Keresés
 • doooo

  őstag

  Pedig az egyetemek tele vannak az informatikus szakokon... És valószínűleg nem csak az utóbbi 1-2 évben... persze ha senki nem fizeti meg őket, jó utánpótlást jelentenek a világ többi részének...

 • doooo

  őstag

  Morzsolódás mindenhol van, akár ekkora mértékű is (bár az az 1 személyes dolog elég egyedi és szélsőséges, amennyiben igaz). De a csúszás például nem számít igazi morzsolódásnak, lévén kapnak diplomát idővel, és valóban sokan komolytalanul mennek ezekre a helyekre (is), részben mert például a szakközépiskolákban elhitetik velük, hogy az ottani silány oktatás majd az egyetemen is úgy folytatódik... Mindenesetre az nagyon magas arány marad továbbra is, hogy hányan iratkoznak egyáltalán be ezekre a szakokra, az viszont gyakorlatilag lehetetlen, hogy mindenki be is fejezze egy időben, ez sehol nincs így, ebből kár önmagában kiindulni.
  Amennyiben itthon tudnák tartani azokat a diplomásokat (vagy akár azokat, akik diplomát nem kaptak, de a munkát el tudják végezni), máris előrébb lennénk. De ismételten, ez gyakorlatilag minden létező szakmára kezd igaz lenni ebben az országban, az orvostól a kőművesig, a tanártól az informatikusig.