Keresés
 • -Skylake-

  őstag

  Aranyos ez a szelektiv olvasas amit csinalsz, de ha mondjuk vegigolvastad volna az altalad idezett bekezdest, akkor mas nezopontbol tudtad volna vizsgalni a kerdest.

  Igy folytatodik : "a bootcampeknek ugyanakkor az az előnye, hogy tudnak szűrni. Ha jól csinálják, akkor olyan embereket engednek be a programjukba, akik egyébként motiváltak, csak alapvetően nem ezt a szakmát választották. A bootcamp néhány hónapos képzéssel megadja nekik a szükséges alapot a meglévő motiváltság mellé, és ha egy interjún be tudják mutatni, hogy ez a kettő megvan nekik, nagy örömmel fogják felvenni őket.”

  Tehat kovetkeztetes : mivel a bootcamp csak 4 honap, az egyetem meg 4 ev, ezert nyilvanvalo az, hogy az egyetemet vegzettekkel jobb tapasztalatok vannak, hiszen azok sokkal sokkal tobb idejuket es energiajukat aldoztak ra a tanulasra, illetve akik alkalmatlanok voltak erre a munkara azok nagy valoszinuseggel kihullottak az oktatas ideje alatt. Ahogy az idezett reszben is elolvashatod, azzal senkinek semmi baja nincs akit erdekel a programozas/eddig is tanulta autodidakta modon, csak valamiert mas szakmat valasztott X evvel ezelott. Ha kelloen motivalt, kelloen komolyan veszi ugyan ugy lehet kimagaslo munkaero az ido mulasaval mint az, aki ugyan ezt csinalta csak egyetemen. Tovabba ne felejtsuk el, hogy az egyetemi kepzes nem 4 ev egy adott temakorben, hanem sok temakor. Ha te java fejlesztonek jelentkezel nyilvan sok egyetemen tanult anyag relevans lesz ebben a pozicioban, sok meg nem. Ezt senki ne mondja, hogy nem igy van, nekem is volt hidraulika 1, hidrologia, geodezia 1-2, geotechnika 1-2 , tuzvedelem , polgari jog es az isten tudja meg hany tolteleltantargy amiket ugyan elvegeztem, de mikor magasepitokent vegzek a kutyat nem fogja erdekelni , hogy mit tudok a geotechrol, mert majd hivnak egy olyan embert aki geodetakent vegzett es megvalaszolja az ezzel kapcsolatos kerdeseket. Ezzel szemben itt kimondottan egy adott teruletre koncentralnak a 4 honap alatt es siman lehetsegesnek tartom , hogy tobb tanulmanyi oraja van java fejlesztesben 4 honap alatt egy Gfreen Fox-osnak mint 4 ev alatt egy egyetemi hallgatonak.

  Az egyetem nem a relevans tudas atadasarol szol, hanem az elvegzese papir alapu bizonyitek arrol, hogy mennyire vagy terhelheto. Aki vegigtud menni a diplomaig az bizonyitotta azt, hogy meg tud oldani probelmakat, elkotelezett, stb. Nagyon hasznos volt nekem is a kornyezetvedelem meg a vallalkozasmenedzsment oram, de semmi koze nincs ahoz a munkahoz amire majd ez a papirom feljogosit.

  Egyebkent szinte megbotrankoztatonal tartom azt, hogy valaki egy olyan leheotseg ellen kampanyol mint a bootcamp es nem pedig mellette. Ha jol szurod az embereket, bootcampben ugyan ugy megtalalhatod azokat az embereket akik kiemelkedo programozova valhatnak es egyetemeken ugyan ugy megtalalhatod azt, aki egy sor ertelmes kodot nem fog irni soha. Ahelyett, hogy orulnetek neki, hogy vannak kezdemenyezesek arra, hogy viszonylag rovid ido alatt fel tudj venni egy viszonylag jo alapot es ezaltal ne 6 ev legyem atkepezni magad egy olyan teruletrol amit jobb esetben rajottel hogy nem szeretsz, rosszabban esetben tegnap este szunt meg ra az igeny, ahelyett ti meg orultok is neki, hogy ezek a dolgok nem mukodnek... Szamomra ezt nehez megerteni, foleg ma, amikor siman lehet hogy 2020.szeptemberben indulo kepzesen megszerezheto papirnak nem is lesz letjogosultsaga a diplomaoszto napjan.

  A bootcamp nem fog a hulyekbol ertelmes embert, a kodolasra raszarokbol torvaldokat kinevelni. De akinek ez tenyleg tetszik, aki ezt tenyleg elvezettel tudja csinalni , aki tenyleg nem csak a kezdo nettot latja benne abbol igenis valhat olyan programozo sok sok tanulassal es gyakorlassal, aki hasznos lesz. Akkor is ha ennek a tudasnak az alapjait egy bootcampben vette fel...

  "Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85