Hirdetés
Aktív témák
-
ezt én értem, de erre mondtam, hogy egyik népirtás sem kicsinyíti, relativizálja a másikat. amikor valaki puskát ragad, és kiirt 10 embert, ugyanúgy borzalmas és undorító, mint amikor emberek szervezetten ragadnak puskát és irtanak ki százezreket. nem függ egyiktől a másik, nem kevésbé qrva szar dolog ebben szeretteket elveszteni, meghalni.
én például baromira nem érezném úgy, hogy ha ezer emberrel együtt végeznek ki, akkor az oké, de ha százezerrel együtt, az dráma. vagy hogy oké a kivégzésem, ha aztán "a csapból is az folyik" a tv-ben. ezt kellene megérteni. népcsoportokat irtottak a történelem folyamán, egyik sem megbocsátható és egyik tényén sem változtat utólag az, hogy aztán miket és mennyit írtak, mondtak, beszéltek róla.
biztos nem állítottam olyat, hogy az inkák lemészárlása, vagy az észak-amerikai indiánok közel 100%-os kiirtása "collateral damage" és elfogadható, bezzeg az xy. egyik sem fogadható el. és baromira megvan a vélemény azokról az emberekről, akik ilyen-olyan meggyőződésük szerint mégis. aki ennyire fúj "a zsidókra", ha egyszer a büdös életben látna egy ilyen kivégzést közelről, garantálom, hogy az életkedve is elmenne. de ezek szerintem trivialitások... (kellene legyenek)
ünnepélyesen lezárom a topikot, mert én magam is olyan diskurzust folytatok, amit a szabályzatunk szerint tilos.
-
montanosz
csendes tag
példa én itt értesültem róla, köszi az infót!
-
válasz
#61666560 #69 üzenetére
ez a topik nem az a hely, ahol a kérdésbeli nézeteket meg kéne vitatni, így nem szállok be a vitába.
(pedig fenntartom, hogy egy népirtást kilóra méregetni, ellentmondásokat keresni benne, konkrét példákat találni, akik mégsem haltak meg, vagy akár hasznot húztak az egészből... szóval beteg dolog. a népirtás megtörtént, tény, iszonyú sokan haltak meg. az sem változtat rajta és kicsinyíti, ha aztán emberek hasznot húztak belőle, hogy voltak szintén szörnyű népirtások az emberiség történetében, ahol még több ember halt meg. őszintén szólva aki nem fórumhuszárkodik, hanem csak egy kicsit is belegondol, netán járt a helyszíneken, biztosan nem írná ide jóérzéssel a szent meggyőződéseit. semmilyen ilyen horderejű emberi borzalommal kapcsolatban. igen, a holokauszttal kapcsolatban sem)
lapcsaládunk ugyanakkor nem véletlen nem ad terepet se vallási, se politikai kérdések megvitatására (lásd alapelvek!), ez itt a rendszer évek óta (mellesleg az ilyesmi sosem végződik kulturáltan), úgyhogy a témát lezártnak tekintem, és le is fogom zárni. mielőtt bárki megvádolna, hogy a cionista összeesküvők fizetett bérenceként cselekszem, szeretném felhívni a figyelmét arra, amit egy mondattal ezelőtt írtam.
-
Huma
addikt
Szerintem sok embernél az vágja le a biztosítékot, hogy a csapból is a holokauszt folyik. Igen, szörnyű volt. Mindazonáltal csupán egy népírtás a számtalan többi közül.
Mégis ez az egész téma úgy van tálalva mintha a világon ez lett volna a legborzalmasabb dolog és sehol máshol nem történt volna ilyen szörnyűség.Sok ehhez hasonló és legalább ilyen szörnyű dolog történt már a világban és még ma is van ahol ilyesmi folyik. (Közel-kelet, Afrika)
Lehetne nézni a másik oldalát is a dolgoknak. Vajon a németeknek hogy esik mikor az orruk alá dörgölik ezeket a dolgokat? A ma élőknek semmi közük sem volt az akkori dolgokhoz. Több mint 60 éve történt. Ideje lenne törikönyvbe és múzeumba zárni ezt a holokauszt témát és elfelejteni. Mert lassan ennyi erővel mi is elővehetnénk a régi sérelmeket és lázadozhatnánk, hogy a tatárok kiírtották a magyarság 75%-át.
