2019. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 7s26c


7s26c
(őstag)

Remek. Az embernek napi szinten nyilván kell már tartania, hogy épp mikor melyik kamera, tárhely, alkalmazás stb. jelent veszélyt rá

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#2) Cifu válasza 7s26c (#1) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szvsz bölcsebb inkább átgondolni, hogy mire van szükséged, mire szeretnéd használni, és a szerint bevásárolni.

Aki biztonsági célból IP kamerát akarsz használni, annak gratulálni tudok.

Az IP kamera népszerű, mert olcsó, bárhonnan el lehet érni és viszonylag könnyű beállítani. Cserébe magától értetődő veszélyforrás.

Aki valóban biztonsági célból akar kamerát venni, az vegye a fáradtságot, hogy kábeles kapcsolatot kihúzzon és normális rendszert rakjon mögé. Igen, ez többe fog kerülni mint egy (vagy két) IP kamera. Ellenben ér is valamit...

Aki IP kamerában gondolkodik, az meg ne lepődjön meg az ilyen híreken. Ennyi...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#3) 7s26c válasza Cifu (#2) üzenetére


7s26c
(őstag)

Egyetértek. De akkor is zavaró, hogy a veszélyforrások száma gyarapodó tendenciát mutat.

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#4) KRi2


KRi2
(fanatikus tag)

3 nappal ezelötti tesztnek a tükrében.
"Fő a biztonság"
ahah...

||| | || ||||| | ||| ||

(#5) X Factor válasza Cifu (#2) üzenetére


X Factor
(PH! addikt)

Azért ez is egy olyan kérdés, amire nem lehet egyszerűen fekete-fehér szinten gondolkodni szvsz.

Pont a mire van szükséged rész szülte az IP kamerákat. Saját baráti körből kiindulva is számtalanszor bebizonyosodott, h. akkora igény nincs h. központi egységgel kábelezve nekiálljanak egy komolyabb rendszert kiépÍteni. De Így h. egy 10-20k körül lehet kapni, simán vesznek egyet, h. pl az előkertet nézze, h. ha esetleg valaki besurran, vagy épp hátul a szerszámost, vagy a garázst ahol motor és bicilik vannak. (de persze ez nem reprezentatÍv minta)

Lehet mondani, h. picit benne van a hobbiszerű, új technológiák iránti érdeklődés is, és igazság szerint a valós célja a biztonság emellett picit háttérbe szorul, mert könnyebben sebezhető, meg menő h. ios-n és android-on élőben lehet nézni. De, ne vegyük át a sok helyen tévesen használt áldozathibáztatást, h. a user a hülye, mert backdoor van a firmware-ben.

Szvsz nem kéne h. magától értetődő legyen mint ilyenmértékű veszélyforrás, csak kéne vmi QA, vagy egy certifikáció, h. igen átnéztük az eszközt és alapvetően rendben van, innentől lehetnének trusted device-k. Valszeg vannak is, amivel az egyszerű Józsi nincs ilyen mértékben kiszolgáltatva.

[ Szerkesztve ]

I was there the day that Horus fell

(#6) Snoop-y válasza Cifu (#2) üzenetére


Snoop-y
(PH! addikt)

Nem olcso meg hat nem a kinai gagyi szart kell megvenni.

plusz nem csak kilogatjuk oket ugye a netre hanem separated vlan VPN etc...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#7) gabor7th válasza Cifu (#2) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Egyes egyáltalán nem szegény ismerősömnél elterjedt az, hogy az elöző okostelefonjukat használják biztonsági kamerának.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#8) zsamiatt válasza Cifu (#2) üzenetére


zsamiatt
(senior tag)

Masszívan keversz dolgokat. Egy normális IP kamera drágább mint az analóg. Az ip nem egyelő a wifi kapcsolattal amire te hivatkozol. Az IP kamera közé is kell kábel. Csak a home ocso cucokat sózzak rá az emberre wifivel. A wifis se rossz csak megfelelő security protokollokkal kell, hogy rendelkezzen.
A másik meg a hálózati biztonság. Kezdjük onnan, hogy ami a netre csatlakozik az törhető. Stb stb.

Atis

(#9) syn7h37ic válasza Cifu (#2) üzenetére


syn7h37ic
(PH! nagyúr)

Lehet használni ip kamerát biztonsági okokból, csak nem ezeket a gyári backdoor-os hulladék cuccokat. Minősített kamerát kell használni, és megfelelően képzett céggel kiépíttetni. Nem otthon barkácsolni aliexpresszes szarokat. Nagyon sok helyen van ip kamera, és köszönik jól vannak, feltörni pedig lehetetlen kívülről, mert nincsenek is a neten, csak belső saját hálózatban. Bankok, szupertrafi, stb stb...

(#10) sanchezsa válasza Cifu (#2) üzenetére


sanchezsa
(PH! kedvence)

Ha csak simán net nélküli ip kamerát akarok (már ha ilyesmi van), mit ajánlanál? Kis mini gépet tudok alá építeni amire tudna felvenni. Nekem nem kell a távoli elérés, csak h legyen felvétel.

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#11) gabor7th válasza zsamiatt (#8) üzenetére


gabor7th
(őstag)

"Kezdjük onnan, hogy ami a netre csatlakozik az törhető." Így van; és ellened használható.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#12) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Mondjuk szerintem a legtöbb IP kamera maximum a tulaj megnyugtatására jó. Ha nincs benne intelligens riasztás, kábé porfogónak jó, mert sötétben, símaszkos betörőt az infra kamera képe alapján szerintem még Magyarországon nem fogtak el, illetve nem tudom, de erre tippelnék abból, hogy mire képes egy ilyen kamera sötétben. Ha a betörő nem megy egészen közel a kamerához, és van a fején valami, kábé kiröhögnek a rendőrségen azzal a képpel, amit a sötétben rögzíteni tudsz. :U

Akkor lehet bármi értelme, ha felismeri a behatolást, és azonnal küld egy sms-t, képet, bármit, illetve esetleg azonnal értesíti a rendőrséget is; egyébként szerintem csak nettó pénzkidobás -de nem értek hozzá, csak láttam már több infra kamera képét youtube-on. Azok alapján én nem ruháznék be térfigyelő kamerába, max akkor, ha el tudom hinni, hogy felénk csak abszolút hülye betörők vannak.

(#13) cog777 válasza Fred23 (#12) üzenetére


cog777
(senior tag)

"hogy mire képes egy ilyen kamera sötétben. "

En pl mozgaserzekelos lampakkal tamogatnam meg a dolgot. Riasztas kuldes az alap - ahogy irtad - max akkor nem ha a teknosoket koti a netre.

[ Szerkesztve ]

Lenovo T440s Thinkpad - Linux Mint 18.3 Cinnamon

(#14) Menthirist


Menthirist
(PH! nagyúr)

én speciel úgy vagyok vele, hogy van egy olcsó cuccom, ami egész nap figyeli az ajtót. Ha valaki a világ bármelyik pontjáról betör a rendszerbe és átveszi a vezérlés, sőt nézheti a feedet, akkor nézheti ő is az ajtómat. Minimálisan mégis nagyobb védelem mint kamera nélkül.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#15) Khelben válasza Fred23 (#12) üzenetére


Khelben
(Ármester)

Akkor lehet bármi értelme, ha felismeri a behatolást, és azonnal küld egy sms-t, képet, bármit

Mindegyiket be lehet állítani, hogy emailes riasztást küldjön.

--- Szakmai kérdéseket a fórumban tegyél fel, ne privátban, köszönöm ---

(#16) BioNiCMaN válasza Fred23 (#12) üzenetére


BioNiCMaN
(PH! addikt)

Maradjunk annyiban, hogy még mindig sok a hülye "alkalmi" betörő. ;)

Igen, ismétlem, nem.

(#17) Gdi válasza Cifu (#2) üzenetére


Gdi
(senior tag)

Jó az IP CAM is, csak zárt rendszerben. Nem kell a felhős ***erőltetni, meg egy megfelelő tűzfal és kész.
Na jó mondjuk egy általános fogyasztó, aki bemegy, megveszi és használja az nem biztos, hogy ezt meg tudja csinálni, illetve ezért a szolgáltatásért még fizetne.

Kb az a helyzet mint a Smart TVknél... van egy eszköznek egy funkciója, tegye azt, ha valaki többet akar, akkor legózza össze (megfelelő tervezéssel a gyártók részéről nem lenne gond).

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#18) deter válasza Cifu (#2) üzenetére


deter
(senior tag)

Szvsz bölcsebb inkább átgondolni, hogy mire van szükséged, mire szeretnéd használni, és a szerint bevásárolni.

Te lettél volna bölcsebb, ha nem írógatsz badarságodat, miközben fogalmad sincs a kamerákról.

Aki biztonsági célból IP kamerát akarsz használni, annak gratulálni tudok.

Gratulálj is, a kormányzati és katonai szektornak is. A világon mindenfelé.

Az IP kamera népszerű, mert olcsó, bárhonnan el lehet érni és viszonylag könnyű beállítani. Cserébe magától értetődő veszélyforrás.

Az IP kamera valóban népszerű. És bizonyosan vannak olcsó ip kamerák is. De az analóg kamerák (beleértve az AHD és mutációit) lényegesen olcsóbbak, persze amíg kinem halnak. Ráadásul a komolyabb IP kamerák milliós árban vannak. Miden ezközt "könnyű" elérni ami a netre van csatlakoztatva. Legyen akár egy 480TVL kamera rendszer koaxon, netre kötött DVR-el. Ja és az analóg kamerát lényegesen egyeszerűbb "beállítani".

Aki valóban biztonsági célból akar kamerát venni, az vegye a fáradtságot, hogy kábeles kapcsolatot kihúzzon és normális rendszert rakjon mögé. Igen, ez többe fog kerülni mint egy (vagy két) IP kamera. Ellenben ér is valamit...

Az IP kamera is lehet zárt rendszerű (CCTV). Sőt semmi köze a biztonságnak a kábelezéshez vagy adatkommunikációhoz. Bizonyos távolságokat már nem lehet kábellel megoldani. Ilyenkor WIFI átlövők vannak (városi térfigyelők, pl). Mégis lehet biztonságos a rendszer, és/vagy teljesen zárt.

Te egy kalap alá vontad az összes IP kamerát, a random noname otthoni PTZ-ékkel. (Amivel vélhetően kevered a fogalmakat) Amiket szintén lehet biztonságosan használni, ha tudja őket a felhasználó helyiértékükön kezelni. Helyi rögzítés SD kártyára. Vagy LANon NVR-re. Nyilván nem célszerű ezeket WANra egedni. De az értéküknek megfelelő célokra használhatóak.

Aki IP kamerában gondolkodik, az meg ne lepődjön meg az ilyen híreken. Ennyi...

Bármelyik IoT eszeközre, vagy netre kötött gépre igaz. Hogy biztonsági rések/backdoorok vannak benne. Legyen az telefon, PC, konzol, router, légkondi, okoskütyü stb.

Ennyi...

üdv_
deter

(#19) MZperX75


MZperX75
(PH! addikt)

Az ilyen jellegű IP kamerákat gyermek megfigyelésre,bohóckodásra használják,másra nem jó.
Biztonságtechnikában rengeteg gyártó van aki IP rendszert (kamertákat forgalmaz)mindegyikhez rögzítőt teszek,amiben HDD van,arra rögzít 25-12 fps-ben stb ,és ha a megrendelő szeretné internetre köthető ami aztán mobil telefonos alkalmazással hozzáférhető elérhető real time-ban akár visszanézhetőek a különböző időpontok,események.A kamerák képtartalom változásra reagálnak illetve néhány beállítási lehetőség van,ami nem a kamerában hanem a rögzítőben foglal helyet.
A hacker , ha akarja bele tud mászni,bármibe ami a netre csatlakozik.
Biztonságtechnikai kamerák felhőben nem rögzít.(viszonylag olcsón igen jó rendszer kiépíthető)még igy halandó pénztárcájának megfelelve is.,
( Kb 100 kamera rendszert összeraktam az elmúlt 5 évben IP-ből is egy jó párat)
Ami most megy az AHD,Analóg,illetve hibrid IP rendszerek.(AHD analog HD az az Full HD)
Csak rögzítőt kell cserélni ami pár száz dolláros tétel,a régi rendszerű analóg kamerákat is elviszi,újabb
AHD-s Full HD-s kamerákkal is ki lehet egészíteni ,de néhány IP kamerát is rá köthetünk)

Ahol értéket védenek, ott nem csak kamerarendszer van,hanem riasztórendszer is.

Látom az előttem szóló leírta a lényeget.

[ Szerkesztve ]

(#20) dmon


dmon
(fanatikus tag)

Nálam alap hogy az ilyen-olyan IP kamerának az internet elérését azonnal tiltom a routerben, mac address alapaján minimum.
Fillérekért lehet venni mini NVR t, LAN-on ahhoz kapcsolódhatnak.
A mini NVR-t is csak proxyn keresztül és VPN en érhetjük el az internetről ha haza akarunk kuksizni, az sem mehet ki direktben az internetre. Így azért nem sok esélyük van a kis sárgáknak hogy nálam nézelődjenek.

