Új hozzászólás Aktív témák
-
hálásgyík
friss újonc
Sziasztok! Mit gondoltok, érdemes lenne kb 2m forintot rászánni egy új bányász gépre? Milyen setuppal tennétek, mit érné meg vele bányászni? Van értelme ilyen vga árak mellett?
-
warcat
veterán
válasz
g@norbert #149 üzenetére
Humoros, hogy ez a hozzászólás mennyire rosszul öregedett
Jelen pillanatban bejelentkeznének rá vagy 20-an ha jól tippelek.Pedig anno szerintem úgy gondoltuk, rosszabb már nem lehet ha lecsengett a karácsony előtti rakjunk valamit a fa alá pánik.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
beresj
csendes tag
Most szerettem volna venni kártyát az egyik ismerősömnek ( nem ért az online vásárláshoz főleg a használt piachoz). Hát konkrétan rosszul lettem az aráktól meg a jegelésektől.
Megint nem szabad kártyát venni amíg le nem csihad ez a dolog. -
DoxaM
aktív tag
és most mivel megy a bányászat papagáj? látom nagyon benne vagy az ideológiai harcban. az mondjuk számomra furcsa, hogy hisztizel a "szabadságért", de azért a "gamer" a szabad idejében ne gémeljen, hanem inkább dolgozzon...ha mondjuk reggeltől estig dolgozik, aztán este játszana, de dolgozzon akkor is ja....aztán alvás, aztán repeat. ekkora gyökérséget is ritkán olvasni a "bányászoktól".
tulajdonképpen a sok kriptós idióta egy szervezett bűnözésben vesz részt és még védi is azt. az, hogy más is önző hobbiból szennyez, miért kell még pluszban? mondjuk sosem állítottátok, hogy környezetvédő lenne, de akkor vagy épüljön ki egy kriptó rendszer a bankokat kiváltva, centralizálava felügyelettel, vagy menjen a lecsóba...semmi szükség a pénzmosást/feketepiacot ezzel erősíteni még pluszban....elég ez a papír pénzzel, nem kell pluszba a kriptó, az még ellenőrizetlenebb még nagyobb teret ad a bűnözésnek. annak meg mi értelme van?am megideologizálni meg védeni a bűnözést szerintem fölösleges, csak az csinál magából bohócot, aki álszentül tolja ezeket a dumákat
mint valami kripto papok....
hasonlít a többi vallásra, vizet prédikálnak bort isznak. mondjuk a bányászok maguk nem a fő bünözői réteg nyilván, ők inkább bűnrészesek, kiszolgálók.
-
g@norbert
tag
Evvel már azért lehet pénzt keresni 🤣🤣🤣
[link]
Kíváncsi leszek arra, ha kijönnek a 12gb-os 3060-as kártyák, vajon mennyite lesznek kapósak a bányákba 🤣🤣🤣[ Szerkesztve ]
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
arn
félisten
válasz
Silenzio #148 üzenetére
Ugyanugy egy szuk reteg gazdagszik, mint a masik esetben, es amig ott kulonbozo spekulaciok allnak az arfolyamingadozasok mogott, itt meg bele van kodolva az egeszbe az instabilitas. Nem tudom a kisember melyikkel jarna jobban... szvsz sokkal inkabb a reszvenyekre jellemzo tulajdonsagokkal rendelkezik, mint ami a valutakra jellemzo. Amig nem teszik stabilla (ketlem, hogy ezt valaha vki meg tudna tenni, mivel nem all mogotte senki), veszett fejsze nyele fizetoeszkozkent gondolni ra.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
g@norbert
tag
Nem is értem hogy mi verte ki nálad a biztosítékot, ez egy hardveraprós ,, olcsó " ár volt, még nem is lehet kapni, de már itt volt eladó, tehát nyugalom, lesz ez még így sem, tehát lesz ez még drágább is
Kicsit sajnálom azokat, akik eladták (és eladják még mindíg ezt látva) bagóért a kártyáikat, de valójában ha belegondolok, egyáltalán nem sajnálom őket.
Nagyon sok embert megijesztettek evvel, és ösztökéltek az áron aluli eladásra, evvel mindenki alatt vágva azt a bizonyos fát, székletért-és vizeletért adják oda a kártyákat, és evvel támogatták a gtx 1070,1080as kártyák alulárazását, ami szerintem a jelen helyzetet tekintve méltánytalan helyzetbe sodort sok embert, mivel megint veszik bányászni ezeket a kártyákat akár nagy tételben is, mert még erre is ugye tökéletesen megfelelnek, természetesen nyomott áron, mert már értéktelenek....
Ez a röhejes, megint a bányába mennek ezek a hardverek is, persze gombokért.Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
g@norbert
tag
215-ezerért már van fennt új 3060ti a hardveraprón.
Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
Silenzio
addikt
Egészen szánalmas, ahogy a cikk alatt egymásnak ment a sok, többé-kevésbé zöld mentalitású, illetve a rengeteg establishment-ellenes, globalizáció ellenes, kvázi-konteós, a civilizált vívmányokkal és totalitárius szervezetekkel szemben bizalmatlan fórumtárs. No és persze az a nem elhanyagolható kisebbség, aki ilyen-olyan módon érdekelt a kriptovaluták bányászatában.
Nyissátok ki az összes szemeteket, fületeket:
1. A fenti három halmaz k*rvára fedi egymást világnézetileg, erkölcsileg, és még sorolhatnám.
2. A kriptovaluta is ugyanolyan idealisztikus baromsággá vált, mint az összes többi a lánglelkű 68-asok generációjának hőzöngésétől a nyugat-európai és amerikai marxizmus-felfogásokig. A célja a pénzmozgás decentralizálása volt biztonságosan, pénzintézetek, politikai és gazdasági csoportosulások árgus szemei nélkül. Aztán nekiállt centralizálódni és hierarchizálódni, mint minden emberi vívmány. Mert az emberek két dologra fogékonyak: a hierarchizálódásra és a hülyeségre. "A magukhoz való eszük megvan." - szokták erre mondani.A kriptovaluta mint idea tehát epic fail, de legalább a nem-bankár, élelmes, vállalkozó szellemű wannabe szerverfarm tulajdonosok is meggazdagodhattak.
Salve!
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
dokanin
aktív tag
Csodálkozom is, hogy még nem tiltották be a bányászatot a fejlettebb országokban, ahol azért van klímacél. Nevetséges, hogy erőlködünk itt-ott pár százalék energiát megspórolni, a farmokon meg országnyi áramot használnak fel a nagy semmire.
Ja bocs. Nem a nagy semmire. Végre megoldódott, hogy lebukás veszélye nélkül fizethetünk a drogért, fegyverért meg kedvenc terroristáinkat is támogathatjuk.
Nekem aztán ne mondja senki, hogy a bankok által nyújtott anonimitás ne lenne elég egy jogkövető embernek.[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
Hűűű, neked van adatod a globális piacokról is, és a forgalmazott darabszámokról!
Na villantsál, és hozz fényt a sötétségbe!
Vagy csak a szád jár?Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
nexwo
őstag
Csak képzeljétek milyen lenne ha hash helyett az űrből/űrről készített fotókat kellene illeszteni és feldolgozni, az így felfedezett új égitesteket/jelenségeket és/vagy azok mozgását lehetne pénzzé tenni.... (memória gyártók biztosan örülnének)
Virologia téren is biztos van olyan számítási eredmény amit pénzért lehet tenni ;) Múltban azt hitték a jövő a repülő autókról szól, de inkább röviden áramból csinálnak pénzt és hőt fura kütyükkel :D
Szuperszámítógépről van toplista, "bányászokról" is van? (csodálkoznék ha nem lennének erősebbek...)
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
Emilió
junior tag
Ha belegondolok mennyi fika hozzászólást olvastam az nv paper launchról egyesektől - nos (megint) sokan sikerrel pályáznak az év hülyéje címre.
Több százezer kártya a bányákba, és azért a boltokba is nagyságrendekkel több jutott mint radeonból....
[ Szerkesztve ]
A józan ész nem ajándék, hanem büntetés, mert nap mint nap meg kell küzdened azokkal, akiknek nincs. Főleg a kis trollokkal, akik lenyúlják az idézeted, és azt hiszik, ettől okosnak tűnnek majd.
-
Darmol
senior tag
RX580-ammal ezt csak megerősíteni tudom.
Sőt, hozzátenném, ha hirtelen tönkremenne, jelenleg akkor is új RX580-s, vagy egy 1060-as lenne a csapásirány.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
shteer
titán
válasz
JoolsNOS #138 üzenetére
BTC-t most sem bányászol GPU-val. Van helyette 100 ALT amit lehet.
Az ETH POS nem hozza el a bányászat végét - pl ETC is éppen forkol, hogy a 3-4 GB kártyákat is vissza lehessen állítani POW-ba, persze leginkább az 51%-os problémáik miatt húzták meg ezt a lépést.szerintem jónak tűnik..
-
JoolsNOS
veterán
-
arn
félisten
Europabol rendelve miert nem jo? Az utobbi hetekben 1600+ euroert mentek raktarrol. A 3090 az, amibol nem igazan volt hiany, es normal arban megy.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Reggie0
félisten
-
JoolsNOS
veterán
Nézzük a jó oldalát. Pár év és fosért hugyért fogják szórni őket mikor már nem lesz rájuk szükség
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
wooqt
csendes tag
Tiszteletben tartom a véleményed de maximum a fizikai méret különbséggel tudok egyetérteni. A 3080-anak 2x fogyasztásához komolyabb táppigény és a nagyobb fogyasztással több hő is párosul. A Radeon Vll többet hoz eth alatt mint egy 3080 (ha csak a teljesítmény számít). Mégse lett slágerkártya pedig olcsóbb is volt.
-
Reggie0
félisten
2x annyi videokarihoz 2x akkora hely is kell, 2x akkora legtechnika es tobb hw korites, tobb munkaero. Par szazaleknyi elteres hatasfokban boven kompenzalhato az egyeb sporolasokkal. Es az uj kartyakra meg csak most kezdenek optimalizalni kodot, javulni fog.
[ Szerkesztve ]
-
wooqt
csendes tag
Mindig fura ilyeneket olvasnom. A 3080 rtx 95 mhs-t tud ethereum alatt közel félmillió forintért 250watt fogyasztás mellett. Az 5700-5700xt pedig 60 mhs-t tud 140 watt fogyasztás mellett 150 ezer forintért. Valaki megmagyarázná nekem miért éri meg jobban az nvidia? Aki szerintem bányászott már az eléggé megmosolyogja az ilyen cikkeket.
Ja azt már nem is mondom, hogy az rx 570-ekből 30 mhs kihozható 100 watt alatt es 60ezer környékén utánad dobják.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Persze persze... nézzük hülyének a másikat, nyilván az a helyes hozzáállás.
Tudok, vagyis valaha tudtam integrálni, deriválni, stb., amikor még foglalkoztam vele, úgyhogy nem kell a szar szöveg.De ez a mesterségesen irgalmatlan szintre feltornázott számítási igény, amit teljesen felesleges támasztanak a semmiért, egyszerűen nonszensz. Az egész háttere, műkődése, indoka egy badarság. Semmilyen módon nem támasztható alá, hogy ez a rendszer így ebben a formában szükséges és, hogy hatékonyabban nem oldható meg.
