Keresés
 • Penge_4

  veterán

  Azért a linkelt cikk se kicsit hatásvadász. Várható volt. Úgy imádom, mikor felnőtt emberek belemennek olyan dolgokba, ami egyértelmű, borítékolható bukó... Ez a "Felhős az ég... nagyon borús... a szél is fúj... talán nem lesz eső. Remélem nem lesz eső, nem viszek esernyőt."

  Azért olyan dolgok, mint "nem garantálja senki az elhelyezkedést csak ügyesen van megfogalmazva" erősen poszkádári érvelés. Mire van garancia piacgazdaságban? Továbbmegyek: mire van garancia magában az evolúcióban? A nagy büdös semmire.

  Viszont, mi az ami tény?
  - Az adott cég dolgozója az esetek 99%-ában a saját cégét, szolgáltatásait, termékeit fogja dicsőíteni.
  - Minél léhűtőbb és feleslegesebb egy entitás (értsd: közvetítők, ingatlanosok, alvállalkozók, ilyen-olyan ügynökök, munkaerőkölcsönzők), annál inkább fel fogja magasztalni önmagát és létének szükségességét. De egyik sem Teréz anya, ahol nem te fizetsz közvetlenül, ott közvetetten fogsz (lásd: fejvadászdíj, ami miatt pont nehezebb lesz az elhelyezkedés, ha meg megkerülöd rajtad vasalják be, vagy éppen a relatíve alacsony 260 nettós fizetés, ha csak havi 100-zal kevesebbet kell kifizetniük neked az egy év alatt 1,2 millió megtakarítás, amivel meg is spórolták a fejvadászdíjat).

  Amúgy meg aki kellően elhivatott, hogy 4 hónap alatt, feszített tempóban megtanuljon programozni akár 0-ról, az leül otthon a YouTube elé és megspórol 1,5 milliót, mert elég csak önmagát eltartania az alatt a közel fél év alatt.

  Ja, hogy nem tudja motiválni önmagát, ha nem állnak fölötte? Akkor nem is neki való ez a szakma, menjen olyan területekre dolgozni, ahol fix munkaidő van meg folyamatosan baszogatja a főnök.