(#21) deter válasza Fred23 (#12) üzenetére


deter
(senior tag)

Mamár elérhető kategóriában vannak azok a kamerák, amelyek egyszerű "mozgás érzékelés" mellett, megfelelő telepítés esetén képesek:
-arcfelismerésre
-virtuálisan kijelölt területvédelemre
-áthaladás védelem/jelzésre
-ott hagyott tárgy érzékelésre
-számlálásra
-rendszám tábla rögzítés stb.

A kamera nem csak a bizonyítási eljárásban hasznos (bár ott is nagyon, sok konkrétumot tudnék írni), de a pillanatnyi helyzetfelmérésben nyújt segítséget. Konkretizálva, rátudsz nézni a házra, hogy mi történik és az adott pillanatban az információ birtokában optimálisabb döntést tudsz hozni. Például, megszólal a riasztó, és nem fejvesztve rohansz haza, hogy jajj betörtek. Hanem ellenőrizni tudod, hogy történt-e tényleges behatolás. Vagy éjszaka gyanús zajokat hallasz, megtudod nézni, hogy mi történik a kertedben. Vagy megnézni, hogy volt mozgás ház körül.

Másfelől preventív védelem. Az ad-hoc tolvajokat, nagyobb számban riasztja el, mintha nem lenne semmi. De, ha megtörtént a baj, akkor is bizonyosan tudhatod, hogy valamid eltűnt.

Aktív kültéri behatolás jelzésre nem a kamera a legalkalmasabb. Legalább nem a lakossági szegmensben.

(#22) T_chris válasza X Factor (#5) üzenetére


T_chris
(PH! addikt)

Ez ok, de akkor illene valami hálózat tudatosság is mellé...
Laikusként első saccra:
A kamerák fussanak egy külön belső hálón, a képet pedig egy megfelelően piszkált webszerver dobja ki a netre annak aki azonosítja magát....
Így a közvetlen elérhetőség megmarad a jogosultaknak, de nehezebben lesz egyéb személy számára látható ha ilyenek után scannel...

Tovább kellett volna olvasni. :)

[ Szerkesztve ]

Aki érti a humort az mindent tud. Aki nem, az pedig mindenre képes.

(#23) Pista0001 válasza Menthirist (#14) üzenetére


Pista0001
(PH! addikt)

...és aki nézi az ajtódat, percre pontosan tudja mikor mész el, mikor mész haza, kiismeri a napi rutinodat, stb. Ha be akarnék törni hozzád, ez az információ sokat érne. ;)

http://pc-style.hu/pista0001/

(#24) nbg válasza Snoop-y (#6) üzenetére


nbg
(őstag)

Ha megnézed a linkelt oldalon a listát, azért nem csak a leggagyibb kínai cuccok vannak felsorolva. Például ott van a 15 eurós kínai cuccom is, de 90 eurós, márkás kamerám is. Ja hogy ugyanaz a bele? Így jártam... ;)

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#25) Menthirist válasza Pista0001 (#23) üzenetére


Menthirist
(PH! nagyúr)

De nem a városombeli emberek fogják pont kiszagolni hogy ki van itthon vagy sem, ők nem tudják hogy van-e kamera vagy sem, pont ez az enyém és pont így vagy úgy támadható. Az pedig eddig is kifigyelhető volt hogy ki mikor megy el a lakásból.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#26) Snoop-y válasza gabor7th (#11) üzenetére


Snoop-y
(PH! addikt)

Azert tegyunk kulonbseget egy celzott profi hackertamadas es egy scriptkiddie megoldas kozott.

Egy normalis otthoni rendszert tulzottan nem fognak piszkalni ha egy vpn-en keresztul logatod ki az ip kamerakat a kutya sem fogja feltorni...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#27) Snoop-y válasza nbg (#24) üzenetére


Snoop-y
(PH! addikt)

90 euros es markas IP kamera? Sajnos az meg mindig a jatek kategoria :U

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#28) Mindreader


Mindreader
(tag)

Egy kis slideshow a témában: [link] És egy blogbejegyzés: [link]

(#29) Obyboy válasza gabor7th (#7) üzenetére


Obyboy
(PH! addikt)

Teljesen jó megoldás ha hosszabb időre elmegyek otthonról én is alkalmazom.

