Keresés
 • csongi

  veterán

  ÉS akkor ki lesz az első hegedűs?
  USA? :D Háát a fene tudja mennyivel lenne jobb, ha az maradna..

 • csongi

  veterán

  En meg forditva lato. Pont, hogy usanak kellene orrara koppintani.
  Neki mindig haboruzni kell valakivel, allandoan erot kell fitoktatni, az USA dmokraciat kell megvedeni a gonosz kulvilaggal szembe, mindenaron.
  Kina mindog is eros volt, csak zart kapukkal, most meg kinyilt.
  Ez nem afrika, hogy egymas ellen forditsa a nzeteket,. Vagy mint Europba.
  Az iszlamkt felszamoltak, kell az ujabb nagy gonosz.
  Nem mondom, hogy kina jobb. De hogy allandoan valami cirkusz kell valakivel...
  Addig jol voltak a kis kinaiak, amig az Applenek gyartottak marek rizsert, Usakok meg uszkaltak a penzbe. De sok mas cimkezett gyartora is igaz. Az a vilag nagyfajdalma, hogy ontudatra ebredtek? Hat csak szolok, eddig is azon voltak, csupan lepesrol lepesre elvet kovetik.
  Nah mindegy , sajnos ennek a cirkusznak megint a kisember lesz az aldozata.
  Mert gogos majom a vezetojuk.

 • csongi

  veterán

  Itt elsodlegesen nem gazdasagilag gondoltam a multra, hanem nemzet allamkent
  Igaz, kokemeny veres kezzel volt-van egybe tartva a regio.
  Es eros a nemzeti tudat, es minden olyan terulet ahol ez jelen van, veszejt jelent egy masik nemzeti tudat zaszlojaval iranyitott orszagra, foldreszre.

  Mielott az EU valoban erosodott volna, a kornyezo tersegekre ra eresztette USA a "demokraciat". Afrika, szerbia felso vege, irak...stb.
  Ebbol lett a bevandorlas. Az az allam adta a nagy szabadsagot, aki elotte csicskanak nezte az ott eloket, es rabszolga tartasban egyik jeleskedo nemzet volt. :).Szoval egyik kutya masik eb.
  A legnagyobb gond a kovetokkel van, es nem a hangadokkal. :)

  [ Szerkesztve ]

 • csongi

  veterán

  Ahhoz, hogy a jelen allapotot elerjuk es a jelen tortenesei legyenek folyamatba, nem elegendo par szaz evet nezni. A teljes idovonal ami a jelent hatarozza meg.
  A kozelmultban tortent USA torekvesek egyertelmuen mutatajak. Minden tombot szet kell szedni, akkor az nekik jo. Mindegy mi van a sajtoban a hirekben. Az igzazat vagy a valost, nem tudjuk meg soha. Minden titkositott, es az is marad. Totalisan megalapozza az osszeskuves elmeletet. De a szandek iranya tisztan lathato. Es europara nezve a cel az volt, hogy a kornyezeteben instabilitast hozzon letre. Igy novelve egy esetleges haboru kialakulasat ahol Nato megjelenhet. Az a Nato ahol USA dominancia van. Szepen lassan jogosultsagot kap EU eletbebe beleofazni. Kinanal is az a gond, hogy tul ero, nagyobb befolyasa lenne mint USA nak. Foleg az oreg kontinensen.
  Ez csak a sajat velemenyem.