-
válasz
#61666560 #69 üzenetére
OFF: +1
ON is legyek:
Siegfried Wiersch tehát a varsói gettóban vesztette életét. Talán betegségben halt meg, talán agyonlőtték, esetleg harcban esett el.
A másik Wiersch Sigfried tehát Łodzban halt meg 1942-ben. Nézve a rövid életrajzokat, biztos az, hogy a két Wiersch két különböző személy?
Meghalt Drezdában, 1945 februárjában! Akkor már régen nem üzemeltek a gázkamrák (német területen egyébként sem voltak soha, mint azt már a hivatalosság is elismerte), de ami ennél izgalmasabb kérdés: tekintve, hogy Drezda porig bombázása 1945 februárjában történt, lehetséges, hogy az amerikai-angol légi hadjárat esetleges zsidó áldozatait is a holokauszt hatmillió halottja közé számítják?
A halál oka: "bombardment” . És 1945 januárjában halt meg! Vagyis őt is az angol-amerikai szövetségesek ölték meg!
Ő tehát túlélte a Bergen Belsen-i lágert, majd egy kórházban hunyt el Zeithainban, mégpedig – mint az adatlapjából jól látható - tífuszban.
Sztálingrád alatt esett el a Vörös Hadsereg katonájaként! Egyébként számos más esetben előfordul, hogy a halál helyeként a „front” van megjelölve, vagy az áll az adatlapon, hogy a „hadseregben”, netán a „Vörös Hadseregben” vesztette életét az illető, esetleg „harc közben esett el” stb.
Az adatlapján pedig az áll, hogy agyhártyagyulladás következtében hunyt el.
Tehát ő is Sztálingrádnál, minden bizonnyal harc közben esett el.
Vagyis valószínűleg ő is harc közben halt meg a szovjet hadsereg katonájaként.
Spanyolországban halt meg 1938-ban. Ott is voltak haláltáborok már akkoriban?
Közép-Ázsiában halt meg.
A shoah áldozata, aki Iránban halt meg – és mint az adatlapjából kiderül – tífuszban!
Tífuszban halt meg ő is.
Egyiptomban halt meg.
El Alameinnél esett el, harc közben.
Ő is Kairóban halt meg tehát.
Szintén Egyiptomban halt meg.
Ő is Kazahsztánban hunyt el, a halál oka: „a háborús nélkülözések következtében történt szélütés”.
Ő is Amerikában esett áldozatul a holokausztnak. Halálának oka ráadásul: „coronary thrombosis"
Vagyis az amerikai hadsereg katonájaként vesztette életét, talán valamilyen betegség vagy harci sérülés következtében, de még csak nem is Európában, hanem az Egyesült Államokban!
Vagyis 85 éves korában, 1996-ban hunyt el.
No comment!
-
törölt tag
Szerintem arra értette, hogy a ti saratok, hogy egy ilyen témáról mielőtt lehoztátok gondolhattátok volna hogy mi lesz és tudtátok is... mégis lehoztátok... (olvasói korlátoltság)
Amiket meg fent írtam arra viszont bizonyíték bőven van, de valahogy még mindig ott tartunk ahol a part szakad nem léptünk egy jottányit sem előre hanem a szánkba adott és megrágott dolgoknál maradtunk.
P.S.: "burkolt antiszemitizmusig" remélem tudod mit jelet az antiszemitizmus szó... én nem utálom a palesztinokat...
