Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Nem fognak megbízni a licenctulajdonosban. A Samsungot és a Qualcommot már meg patent trollkodta az NV nemrég. Mi a garancia arra, hogy nem patent trollkodják meg őket újra? Csak azért mert JHH azt mondta, hogy cserkészbecsszó? Itt kivárják, hogy jogilag milyen kötelezettségeket szabnak meg az NV-nek a hatóságok. Ha olyanokat, hogy az NV-nek már jogi szinten is tiltva van, hogy előnyt szerezzen az ARM-ból, akkor maradnak a partnerek, mert minden megy tovább, ahogy régen, és erre konkrét szabályozás lesz. Ha ez nem érvényesül, akkor menni fognak, mert elmúlik a rendszerbe vetett bizalom. És ez a dolog üzleti oldala. A kínaiak esetében ez más egy picit, ők valószínűleg mindenképpen tipliznek, nekik ez sokkal több, mint üzleti kérdés.
  Egyébként ezt nem hiszem, hogy a licencelők nagy tragédiaként élik meg. Megvárják mi lesz, és ha menni kell, akkor mennek. Talán a kínai licencelők aggódnak valamennyire, mert ha Kína nem ad jóváhagyást a felvásárlásra, akkor ugye ki fogják tiltani az ARM-ot az országból. De ott se úgy megy majd neki a vizsgálatnak a helyi hatóság, hogy akkor most jól kukázzák az ARM-ot, hanem megpróbálnak majd valamilyen megállapodást kialkudni.

  (#29) arn: A RISC-V open source, és az alapítvány svájci. Az azért sokkal nehezebben kontrollálható, mint az ARM, de kína választhatja a MIPS-et is, az nagyrészt az övék. Több lehetőség is van arra az esetre, ha az USA-komplexusuk miatt az ARM-tól menekülni akarnak.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Hozzászólok Aktív témák