Új hozzászólás Aktív témák
-
User64476
őstag
válasz
Just_Reboot #43 üzenetére
Na mondjuk sok vizet nem zavarna, nekem még sosem volt olyan telóm amin normálisan működött volna bármilyen nem gyári ROM, mindegyik sok sebből vérzett. Valahogy az utólagos húzzuk rá a jelly beant a defy-re meg sosem akar sikerülni, mikor megjelenik az új kiadás félbehagyják, és elkezdik az újabbat erőltetni, amit szintén félbehagynak majd.
-
saelin
veterán
válasz
Just_Reboot #43 üzenetére
Az majd a következő lépés.
De valójában ennek kicsi az esélye, sőt, egyenesen nulla! Az viszont már látszik kibontakozni, hogy egyre nehezebb lesz a sok biztonsági funkció miatt a root és a rom csere. Teljes zártság nem hiszem, hogy valaha is bekövetkezne.
-
Just_Reboot
addikt
Én meg már azt hittem hogy nem lehet majd romolni. Mert a google zártá teszi a rendszert.
-
Dany007
veterán
Annyira szerintem nem tragikus ez a dolog.
Most az, hogy egy appnál van 1-2 lehúzó pontozás szvsz pont nem érdekel senkit. Egy épeszű ember se várhatja hogy mindenkinek minden megfelel egy összetettebb programban.Másrészt meg ahogy nézem van 110 körüli 1-2 csillag, viszont 3000 4-5 csillag értékelés. Ilyenkor nem is kérdés, hogy az ember figyelmen kívül hagyja a negatívokat.
Legalábbis szerintem ha valaki gondolkodik és akarja az appot, akkor a 3000 a 100-hoz felállás bőven meggyőző érv a letöltés mellett.Na az már más téma, mikor látom odaírva, hogy a legutóbbi frissítés óta "szar". Na ez már engem is elgondolkodtat. Most itt WP-n egy rakás ilyen app van és tényleg nem próbálom ki se, mikor azt látom, hogy az utsó 10-20 hsz mind alacsony pontszám olyan indokkal hogy a frissítés óta szar.
Persze lehet ez se jelent semmit amúgy, viszont azt már én is tapasztaltam hogy egyes frissítések csak elcseszik az amúgy már hónapok / évek óta hibátlanul futó appot.
Jó példa erre az airdroid. Évekig használtam, kiváló volt arra, amire kellett. Wireless adatátvitel a PC és a telefon között egy mezei qr scannel. Agyon-vissza frissítették amit muszáj(!) volt letölteni különben nem ment és valamikor kb fél 1- éve történt frissítés óta pl nem volt hajlandó kilépni a kilépés gombbal. Mindig ott maradt az ikon és az app is a memóriában. De azóta más kapcsolódási problémák is voltak. Gyakran fagyott vagy megszakadt a kapcsolat stb... Mindezt úgy, hogy azelőtt több éve használtam gond nélkül akár a "leglowabb" droidos készüléken is. Szóval így tud elszűrni egy frissítés egy amúgy kifogástalan appot. Persze, lett benne több funkció, real time kamera a monitoron meg pár nyalánkság ami szép és jó, csak épp a fő funkciója lett alig használható... -
zseko
veterán
Én is pontoztam már le appot egy csillagra, pl. a twittert. Olyan indokkal ami másnak lehet nevetséges, de nekem ne turkáljon egy nem erre készült sz.ros program az sms-ek és a kontaktok között. Egyet kell tudjon, tweetek olvasása, tweetek küldése. Még a fénykép megosztási jog kérése megérthető, az összes többi nem. Igaz nem is kapják meg a jogokat a hozzáféréshez az ilyen programok.
-
Garada
őstag
Éppen itt az ideje ennek a lépésnek, bár kíváncsi lennék az ellenőrzés minőségére és szigorú hangvételére.
-
GeryFlash
veterán
,,Az androidos kozossegben az is egy komoly problema, hogy egyetlen apro kis hiba miatt is kepesek 1 csillagos ertekelessel sz*rnak titulalni egy appot, ha amugy minden mas az appban tokeletes"
Teljesen iagazd van, atom hülyék a nagyrésze, nem nagyon van oylan alkalmazás, aminél top 3 komment ne egyes lenne h az leőző frissítés óta mennyivel szarbb... Nem ismerem az appstoreot, de ott meg azt tudom elképzelni hogy kevesebb a visszajelzés
mert a nagy részük dilletáns -
Yany
addikt
Nincs az a rendszer, ami az ilyen kritikától megvédjen. Egyébként értem az aggályaid, de hosszú távon ennek hatása marginális. Egy adott minőséget általában nyújtó app közössége toleránsabb az átmeneti gondokkal szemben. A Beta release is egy megoldás, de ha az nem járható, akkor egy WW projekt esetében meg ott vannak a pici piacok: olyan országok, amik reprezentatívak a célközönséget illetően, toleránsak, de a userszám annyira kevés, hogy érdemben nem befolyásolja a pontokat. A lényeg, hogy picit figyelmesebben kell kitolni a verziókat, de ez amúgyis mindannyiunk érdeke, csak most fókuszba is került ezzel.
-
Fiery
veterán
Igen, ez egy jo modszer, de sajnos ezesetben is megmarad az a problema, hogy ha becsuszik egy bug, es lassan terjed, lassan jonnek a crash reportok, attol me'g ugyanugy nagyon fontos marad a frissites publikalasanak atfutasa. Lehet, hogy kevesebb 1 csillagos ertekeles esik be, de akkor is beesnek.
Az androidos kozossegben az is egy komoly problema, hogy egyetlen apro kis hiba miatt is kepesek 1 csillagos ertekelessel sz*rnak titulalni egy appot, ha amugy minden mas az appban tokeletes. A mi appunk ikonja nem felel meg a material designnak, es amiatt mar kaptunk egy 3 es egy 1 csillagos ertekelest is. Az ertekelesben pedig semmi masrol nem volt szo, csak arrol, hogy az ikon nem material design... Nevetseges.
-
törölt tag
Az a baj a bétával hogy ahhoz igen nagy userbázis szükséges mert csak a felhasználók egy kis része fog részt venni az önkéntes béta tesztelésben (<1%). Innentől kezdve meg nem ér sokat a fejlesztők 99%-nak.
marad még a részleges közzétevés, de továbbra is megmarad a gond hogyha hibás a program akkor ha napokig kell várni a javitásra elég sok negativ értékelést be lehet szivni.
És sajnos mind az android mind az alatta lévő hardver annyira fragmentált hogy esélytelen jól letesztelned előre.
-
GeryFlash
veterán
Nem késtek vele csak úgy 5 évet... Remélhetőleg a már felötlött appok is átmennek vmi teszten, úgy lenne értelme.
-
assemble
addikt
Fogalmam sincs mirol beszelsz, attol hogy nem art ha van ilyen, semmi ok nincs ilyen hulye, felrevezeto, klikkhajhasz cimet adni valaminek.
Amugy kb indulasa ota szurtek a kartevo appokat automatikusan.
Ami pedig az apple-nel van (hetekig ulnek az appokon, es mindenfele dolgok miatt (prudseg, kirekeszto uzletpolitika, stb), random okokkal dobalnak vissza cuccokat), annal valszeg az is sokkal jobb, ha egyaltalan nincs ilyen szures. -
Dany007
veterán
Ja, ebből a szemszögből nézve mondjuk az reális lehet.
Lehet első körben akkor valami nyílt bétával kellene próbálkozni. Mert úgyse tudja letesztelni az ember ezer telefontípusra. És ha a droid miatt tényleg kb tesztelhetetlen normál módokon, akkor más megoldás nincs.
Azt talán jobban megérti a nép hogy béta és azért olyan amilyen. -
Fiery
veterán
A gyors kikerules a frissiteseknel igazan lenyeges. Ha a kiadas utan a Developer Console-ra hirtelen beesik parszaz crash report, az appot elkezdik lepontozni a bug miatt, akkor gyorsan kell reagalni, es hamar ki kell adni a frissitest/javitast. Ilyen esetben a fejleszto szamara nagyon rossz, ha napokat kell varni a publikalasra. Persze erre lehet azt mondani, hogy a fejleszto miert nem figyelt oda jobban, miert nem vegzett alaposabb minoseg ellenorzest. De sajnos az Android annyira fragmentalt, hogy sokszor a hibatlan kod is hibasan fut egy-ket-harom eszkozon
-
User64476
őstag
A siker kulcsa: nulla licensz ellenőrzés, szabadon másolható és telepíthető teljes verziós appok.
Még emlékszem mennyit kellett szívni symbianon egy szignózással... Az Android maga a felüdülés. Aztán azóta meg le is szoktam az okosításról, mert a lényeges appok vagy ingyenesek vagy adware.
-
kengyel
nagyúr
Csak legyen is betartva .
-
Balathruin
veterán
Remélhetőleg tényleg kevesebb lesz a szemét és nem csak az lesz, hogy "átellenőrzik" aztán ugyanúgy töltik fel a hasznosabbnál hasznosabb alkalmazásokat.
-
Fiery
veterán
Helyes. Eszre is lehetett venni egyebkent a valtozast. Februar elejen egy vadiuj app kikerult fel oran belul, mig marciusban mar orakig tart egy frissites publikalasa is. Nem panaszkodni akarok, a par ora me'g abszolut toleralhato.
Most mar csak a Lollipoppal kapcsolatos API hivasok dokumentalasat kellene gatyaba raznia a Google-nak
-
energy4ever
addikt
Szamomra az a meglepo, hogy eddig nem volt semmi ellenorzes. Meg olyan alkalmazas is van play-en, ami arra szolgal, hogy megkeruljuk a fizetest, es warezkent toltsuk le az adott alapbol fizetos alkalmazast...
-
HoaryFox
őstag
Helyes!
Csak kár, hogy elkéstek egy picit vele, de jobb később, mint soha -
hunyadymarci
csendes tag
A kritériumok: https://play.google.com/about/developer-content-policy.html
-
Nagyon helyes, pont időben.