-
törölt tag
amikor az éjjel olvastam, még nem volt post. nem akartam borítékolni, h biztos vagyok benne, nem a technikai megvalósítás részletkérdéseivel kapcsolatos késhegyre menő vitát fog indukálni.
beleolvasgattam rögtön az újságokba, iszonyatosan nyomasztó lehetett ez az időszak. bárki számára. folyton felsírt bennem valami, h ezek tényleg ennyire hülyék... könyvégetés, zsidó írólista, ehhez már azért az agyi funkciók teljes átállása kell, h valaki eljusson idáig. és persze ahol könyveket égetnek, onnan már csak egy ugrás hogy embereket is. (bár történetesen nálunk csak zúzták a könyveket)
egyébként kíváncsi vagyok, h valaha eljön-e az a nap, amikor a mikrofilmre rakott rengeteg újság - függetlenül, h az zsidók, kommunisták, bennszülöttek tragédiájával kapcsolatos - valaha is elérhető lesz-e valamilyen elektronikus könyvtárban. de gyanítom, nem. pedig igazi időutazás egy korabeli újság, napilap, stb. -
GuMipOkE
senior tag
Parci, a cikket Ti hoztátok le, és egy ilyen téma törvényszerűen generál egy ilyen diskurzust. Ez a ti "saratok", és a felháborodásod nem indokolt. Persze lehet hogy csak az a baj, hogy a hozzászólók többsége nem ért egyet a nézeteiddel.
Egyébként meg igen is gyomorforgató, hogy egy 70 évvel ezelőtti tragédiát agyonszajkóznak, diszkrétebben fogalmazva: "túl van reprezentálva" (a többi tragédia közül indokolatlanul kiemelve). Ha ebből a csapból is ez folyik, akkor itt is ugyanaz lesz az olvasó réteg reakciója, mint máshol...
-
ezt a nem kicsit undorító politikai diskurzust, ami itt zajlik, kéretik befejezni.
zárójelben mondom, hogy sosem értettem, hogy az, hogy még számtalan gazságot követett el az emberiség a holokauszton kívül, miért egyenlő azzal pár embernél, hogy a holokauszt akkor nem is volt egy komoly és undorító dolog. az volt. és igen, még sok-sok ilyen volt. de hogy innen hogy lehet eljutni a (szarul) burkolt antiszemitizmusig, az azért szomorú. még ha "túl is van reprezentálva" a holokauszt (bár nem tudom, hogy lehet egy népirtás túlreprezentálni, fogalmazzunk inkább úgy, hogy más bűntettekről tudunk túl keveset), akkor sem ment fel senkit és semmit, és nagyon nem baj, ha emlékszik rá mindenki.
ez mindenesetre a személyes véleményem, nem kell rá reagálni, sőt, az egész zsidókérdést kéretik ezen a ponton, tehát konkrétan ettől a hozzászólástól kezdve befejezni, különben átmeneti banok következnek. és nem, nem azért, mert a gonosz karvalytőke már a ph-ra is betette a lábát, hanem azért, mert off topik (tegyük félre nagyvonalúan, hogy pár hozzászólás ezen felül a gyomrot is forgatja).
köszönöm mindenkinek.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ezért van szükség a hírben is említett gyűjteményekre, hogy pontosabban lássuk mi is történt.
Ha teljes gyujtemény lenne amiben mindkét oldal egyenlően szerepel, akkor lenne igazán értelme. Amig egy kivonatos, nem teljes dologgal allunk szembe, addig nem jó. Bármit lehet egyoldalúan szemlélni és szemléltetni. Ez rossz.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #47 üzenetére
Tipikus példa az egyoldalú tájékozódásra... ha nem vagy hajlandó átgondolni az már a te bajod... a másik meg az hogy NEM csak a PH!-n uralkodott el ez a nézet, a neten elég sok minden elérhető - az ember tájékozódik, van aki ezt belátja és van aki nem akarja belátni.
-
Láttam, de ez nem változtat azon, hogy nem lehet összesíteni és minden halált egy ember számlájára írni. Nagyzoló pontatlan kijelentéseket ne tegyünk. Mindkét diktatúra alatt sok ember halt meg. A kommunizmus pedig Sztálin halálával se ért véget, ugyanígy a halálozások sem.
Ezért van szükség a hírben is említett gyűjteményekre, hogy pontosabban lássuk mi is történt.
-
Erasmus
őstag
válasz
Mr.Csizmás #57 üzenetére
kösz, javítom
-
Mr.Csizmás
titán
az előszóban Jad Vasem az intézet helyes neve.
-
Pug
veterán
Sajnálom az áldozatokat, gyomorforgató dolog a népirtás.....
csak valahogy az az igazán szomorú, hogy nincsenek ugyan ilyen lelkes kutatói mondjuk más II. VH-s emberiség elleni bűntetteknek, jaaa hogy azok nem minősülnek annak mert a győztes fél keze alatt zajlottak ( Hirosima, Nagasaki, Drezda porig bombázása 3 nap alatt)
Szóval tényleg szörnyű dolgok ezek az emberiség elleni bűntettek, csak lehet fontosabb lenne azzal foglalkozni, hogy ne forduljanak elő többet, de gondolom Guantanamo (érdemes az első képen elolvasni a tábla alján lévő feliratot: "Honor Bound ti Defend freedom", sokkoló az abszurditása és a párhuzama is egy másik felirattal <azok kedvéért akiknek nem ugrana be mire gondolok: Arbeit macht frei> , két olyan "szlogen" melyek a szabadságról szólnak, csak éppen morbid módon éppen az ellenkezőjéről tesznek a használói tanúbizonyságot) nem számít koncentrációs tábornak a közvélemény szemében, vajon miért....szerintem ezen érdemesebb elgondolkodni, mint a zsidó holokauszt tagadását szankcionáló törvénnyel dobálózni (ami tegyük hozzá ugyan olyan olyan primitív és abszurd, mint maga a holokauszttagadás)......
Azt hiszem a hozzászólásomban senkit se bántottam meg, nem vitattam a zsidó holokauszt tragédiáját, csak jó lenne, ha néha nagy életigazságok, meg elcsépelt frázisok beböfögése helyett gondolkoznánk is
-
hugo chávez
aktív tag
"Amugy ez az az intezet aki összegyujtötte a holokauszt aldozatainak nevsorat. Azok is benne vannak akik mondjuk dél-kínában haltak meg maláriában. Nem kevés fals adat van benne."
Na igen, ezen adatok szerint úgy tűnik, hogy az USA-ban is tombolt a holokauszt, sőt, még a németeket is überelték, mert náluk minimum 1996-ig tartott, remélem ez is kötelező tananyag lesz és tagadását törvény fogja tiltani
[link] és [link]
Szerk: Valami történt, most már nem jönnek be a linkeken az adatlapok, mindegy a két USA-ban elhunyt shoah áldozat neve Salomon Verstandig és Rudolph Hecht. [link] -
Z-77
tag
Ilyen alapon hogy a "neten", akkor bármit be lehetne ide IT témába hírként gyártani, pl elérhető a neten a laglátogatottabb magyar kommunista oldal, vagy elérhető a neten a leglátogatottabb magyar radikális hírportál, stb. stb. Az ilyen cikkek csak feszültséget keltenek. A holokauszt folyt ma a csapból is, errefel a kedvenc online IT lapom is ezt nyomja. Ha ilyenre vagyok kíváncsi, nézek híradót, olvasok blogokat, más jellegű hírportálokat.
-
Z-77
tag
Én is nagyot csalódtam, a rosseb se kíváncsi erre itt, RSS-ről szoktam követni az oldalt, de ez kiverte nálam is a biztosítékot. Itt IT híreket várnánk, errefel kijön egy ilyen cikk, ami alatt (érthető módon) politikai vita alakul ki, haláltáborokról, kapitalizmusról, kommunizmusról. Lehangoló. Biztosan kellett ez ide?
-
TOM-202
senior tag
Miért kellett ezt ide tenni? Mi köze egy informatikai szaklapnak ehhez a témához. Nem értem a létjogosultságát. Sajnálom hogy ez már ide is begyűrűzött. Most nagyot csalódtam.......
-
WonderCSabo
félisten
válasz
#61666560 #45 üzenetére
Nem, nem gondolom át, sőt, felháborítónak tartom, hogy itt a PH!-n ennyire eluralkodott ez a vélemény. Én voltam Recsken is, láttam filmeket is róla, megnéztem a Katyint, voltam Rózsás János előadásain, és tudom, hogy mind a holokauszt, mind a kommunizmus pusztítása megtörtént.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #41 üzenetére
Ezen komolyan meglepődtem... mit bizonyít Auschwitz? milyen bizonyító ereje van mondjuk egy halom hajnak? vagy cipőnek? (itt is össze lehet simán szedni annyit) Javaslom David Cole filmjét - mielőtt nekem estek... ő is egy zsidó ember és elment Auschwitzba, hogy interjút készítsen a múzeum vezetőjével - nézd meg - remélem átgondolod utána a mondatodat - "döbbenjen meg és szégyellje össze magát."
az áldozatok számával kapcsolatban:
1991
II János Pál pápa
4 millió -> 1,1millió
a 6 millió még mindig 6 millió"Nálunk különlegesen jó volt a töri, az biztos, szóval nem csodálkozom, hogy máshol nem tanították."
Olyan nincs... mindig a győztesek írják a történelmet... emberi tulajdonság - a másik oldal is ezt tenné vagy tette volna.
Én ezért mindig szkeptikus vagyok mindegyik oldallal - egyszerűen nem tudok már hinni senkinek sem.
-
válasz
WonderCSabo #41 üzenetére
Én voltam már ott
. Két szememmel láttam a raboknak szánt medencét, meg a tetvetlenítő házat, színház nem beszélve. Szörnyű nácik erre is gondoltak a halálba gyalogló embereknek.
-
Ez azért butaság, nem lehet számszerűsíteni mert nem készültek pontos feljegyzések, vagy pedig megsemmisültek. Spektrumon pár éve láttam erről egy doku filmet, ott pl. azt állították, hogy egyenlő mértékben haltak meg emberek a náci uralom és a kommunista diktatúra alatt, ami nem azonos Sztálinnal mivel ő 1953. március 5-én meghalt.
Én azt vallom, hogy amikor népirtás történik akkor lehetetlen pontos számokat kapni, a becslések pedig találgatáson alapulnak. Sok ember meghalt akkoriban, ez mindenképpen szomorú. Azzal, hogy emlékeztetjük magunkat erre, talán megakadályozza, hogy a történelem megismétlődjön.
-
WonderCSabo
félisten
Nálunk különlegesen jó volt a töri, az biztos, szóval nem csodálkozom, hogy máshol nem tanították.
Aki tagadja a holokausztot, az menjen el Auschwitzba, döbbenjen meg és szégyellje össze magát. Azt simán el tudom hinni, hogy túloznak a számokkal, de sajnos nagyon is megtörtént nagyon-nagyon sok ember kiírtása a holokauszt alatt.
-
Zadia
senior tag
Sztálin uralma alatt több ember halt meg mint a 2. világháborúban összesen.
-
_Sanci_
csendes tag
Az kemény volna, ha másnap kopogtatnának a rendőrök, hogy "az ön felhasználóneve xy a PH internetes lap- és fórumcsaládon. Ha igen akkor jöjjön velünk holokauszttagadás bűntette miatt". Én be is rottyantanék ott menten.
Viccet félre téve nem árt ezzel tényleg vigyázni, mert engem így már vettek elő aukciós oldalon vásárolt 5db kalóz CD miatt. -
Milyen tagadás van a hsz-ben?
Am maga törvény is egy vicc. Ha igaz miért kell törvénybe foglalni, hogy az ellenkezőjét állítja az bűnös? De az egész olyan ködös, sok a hamis bizonyíték, a egyes tanúvallomások egyenesen viccrovatba illőek, fényképek egy része szintén hamis. Ilyen bizonyítékok nagyon tönkre tudják vágni valaminek az emlékét/bebizonyítását
. Láttátok már a Sorstalanság c. filmet (és erre azt mondják hogy így volt)? Legjobb bizonyíték, mennyire is "kegyetlenek" voltak a németek.
(#28) wwenigma: és ki ne felejtsd, hogy akkoriban nagyon komoly kolera járvány pusztított végig.
-
Воланд
titán
válasz
WonderCSabo #29 üzenetére
Most kettőt is megnéztem (az öcsémét meg azt amiből én tanultam, hátha van eltérés a két kiadás között), de egy szó sincs benne a búr-brit háborúról, csak Indiát említik meg. Száray Miklós - Történelem III. (4. és 6. kiadás).
-
Huma
addikt
válasz
julius666 #24 üzenetére
melyik rendszerben éltek jobban úgy általában az emberek.
Lehet most jobban élünk bizonyos téren. Az a létbiztonság nincs meg mint ami régen volt ellenben nem is kell attól tartani, hogy este elvisz a fekete autó.
Mindenesetre Mo csak egy kis pont. A nagyhatalmak úgy játszanak más, kisebb/gazdaságilag elmaradottabb országokkal (velünk is)mint macska az egérrel.Régen odamentek a hódítók és erőszakkal foglaltak el más országokat. Ma már finomabb módszerekkel hajtják rabigába őket. Így meghagyják a szabadság látszatát az adott országnak, de ugyanúgy kiszipolyozzák mint anno az angolok a gyarmataikat.
Az adósrabszolgaságot úgy értettem főképp, hogy ma már az adót is megadóztatják. Egy ember bruttó bérének a 75%-a adóra megy el nálunk. Ugye az áfa, üzemanyagra kivetett különadó, stb.
A középkorban feleannyi volt az adó mint most. Persze két külön világ. Nem szívesen élnék ott.
A modern világban azért dolgozol hogy adózhass.
Sok ember ráadásul csak öregkorára tudja kifizetni a megvett ingatlant/autót, stb. Ez nem normális.
-
wwenigma
Jómunkásember
Habár egy ilyen adatbázis közkinccsé tétele egész biztosan vonzani fogja az antiszemitákat, a közösségi tér pedig teret is biztosít majd a számukra, ezt a kockázatot vállalni kell, hogy a felnövekvő nemzedékek megismerjék őseik történelmét – jegyezte meg az induláskor Avner Shalev, a Yad Vashem vezetője.
Miert nem tanitjak az iskoláikban? Nem az én őseim... Amugy ez az az intezet aki összegyujtötte a holokauszt aldozatainak nevsorat. Azok is benne vannak akik mondjuk dél-kínában haltak meg maláriában. Nem kevés fals adat van benne.
Szép törekvés, de egy ilyen kérdésben törekedni kéne a minden tekintetben kikezdhetetlenségre...
Meg mondjuk beszélhetnénk az örmény holokausztról is, potom 1 milliós mészárlás volt. És ez a szám valós.
-
julius666
addikt
Am személy szerint Afrika mai helyzetét is a kapitalizmus számlájára írom, igaz közvetve de amiatt tart ott ahol tart.
Afrika azért tart ott ahol, mert hagyta hogy azt tegyék vele amit. Ha ezüsttálcán kínálgatják a jobbnál jobb borokat, te is inni fogsz belőle. Akármilyen rendszer lett volna uralkodó a világon, ugyanúgy kizsákmányolták volna.
A gyarmatosítással kár példálózni, azért van ott jó pár gyarmatosított ország akit meg lehet nézni, hol tart ma.
A többire majd ha hazajöttem.
-
Воланд
titán
válasz
WonderCSabo #23 üzenetére
Nem, tényleg nem mondtad.
Csak arra akartam rámutatni, hogy a koncentrációs tábor ötlete nem köthető egyetlen néphez vagy emberhez
Ettől függetlenül a történelemkönyvek előszeretettel kötik a németekhez. Én legalábbis nem az iskolában használatos könyvekből tudtam meg, hogy nem éppen a németek voltak az elsők, akik koncentrációs táborokat hoztak létre (persze azt gondoltam, hogy nem nekik jutott ez eszükbe először, csak konkrétumokat nem tudtam).
-
válasz
julius666 #10 üzenetére
Én is pár éve szereztem róla tudomást.
Am az a baj, hogy nincs olyan rendszer, ahol ne lenne vérengzés, erőszak. Kapitalizmus sem kivétel. Az persze megint más kérdés, hogy közvetve és közvetlenül mennyien haltak meg az adott rendszer miatt. Mert modern korban a kommunizmust nem könnyű lekörözni. Kommunizmus alatt közvetlenül 100 millióan haltak meg, közvetve is hasonló számok lehetnek. Am személy szerint Afrika mai helyzetét is a kapitalizmus számlájára írom, igaz közvetve de amiatt tart ott ahol tart.
(#24) julius666: Szvsz nacionalizmus (sovinizmusmentes) alatt éltek legjobban a nemzetek. Lásd hitleri birodalom háború előtti éveit, avagy Horthy korszakot, vagy nézd meg a mai Kínát.
-
julius666
addikt
de így is többmillió ember életét tették tönkre pusztán a pénz és a gazdasági hatalom miatt.
Mert a többi rendszer nem? Ha a haláltáboroktól és politikai üldöztetésektől el is tekintünk (amik azért a kapitalizmus esetében mindenki beláthatja, nem mindennaposak, nem olyan szinten zajlik mint a kommunizmus alatt mondjuk), azért érdemes lenne valamilyen módon összevetni, melyik rendszerben éltek jobban úgy általában az emberek.
Mutassák be annak a többmillió embernek a szenvedéseit is akik a másik oldalon álltak. Ja, hogy az lényegtelen. Ők vesztettek, nem?
Ezt én is hiányolom mondjuk. A németeket is nagyon meghurcolták a háború végén/után.
A világ 95%-a rabszolga/adósrabszolga.
Ezzel az adósrabszolga szöveggel mindig rendszerellenes emberkék szoktak jönni. Nem ritkán előkerülnek faji megkülönböztetésre utaló felhangok is a vitában (
).
Én annyiból elég szerencsétlennek tartom a kifejezést, az adósságot nem kötelezően vetik ki az emberre, azt mindenki magának illetve a nemzetek a saját maguk által választott képviselőiknek köszönhetik. Amikor nem így van (pl. diktatúra kormánya vett fel hiteleket), gyakran elnézőbbek is velük szemben, sok volt, a keleti blokkhoz tartozó ország adóságállományát eltörölték pl a rendszerváltás után. Ha kérjük, valószínűleg nekünk is eltörlik, de mi nem kértük, mert nekünk nem kellett.
Egy hűtővel kevesebbet kellett volna venni vagy tetszettek volna forradalmat csinálni, csak ezt tudom mondani.
-
WonderCSabo
félisten
-
Воланд
titán
válasz
WonderCSabo #17 üzenetére
Ez viszont véleményem szerint nem jogosítja fel az angolokat hasonló dolgok elkövetésére.
(#13) Huma: Jogos, javítottam is, India ugrott be először, aztán rájöttem, hogy Afrikára gondoltam.
-
perempe
veterán
Hogy áll a MÁV-per?
-
bnss
veterán
ZsanKLÓD2: legyél szíves moderálni magad, nem rég kaptál kitiltást hasonló hozzászólás miatt, legközelebbi ilyen megjegyzésednél is számolhatsz vele!
-
törölt tag
vajon a gázai övezetben elkövetett, mai napig folyó gazemberségeket mikor rendszerezik netes gyűjteménybe?
-
Huma
addikt
buherton kolléga már válaszolt helyettem.
