Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Béééla

  őstag

  válasz Borosz #11 üzenetére

  A "smart" chipről beszélsz vagy sima passzív tagről?
  Tudtommal ezekben a banki izékben csak egy megfelelő protokollon keresztül tudsz üzenni, nem úgy, hogy "mi a számod" és visszabüfögi. Írnak javaban egy "os"-t, ami fut a kártyán, és dolgozik, nem csak egy azonosítószám. Az NFC meg csak a hardver rétege a kommunikációnak.

  Vagy túlságosan bízom a biztonságban? :U

  Bélabá

 • DarkByte

  addikt

  válasz Borosz #39 üzenetére

  Ezt tavaly a HWSW App! konferencián is elmondta egy arc de alapvetően én is így gondolom hogy az Apple most is kitalál majd valami semmi mással nem kompatibilis szabványt és pár évre rá nő be a fejük lágya hogy a meglévő irány után kellene menni. Egyébként tippre az övéké is NFC alapú lesz csak majd valami okosság lesz szoftveresen téve a tetejére hogy ne legyen olyan egyszerű az élet és ne lehessen őket megkerülni.

  Egyébként én is várom már a további instrukciókat hogy mit kell csinálni a teszthez, a bekerülésről már kaptam emailt. Személy szerint én szeretem a Paypass-t. Napi bevásárlások rendszeresen 5 ezer alatt vannak, tényleg gyorsítja a folyamatot hogy nem kell oda adni és PIN kódot gépelni. A biztonságról meg annyit hogy szerintem semmivel sem veszélyesebb mint a készpénz a pénztárcádban. Ráadásul mivel nem adod ki a kezedből a kártyát nem is olyan egyszerű ott felejteni, én egyből rakom vissza tárcába. A mobil ebből a szempontból is jobb lesz mert azt még inkább sem hagyod ott. Legalább is én iszonyat féltem a Note2-met :)

  Szerintem klónozni sem olyan egyszerű történet. Egyrészt tuti nem nyersen vannak rajta az adatok, másrészt a terminálokhoz is elég rendesen oda kell rakni hogy rendesen le tudják olvasni, van olyan is hogy nem sikerül bár ez a ritkább. Szóval ha valaki mozgás közben a zsebemben random helyen lévő és a tárcám által egyébként is árnyékolt helyen lévő kártyát leklónoz annak helyben kinyalom a seggét. :D Mobilnál ez megint kevésbé veszélyes ahogy írták is fent, nem feloldott képernyő mellett nem is megy soha az NFC rádió Android-nál például.

  A cégünknél én is lobbizom hogy csináljunk NFC-s beléptetést mert kényelmesebb lenne és házon belül le tudjuk fejleszteni az egészet. Sajna nem ilyen egyszerű átverni az embereken, de előbb utóbb lesz.

  Szerintem tök jó lenne ha a személyi, TB, jogsi és szépen elmenne ebbe az irányba. Elég a mobilt magamnál tartani és slussz. Igazoltatásnál is csak odatartom a rendőrnénihez és kész is :D

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák