Hozzászólok Aktív témák

 • oszi666

  őstag

  Szerintem meg az nem ráció, hogy félévente másfél milláért képeznek orvosokat, az én családom meg pusztuljon el a váróban mert mindenki lepattant Németországba.
  És nem azt mondtam, hogy legyen tandíj. Azt mondom, ha valaki közpénzen elvégez egy felsőfokú képzést, az lehetőleg itthon dolgozzon legalább egy darabig. Ha pedig külföldre megy a magasabb fizetésért, akkor valószínűleg nem fog neki annyira fájni a tandíj 20 év alatti visszatörlesztése. Egy szóval nem mondtam, hogy legyen tandíj.
  "Elcseszett egy csomó pénzt és időt."
  ebből jön az le, hogy ahelyett hogy valaki utat keres még 24 évesen is, azt a pénzt költhettük volna másra, pl stadionra.
  Én elismerem, hogy 18 évesen az ember nem mindig tudja mit akar. Lehet az első félév után rájön, hogy nem való neki az adott szak. Akkor legyen az, hogy az első tanulmányi hely első éve ingyenes, a többi fizetős.
  És azt is 100%ig elismerem, hogy az állam feladata olyan körülményeket teremteni, hogy az orvosok, infósok, mérnökök tudósok ne külföldön kamatoztassak a megszerzett tudást.
  Szóval ez egy nagyon összetett probléma szerintem, ahol én sem kiáltok ki senkit sem fő-felelősnek, de azért azt be kell látni, hogy nem a külföld számára kellene a magyar felsőoktatást működtetni. Az is vicc, hogy vidékiként Pestre járni egyetemre szinte lehetetlen, és hogy nincsen elég kollégiumi hely, ami meg van, azt a hök kiadja pofára.
  De azért egy pici igazam nekem is van :)
  tandíj ne legyen, a kádár korszak legnagyobb vívmánya volt, hogy a csóró vidékiek is tudtak diplomát szerezni.

  It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

Hozzászólok Aktív témák