Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Kernel

  nagyúr

  válasz sing1ep1ayer #7 üzenetére

  Szó sincs videomagnó méretekről, az ingyenes adásra tenyérnyi dobozok is már kaphatók, ami felvételre, sőt médialejátszóként is használható, kisebb igények esetén.

  A fizetős adások titkosításának feloldásához még egy kártyafogadót is tartalmaznia kell, ami egy önálló, processzoros egység.

  A számítógéphez való USB-vevő csak egy integrált tunert tartalmaz, demodulátort, amiből a multiplex adatfolyamot kapjuk, plusz USB illesztőáramkört. A multiplex jelcsomagból a számítógép választja le a kívánt adó műsorát, majd az MPEG videót dekódolni kell. Szükség esetén itt is kell még egy külön kártyafogadó a géphez, vagy létezik más megoldás is. Ez szintén USB-n csatlakozik és a számítógép végzi a dekódolást.

  Amikor nincs számítógép, ezekre a feladatokra önálló hardver szükséges, ami a gyakorlatban lehet egy kombinált célprocesszor. Ahhoz energia, tápegység is szükséges, beleértve a Conax-kártyafogadó tápellátását is.

  Szóval, ez nem egészen úgy működik, ahogy elképzeled:

  Nem igaz hogy nem tudják pendrive méretben legyártani ugyanezt.

  Az érdekesség kedvért van itt pár régebben készült fotó, a DPS HD 80 vevő, Conax-egység nélkül, 19x15 cm méretben. A piros nyíl egy one-chip integrált tunert mutat, ilyesmi van az USB-vevőkben is.

  Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

 • Kernel

  nagyúr

  válasz .tnm #11 üzenetére

  Gyakorlatban ez nem járható út, hogy az egyes gyártók kifejlesztettek saját rendszereket, ami a SCART I2C soros adatbuszán keresztül képes kommunikálni önmagával (Panasonic a Panasoniccal, Philips a Philipssel stb.), vagy volt valami közös próbálkozás is, nem emlékszem már, de a SCART elavulásával az egész érdektelenné vált, általános szabvány nem lett belőle.

  Egyébként nem igaz, hogy az említett SCART-vevő használata problémás lenne. Bár nekem nem profilom, mert TV-ket javítok, de egyszer hívott egy illető, hogy nem működik neki ez a cucc. Teljesen laikus, idősebb ember, de attól még rendesen bedugta a hozzá mellékelt infravevőt, TV elejére kitette, nincs ezzel semmi gond. Az antennával volt gondja, anélkül ugyebár nem megy.

  Valójában nem rossz megoldás a külön infravevő, annak is van előnye, mert így nem kell előre kirakni egy egész dobozt, csak azt a kis vevőegységet. Akár még a pendrive is kihozható egy toldóval, ha akarom.

  Olyannyira, hogy én a lent fotózott DPS 80-nál is belegondoltam, hogy kivezetem belőle az infravevőt, a dobozt pedig berakom hátra. Csak később cserélődött a TV, ezt a vevőt pedig már csak videomagnó gyanánt használom, arra is elég ritkán.

  Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Hozzászólok Aktív témák