Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Leginkább a gyártókon fog ez múlni. Ha látják a jogi garanciát arra, hogy az ARM működhet úgy, mint régen, és az NV nem szerez magának vele előnyt, akkor maradnak. Ha nem működhet, akkor tiplizni fognak, és mivel alapvetően Samsung, Huawei, Xiaomi, akármi telefonokat veszel, nem pedig processzort, így a felhasználók azt kapják majd a kezükbe, amit a gyártók adni fognak. Itt tehát nincs nagy szívbaj, hogy jaj mi lesz a váltással. A kérdés, hogy váltsanak-e, vagy sem.

  (#11) arn: Mivel lassan mindenkinek van RISC-V projektje, így azt érdemes választani, mert nyílt forráskódú. Többet ezzel nem jön elő egy felvásárlás problémája.
  Nehogy azt hidd, hogy a telefongyártók nem tudnak megegyezni, hogy x évtől mindenki RISC-V telefont ad ki. Simán meg tudják lépni, te meg többet nem kapsz majd ARM készüléket az üzletekben. Nem az átállás levezénylése a gond, mert gyorsan meg tudják lépni. A pénz, amit ebbe kell fektetni a kérdéses, és ha mondjuk jogi garancia lenne arra, hogy az NV nem fogja magát előnybe helyezni, akkor a gyártók inkább maradnának. De jogi garancia nélkül simán tiplizni fognak. Ez nem asztali számítógép, hogy te választod a processzort. Azt kapod, amit adnak.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Hozzászólok Aktív témák