Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • hallador

  addikt

  Hatalmas tévedés. Az megy vissza aki nem alkalmas megváltozni/alkalmazkodni. Sajnos ez akkor igaz,, ha életben csak magyar mentalitással éltél.
  Én megtanultam először angol, majd német fejjel gondolkodni. Mindkettőt életképesebbnek tartok a magyarnál.
  Hiába akarsz valakinek fizetni, ha az élete egy stabil mederben van, és a fizetéséből jól él meg, van kórház, nem látja azt az undorító pénz náci nacionalizmust amit a kádár rendszer belenevelt a magyarba még 50 évig nem fogja kiheverni Magyarország.

  A pénz nem minden. A pénz csak eszköz, ha több van, az nem baj, de amit otthon képzelnek, az valami fantasztikus, csak nem életképes.

  [ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

 • hallador

  addikt

  Nem értek veled egyet. Ez nem ilyen egyszerű. A nemzet hozzáállása is igen komoly probléma. Az emberek nem alkalmasak arra az életmódra amit megkövetel ez a szakma. Sokszor olvasom itt is, több nem szakmabeli kiváló hozzászólását (hiszen a magyar a mindenhez is ért, de igazából semmihez), hogy mennyire túl van hype-olva ez a szakma. Nincs túlhype-olva "tesó" csak ameddig neked évente van 2 - 3 továbbképzésed, meg mellette ha akarsz dolgozol napi 10 - 12 órát, addig nekem évente van 10 - 12 továbbképzésem, ja és nem úgy, hogy sanyi elmondta, hogy van ilyen csavar is, de igazából mi ezt soha nem fogjuk árulni, mert nincs igény rá csak az Audi gyárban, ja de ők meg amúgy sem tőlünk veszik, tehát a tudás az erősen elméleti vagy az sem, hanem másnap alkalmaznom kell, és ugyanannyit vagy többet dolgozom mint Te.
  Na persze itt is vannak olyan "informatikusok" ugye az állami szférához közel, akik szerint ez is csak egy szakma a többi közül, csak ezek még a 90-es években élnek, esetleg a 2000-es évek elején. És abban a hitben vannak, hogy majd az éppen aktuális idióta, aki persze az előző rendszert egy személyben döntötte, meg, de az előző rendszerrel nem az volt a baja, hogy volt, és olyan volt amilyen, hanem az, hogy akkor nem ő volt hatalmon.Na ezek az "informatikusok" pontosan ilyen mentalitásúak.
  Csak éppen ez nem lesz elég 2020-ra.
  De épp nem baj, mert kell az összeszerelő munkás is, mert többre az automatizálás világában nem fogja vinni.

  Szerintük a képzés az felesleges sallang, na pontosan úgy, mint a sarki zöldséges szerint.

  Szóval visszatérve, társadalmi szinten vannak komoly problémák, nem csak az iskolával, középiskolával, oktatással, vagy a képzésekkel.

  A programozó meg pláne az a szakma, ahol minden nap új dolog jön ki, aki életében Delphi-ben programozott azt ha nem akarja nehezen veszed rá, hogy Devops mérnök legyen, mert ahhoz kell egy mentalitás, ön managelés, akarat is. Magától nem lesz, és nincs már rá 5 évünk, hogy majd sanyi jó munkásembert kiképezzük DevOps-ossá. Mert Sanyinak ugyanannyit vagy többet kell beletennie, mint a cégnek, csak sanyi hozzászokott, hogy Kádár jancsi bácsi adja a kenyeret, neki csak a lapátot kell támasztani. Csak ma már nincs Május elseje.

  Szóval otthon komoly társadalmi problémák is vannak. Mindenhol, de az arányok nagyon fontosak, nagyon nem mindegy, hogy 1000 emberből mennyi akinek a mentalitása megfelel ehhez a dologhoz. Otthon nagyon kevés.

  [ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

 • hallador

  addikt

  Ja hát ha neked ez jut eszedbe erről, az nem az én bajom. Értem én a nagy önérzetet, csak mire? Nem nem ezt írtam, Te szűrted le ezt belőle. Nem én tehetek arról, hogy előjött belőled az Irodalom tanár, aztán elemezted amit írtam? - Rosszul.
  A tények akkor is makacs dolgok, ha el akarod ferdíteni...

  (#126) csicso82

  + 1 :D

  [ Szerkesztve ]

  [ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

Hozzászólok Aktív témák