A lényege a spekuláció, nem más. A többi csak rizsa.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#54625216 #100 üzenetére
A kriptovaluta leginkább a nagybani bűnözőknek jó, nem az évente 1 bitcoint kibányászó kisembereknek. Egy drogkartellnek bőven megéri a ráfordítást, mert náluk az alternatívája az hogy lefoglalja az egészet a rendőrség, szóval náluk az energiaráfordítás egy kalkulált költség csak. Ahol dollármilliárdokat kell dugdosni, ott ez nem pálya.
-
gabber01
addikt
Még soha senki nem tudta megmagyarázni, hogy mi értelme ennek az egész bányászás baromságnak. Tudom tudom, nem kell a rizsa, rengeteg olvastam róla, és minél többet olvastam, annál inkább rájöttem, hogy ez egy oltári nagy humbug.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Z10N
veterán
Meglehet, de mar masfel eve volt. Aki akart vett azota egy halommal olcson. Vagy Vega56-t $200 alatt. Szoval ahogy tetszik lehet nezni $90-os Polarishoz vagy $200-os Vegahoz. Szerintem ezek a price/perf ertekek 2021-ben mar alapnak fognak szamitani. Nyilvan jobb fogyasztasi mutatokkal es par uj feature-rel, hogy legyen valami ertlme.
Ha nem, akkor vesznek konzolt majd az emberek. Vegig olvastam az utobbi idoben jo par forumot es mindenhol a Polaris tulajdonosok ezt mondjak. Nem fognak valtani ilyen tularazasnal. Rajuk fog rohadni...
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
arn
félisten
A tobbi pazarlo dolog legalabb az emberek kenyelmet, vagy vmit szolgal, nem egy szurkezonat folyamatosan ingadozo arfolyammal. Sose lesz ebbol igazi fizetoeszkoz.
[ Szerkesztve ]
-
genlog
aktív tag
Az emberiség egyre több energiát, erőforrást használ el, és egyre inkább értelmetlenül. Maga alatt vágja a fát, hiszen minden globális folyamat negatív, semmi nem tart pozitív irányba.
A szennyezettség, a természet- és környezetkárosítás, a problémák technikai megoldásai, ami még nagyobb problémákat szülnek a társadalmi folyamatokkal, változó életmódunkkal összhangban egy nagy (végső) összeomlás felé hajtják a szekeret.
Ebből kiemelni a Bitcoint, a klímahisztit vagy bármi mást önállóan mint a rosszat, álszent, legalábbis téves hozzáállás.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz
#54625216 #100 üzenetére
A szep az egeszben, hogy amibe ma beleoltek az energiat, lehet rovid idon belul tizedet eri. Tehat meg az sincs, hogy megoriztek volna belole vmit - az emberiseg meg sose pazarolta ilyen szinten az energiat.
Ilyenkor megfordul az ember fejeben, hogy mi ertelme van a villanyt lekapcsolni, tobb penzt kiadni energiasporolosabb eszkozokre, csokkenteni az autok fogyasztasat stb. Amit europaban igy megsporolnak, azt elegetik a masik oldalon.
Erdekes, hogy a nagy, mindenkit folyamatosan ekezo kornyzetvedok, a klimalannyal az elen ezen nem akadnak fenn.
-
törölt tag
A "Galaxis útikalauz stopposoknak"-ban van egy rész, amikor egy csomó marketinges, közgazdász, bankár, stb. hajótörést szenved a történelem előtti Földön.
Mivel ittragadnak, meg kell teremteniük a civilizáció alapjait.
Az első, amit bevezetnek a pénz, amire faleveleket használnak. Mivel azonban a falevél bárki számára korlátlan mértékben elérhető, ez hiperinflációt eredményez és hamarosan egy szál gyufa 10 hektár erdőnyi levélbe kerül.
Összeül a nagytanács, hogy megtárgyalják a kérdést és eldöntik, hogy fel kell égetni az erdőket, hogy csökkentsék az inflációt.
Amikor a sztori főhőse felszólal, hogy ez egy őrült baromság, megvonják tőle a szót, mert neki nincs közgazdász diplomája.Na kb. ez történik most a kriptovalutákkal: elképesztő mennyiségű energiát égetnek el csak azért, hogy egy nem létező pénz nem létező értékének illúzióját fenntartsák.
[ Szerkesztve ]
-
LLam
senior tag
-
Dr. Akula
félisten
Megérdemelné az Nvidia hogy közben az AMD letarolja a VGA piacot. Csak hát azoknak sincs semmijük bemondáson kívül.
-
Reggie0
félisten
válasz
#72042496 #71 üzenetére
Persze, at tudsz menni mashova, csak a kozmuveknel nem kell ujra kifizetned az osszes vizet, amit eddig fogyasztottal, mig a jatekokat ujra meg kell venned.
#74 TTomax: Viszont nehany nagysagrenddel tobben jatszanak, ami ezt kikompenzalja. Mint irtam a gaming usaban 23 millio tonna co2-t termel, mig a bitcoin vilag szinten 63 millio co2-ot. Teljesen osszemerheto a ket dolog.
#75 bunfi: Paypassal nem is, de atutalassal ugyan ugy tudsz. Szerinted a bankszamlak elott megtorpannak a bunozok? Eleg naiv feltetelezes... A keszpenzen es bankszamlakon mosott penz nagysagrenddel nagyobb merteku. Penzmosas mar akkor irdatlan nagy tetel volt, amikor virtualis valuta meg nem is letezett.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Én asszem megvárom, míg az 5700-at dupla áron el tudom adni a bányászoknak.
#tarcsad
-
regener
veterán
Ilyenkor a "régi" felszereléssel mit csinálnak?
-
wattafaka
senior tag
válasz
g@norbert #81 üzenetére
Erről a fejlődéssel való haladásról az jutott eszembe, hogy vajon más is megfigyelte-e már, hogy a játékok grafikája egyáltalán nem fejlődik arányosan az indokolatlan hardverigény növekedésével.
Persze ezt a hardvergyártók gyönyörűszépen megoldják mesterségesen.
-Te Gazsi, nem túl erősek már ezek a kártyák ilyen szintű grafikához?
-De igen. Valamit ki kellene találni, különben az emberek még a végén nem váltanak kártyát 3-4 évente.
-Igazad van. Kellene valami, ami megfekteti a jelenlegi csúcskártyákat is. Mit gondolsz?
-Hibátlan, mondjuk ööö, hmm, izééé, sugárkövetés esetleg?
-Toljuk.És ugyanez a beszélgetés már számtalanszor lejátszódott, csak cserélgetni kell a sugárkövetés szót 4K-ra, Hairworks-re, satöbbi. A lényeg, hogy megoldják, hogy minden évben indokolt legyen a váltás, és pont ne legyen elég a jelenlegi csúcs se a maxra.
Az RTX-re csak annyit, hogy nem láttam még a gyakorlatban, biztos csili-vili, de valahogy sosem éreztem a hiányát. Nem töröltem még le játékot amiatt, hogy "Picsába, hát nem hiszem el, hogy nem tükröződik a bögréről lefolyó vízcseppen a fegyverem torkolattűzének füstje. Ez így élvezhetetlen.
"
Amiatt viszont már igen, hogy ez egy szar.. Lehet inkább a történetmesélésbe, vagy a játékmechanikába kellene ezt az elpazarolt energiát fektetni. Csak ugye ezekkel nem lehet eladni az új kártyákat..
Szerintem. -
-
janeszgol
félisten
Én inkább azért vagyok picit mérges, mert az NV szabadkozott, hogy nem rajta múlik, meg igyekeznek, sőt ezek előtt nagy csönd volt a készletekről. Aztán kiderült, hogy többszázezer darabot eladott már bányászfarmokra. Ráadásul akkor bolton kívül. Tehát ezek meg sem jelentek a boltok polcain.
hokuszla, 3060 eddig a legkisebb bejelentett. Az sokkal többet eszik. Annyiban érint téged, hogy lehet felmarkolnak majd mindent a bányászok. Anno lementek a középkategóriáig.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszla
senior tag
Engem nem érint, várom a 75W-os kártyát, ami az 1050ti-nél kétszer gyorsabb. Lesz ilyen?
10600k 16GB 1660s 5TB
-
Atom_Anti
senior tag
Dehát kik azok az örültek, ha csupán napi [link] 500ft-ot termel egy Geforce 3070, ilyen túlzott btc ár mellett?
-
genlog
aktív tag
válasz
milkabrams #83 üzenetére
Tök mindegy hány órát játszol havonta, a játékhoz gamer gép kell, ha csak egy percet is.
Csak neked dilemma, hogy mindez megéri-e. -
milkabrams
őstag
válasz
#72042496 #69 üzenetére
Újabban havonta ha 5 órát játszok, arra felesleges ennek többet költeni, persze, ha kijön a Cybenpunk és Witcher 3 friss grafikával, lesz több játék is. Minden esetre Metro Exodus minden maxon stabil 60 FPS 1080p...
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
g@norbert
tag
Egy szó mint száz, ezt az egész mostani piacpolitikát én nagyon gusztustalannak tartom, mert egyáltalán nem tisztelik az átlagos felhasználókat
, és visszaélnek a helyzetükkel, sőt presszionálnak, hogy gyorsan, sőt akár sokkal drágábban vedd meg a terméküket, ha haladni szeretnél a fejlődéssel, és szeretnéd élvezni az új technológiai vívmányok által kínált előnyöket, amit az új játékok konkrétan alkalmaznak, mert ha nem vagy elég gyors, akkor lúzer vagy, mert mire megveszed, elavulttá válik, és közben már jönnek az újabb termékek,és abból is nagyon kevés lesz elérhető
... Ez egy konkrét savas felbüfögéssel egyenértékű hozzáállás, a kínálat részéről, amit szerintem nem szabadna így ebben a formában megengedni, és ennek a tekintetében ezt szabályozni kellene, mert ezt így egyáltalán nem tartom korrektnek, mivel ez a kripto valuták megjelenése előtt, egyáltalán nem volt jellemző ez a lekezelő hozzáállás.
Értem én, hogy a sz@ros gamer kussoljon, és örüljön, mert ha a csodaterméket megveszi, akkor pazar élményben lesz része, és a kínálat ugye adott, de sajnos vagy anyagi szempontokból vezérelve nem veszi meg mert drága, vagy termékellátottság szánalmas szintje miatt nem tudja megvenni.
Szerintem ez nagyon gáz.
De ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
g@norbert
tag
Mindennek lehet nézni a jó oldalát, akkor a dark webnek miért ne?
Ebben a mai világban mutass még egy olyan felhasználóbarát, és egyszerű megoldást arra, ha éppen vennél magadnak egy szexrabszolga gyereket, vagy éppen egy bérgyilkost fogadnál fel, vagy szimplán fegyvert vásárolnál gyorsba, mindezt adómentesen, számla nélkül, viszonylag teljes anonimitást élvezve egy tor szerveren keresztül
Azért viszonylag, mert ugye ha nagyon akarják azt is törik, csak nagyon nehéz, de mint tudjuk, nem lehetetlen
Elképesztő ez a világ amiben élünk, de amíg van kereslet, addíg kínálat is lesz sajnos...
Ugye arról nem is beszélve, hogy nagyon nagy meglepetés lenne mindenki számára, ha kiderülne, hogy külföldön (mert nálunk biztos hogy nem) kormány közeli szervek, lásd elhárítás, milyen gyakran használják ki ezt a lehetőséget az anonimitás fenntartására..
De ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
genlog
aktív tag
Ha rajtam múlna, a bányászat is, és a videojáték is redukálva lenne jelentősen, világviszonylatban.
-
bunfi
őstag
Bizony, Paypass-szal nehezen tudnék fizetni 150 Kg 98% tisztaságú kokainért. Vagy egy frankó kis merényletért, mert én másban hiszek, máshogy élek, mint Kitudjaholisztánban
Nem is rég cikkeztek róla, hogy mi lett azzal a kb. 1 milliárd dollárnyi coinnal, amit a Silk Road buktában foglaltak le. Vagy hogy terrorszervezetekhez köthető számlákat foglaltak le 2 millió dollár értékben.
Szóval lehet, hogy frankó ez a koncepció, csak a gyarkorlatban soha nem fog működni. Amint anonimitást biztosítas az egyén számára azt soha nem fogja jóra használni, lásd. internet.
[ Szerkesztve ]
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
-
g@norbert
tag
Persze, a föld biztosan hálás lesz, de a játékosok nem biztos...
Nem véletlenül írják bele a használt vga hirdetésekbe, hogy a kártya bányászmentes, ami ugye megint egy érdekes történet, mert konkrétan nem a bányászat felelős a hardver gyors elhasználódásáért, hanem az a bányász úriember, aki nem tudja, vagy nem akarja alulfeszelve tartani hűvösen a kártyákat, mert nem érdekli, vagy szimplán nem ért ennek a folyamatnak a szakszerű hardveres részéhez, és a folyamatos magas hőfokon járatás, és a rendszeres hőingadozás okozza a hardverkomponensek, és a forrasztások halálát, aminek az idejét bőven ki lehet tolni, ha valaki ugye odafigyel..
És bizony itt a bibi, mert ugye kit érdekelne, hogy mit csinál hősünk a hardvereivel, de bizony ezt a kártyát el fogja adni, és le fogja tagadni, hogy úgy bányászott vele,hogy a hozzánemértése miatt tönkretette a kártyáit.
Ez pedig nagy probléma, mert igen drága mulatság ez manapság.. Rengeteg embert átvertek a széthajtott kártyákkal,és nem hinném hogy ez a következő tömeges bányászkártyák megjelenésekor ez másképpen fog történni, a gerinc megléte kuriózum ebben a témában, mert nem akarják bukni a hardverbe beleölt sok pénzt.
De természetesen nem mindenki ilyen, tisztelet a kivételnek, de ezt már sajnos cseszhetik a normális, és szakszerű bányászok, az általánosítás miatt..
De ez csak az én véleményem.Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
törölt tag
A közműszolgáltatásokhoz képest nulla kiszolgáltatottságot látok egy játékplatformban, főleg ha utóbbinál pár kattintás beinteni vagy átmenni egy másikra. A színvonalától függően felőlem aztán nyugodtan lehet drágább a hardvernél, ezt írtam az előzőben is.
Viszont éppen a színvonallal van az alapvető problémám. Pedig tele a farkam a két PC és konzol karbantartásával, amelyek ráadásul fűtenek, zajonganak és a helyet is foglalják. Számomra megfelelőbbet viszont nem tudok most, ezért ezek maradnak.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
#72042496 #69 üzenetére
Szerintem szolgaltataskent a legnagyobb orultseg. Lassan mar az alvashoz is berelni kell az a'gyat es semmi szabadsag sem marad. Majd a jatekkal is akkor jatszunk, amikor epp mukodik a szolgaltatas es a szolgaltato ugy akarja. Ha mindent kiadunk a kezunkbol, akkor erosen ki leszunk teve a nagyvallalatok kenye-kedvenek, odaig nem kene eljutni. A szolgaltatas is csak addig lesz olcsobb a hardvernel, amig kapni hardvert, aztan lehet nyugodtan arat emelni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
milkabrams #67 üzenetére
Jól jártál vele. Én kiváltképp utálom ezeket a kazán a VGA-kat (illetve otthoni hardvereket általában), és többszörös áron is inkább szolgáltatásként kéne a dolog. De sajnos a GeForce Now és társai messze nem ugyanazt nyújtják.
Így "kénytelen" leszek next-gen konzol és gamer PC vonalon maradni.
-
milkabrams
őstag
Ilyenkor örülök, hogy előfizetttem Nvidia Now-ra és havi kb. 2 ezer forintból megúszom. Nem kell egy hónapig dolgoznom egy rohadt videokártyáért és akkor még hol a többi...
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Televan74
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #56 üzenetére
Az országok nagy része nem adja fel a nemzeti fizetőeszközt. Még az EU -ban is voltak kilengések, az euro sem annyira egységes.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
Reggie0
félisten
Dehogy. Hol tudsz smart contractot a bankszamlad tranzakciojaval csinalni? Hol van tobb alairasos tranzakciod/szamlad? Egy csomo mindent nem tud, amit virtualis valutaval meg lehet csinalni.
#53 flexxx2: A lenyege az, hogy ha mas is szennyezheti a kornyezetet onzo hobbibol, akkor a banyasz is.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
SunMount3r #61 üzenetére
Mar nem eri meg. Minel elobb kezdtel bele, annal jobban jartal (bitcoin). Mint az MLM.
Ja es raadasul minel regebben banyaszol, a hitelesitesnel annal tobbet nyomsz a latba. Ezt valaki javitsa ki kerem, ha tevedek.
Tehat nem igaz, hogy decentralizalt. -
SunMount3r
nagyúr
Milyen (árú) konfig parktól érdemes már elkezdeni a bányászást? No ez az, hogy ez megint a tőkések játéktere. "Átlag János" (pénztárca értelemben) bele se szagolhat ebbe. Magam részéről nem is gond, valahogy a kezdetektől viszolyogtat ez az egész...
-
siposz
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #56 üzenetére
Ebben az esetben akkor volumene lenne a bitcoinnak, hogy érdemes lenne állami szinten ráálni arra, hogy megtörjék. pl. Kína kötelezné rá az összes állampolgárát és bitcoin bányáját és szerverfarmját, hogy egy államilag írt szoftverrel kötelező bitcoint bányászni, amit központilag át lehetne állítani arra, hogy kamu tranzakciókat rakjon a főkönyvbe.
-
janeszgol
félisten
Ez az egesz kriptovaluta dolog szerintem butasag. Az pedig nem igaz, hogy decemtralizalt, mert nem az.
Olyan, mint egy MLM. -
arn
félisten
Jot rohognek, ha az nv azert bukna a pc piaci reszesedeset, mert nem jutnak el a kartyak a jatekosokhoz. Hosszutavon sokkal tobbe kerulne neki ez a kriptovalutasdi.
De addig legalabb elegetunk par orszagnyi energiat a levegobe, ami lehet a kov napon eltunik az arfolyamsulyesztobe.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Televan74 #47 üzenetére
Csak Bitcoin lenne. Nem lenne KP-d, a helyi takarékszövetkezet épülete lakóház lenne, nem lennének ATM-ek, stb. Ez lenne a lényege. Persze úgy lenne értelme, ha az összes ország, minden egyes ember 1 virtuális pénzre állna át, és semmi más nem lenne. Az egyik létező legrosszabb megoldás, hogy 100%-ban fenntartunk egy bankrendszert és még mellé ezeket a virtuális pénzeket. Ezért van, hogy meg kellene vásárolnod meg vissza kellene váltanod.
-
siposz
aktív tag
-
dokanin
aktív tag
Viszont örülhetnek a játékosok, hogy amikor szépen kipukkan ez a lufi, elárasztja a használt piacot a kártyák tömkelege.
Már csak annak kell drukkolni, hogy ez mielőbb bekövetkezzen.
A játékosokon kívül a Föld is hálás lesz érte. -
Narxis
nagyúr
válasz
szabogabor10 #14 üzenetére
+1
Meg kéne adóztatni vagy valamilyen módon államilag szabályozni. Lehetne mondjuk úgy árulni a videokártyákat, hogy gyárilag alkalmatlanok legyenek a bányászásra és 3-10-szeres áron bányász videokártyákat árulni, ha már ez kell a sok ingyen élőnek.
#50 akkor beleépíteni egy figyelő szoftvert ami letiltja ha bányászásra használják.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Reggie0
félisten
válasz
Televan74 #47 üzenetére
Pont forditva van, a celhardvereket probaljak elkerulni a coinok, mert az kevesbe demokratikus, sokkal nagyobb felhalmozashoz es kapacitas koncentraciohoz vezet, foleg mert megeri suttyomban hardvert feljeszteni. Bitcoinnal ez mar nem jatszik, azt ezer eve celhardverrel banyasszak, viszont ami viszi meg a videokartyakat, mint pl. az ethereum, az kuzd a celhardverek ellen, mert azokkal ellentetben GPU-ja barkinek lehet es van is otthon.
-
Televan74
nagyúr
Minek és miből utalnék bitcoint? Ugyan úgy meg kellene azt is vásárolnom előtte. Akkor már utalok a számlámról pénzt, aminek valós alapja van. Országok, gazdaságok, aranyfedezet van mögötte.
A bitcoin mögött mi van? Elcsalt jövedelem a nagy része. Persze nem mondom hogy vannak őszinte hívői akik tényleg a jövőt látják benne. De rengeteg benne a spekulatív tőke.Felőlem létezhetne, de a videókártya piacot hagyják békén. Ja hogy vannak rá célhardverek ami jóval drágábbak és már nem annyira gazdaságos a dolog? Hát sajnálom őket.
Mindenbe beleugatok!!!
-
nihill
őstag
válasz
[CS]Blade2 #39 üzenetére
Jó cikk, az elég sokat elmond belőle, hogy a BTC energiaigénye önmagában a világ komplett bankrendszerével van összehasonlítva együttesen (tehát kb. 30.000db bank összesített energiaigényével, a cikk linkjeit egy kicsit tovább kattintgatva benne van).
Tegyük hozzá ez egy 2017-es cikk amikor a BTC 30TWh fogyasztással bírt, jelenleg pedig 63TWh...[ Szerkesztve ]
-
dokanin
aktív tag
A bitcoin egy nagy lufi. Csak azért létezik még az egész, mert most még hasznot lehet húzni belőle, mert még sokan hiszik azt, hogy ez valami. Az, hogy éppenséggel utalgatni is lehet néha vele tök lényegtelen. Ez a funkció kell ahhoz, hogy a fogalmatlanoknak el lehessen adni, hogy ez mi és miért érdemes beszállni. Abban a pillanatban, amikor az árfolyama a bányászási önköltség alá megy hosszabb távon szépen le is áll az egész és úgy tűnik majd el mint a tamagocsi a sok ezer milliárddal együtt.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Nem azert fogyaszt annyit, hogy vegrehatsa, hanem azert, hogy betermelje a blokkert jaro rewardot. Most gyakorlatilag az csak egy mellekhatas, hogy tranzakciot kezel. Tehat ezt visszaosztani tranzakciora pont annyi ertleme van, mintha a bank kolcsonzesi rendszerenek energiaigenyet visszaosztanad a bankkartyad tranzakcioira. Arrol jelenleg semmi informacionk sincsen, hogy ez a rendszer mennyit fogyasztana, es mennyibe kerulne, ha csak a tranzakciokbol kene megelni.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
[A bankrendszer energiaigénye a Bitcoiné háromszorosa]
Nem az energiaigény a legnagyobb gond. Persze lehetne ez alapján vizsgálni a kérdést, és keresni valami hatékony megoldást, hogy ne kerüljön a teljes energiamennyiségünk 2%-ba a pénz kérdés.
A bankfiókok, bankok más feladatot is ellátnak, egy részét talán nem is lehetne kiváltani virtuálisra. Komplett váltás esetén elképzelhető, hogy olcsóbb a virtuális, mert a f.. tudja, hogy hány millió, 10 millió bankfiók van, hány millió ATM, a sok banki alkalmazott mivel jár dolgozni, és még eszméletlen mennyiségű tételből áll össze az egész.
"A teljes bankrendszer fogyasztása becsélések szerint ennek több, mint háromszorosa, 100 terrawattóra is lehet évente."
Simán reális lehet a szám.
Csak ebből szinte biztosra veszem, hogy nem jön ki a 0,05 Ft / kártyás vásárlás.Hogy jobbra vagy rosszabbra cserélnék ezzel... hát annyit talán kijelenthetünk, hogy az biztos, hogy nem a legjobbra, optimálisra.
Biztos, hogy van jobb megoldás. Már csak az, hogy nem csupa célhardverrel nyomják, eleve nem lehet optimális. -
Reggie0
félisten
Ez elegge filozofiai kerdes. Mert ugye mennyit er a szabadsagod vagy az onrendelkezes? Gondolj bele mennyi penz es eroforras megy el egy demokratikus rendszer mukodtetesere, lehetne hatekonyabban is, csak hat akarjuk-e? A bitcoin egyik lenyege pont az, hogy nincs felso szervezet, ami vezeti es meg kell bizni benne. Ez baromi koltseges es kornyezetrombolo, be kell latni. De mas emberi szokasokhoz kepest azert nem kiugro.
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
Én teljesen értem hogy a BTC nem a tranzakcióról szól.
A BTC a kaszálásról, kishalak megkopasztásáról, hodlingolós csodavárásról szól.
Pont az lesz a BTC halála, amikor elkezdene a tranzakciókról szólni, és nem lehet mit kezdeni azzal hogy a 150ft-os kávédat 23000ft-os tranzakciós költséggel tudod kifizetni vele.
De nyugodtan emeld ki az igazi oldalát amit én most nem, ezt már kértem is előbb. Fejtsd ki nyugodtan, mi az az egész ami fölött elsiklok, komolyan érdekelne. -
Reggie0
félisten
Mivel nem ugyan az a funkcioja, ugyan azzal a funkcioval nem latunk alternativat, igy nehez eldonteni. Pont olyan mint a tengerparti nyaralasos kerdes: elfogaadhato-e erkolcsileg/kornyezetvedelmileg a 10millioszoros energiafelhasznalas, hogy ne csak a szomszed parkban a padon uldogelj?
A ketto kozott az a kulonbseg, hogy a nyaralasos kerdest mar megszoktuk es hetkoznapiva valt, illetve tomegesebb a vagy/igeny iranta, azaz van egy kialakult status quo es ezert nem illik megkerdojelezni. De objektivan vizsgalva, azert eleg nagy onzes az is, sot merem allitani, sokkal nagyobb. Mar csak az a kerdes, hogy mi alapjan akarjuk megkulonboztetni, hogy melyik onzest fogadjuk el es melyiket nem.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Nem csak a tranzakciorol szol az egesz, ezt kene megerteni. Az csak egy reszelet az egeszbol amit a felremagyarazashoz egyoldaluan kiemelsz.
#29 kenwood:
En tudom hogy kell ezt szamolni: Veszel egy szervert, az kb 500W, klimatizalva 750W. Bitcoin banyaszok tobbet fogyasztanak 750W-nal? Igen, kovetkezeskeppen a bitcoin rossz.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Van linked arrol,hogy milyen formula alapjan jott ki a 0,05 forint?
Erdekelne,hogy mondjuk a banknak a virtualis es a fizikai instrastrukturajabol mikent sikerult kivonni azt,ami a tranzakciora megy el,es mi az ami a bank egyeb tevekenysegeire.
Ezen felul hogyan tudjak eldonteni,hogy egy bank honlapjanak az aramfogyasztasabol mennyi kell az altalanos informaciok biztositasahoz,es mennyi ahhoz,hogy ott tranzkaciot tudj inditani.
Lehetne meg sorolni a kerdeseket, de kizart,hogy letezik ember a foldon,aki mar csak ezekre megkozelito valaszt tudna adniMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
nihill
őstag
Szóval az a baj, hogy készpénzt írtam. Rendben.
1 bitcoin tranzakció = kb. 23.000 ft áramfogyasztás (átutalt összegtől függetlenül)
1 bankkártyás tranzakció = kb. 0,05 ft áramfogyasztás (átutalt összegtől függetlenül)Szerintem ezek egymásnak teljes mértékű alternatívái, mert pénz mozog A-ból B-be.
De akkor ne lózungozzunk, szerinted mi az a tulajdonsága a BTC-nek, amiatt ez így megéri?[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Pont annyira nincsen egyenerteku alternativaja a tengerparti nyaralasnak, mint amennyire a keszpenz alternativaja a virtualis valutanak vagy a bankszamlanak. Persze a lozungos osszehasonlitasokhoz csak egy-ket tulajdonsagot emelnek ki, de azert erosen eltero dolgokrol van szo. Ha csak annyit nezel benne kozos tenyezokent, hogy penzt(erteket) kozvetit ket fel kozott, akkor a tengerparti nyaralasnak pont annyira alternativaja a szomszed parkban ucsorges a padon, hiszen itt is pihensz, meg ott is. Csak a padon ucsorogni sokkal kornyezetbaratabb es olcsobb, meg a 4 nagysagrendet is felulmulja.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Szóval volt RTX 30XX készlet, csak jól eladták a bányászoknak mert egyszerűbb meg több a profit.
Mindeközben meg lapítanak, pontosán tudván hogy a kisker piacon mi megy a kártyákkal és mekkroa beszédtéma és mennyire nagy a felháborodás és frusztráció.
Gratulálok.
Erre mondják, hogy dick move.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
"Akkor ez most egy ilyen hídlezárós tüntetés? TÜNTETÉÉÉS!"
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
kenwood
veterán
Jaja, tipikus popcornos tema.
Azert kivancsi lennek ra,hogy a sok hulyegyerek aki munka,tanulas, rendes szorakozas helyett a pcn jatszik,mennyi aramot fogyaszthat el feleslegesen ?
Es ez meg csak a kliens oldal, a rengeteg server,a steam, a twitch, a youtube video streamek,amik nem lennenek pc gaming nelkul meg erre jonnek ra.A banyaszat celja sokkal nemesebb. A mindent behalozo karvalytoke elleni harc egyik bastyaja.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
dokanin
aktív tag
Vicces amúgy, hogy kb 1 szerveren lehetne futtatni az összes tranzakciót, amit most a gépek milliói validálnak.
Micsoda baromság! -
Undorító ez az egész kriptovalutásdi.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az RX 5700 azért hatékonyabb, mert egyszerűen a chipdizájn hatékonyabb Ethashra. Erre az AMD jó előre figyelmeztetett mindenkit. Az RDNA 2 chipdizájnja egyáltalán nem szereti ezt az algoritmust. Nem direkt tervezték így, hanem ilyen lett. Sosem tud majd olyan jó hatékonyságot felmutatni, mint az RX 5700-ak. Ezért készítenek a bányászoknak külön hardvert a Navi 10-re építve. Az RDNA 2-vel nem tudnak mit kezdeni, az architektúra nem alkalmas erre, számos olyan technológiát építettek be, amelyek a játékokban jók, de sajnos kifejezetten károsak az Ethash algoritmusra nézve. Az Infinity Cache például nagyon nem illeszkedik a munkamenethez. A találati arány Ethash algoritmussal 5% alatti, olyan a gyorsítótár, mintha ott se lenne, miközben eszi az áramot.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
siposz
aktív tag
A játék szabadidős tevékenység. Mint a sörözés/horgászat/sielés/szexnemgyereknemzésicéllal/...
Tehát önmagában az a cél, hogy jól érezd magad, és ezt el is éri. Az ilyesmit nem szokás feleslegesnek tekinteni.
Az egész kripto bányászat nem csinál mást mint átutalásokat validál, indoklatlanul sok energia felhasználásával.
-
Lacc
aktív tag
"Emiatt is növekszik a bányászok részéről az érdeklődés az új generációs VGA-k iránt, és itt főleg a GeForce-okat kell érteni, mert az AMD új dizájnja egyáltalán nem fekszik az Ethash algoritmusnak. "
Fekszik az AMD-nek, például a jelenlegi méréseket nézve, a hash oldalakon látszik, hogy Etherum esetében az AMD RX 6800 jobb alternatíva mint az ellenfele az NV 3070, több profitot termel. (Léteznek más mutatók is, mint a ROI, amiben az AMD még mindig jobb)
Azonban igaz, ezek még úgy kártyák, nincsenek annyira bejáratva, mint mondjuk az RX 5700, ahol neten rengetek tuning beállítás elérhető, hogy hatékonyabb legyen.
Látszik, hogy az NV 3080 már jobb választás crypto bányászatra, de az elég felső kategória, nem a népkártya kategória. -
PuMbA
titán
válasz
Tibicsucsu #6 üzenetére
Lehetne spórolni, de ha a legtöbb embernek ez nem szempont
Én maximum 75-100W között vagyok VGA-ban, prociban meg 65W TDP-jűt veszek, mert ezen a szinten is tök vidáman el lehet játszogatni és már évek óta így vásárolok. A technológia miatt úgyis folyamatosan kapom a jobb teljesítményt ebből a fogyasztásból és nem is cserélek alkatrészeket 1-2 évente. Személy szerint nekem szempont a minél kevesebb pazarlás, szóval ez van. Akinek nem szempont az meg nem így fogja csinálni. Ennyi. Másokat nem irányíthatunk, csak magunkat.
[ Szerkesztve ]
-
Tibicsucsu
aktív tag
Azzal mennyi energiat lehetne sporolni ha az osszes teljesen felesleges "gamer" ledet kikapcsolnak, meg ha le se gyartanak azokat es nem kene szallitani sem? Nyilvan a VGA fogyasztashoz kepest semmi, de milliardnyi haszontalaln led vilagit a vilagon a gepekben akkor is ha nem jatszanak az emberek.
-
shteer
titán
Régen volt már bányaszat ellen hergelő cikk
szerintem jónak tűnik..
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az NVIDIA a legalább 175 millió dollárért értékesített hardvereket az előző üzleti negyedévben a kriptovaluták bányászatához.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Fujifilm X
- Windows 11
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 5080 AERO OC SFF 16G bontatlan, garanciális
- ELADÓ ASUS TUF RTX3070 Ti OC 8GB Videókártya
- Gigabyte 1660 Super 6GB (ELKELT) szállításra és értékelésre vár!
- BESZÁMÍTÁS! POWERCOLOR RED DEVIL RX 6800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Challenger OC RX 7800XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest