Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Ha fenyegetve érzik magukat, és a piacukat, akkor el fogják dobni az ARM-ot. Ez számukra nem kérdés. Az a kérdés, hogy a hatóságok kényszeríteni tudják-e majd az NV-t, hogy tisztességes versenyt teremtsenek meg a partnereiknek, és magukat sem részesíthetik előnyben hozzájuk képest. Nyilván az a Qualcommnak és a Samsungnak sem lesz elég, hogy az NV nyilatkozik valamit, mert pont őket már le patent trollkodta az NV nemrég, tehát a bizalom azért nincs az egekben, de természetesen, ha jogilag kötelezve lesz az NVIDIA, akkor ők is inkább maradnának az ARM-on. Ha viszont nem születik meg ilyen egyezmény, akkor ígéretre nem fognak adni. Inkább lelécelnek.

  Egyébként semmi bajuk nem volt a magjaiknak, csak nem érte meg már külön tervezni. De nyilván nem felejtették el, csak a RISC-V esetében sem biztos, hogy megéri majd tervezni, mert a SiFive nagyon gyors magokat kínál ám licencre, és ezek már az ARM fogyasztása alatt vannak nagyobb teljesítménnyel. Tehát nem lesznek nagyon szívbajosak, ha lépniük kell, mert van gyorsabb, kevesebbet fogyasztó és olcsóbb.

  Én egyébként nem látom ezt ennyire problémásan. Valamilyen engedményt mindenki tenni fog, mert az ARM kész ökoszisztéma, és a gyártóknak hátrány lenne elhagyni, ahogy az NV-nek is hátrány lenne, ha váltásra kényszerítenék a partnereket. Jó esély van rá, hogy lesz valami hatósági kötelezettség, ami jogilag jó az NV-nek és a partnereknek is. Kínát viszont valószínűleg mindenképpen bukják, ott azért túl nagy az USA ellenesség, és ez nem csak üzleti jellegű, hanem benne van az ország kultúrájában. Nem fognak többet megbízni az ARM-ban, előbb ki kellene nevelni az emberekből az USA iránti negatív érzelmeket. Ehhez nyilván kellene egy Kínával sokkal barátibb elnök, tehát nagyon messze vagyunk attól, hogy változások történjenek. Így viszont Kína menni fog a RISC-V felé, nekik ez nem pusztán egy üzleti döntés. A Qualcomm és a Samsung például inkább üzleti döntést fog hozni.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Hozzászólok Aktív témák