon, tehát ha fizikailag nem is azon a területen van, de simán átnyúlhat. Namindegy, ezt már nekik kell megoldani, kérdés hogy ha megvalósul, akkor ezt hogy fogják kiküszöbölni.
-
fi:zi'k
nagyúr
És ha a szél "befújja"?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
addikt
Szerinted mi egyszerűbb?
a) fellőni egy léggömböt
b) elmenni munkagépekkel a dzsungelbe, alapozni, felállítani egy darut, ami felállítja az oszlopot, aztán a munkagépeket és embereket kivonniHogy melyik az olcsóbb, arról nem is szólva.
Peethy: nyilván, ahova nem engedik be őket, oda nem mennek.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Peethy
őstag
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mit szólna 1-1 állam, amelyik korlátozza a net elérését (ld. Szíria, Irán, Kína), ha az ő területük felett a Google ballonokkal tenne szabad hozzáférést bárki részére... azt hiszem, a vevőegység feketepiaca igencsak fellendülne.
-
Robert Charles Wilson Pörgés című regénye megvan?
A Slime draws near! Command?
-
zone
őstag
Nem lenne egyszerűbb magas oszlopokra antennát tenni?
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
válasz Dark Archon #6 üzenetére
Persze, a statisztika. Ilyenkor jó lenne, ha az az ember is kommentelne, akibe 2× csapott a villám (nem egy napon) Azért olyan magasról -bár nem ismerem a szerkezetet- már üthet egy kisebb lyukat a tetőbe. OK, sűrűn lakott részeken nem lesz, de mivel sodródnak, ki tudja hol kötnek ki? Vagy mittomén, egy ilyen tornádó áthajítja az óceánon, és lebontja nálam a tyúkólat, akkor reggel töltsem le a gugliról a rántottát?
petipetya: zsineggel? Aham.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dajkopali
addikt
-
törölt tag
Kísérletezni, tapasztalatszerzésre szerintem tökéletes.
Valószínű megoldható a magassági kormányzás, ha túl messze menne a kiszemelt területről egyszerűen leengedik. Nem hinném hogy tele akarnák szórni velük az egész földet, az nem túl költséghatékony. Akár menyire is "loon" a projekt.
"They are carried around the Earth by winds and they can be steered by rising or descending to an altitude with winds moving in the desired direction."
Okos
(#9) dajkopali: Thx.
[ Szerkesztve ]
-
Bulitt
addikt
Asszem módosítanom kell majd a lakás biztosítást. Eddig a meteor és a műhold becsapódásra meg volt, most majd bele kell vennem a Google ballon-t is
-
addikt
Hát, ez azért nem semmi... főleg, ha még működni is fog
ViZion: ha meg is sérül a ballon, szvsz akkor is csak legfeljebb lassan leereszkedik, de azért engem is érdekelne, hogy erről mit gondolnak. Egyébként 66%, hogy vízbe esik ugye, plusz még jó néhány %, hogy lakott területen kívülre
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Ténylag elég beteg ötlet... a napelemes lebegős repcsijük nem lenne jobb erre a célra? Akkor a repülők a szelet figyelembe véve tudnának mozogni, h mindig lefedje vmelyik a területet... balonnal ez macerásabb azért... Na meg ha lepottyan? Ilyenre van biztosítás?
-
Graphics
Jómunkásember
Looney Tunes _
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
-
Vangelis
félisten
Van annyi műhold-... vagy azokkal nem lehet megoldani az internetet mindenhol?
Mondjuk tányért cipelni mindenhová
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
Hát nem tudom, a megfelelő lefedettséghez ezek szerint akkor rengeteg ballon kéne, amikkel tele kellene szórni az egész bolygót...Akkor már inkább a helyben tartás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vírusirtó topic
- Ukrajnai háború
- Autós kamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Milyen egeret válasszak?
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- Assassin's Creed Shadows - Újabb játékmenet részleteket kaptunk
- További aktív témák...
- Intel i5-12500t 6c/12t - 2.0 Ghz / MaxBoost: 4.4 Ghz
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- I7-4770K processzor 4mag 8 szál 3,5 ghz
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap