Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Béééla

  őstag

  válasz INTELligent #14 üzenetére

  Igen, ahogy fentebb is volt, 5 ezer alatt nem pinezős. (persze felmerült a kérdés, hogy mobil terminállal végigsimizni minden lehetséges táskát reggel a tömött buszon mennyire lenne kifizetődő, mert meg lehet tenni kártyával, a mobil fizetés annyival jobb, hogy az NFC kikapcsolt képernyő mellett jelenleg sem a droidon, sem WP-n nem aktív, így egy fokkal még biztonságosabb is, vagy többel!)

  Drótnélküli buszjeggyel találkoztam, sőt olyan vonatjeggyel is, hogy felszálláskor meg leszálláskor lehúzod, és automatice számláz kilométeralapon. Persze csak személyre/gyorsra tudtommal.

  NFC csippel meg már jobb helyeken meg is oldották a beléptetést. Sokkal pontosabban és szebben logol, mint ha papírozni kellene, csak ne hagyd otthon a kártyád, a portásnéni nem fogja beírni a szerverbe hogy bejöttél :D
  (meg szimpla RF csippel, csak az kb. 125 kHz-en, az NFC meg valami 13.56 MHz-en duruzsol, ennyi a különbség, ha látsz valami RFID címkét és nem olvassa NFC, akkor másik freki, nem a címke a szar)
  Kijátszhatóság alatt lehúzod a haverok kártyáját? Portás a forgóvilla előtt, ennyi. Vagy fegyelmi ha visszaélnek vele a "nagyon eszes" diákok :U

  Bélabá

Hozzászólok Aktív témák