Keresés
 • Ghoosty

  őstag

  "Minden országnak más és más a gazdasági helyzete, ezáltal a problémákat máshogy kezelik"

  Országon belül is mások egyes területek gazdasági helyzete és máshogy oldják meg a problémát. Még egy ilyen kicsi országban is mint Magyarország durva különbségek vannak a keleti és nyugati végén. Szóval ilyen jellegű problémák országokon belül is léteznek.

  "Ha megszűnnek a határok, ez elmosódik, azaz akkor hogyan fogod eldönteni, hogy X Jakab, aki Y helyen él (megteheti, nincsenek határok), honnan kapja az orvosi ellátásra a pénzt, egyáltalán jár neki, hova adózik stb. "

  Egyik módszer pl az ami az USA-ban van. Ott ugyanis 50 ország egyesült 1 országgá, de az államoknak elég nagy az önálló döntési körük. Vannak állami és vannak szövetségi adók.
  Európában Németország is gyakorlatilag sok kis államból épül fel, meg Nagy-Britannia is 4 ország szövetsége. Szóval az országok szoros szövetsége/egyesülése nem ismeretlen új a világtörténelemben. Persze minél nagyobb annál nehezebb megegyezni mindenben, szóval biztosan nem fog menni egyik napról a másikra, de nem ilyen piti dolgokon fog múlni. Orvosi ellátásra pl az is egy modell ami EU-ban van. Minden tagállam lakosa jogosult arra a szolgáltatásra, amire a helyiek jogosultak, ugyanolyan térítés mellett.

  "Majd ha nem 7-8 milliárdan, hanem 7-8 millióan leszünk, akkor lehetséges az, amiről írsz."

  Olyan 320 millióval már működik a gyakorlatban is. Persze nem problémamentesen, de határozottan jó helyzetben vannak az ott élők.