Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • 3psilon

  aktív tag

  Szoftvermérnökként 2 év tapasztalattal (előtte másmilyen mérnökként dolgoztam) váltok munkahelyet egy senior pozícióba. Sok helyen interjúztam (nyilván nem oda mentem el, ahol inkább juniornak gondoltak a papíron 2 év miatt :) ). Tanítottam is valamennyit hasonló kurzuson.

  Szerintem nem lehet 4 hónap alatt ezt megtanítani. Egy-másfél év alatt talán, valamennyire.

  Az egyetem nemcsak arról szól, hogy sületlenségeket tanulsz, hanem elvileg egy komplex mérnöki szemléletet, problémamegoldó hozzáállást ad.

  Egyetem közben, után a legtöbben csóró diákként egy jó fél évet ingyen/nagyon olcsón dolgoznak, gyakornokként, mielőtt akár juniorként munkába állnának.

  Ezzel nincs baj - azzal van a baj, hogy a gyorstalpaló kurzusok rögtön a junior fizetést lengetik be, és a résztvevők pályaváltóként ezt igénylik is, mert fizetési igény az van. (Lévén már x évet dolgozott, családja van stb. - érthető)

  Egyébként ha nyugati szemmel nézzük, valóban nem jó a helyzet Magyarországon, a fizetések alacsonyak. Sajnos - ez közgazdaságilag ismert tény - az alacsony állami bérek és a versenyszféra nagy részének alacsony termelékenysége az infós, mérnöki béreket is lehúzza (még úgy is, hogy az infósok többszörösét keresik meg egy villamos- vagy gépészmérnöknek!).

  Úgyhogy vagy le kell ezt nyelni (esetleg pár top cégnél azért jó fizetések vannak, csak ahhoz tudni is kell), vagy külföldön/külföldre dolgozni.

  [ Szerkesztve ]

  Modern harcművészet hatékonyan: http://modernninjutsu.eu | Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006

 • 3psilon

  aktív tag

  ...miközben az ellátások azt hiszem, lassan most már harmada a magánszektorban megy. Az tehermentesíti az államit.

  Modern harcművészet hatékonyan: http://modernninjutsu.eu | Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006

Hozzászólok Aktív témák