Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz Busterftw #4 üzenetére

  Az AMD ennek kifejezetten örül. Az ARM-ra a legtöbb cég a szabadságért menne át, hogy majd saját maguk megtervezik a saját szerverprocesszorukat. Az NVIDIA-s felvásárlással ez többet nem probléma. Tehát ironikus módon az x86/AMD64 pozícióját inkább erősíti, mert nincs már szabadságot jelentő alternatívája, csak egy újabb szolgaságot kínáló ISA, amire így nem feltétlenül éri meg leportolni a szoftvereket. Most indul a várakozás a RISC-V-re, hátha...

  (#3) Petykemano: Nem pont emiatt aggódik Hermann Hauser. Az ARM nem véletlenül nem gyárt magának semmit. Az tartja az üzleti modelljét életben, hogy csak licencelnek, és nem lesznek közvetlen versenytársai a partnereknek. Az NVIDIA nem valószínű, hogy át akar állni csak licencelésre, mert akkor ezt a kiadást 100 év alatt sem termelik vissza, viszont ha a partnerek konkurensei lesznek, akkor a partnereknek az már nem jó üzlet, és váltanak más ISA-ra. Ezért aggódik Hermann Hauser, mert egyelőre csak bizonytalanságot szül a döntés, és bizonytalanságban nehezen dolgoznak a cégek. Neki azért ezzel sok tapasztalata van, tudja ám, hogy ha nincs bizalom, akkor nincs licencelő sem.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Hozzászólok Aktív témák