___"Mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval birkózni a sárban.___________ _______________Idővel rájössz, hogy ő ezt élvezi."________________________

(#30) KRi2 válasza Menthirist (#14) üzenetére


KRi2
(fanatikus tag)

Tehát a kamerád által bárki, egy kávé mellet szürcsülve nyugodtan kinézheti mikor vagy/vagytok otthon mikor nem. Márcsak egy símaszkot kell vennie a látogatáshoz.
Ha nem lenne kamera, mégicsak nehezebb lenne kinézni az utcáról, naphosszakat a kocsiban ücsörögve , nem?

||| | || ||||| | ||| ||

(#31) Kriza válasza Fred23 (#12) üzenetére


Kriza
(őstag)

A símaszkos betörő ellen valóban nem a kamera jó, hanem a távfelügyeletre kötött riasztó meg a mechanikai védelem. A kamera célja egészen már, és ezzel valóban nem árt tisztában lenni, mert egyesek riasztó helyett akarják.

Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.

(#32) Menthirist válasza KRi2 (#30) üzenetére


Menthirist
(PH! nagyúr)

A pontos fizikai koordinátáját is tudja a kamerának? vpn-en át?

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#33) MZperX75 válasza Snoop-y (#27) üzenetére


MZperX75
(PH! addikt)

Ezt honnan veszed,mire alapozod?Ha a cikkben szereplő kamerát minősíted ,akkor rendben van,ha az árkategóriát akkor nem,abban árkategóriában igen is van jó néhány típusú tudású IP kamera ami igen jól használható.

MÁS:

Többiek nagyon félrementek a témával kapcsolatban,a kamerák Használatáról funkciójáról.Azt most leszögezem kamera nem véd meg semmitől,maximum elriaszthat, betörőt,nem véd meg hogy kiraboljanak, szar dolog ,de legalább ezt visszanézheted akár 4Mpixelbe,vagy FHD-ben.
A riasztó rendszer is csak riasztó hatású nincs biztos védelem,ami neten van IP címmel kijátszható,feltörhető,NASA-t feltörték,FBI-t is feltörték,nincs rá garancia.
Biztonságtechnikában...Betörésvédelem
1. Mechanikai védelem,rács kerítés fóliás törésbiztos üveg.
2. Elektronikus védelem. a beléptető,rendszer,mágneszár,kódos zár ,Riasztó rendszer behatolásvédelmi rendszer,majd ezt ki lehet egészíteni,emberi erőforrással ,vagy kutyákkal ami kamerarendszerrel
bővített.Persze az emberi erőforrást mint kutyákat is kijátszható megvehető ....

Pár boltban (Nemzeti Dohány) azért szereltetnek kamerát,hogy a dolgozó ellenőrizhető legyen bármikor,másodlagos a betörés vagy lopás ellen.oda riasztót szerelnek pánikgombbal,ami távfelügyeletre kötve intézkedik a szerződésben leírtakkal.

Ha más jellegű igény miatt van a kamera telepítése ,az csak játék,vagy perverz kíváncsiság kukkolás stb

A forgalom figyelő ,vagy térfigyelő rendszerek általában humán erőforrással támogatottak,persze elektronikus megfigyelés dinamikusan fejlődik technikailag,már most is csak a pénztárca a szűk keresztmetszet.

[ Szerkesztve ]

(#34) Snoop-y válasza MZperX75 (#33) üzenetére


Snoop-y
(PH! addikt)

Hat arra hogy az 50K -s arsavban gyakorlatilag nem talalni olyan IP kamerat ami egyreszt megbizhatoan mukodik (ertsd nem kell havonta ket havonta resetelni mert megfagyott mint a szog) van API-ja es lehet hozzakapcsolni kulonbozo alkalmazasokat illetve alkalmas arra hogy ertekelheto kepet adjon mondjuk egy rendorsegi vizsgalatnal. Kepkimerevites,nagyitas illetve allokep feljavitasa nappali illetve ejszakai modban. Amig ezeket nem tudja egy kamera addig kb arra jo hogy a macskat figyeljed a lakasban hogy el e meg.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#35) nbg válasza Snoop-y (#27) üzenetére


nbg
(őstag)

Az meglehet, de a dzsunka-cuccokkal ellentetben, amit egyenesen kinabol, ki tudja milyen atteru cegtol vesz az ember, azert egy nevesebb gyartotol elvarnam, hogy nem emmentalit arul, tehat ugyanazt a fost hatszor annyiert, atcimkezve. Ertem en, hogy OEM, de akkor is, na...

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#36) Snoop-y válasza nbg (#35) üzenetére


Snoop-y
(PH! addikt)

Ebben egyetertunk :K

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#37) MZperX75 válasza Snoop-y (#34) üzenetére


MZperX75
(PH! addikt)

Próbáltad? 50K-ért igen jót kapni már ,nem a mozgatható babafigyelőre gondolok.
persze én biztonságtechnika nagykerben vásárlom(pl Power IX-ker vagy 3ker,de van ezer üzlet)

[ Szerkesztve ]

(#38) nbg válasza Snoop-y (#36) üzenetére


nbg
(őstag)

Na, a poen kedveert irtam a dragabbik, "nemet" kamera "gyartojanak", miszerint erdeklodnek, mikorra tervezik befoltozni a lukakat...
Kivancsi vagyok, egyaltalan valaszolnak-e.

[ Szerkesztve ]

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#39) DithenS válasza Kriza (#31) üzenetére


DithenS
(senior tag)

Ahogy írod,a kamera sajnos csak a baj bekövetkezte után ér valamit,de egy riasztó leginkább bűnmegelőzésben jó.Például ha be akarnak törni az azonnal megszólal ugye elijesztve a betörőt.Kameránál meg kilopják a házat is de az utólag segít már.

(#40) Gdi válasza DithenS (#39) üzenetére


Gdi
(senior tag)

Kivéve, ha vitték a kamerát meg a rögzítőt (és nem off-site volt a storage) :)

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#41) Sinisi


Sinisi
(őstag)

Hack-Elek :D

(#42) MK VII


MK VII
(PH! nagyúr)

Mit keres ez a 4 napos hír megint az első helyen a legfrissebb anyagok közt?

[ Szerkesztve ]

(#43) Duracellm... válasza MK VII (#42) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

(Frissítés: időközben az Axis már javította is a biztonsági rést)

(#44) nbg válasza MK VII (#42) üzenetére


nbg
(őstag)

Frissitve lett.

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#45) MK VII


MK VII
(PH! nagyúr)

Áhááá...
Értem.. Köszi. :)

(#46) -AD4M-


-AD4M-
(tag)

Fos-cam
Nomen est omen :U

Allons-y!

(#47) AgFRjkUZT_3 válasza sanchezsa (#10) üzenetére


AgFRjkUZT_3
(kvázi-tag)

A spájz ablakból akartam kideríteni, hogy mi történik a lakás előtt, a lépcsőházban. Föltettem a polcra egy kis gépet, az ablakba egy webkamerát. Az USB kábelét rácsatlakoztattam a gépre. A szoftverben beállítottam, hogy mozgásra induljon a felvétel. Esténként megnéztem milyen "fogás" történt.
2 hét alatt sikerült elkapni az illetőt, akire vadásztam...

Csak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...

(#48) haxiboy válasza Cifu (#2) üzenetére


haxiboy
(PH! kedvence)

Szerintem nem azt kell nyilván tartani hogy melyik sérülékeny. Hanem hogy melyik biztonságos.
IP kamerát lehet használni, de nem engedném ki a világhálóra. Belső hálózaton tökéletesen elvan. Ha rá akarok nézni akkor nem közvetlenül a kamerához csatlakozni, hanem mondjuk VPN, de rengeteg egyéb megoldás is létezik.

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

(#49) DithenS válasza Fred23 (#12) üzenetére


DithenS
(senior tag)

Azért ne a YouTube szarrá tömörített videóival gyere.Magyarok az olcsó kamerákat veszik,külföldön volt olyan is hogy valaki megkarcolta a parkoló BMW-t egy kulcsal és látható volt a dolog.A videó timekódja miatt szerintem egy Hikvision IP kamera volt és drágább fajta.M.O-n sajnos nagyon sok helyen analóg van holott egy AHD kamera kicsit drágább de 2mpx a felbontásuk.Meg külföldön divat az SR eljárással feljavítani utólag a képeket.Persze mi a CSI A helyszinelőkre azt mondjuk hogy hülyeség holott valós technológia,csak nálunk csoda :D Szóval van értelme a kamerának,a legtöbb riaszt is ahogy mondod.

(#50) MZperX75 válasza X Factor (#5) üzenetére


MZperX75
(PH! addikt)

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.