Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • pampika

  őstag

  válasz Kleroo #12 üzenetére

  sztem az a baj, hogy azért áll mindenki így hozzá (mobilnet olvasgatásra, letöltésre meg az otthoni), mert ilyen árakkal és feltételekkel dolgoznak a szolgáltatók. mert ki ne használná akár a mobilnetet is bárhol/bármire, ha az normális áron lenne? ha mondjuk megkapnád a 4-5 megás korlátlan netet olyan árban, mint egy otthoni hozzáférés, akkor biztos, hogy lenne egy otthoni neted a 'bármire', meg külön egy agyonkorlátozott a mobilodra? sokkal egyszerűbb lenne egy olyan hozzáférés, amit tudsz akár napközben használni notival/telefonnal, este meg otthon.
  vagy aki sokat utazik, az sokra megy vele, hogy otthon be van kötve a 60-80 megás nete, ha neki napközben kell sok adatot mozgatnia (és ahogy fentebb is írták, nem feltétlenül torrentről van szó).
  anno a broadband bevezetésekor kaptunk 1, majd 30 gb forgalmi korlátot. először volt nagy örülés, hogy lehet majd itt össze-vissza netezni, mert sosem fogy el. aztán némi video nézegetés, progi letöltés, netes rádió és hopp, a hónap közepén elfogyott a limit. és semmi(!) illegális tartalom nem volt benne, csak legális dolgok.

 • pampika

  őstag

  válasz Xaels #28 üzenetére

  Miért ne várhatnánk el? :F
  A digi meg tudja oldani, hogy kiépít egy hálót, majd korrekt áron és minőségben szolgáltat?
  Persze a mobil eszközök valószínűleg drágábbak, de a szükséges tornyok jórésze már áll és max szoftver/hardver frissítés kell rájuk.
  Jah, meg nem 1-2 év alatt kéne visszatermelni a beruházás költségét és akkor lehetne normális áron is adni. És még a tömeges felhasználás is megvalósulhatna. De sajnos ez a fajta gondolkozás itthon nem divat :W

 • pampika

  őstag

  válasz kali #42 üzenetére

  én is várom, hogy a digi behúzza a kábelt az utcába, mert a két végén keresztbe már van, csak pont a mienkben nincs :W de ettől függetlenül korrekt áron dolgoznak, ahol szolgáltatnak (haver nagyon dícséri).

  a baj szerintem ott van, hogy mobiléknál nem is nagyon erőltetik a hálózat bővítést, csak amennyire nagyon kell, ott kihajtani sok pénzt inkább kevés emberből, aztán ha már nagyon döglődik a hálózat, akkor talán bővítenek megint. ezzel szemben szerintem úgy is lehetne, hogy fejlesztenek folyamatosan kisebbeket, de normális áron adják és így egyre több előfizető hozzáférne, aki behozná a fejlesztés és az új beruházás költségeit. így látják az igényeket is, hogy merre, mennyire kell haladni.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés