Hozzászólok Aktív témák

 • oszi666

  őstag

  ezt írtam: "az allam dolga lenne olyan korulmenyeket teremteni, hogy a fiatalok ne vandoroljanak ki". Az, amit Te írtál, tényleg az Te Észak-Koreás hasonlatodat jelenti. De én nem ezt írtam.
  Én úgy értettem: legyen normális oktatás, óvoda, fizetés, egészségügy. Közalkalmazottaknak normális fizetés, versenyszférásoknak olyan adózás, hogy ne haljanak bele. Ezt kinek a feladata megteremteni ha nem az államé? Elnézést, ha félreérthető volt, de amit Te írsz az egy diktatúra konkrétan aminek én eddig a közelében sem jártam.
  Nem csak az orvosokra gondolok. Bárkire aki közpénzen tanult. Magamra is.
  Engem zavart, gyakorlatilag az összes tüntetésen kinn voltam, és minden egyes szavazásra is elmegyek.
  Még mindig nem értem, miért olyan hatalmas probléma, hogyha valaki állami ösztöndíjjal tanul 3-5 évet, akkor utána 3-5évet dolgozzon itthon. Nem százat-ezret élete végéig. 3-5 évet. Szerintem 2-3 egyébként is kell, hogy legyen vmi tapasztalat amire tud az illető hivatkozni külföldi munkára pályázáskor. (nyilván van pár kivétel, ahol már az egyetem mellett jól lehet dolgozni).
  Ez nyilván egy szar megoldás. Nyilván az lenne a legjobb megoldás, ha eleve el sem kellene mennie az embereknek Magyarországról.

  It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

Hozzászólok Aktív témák