-
zseko
veterán
Azok most is vannak bőven. Példának akár a Posta appot is fel lehetne hozni, tele van érdekességekkel az eulájuk (vagy hogy hívják): a 'működéshez elengedhetetlenül szükséges funkciók' közé én például semmiképp nem sorolnám a névjegyeket és/vagy a gps pozíciómat, a többiről nem is szólva. Nem is fog a telefonomra felkerülni. A google még mindig sz.rik arra hogy a jogosultságokat én kezeljem ne pedig a fejlesztő.
-
macskea
őstag
"mostantól nem kerülhet ki ellenőrzés nélkül alkalmazás, játék a piactérre"
Istenem, hány embernek mondtam el eddig az alternatív appstoreok kapcsán, hogy ez jelenleg bizony így van, és tízből kilenc dacosan állította, hogy de, MINDEN applikációt átnéznek, mielőtt kikerül a PlayStoreba. Kíváncsi vagyok, hogy vajon ezek az emberek ide is jönnek-e hüledezni, vagy inkább csendben lapítanak... nyilván sejtem a választ.
-
fatal`
titán
válasz
jtrencsenyi #12 üzenetére
Már az appom első verziójának kiadásakor (2012. júl.) is 3 órát kellett kb. várnom mire megjelent a weben, azóta, a frissítésekkel is nagyjából 2-3 óra az idő, amennyit várni kell mire megjelenik.
-
vzsryl
nagyúr
Ezt gazdasági egyetemeken tanítani kellene.
A Google kiadta az Androidot, ami eleinte nem volt túl meggyőző, de egyben volt, és ami a legfontosabb, teljesen szabadon lehetett nyúlkálni bele és appokat írni rá. Ennek következtében hamar el is terjedt.
Simán be lett áldozva a minőség a mennyiség oltárán, így jöttek ezrével az alkalmazások, és millió számra a vásárlók.
Most pedig, hogy elérte a megfelelő piaci részesedést és applikáció számot, be is tud keményíteni, és jobban odafigyelni a minőségre. Muszáj neki, hisz semmi sem tart örökké. Sok cég befürdött, mert nem lépett időben. A Google viszont nem eshet ilyen hibába. Még mielőtt történhetne valami, gyorsan lép valamit, amivel továbbra is nehéz lesz tartani a lépést a többi piaci szereplőnek.
Ugye idén jön a Windows 10, ami PC-re és telefonra is kb. ugyanazt nyújtja. Ez biztosan csábító lesz sokaknak, és nem szabad őket hagyni meglódulni túlzottan. Az IOS meg úgyis tartani fogja a maga táborát, tehát a részesedése nem fog sokat változni.Le a kalappal!
Mondom ezt úgy, hogy az Androidot nem kedvelem.
-
jtrencsenyi
csendes tag
Az összes játékunk kint volt korábban fél órával a submit után a webes Google Play-en és a mobilos appban is mindig megjelent 1-2 órán belül. Ma is kiadtunk valamit, arra várni kellett 2 órát, mire a weben megjelent, így tényleg ellenőrizhették azt, mert ez jelentős növekedés. Mondjuk 2 órával a submit után nem csak webre került ki, hanem az appba is, ott már nem volt extra várakozás, mint korábban.
-
assemble
addikt
Azert ez a cim a toppon van a felrevezeto, polgapukkaszto cimek kategoriajaban, amire az alcim meg ratesz ket lapattal. Neha komolyan olyan erzesem van, mintha nem a prohardveren jarnek, hanem valami szennyoldalon.
-
atike
nagyúr
Korábban is volt már ilyen jellegű bejelentésük - szigorítunk, ellenőrzünk... Abból nem igazán lett semmi ahogy tudom... SAJNOS. Ideje lenne már egy tényleges be is tartott ilyen döntésnek. Lehet sokat jelentene az Android megítélésének is...
-
KAMI911
aktív tag
Szerintem így kellett volna eleve indulniuk. A régi appokat is átnézik majd?
-
ericssonfan2
tag
Nagyon ideje volt már ennek. Így is késtek jónéhány évet...
-
zzola
titán
"mostantól nem kerülhet ki ellenőrzés nélkül alkalmazás, játék a piactérre" végre!!
-
fatal`
titán
Órákon belül? Kiváncsi leszek. Most is több óra mire megjelenik egy új alkalmazás vagy egy frissítés.
-
proci985
MODERÁTOR
vegre, azert voltak furcsasagok jogosultsagokkal kapcsolatban.
-
Joccc07
addikt
Ez már kellett
-
guppy
őstag
Vicces h nexus5 én nem 6 van a sajtó képen
-
saelin
veterán
Ez orvendetes, de azer erdekelne, hogy mit neveznek ok ellenorzesnek es mik a kriteriumok.
Új hozzászólás Aktív témák
it Túl sok volt a panasz a káros, kíváncsi vagy rossz minőségű alkalmazásokra, ezért mostantól mindent ellenőriznek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest