2019. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) opr


opr
(PH! addikt)

"a változtatások minimum egyik célja a női vezetők számának megnövelése."

Na, ezektől tudok instant agyhúgykövet kapni. Komolyan, ez kezd nevetség tárgya lenni. Azért jobb a női vezető, mint a féri, mert...?
Komolyan, ez mostanában divat, kezdik nagyon túltolni. Mi lenne, ha azt néznénk, hogy mennyire jó abban, amit csinálni kell majd?
Én úgy tudtam, hogy a legjobb embert célszerűű ráállítani egy feladatra, függetlenül attól, hogy p*nája vagy f*rka van. De úgy néz ki, nem vagyok elég polkorrektliberális. :W

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#2) spammer válasza opr (#1) üzenetére


spammer
(PH! kedvence)

Jó nagy baromság valóban. De hát nyomni kell. Meg lesz adva az ilyen helyeken, hogy X nő, X fekete, X ázsiai, X meleg, X akármi kötelező lesz. Ha alkalmas, ha nem. Egyenlőség kell, hogy legyen, bármi áron. :DDD

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#3) VIC20 válasza spammer (#2) üzenetére


VIC20
(őstag)

A nyugati civilizáció (kultúrát már szándékosan nem írok) megérett a pusztulásra. És már jönnek is a roppant barbárhadak. Igaz, nem szőkék.

(#4) macman507 válasza VIC20 (#3) üzenetére


macman507
(fanatikus tag)

Barbárhadak? Kikre gondolsz?

1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)

(#5) Pinky Demon válasza opr (#1) üzenetére


Pinky Demon
(PH! addikt)

Teljesen egyetertek, csak azert nem a legalkalmasabb jeloltet tenni egy poziciora mert az eppen mondjuk nem no, vagy nem kisebbsegi, vagy nem csokkent munkakepessegu stb, mert epp ilyen meg olyan celkituzesek vannak a foglalkozttottsagban egyszeruen hulyeseg. Ha egy szakmanak 99%-a ferfiakbol all, az se veletlen, mint ahogy ugyanez forditva. Ebbe eroszakkal beleavatkozni hulyeseg.
Az meg mar hab a tortan, hogy elvileg a nok fizetese ugyanabban a feladatkorben alacsonyabb mint a ferfiake, akkor megis miert nem ultettek mar a cegek mindenhova noket eddig is, olcsobban megusznak...

(#6) macman507 válasza Pinky Demon (#5) üzenetére


macman507
(fanatikus tag)

Ne adj nekik ötleteket :D Lehet erre (is) megy ki a játék.

1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)

(#7) VIC20 válasza macman507 (#4) üzenetére


VIC20
(őstag)

Nos, Paul Verlaine-re gondoltam elsősorban, és természetesen a bevándorlási hullám apropóján.

(#8) alevan válasza opr (#1) üzenetére


alevan
(PH! addikt)

Mivel a(z) (áll)demokrácia és a korrupció melegágyában volt pár botrány ezzel kapcsolatban, ezért most kötelezően mindenhol nőket és feketéket kell tenni vezetőségbe (és nem sokára melegeket), teljesítménytől és szakértelemtől függetlenül.

De mivel demokráciában élünk, ez nekünk jó.

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#9) opr válasza Pinky Demon (#5) üzenetére


opr
(PH! addikt)

Igen, ráadásul ez a "nők fizetése alacsonyabb" dolog is egy akkora baromság, hogy arra szó nincs. Ezer ügyvéd ronatana rá azonnal arra a nőre, aki ezt bizonyítani tudná, hogy hadd képviselje csak az összeg 10%-ért, amit ki tudnának préselni a cégből. Érdekes módon mégse nagyon van ilyen, sőt, már konkrétan kínosan ügyelnek rá, hogy minimum ugyanannyit kapjanak a nők is, mint a férfiak.

Gyakorlatilag karrier/előrelépés szempontjából abba az irányba megyünk, hogy aki:
- hetero
- nem fogyatékos
- fehér
- férfi
az ~halmozottan hátrányos helyzetű, mert hiába a legjobb valamiben, ha Őt léptetik elő, azt nem lehet reklámozni.

Enek köszönhető az, hogy újabban nem vagyok hajlandó multinál dolgozni, és szerintem ez így is marad egy darabig. Lehet, hogy 5%-al kevesebbet keresek a kis cégeknél, de nincs semmi ilyen bullshit, csak jó hangulat, meg meló ezerrel.

info, hogy érthetőbb legyen: Programozó vagyok, első "felnőtt" melóhelyem muti volt, 3 évig bírtam, hogy jól nézzen ki az önéletrajzban, hogy első munkahely megvolt 3 évig, soha többé multi. Elég nekem az a talán 5%al kevesebb pénz, ha cserébe nem vagyok idegileg teljesen romon minden nap már a tudattól, hogy mi vár rám mág megint, milyen irgalmatlan baromságot talál ki a vízgereblyéző szakkör (managerek), milyen hihetetlen baromságot küld ki a HR körlevélben, meg milyen 4 oldalas mailt kapok egy drogos f@sztól a management "vízióiról".

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#10) DithenS


DithenS
(senior tag)

IT szektorral vagy sőt bármilyen számítógépekkel és elektronikával foglalkozó cégnek nem kellene női vezetőket berakni,nők teljesen hülyék az elektronikai dolgokhoz,sokszor egy telefon kifog rajtuk...Persze ez nem szégyen csak annyi hogy a nőket nem érdeklik annyira az ilyen dolgok mint a férfiakat ezért nem is fognak érteni hozzá.Szóval szép ez hogy 50% százalék de nem kellene mindenhol erőltetni.
Viszont én kérem azt hogy a műkörmösök fele férfi legyen,nem érdekel hogy női meló 50% legyen és kész!

[ Szerkesztve ]

(#11) macman507 válasza DithenS (#10) üzenetére


macman507
(fanatikus tag)

Milyen szép lenne egy férfi meleg kozmetikus, szívesen mennék oda.. :D
Biztos van ilyen már egyébként, csak nem feltétlenül MO-on.

[ Szerkesztve ]

1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)

(#12) alevan válasza macman507 (#11) üzenetére


alevan
(PH! addikt)

Látogass el BPre. Szép város. Sok látnivaló van.

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#13) dabadab válasza DithenS (#10) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"IT szektorral vagy sőt bármilyen számítógépekkel és elektronikával foglalkozó cégnek nem kellene női vezetőket berakni,nők teljesen hülyék az elektronikai dolgokhoz"

Dunning és Kruger üdvözletét küldi!

DRM is theft

(#14) Gabás


Gabás
(PH! addikt)

Amint a mellékelt ábra (korábbi hozzászólók) mutatja, még mindig szükség van pozitív diszkriminációra Magyarországon. Eddig voltak kétségeim a nemi kvóták szükségességét és hatékonyságát illetően, most egyre fogynak.

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#15) big-J válasza opr (#9) üzenetére


big-J
(őstag)

Ez nagyon jó, am honnan tudtad hogy drogos a management? :D

(#16) scarabaeus válasza big-J (#15) üzenetére


scarabaeus
(őstag)

Gondolom, Occam borotvája jellegű okfejtéssel, a többi eshetőség még durvább lett volna :)

Quoth the Raven "Nevermore."

(#17) fordfairlane


fordfairlane
(PH! kedvence)

Mellméretre is létezik legális pozitív diszkrimináció, vagy az már szexista volna?

x gon' give it to ya

(#18) Gabás válasza fordfairlane (#17) üzenetére


Gabás
(PH! addikt)

e-farokméretre már van, úgyhogy akár lehetne ez is

[ Szerkesztve ]

(#19) bambano válasza DithenS (#10) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

az angolszász menedzsment tudomány szerint a magasabb pozícióban levő vezetőnek nem kell ismernie a témát, amit vezet. tehát ha egy pillanatra elfogadjuk, hogy a nők nem értenek az elektronikához, ez akkor sem kizáró ok a vezetésből.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#20) vzozo válasza opr (#9) üzenetére


vzozo
(senior tag)

Elég nekem az a talán 5%al kevesebb pénz, ha cserébe nem vagyok idegileg teljesen romon minden nap már a tudattól, hogy mi vár rám mág megint, milyen irgalmatlan baromságot talál ki a vízgereblyéző szakkör (managerek), milyen hihetetlen baromságot küld ki a HR körlevélben, meg milyen 4 oldalas mailt kapok egy drogos f@sztól a management "vízióiról".

