Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Snoop-y

  addikt

  "ha eleve el sem kellene mennie az embereknek Magyarországról"

  Most sem kell bar en ugy gondolom mindenkinek olyan az elete amilyenne teszi.

  En is eljottem mo-rol de senki nem tartott pisztolyt a fejemhez...

  New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

 • mepet

  addikt

  "Még mindig nem értem, miért olyan hatalmas probléma, hogyha valaki állami ösztöndíjjal tanul 3-5 évet, akkor utána 3-5évet dolgozzon itthon. Nem százat-ezret élete végéig. 3-5 évet."

  Ez marhajó, most meg azt mondod nem sok az 5 év. Nem sok a 15ezer havonta, és nem sok az 5 év. Persze, ha másnak kell "leülnie" vagy kifizetnie, akkor nem sok.

  Annak, aki negyedét keresi 5 évig, mint amennyivel tervezett, annak rohadt sok lehet az 5 év.
  Annak, akinek van már hitele, családja, gyerektartása, ki tudja még milyen költsége, annak sok lehet a 15ezer is. Könnyen lehet, hogy egy gyermek szájából veszed ki azt a pénzt. (A bestbuy topic szava járása után szabadon. :) )

  És ennek az egésznek mi az értelme? Miért lesz jó, ha befizetik azt a pártíz-párszáz milliót összesen évene. Valamiféle társadalmi igazságsosság miatt? Csak, hogy a gazdag diplomás diszidáns szívjon? Fair legyen azzal szemben, aki tanulhatott volna, mégsem tette? (Ugye a realitás az sajnos annyi, hogy esetleg egy stadionban lesz belőle új lelátó. Vagy a lelátó mellett korlát, a papíron nem létező maradékot viszi külföldre a gázszerelő vagy a másik...)

  Mire megoldás ez a rossz megoldás? Mert ugye azt már kitárgyaltuk, hogy a diplomásokat magas fizuval meg jó körülményekkel lehet motiválni MO-i munkára, mással nem. Tehát a kivándorláson, ami egy természetes folyamat a röghözkötés nem segít, az tuti.

Hozzászólok Aktív témák