Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Ha adnak el cuccot Kínában, akkor jóvá kell hagyniuk. JHH mondta is még májusban, hogy nem számít arra, hogy Kína megvétózza, de persze azóta jóval mérgesebb lett a viszony, így már az elemzők sem biztosak ebben.

  De ha az NVIDIA kivonul Kínából, akkor természetesen Kínának nem lesz beleszólása.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

 • koko52

  addikt

  Az Iszlám vallást aligha számolták fel. Még a közel-keleti tűzfészkeket sem tudják kezelni (Szíria, Irak, Jemen...)...

  Nem is akarják, illetve ezt akarták. Odamentek megbolygatni a szart és most Európa issza a levét. Ez egy gazdasági lépés volt. Lásd hány milliárd euróba kerül ez nekünk.

  Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

 • csongi

  veterán

  Itt elsodlegesen nem gazdasagilag gondoltam a multra, hanem nemzet allamkent
  Igaz, kokemeny veres kezzel volt-van egybe tartva a regio.
  Es eros a nemzeti tudat, es minden olyan terulet ahol ez jelen van, veszejt jelent egy masik nemzeti tudat zaszlojaval iranyitott orszagra, foldreszre.

  Mielott az EU valoban erosodott volna, a kornyezo tersegekre ra eresztette USA a "demokraciat". Afrika, szerbia felso vege, irak...stb.
  Ebbol lett a bevandorlas. Az az allam adta a nagy szabadsagot, aki elotte csicskanak nezte az ott eloket, es rabszolga tartasban egyik jeleskedo nemzet volt. :).Szoval egyik kutya masik eb.
  A legnagyobb gond a kovetokkel van, es nem a hangadokkal. :)

  [ Szerkesztve ]

 • Rolie Polie

  junior tag

  (#35) Kina mindig is eros volt, csak zart kapukkal, most meg kinyilt.
  Bocsi, de ez erősen nem igaz. Kína kb. az 1970-es évek végétől kezdett el erős lenni.

  De pedig igaz. Kína nem csak a 70-es évektől lett egyre erősebb, már jóval előtte az volt.

  "Gazdaságtörténeti kutatások ugyanis kimutatták, hogy 1820-ban, az Ópium-háború előtt Kína volt a világ legnagyobb gazdasága, az ország nettó exportőr volt, és gazdagabb tartományainak fejlettségi szintje teljesen pariban volt a vezető Európai térségekkel. Az Egyesült Államok viszont ekkor még egy relatíve fejletlen, az egykori gyarmattartó britektől függő, dominánsan mezőgazdasági ország volt."

  (#38) Itt elsodlegesen nem gazdasagilag gondoltam a multra, hanem nemzet allamkent
  Igaz, kokemeny veres kezzel volt-van egybe tartva a regio.  Nemzeti államként se volt rendkívüli

  Pontosan ellenkezőleg mindenképpen az volt, rendkívüli és hosszú fenállása alatt alapvetően ő határozta meg szomszédai helyzetét a régióban ahogy utalás volt rá lent.

  "A kivételesség eszméje már nagyon hosszú ideje, a császárkor óta jelen van Kínában,
  és fontos szerepet tölt be mind a mai napig. Nemcsak a Kína-modell, hanem az ország
  egész története, jellemzői, civilizációja szempontjából is olyannak tekintik, mint ami
  teljesen egyedülálló jelenség, s alapvetően különbözik – és így elkülönül – minden más
  államtól...A császári Kína kivételessége kapcsolódik Kína közismert civilizációs felsőbbrendűségi tudatához...a gyakorlatban az erőpolitika határozta meg Kína viszonyát
  a szomszédjaihoz....Azokat az országokat, amelyek elutasították a kínai felsőbbség elfogadását, embertelennek
  és barbárnak tekintették, amely rászolgált a megsemmisítésre.
  A legerősebb és legfejlettebb civilizációjú államként Kína állt a középpontban, a környező országok pedig tőle függtek...A függés a közvetlen
  szomszédoknál volt a legerősebb, a távolsággal arányosan nőtt a mozgástér."


  Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.

 • Rolie Polie

  junior tag

  Valószínűsítettem, hogy az elmúlt 30-40 évre gondolnak a legtöbben, mindössze jeleztem, hogy a kolléga is kína múltbéli erős gazdaságára tett utalást, méghozzá helyesen. A rá érkező "cáfolat" volt a téves.
  Valamint a történeti hűség kedvéért korrigáltam kijelentésed és értettem egyett *csongi régi nemzetállamra utaló hozzászólásával.

  Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.

 • csongi

  veterán

  Ahhoz, hogy a jelen allapotot elerjuk es a jelen tortenesei legyenek folyamatba, nem elegendo par szaz evet nezni. A teljes idovonal ami a jelent hatarozza meg.
  A kozelmultban tortent USA torekvesek egyertelmuen mutatajak. Minden tombot szet kell szedni, akkor az nekik jo. Mindegy mi van a sajtoban a hirekben. Az igzazat vagy a valost, nem tudjuk meg soha. Minden titkositott, es az is marad. Totalisan megalapozza az osszeskuves elmeletet. De a szandek iranya tisztan lathato. Es europara nezve a cel az volt, hogy a kornyezeteben instabilitast hozzon letre. Igy novelve egy esetleges haboru kialakulasat ahol Nato megjelenhet. Az a Nato ahol USA dominancia van. Szepen lassan jogosultsagot kap EU eletbebe beleofazni. Kinanal is az a gond, hogy tul ero, nagyobb befolyasa lenne mint USA nak. Foleg az oreg kontinensen.
  Ez csak a sajat velemenyem.

Hozzászólok Aktív témák