Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Kernel

  nagyúr

  válasz .tnm #11 üzenetére

  Gyakorlatban ez nem járható út, hogy az egyes gyártók kifejlesztettek saját rendszereket, ami a SCART I2C soros adatbuszán keresztül képes kommunikálni önmagával (Panasonic a Panasoniccal, Philips a Philipssel stb.), vagy volt valami közös próbálkozás is, nem emlékszem már, de a SCART elavulásával az egész érdektelenné vált, általános szabvány nem lett belőle.

  Egyébként nem igaz, hogy az említett SCART-vevő használata problémás lenne. Bár nekem nem profilom, mert TV-ket javítok, de egyszer hívott egy illető, hogy nem működik neki ez a cucc. Teljesen laikus, idősebb ember, de attól még rendesen bedugta a hozzá mellékelt infravevőt, TV elejére kitette, nincs ezzel semmi gond. Az antennával volt gondja, anélkül ugyebár nem megy.

  Valójában nem rossz megoldás a külön infravevő, annak is van előnye, mert így nem kell előre kirakni egy egész dobozt, csak azt a kis vevőegységet. Akár még a pendrive is kihozható egy toldóval, ha akarom.

  Olyannyira, hogy én a lent fotózott DPS 80-nál is belegondoltam, hogy kivezetem belőle az infravevőt, a dobozt pedig berakom hátra. Csak később cserélődött a TV, ezt a vevőt pedig már csak videomagnó gyanánt használom, arra is elég ritkán.

  Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

 • Gabesz84

  őstag

  válasz .tnm #11 üzenetére

  az elmélet és a gyakorlat két különböző dolog.
  HDMI-nél is ott a CEC, aztán az is jóformán csak azonos gyártójú cuccokkal megy.

Hozzászólok Aktív témák