Érdekes gondolatok. Azt hiszem az ilyenre szoktam azt mondani, hogy mindenki olyan problémát generál magának, amilyet csak szeretne - mindig is irigyeltem az ilyen embereket, a sok szabadidejük és lekötetlen szellemi kapacitásaik miatt.

Tudod először is illik tudni felmérni, hogy milyen hatással vannak a közvetlen napi munkádra és értékelésedre (fizu, bónusz) az általad "drogosnak" titulált management körlevelei. A legtöbb esetben NULLA. Dolgoztam és láttam már jó pár multit, ha nem is naponta, de kellően gyakran változik a menedzsment ahhoz, hogy egyszerűen ne kelljen vele törődni. Az igazán lényeges és fontos infók és változások amúgy is leszivárognak ilyen-olyan csatornákon keresztül.

Arról nem is beszélve, hogy a "hihetetlen baromságok" általában az alábbi témakörökben merülnek ki egy tipikus multinál:

- Fogadd el a munkatársad faji-, vallási- és nemi hovatartozástól és preferenciáktól függetlenül
- Ne lopj-csalj-hazudj, ne vesztegesd meg az ügyfelet-beszállítót
- Ne vegyél sportkocsit a céges hitelkártyával
- Ne akarj megdugni minden kolléganőt

Hát akinek ezek lelki törést okoznak, ott bizony baj van. És nem a "drogos" menedzsmenttel.

[ Szerkesztve ]

(#21) bambano válasza vzozo (#20) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

kénytelen vagyok megjegyezni, hogy ha ennyit láttál egy cégből, akkor te még nem láttál multit.
mondok példát:
cégnek nem az a fontos, hogy a termék/szolgáltatás jó legyen, hanem az, hogy egységes arculata legyen. erről egy kézikönyvet is írnak, gyönyörű, szép, színes, jó sok oldal, szellősen. Ilyen f.ságok vannak benne, hogy lendületesek vagyunk meg stb. miközben a szerelő ugyanarra az oszlopra mászik fel és cserél csatlakozót, mint eddig. 3 oldalon leírja, hogy mennyire fontos és mekkorát lendít a cég imidzsén, hogy saját fontot választottak, és ezentúl azt használjuk mindenre és az aztán húúú meg háááá...

a saját fontban nem voltak magyar ékezetes karakterek, a word azt ariallal meg times romannal pótolta. akkora lendület volt a cégben, hogy az első ékezetig is épp csak kitartott.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#22) bambano válasza big-J (#15) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

nem mondta, hogy drogos a management. ezt mondta: "meg milyen 4 oldalas mailt kapok egy drogos f@sztól a management "vízióiról"." igen gyakori nagy cégeknél, hogy a management külső tanácsadókat bíz meg bizonyos céges dokumentumok megalkotására, amiknél a kreatívoknál nem alaptalan a feltételezés. marketing stratégiát, céges víziót, küldetésnyilatkozatot, ilyeneket nem mindig tisztán csinálnak.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#23) vzozo válasza bambano (#21) üzenetére


vzozo
(senior tag)

Láttam, eleget. Csak nem foglalkozok az ilyen "faszságokkal".

Megtehetem, hogy ignoráljam a körítést, a példádból kiindulva pedig a fontot akkor onnantól használom, és le van tudva. Ha nem működik valami, akkor megy a feedback, és folytatom a munkát úgy, ahogy korábban végeztem. Ez percek, max órák alatt kiderül, ennél több effortot egy change-be beletenni ritkán kell, mert ennél bonyolultabb dolgok eleve nem fognak végigmenni a parancsnoki láncon mindenki (including többi menedzser) ellenállása miatt.

Ezen minek idegesíted magad?

(#24) Kékes525


Kékes525
(PH! félisten)

Teljesen lényegtelen, hogy mennyi a nő, az a fontos, hogy tudják a szakmájukat. Ha csak azért veszik fel őket, mert nők, az nemi megkülönböztetés a férfiak rovására.

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#25) opr válasza vzozo (#20) üzenetére


opr
(PH! addikt)

Akkor csak egy rövid story a 3 évből, ami leírja, mekkorát tévedsz. :)
És nem, ez nem egy kiemelt story, csak egy a körülbelül 100ból, tehát nyugodtan kiejelnthetjük, hogy napi szinten szembesültünk ehhez hasonló dolgokkal. (Kivéve a fizuemelés részt, az csak egyszer volt 3 év alatt).

Körlevélben megkaptam, hogy az automatizálás lesz a fókusz köveztkező pénzügyi félévtől. Mivel addig van még 1,5 hónap, így elvárt, hogy a cég erre felkészüljön és erdményesen végrehajtsa azokat a változtatásokat, amiktől a következő muatatók így meg úgy változnak.
Probléma #1: az induló mutatók rosszul voltak kiszámolva
Probléma #2: a célszámok jól voltak kiszámolva
Probléma #3: így a feladat teljesíthetetlen volt

De ezt még el is viseli az ember, jó, megint nem lesz bónusz, végülis nem érint, hogy azért nem fognak a programozók bónuszt kapni, mert a csúcsmanager (vagy a 20 éves nagyon rövid szoknyás "titkárnője") nem tud százalékot számolni. Hogy mennyire fos volt a cég, jelzi, hogy ez a levél nem kevesebb, mint 3 felmondólevelet generált, aminek köszönhetően maradtunk ketten. Innentől nemzetközi vezető fejlesztői feladatokat kellett ellátnom, ami sejtheted, mennyire működött. Ismét kiemelném, első munkahely, itt kb 1 év nettó főállású programozási tapasztalat.
Miután letelt az 1 hónap és leléptek a kollegák, megkaptuk ketten a nyakunkba a pénzügyi félév zárási pánikot. Finoman szólva nem tökéletesen, brutális gányolással, folyamatosan 14-18 órázással, de megoldottuk. (A köszönet az volt, hogy köv hét hétfőn, mivel kimelóztuk a belünket piuhenjünk nyugodtan, elég délre beérni, de persze ezesetben 8ig maradjunk)
Ezután az egyik rendkívül intelligens manager kiküldte a körlevelet, hogy Ő annyira zseniális, hogy megoldotta, hogy két emberrel is sikerült a pénzügyi év zárás, illetve a félév célszámait tartottuk!
Egy napra rá kaptuk meg a levelet, hogy mivel ilyen jól teljesítettünk, így:
- nem vesznek fel új embereket, maradunk ketten
- a titulusunk változik, az új munkakör természetesen előléptetéssel és fizetésemeléssel jár
- a féléves célszámok nem változtak

A titulus változott, a felelősség nőtt, a szerződésben amit kaptunk a következők szerepeltek:
- mostantól vezető fejlesztő, csapat irányítása, tervezés, stb szokásos vezfejl dolgok, amikről fingja nem volt egyikünknek sem
- a fizetés ennek megfelelően növekszik havi bruttó(!) 5.000ft-al (ezt egy teli pofás vigyorral adták át, és megkérdezték, hogy örülünk/elégedettek vagyunk-e)
- a bónusz, amit az excel-gyártó kisiparosok kérdés nélkül megkaptak, nálunk attól függ függni, hogy ketten tartjuk-e azokat a célszámokat, amiket 5en nem tudtuk volna, úgy, hogy a maradék 3 jobb fejlesztő volt, mint mi.

Természetesen a bónusz ezután elmaradt, a manager megmagyarázta, hogy ugyan Ő kurva jól teljesített, de az automatizálási osztályon a hozzállás/mentalitás nem megfelelő (túlóra elvárt, állandó jellegű, de nem kifizetett volt, mondván most kaptunk fizetésemelést, mit harácsolunk)

De persze, igazad van, magamnak generáltam a problémát. Bizonyára a rengeteg szabadidőm és lekötetlen agykapacitásom miatt.

+1: Ez:
Arról nem is beszélve, hogy a "hihetetlen baromságok" általában az alábbi témakörökben merülnek ki egy tipikus multinál:
- Fogadd el a munkatársad faji-, vallási- és nemi hovatartozástól és preferenciáktól függetlenül
- Ne lopj-csalj-hazudj, ne vesztegesd meg az ügyfelet-beszállítót
- Ne vegyél sportkocsit a céges hitelkártyával
- Ne akarj megdugni minden kolléganőt

Egy akkora baromság volt, hogy hihetetlen, ilyen körlevél kb egyszer jött egy évben, de mivel minden évben ugyanaz, ezért az első után beállított filterem elkapta, és dubda is a management_bullshit mappába.

De tudod, imádom, amikor NULLA információval a háta mögött valaki felállít egy teljes modellt, ami alapján levon konklúziót, ami alapján megítél egy embert és egy problémát kinevez nemlétezőnek.
Bizonyára a túl sok szabadidő és a lekötetlen agykapacitás miatt csinálsz ilyen baromságokat. ;]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#26) VIC20 válasza Gabás (#14) üzenetére


VIC20
(őstag)

Te vagy a létező problémára adott rossz válasz.

(#27) vzozo válasza opr (#25) üzenetére


vzozo
(senior tag)

Magyarul egy szar munkahelyed volt, szar kollégákkal, ami viszont egyáltalán nem multi specifikus, csak rossz lapot húztál. De te valamiért azt próbálod implikálni, hogy minden multi ilyen...

(#28) opr válasza vzozo (#27) üzenetére


opr
(PH! addikt)

Nem, szövegértés egyes. Azt akarom implikálni, hogy az esély arra, hogy egy multi ilyen az nagy, egy kis cégnél meg gyakorlatilag nulla, hiszen azok az elemek, amitől ez a cég szar volt, nem jelennek meg a kis cégekben.
Egyébként meg rengeteg ismerős dolgozik multinál, ha nem is ennyire durva a helyzet, de a legjobbakat kivéve (pl. google) mindegyiknél ehhez hasonló storykat hallok napi szinten.

Ezek:
- a management nem ért semmihez, de eldönt mindent
- a fejlesztésebe olyanok szólnak bele, illetve olyanok vezetik, akikre jóérzésű ember egy döglött patkányt se bízna
- irgalmatlan baromságok történnek napról napra
- a hülyébbnél hülyébb szabályokat még hülyébb szabályokkal próbálják meg rendberakni
- ha valamiről tudod, hogy rossz lesz, hiába jelzed, mivel a közvetlen főnököd nem ért hozzá, nem érti mit mondasz, így vagy tovább se adja, vagy mire eljut oda, ahol döntési jogkör van, addigra minimum három fogalmatlan barmon megy végig, és ami visszajön, az rosszabb lesz, mintha csöndben maradtál volna

Konklúzió: a multiknál biodroidnak kell lenni, beállsz szépen a szalag mellé szoftvergyártani és kussolva játszódsz a sarokban. Ha valakinek ez elég, akkor van egy stabil, jól fizető munkahelye. Ha valaki hozzá is szeretne tenni valamit a céghez/szoftverhez, és nem elég neki a biodroid kávét kódra konvertálás, az menjen kis céghez/startuphoz.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#29) MageRG válasza opr (#9) üzenetére


MageRG
(őstag)

Na igen. Ha a nők 10%-kal olcsóbban végzik ugyanazt a munkát, akkor hogyhogy nem nőket alkalmaznak szinte mindenhol?
Egyébként átlagban kihozható, mert bizonyos jobban fizetett állásokban kicsi a nők aránya - de két állítás nem ugyanaz. :)
Azért meg nem tüntet senki hogy az óvodapedagógusok közt alulreprezentáltak a férfiak...

A polkorrektségen túl nagyon is van értelme ha mindkét nem képviselteti magát, legalább nem ragadnak be egyféle a "mindset"-be.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#30) dabadab válasza opr (#28) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Azt akarom implikálni, hogy az esély arra, hogy egy multi ilyen az nagy, egy kis cégnél meg gyakorlatilag nulla"

Azért mindig jó látni ezt az örök optimizmust :)
Egyébként több, mint tíz évet dolgoztam különböző multiknál meg a baráti körömben is sokaknak van hasonló hosszúságú tapasztalata, de ilyen sztorikat nem hallottam még tőlük (a multik hülyesége máshogy szokott kinézni), ez a semmihez sem értő de mindenbe belebeszélő főnők-típus inkább kis cégeknél szokott lenni, meg az is, amikor a viszonylag értelmes főnök telerakja a céget az ostoba családtagjaival.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#31) opr válasza MageRG (#29) üzenetére


opr
(PH! addikt)

Persze, egyetértünk, abszolút van értelme, hogy mindkét nem képviseltesse magát, viszont a fix kvóták nevetségesek. Volt nem egy hölgy kollegám, nagyon jól végezték a dolgukat, és nem egyszer jött jól a fejlesztés alatt az eltérő látásmód.
Viszont ha ki kellett volna jelenteni, hogy a cégben legyen a női programozók aránya 20%, akkor azt csak úgy lehetett volna megoldani, ha kirúgják a cég kb 90%-át.
Én egyébként nem azt mondom, hogy ne vegyenek fel/léptessenek elő nőket. Én azt mondom, hogy abszolút nem érdekel a neme/kora senkinek, csak a szaktudása, meg hogy emberileg milyen. Innentől kezdve léptessék elő/vegyék fel azt, aki az adott feladatra a leginkább alkalmas és kész.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#32) vzozo válasza dabadab (#30) üzenetére


vzozo
(senior tag)

+1

(#33) bambano válasza opr (#28) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

kihagytad, hogy a beszerzéseknél gyakran saját zsebre dolgoznak.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#34) opr válasza bambano (#33) üzenetére


opr
(PH! addikt)

Jogos, bár engem az zavart a legkevésbé.
Mármint azt az egy esetet kivéve, hogy elvileg vettek valami 500 monitort, ennek ellenére kb fél évig kellett harcolni, mire kaptam egy második monitort úgy, hogy a régit nem vitték el, és az új monitor nem olyan volt, mint amit elvileg beszereztek. :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#35) bambano válasza opr (#34) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

engem zavart, mikor egy beszerzést nekem kellett megcsinálni, mert a beszerzési elvtársnőnek túl bonyolult volt, utána meg kirúgtak, mert nem attól a cégtől vettem rohadt drágán, amelyiktől ők százalékot kapnak.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#36) opr válasza bambano (#35) üzenetére


opr
(PH! addikt)

Hát, igen, akkor engem is zavart volna.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#37) big-J válasza opr (#34) üzenetére


big-J
(őstag)

Minden multinál hasonló élet halál harcot kell vívni a legalapvetőbb produktivitásjavító, újrafelhasználható munkaeszközért? (Amit utána vissza adsz.)

(#38) vzozo válasza big-J (#37) üzenetére


vzozo
(senior tag)

Természetesen nem, a topiktársnak van egy rossz tapasztalata, amiről általánosít(ani próbál) minden multira.

(#39) dabadab válasza big-J (#37) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Minden multinál hasonló élet halál harcot kell vívni a legalapvetőbb produktivitásjavító, újrafelhasználható munkaeszközért?"

Ez általában jellemző a cégekre.

DRM is theft

(#40) big-J válasza dabadab (#39) üzenetére


big-J
(őstag)

Sajnos nálunk is úgy tűnik így van, pedig amúgy minden franko. Csak öröklési alapon (ha távozó rádhagyja+szerencse, hogy nem veszik vissza), hozni meg nem szabad. Én azt hittem viccelnek amikor hallottam, mintha autó szervízesnek csak minden második kulcsot tartalmazó készletet adnának dolgozni. Pont ezen spórolni... wtf. De én nem hagyom annyiban, vagy én, vagy a monitor. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#41) Pinky Demon válasza big-J (#37) üzenetére


Pinky Demon
(PH! addikt)

Eddig ami multinal vagy KKV-nal dolgoztam, tobb ev konyorgesbe telt mire egy decens gephez jutottam. Ami vegul koszonoviszonyban sem volt azzal, amit eredetileg kertem.

(#42) Gabás válasza VIC20 (#26) üzenetére


Gabás
(PH! addikt)

te meg egy felületes valaki, aki felül a xenofób propagandának, ennyi erővel

[ Szerkesztve ]

(#43) VIC20 válasza Gabás (#42) üzenetére


VIC20
(őstag)

Mennyi erővel? :P

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.