Hozzászólok Aktív témák

  • AtomNyúl

    csendes tag

    Ne haragudjatok meg, de tökre úgy érzem, hogy itt néhányan azért szajkózzák a "nincs is hiány informatikusból" ellenmantrát, mert alapvetően rossz tapasztalataik voltak az eddigi álláskereséseik során. (értsd: nem vették fel őket)
    Nem vagyok munkaadó, csak simán belelátok a dolgokba és egyértelműen az a tendencia, hogy jól használható fejlesztőt Budapesten (itt és ezzel foglalkozunk, erről tudok nyilatkozni) nagyon nehéz találni, hiába akarsz tisztességes fizetést adni nekik. Egyszerűen elszipkázza a rengeteg cég az embert. Annyi az álláshirdetés, hogy Dunát lehetne rekeszteni, LinkedIn-en dőlnek az ajánlatok, ha van már némi munkatapasztalatod, szóval tényleg ki lehet jelenteni, hogy munkaerőhiány az informatikában márpedig jelenleg van.
    A cikkről csak annyit (attól eltekintve, hogy egy átlagosnál kicsit őszintébb hirdetés), hogy a 4 hónapos programozó képzésen ugyan úgy jelentős mértékű lemorzsolódás lesz, mint az egyetemen. Egyszerűen túl sok ember jelentkezik programozónak vagy mérnök informatikusnak vagy bárminek anélkül, hogy otthon előtte akár 10 percet is foglalkozott volna a dologgal, hogy eldöntse, hogy ez őt amúgy érdekni-e. Ilyen a rendszer, a közoktatás (középsuli) nulla előképzettséget ad, ezen kéne változtatni.

Hozzászólok Aktív témák