Lehet, hogy kevesebb haláltábort alakítottak, de így is többmillió ember életét tették tönkre pusztán a pénz és a gazdasági hatalom miatt.
Most meg nem becsülöm hány embert gyilkolásztak le különböző indokokkal, de pár millió biztos megvan. Ezeket kéne összegyűjteni, mert a mai napig zajlanak. Nem azt ami 65 éve történt.
Vagy ha már összegyűjtik akkor ne egyoldalúan. Mutassák be annak a többmillió embernek a szenvedéseit is akik a másik oldalon álltak. Ja, hogy az lényegtelen. Ők vesztettek, nem?Ez a hozzászólás csak részben van neked címezve. Kb csak az első két mondat.
Zadia: Ott a pont. A világ 95%-a rabszolga/adósrabszolga.
woland_y2k: És Afrikában. Előbb még Indiát írtál.
Amúgy lényegtelen. Az angolok voltak a régebbi időkben a legelnyomóbbak. Mindenkit kb rabszolgasorsba kényszerítettek a gyarmataikon. Ha nem lett volna világháború akkor valószínűleg még mindig angol elnyomás alatt élnének azok az emberek. -
Zadia
senior tag
A kapitalista áldozatokat lehet keresni a rabszolgatartásban.
-
julius666
addikt
Igen, erről nem is hallottam még.
A második linkedet csak átfutva azért bizonyos dolgok megütötték a szemem:
A legsúlyosabb probléma az unalom és a tábori élet egyhangúsága volt.A koncentrációs táborokból két kiút létezett:
Már az internálás elejétől fogva engedélyt adtak a polgári életbe való visszatérésre azoknak, akik megfeleltek a kormány által támasztott igényeknek.[...]
[...]A másik kivezető út a fegyveres erőknél való szolgálat volt.Azért ez kicsit másnak tűnik mint egy gulag vagy német megsemmisítő tábor. Ettől függetlenül valóban munkatábor, szóval megfelel az általam támasztott kritériumoknak, köszi a linkeket.
-
Az Amerikai Egyesült Államokban a japán támadás, 1941 után állították fel a hadba lépést követően koncentrációs táborokat. A táborokban japán, német és olasz származású amerikai állampolgárokat tartottak fogva. Sok esetben már másod-, illetve harmadik generációs japán-, német-és olasz-amerikaiakat vetettek fogságba, nem is nézve azt, hogy az illető szimpatizált-e a tengelyhatalmakkal. Pusztán a származás volt a döntő, így több tízezer ember sínylődött ezekben az internálólágerekben a háború folyamán. A táborokat 1946-ra számolták fel.
[link] Innen nem másolok bé mert hosszú de ott van benne.
Megfelel?
-
janos1988
addikt
Na mar az Ph! lapcsalad is kezd fertozotte valni?
-
Huma
addikt
És a demokratikus/kapitalista rendszer áldozatairól?
Sajnos a történelem nem elfogulatlan. A győztesek igyekeznek úgy színezni/ferdíteni, hogy az róluk pozitívabb képet mutasson.
Ez jól meglátszik a 2-ik Vh-s filmeken is. Kb egy kézen meg lehet számolni azoknak a filmeknek a számát ahol nem csak arról van szó, hogy csúnya n@cik és a JÓK küzdenek, hanem reálisan mutatja az akkori történéseket.
Valaki írta: A koncentrációs tábort az angolok találták fel, a németek átvették és az oroszok tökéletesítették.
-
-
ZsanKLÓD2
csendes tag
Ez a cikk ez nagyon fontos volt ide az ITcafé-ra.... mit is mondjak, mint egy falat kenyér...
-
A kommunizmus áldozatairól mikor lesz...?
Aktív témák
it A népirtás dokumentumait gyűjtő és feldolgozó izraeli Jad Vasem Intézet és a Google közösen hozták létre a nyilvános adatbázist.
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Acer Nitro Gaming XV272UV3 - 27
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest