Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Kernel

  nagyúr

  válasz sing1ep1ayer #7 üzenetére

  Szó sincs videomagnó méretekről, az ingyenes adásra tenyérnyi dobozok is már kaphatók, ami felvételre, sőt médialejátszóként is használható, kisebb igények esetén.

  A fizetős adások titkosításának feloldásához még egy kártyafogadót is tartalmaznia kell, ami egy önálló, processzoros egység.

  A számítógéphez való USB-vevő csak egy integrált tunert tartalmaz, demodulátort, amiből a multiplex adatfolyamot kapjuk, plusz USB illesztőáramkört. A multiplex jelcsomagból a számítógép választja le a kívánt adó műsorát, majd az MPEG videót dekódolni kell. Szükség esetén itt is kell még egy külön kártyafogadó a géphez, vagy létezik más megoldás is. Ez szintén USB-n csatlakozik és a számítógép végzi a dekódolást.

  Amikor nincs számítógép, ezekre a feladatokra önálló hardver szükséges, ami a gyakorlatban lehet egy kombinált célprocesszor. Ahhoz energia, tápegység is szükséges, beleértve a Conax-kártyafogadó tápellátását is.

  Szóval, ez nem egészen úgy működik, ahogy elképzeled:

  Nem igaz hogy nem tudják pendrive méretben legyártani ugyanezt.

  Az érdekesség kedvért van itt pár régebben készült fotó, a DPS HD 80 vevő, Conax-egység nélkül, 19x15 cm méretben. A piros nyíl egy one-chip integrált tunert mutat, ilyesmi van az USB-vevőkben is.

  Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Hozzászólok Aktív témák